7 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PERCHEZITII LA PARCHETUL GENERAL – DNA a descins in biroul procuroarei Angela Nicolae, sefa Biroului Relatii Internationale din PICCJ. Procurorii efectueaza perchezitii si la locuintele Angelei Nicolae. Procuroarea este invinuita de trafic de influenta intr-un dosar de evaziune fiscala cu prejudiciu de 50 de milioane euro. CSM a incuviintat arestarea Angelei Nicolae. In cauza este vizat si senatorul PSD Nicolae Badalau

Scris de: L.J. | pdf | print

28 October 2013 11:53
Vizualizari: 10304

 

UPDATE – DNA a facut public, prin intermediul unui comunicat de presa, modul in care actionau membrii retelei de evaziune fiscala, caz in care procurorii au efectuat 160 de perchezitii, trei dintre ele avand loc la locuintele si biroul procurorului sef din PICCJ Angela Nicolae. Iata comunicatul DNA:

In completarea comunicatelor din 28 octombrie 2013, privind cercetarile efectuate in cauza complexa ce vizeaza activitatea infractionala a peste 100 societati comerciale romanesti si straine, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa comunice urmatoarele:

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale au rezultat date si indicii temeinice ca persoanele suspectate coordonau o retea infractionala ce viza monopolizarea productiei si desfacerii produselor din carne, printr-un amplu mecanism evazionist. In cadrul acestuia erau utilizate societati comerciale de tip fantoma, pe care persoanele suspectate le controlau si care derulau operatiuni comerciale cu eludarea normelor fiscale.

Fiecare persoana din cadrul grupului avea atributii bine determinate:
- unii dintre suspecti aveau atributii pe linia infiintarii firmelor fantoma;
- alti suspecti aveau atributii pe linia racolarii cetatenilor straini in vederea plasarii acestora ca asociati in cadrul firmelor fantoma implicate in circuitul evazionist, iar altii aveau atributii pe linia racolarii cetatenilor romani dispusi sa isi asume calitatea de asociat si administrator al firmelor de acest gen, in schimbul unor sume de bani;

- alti suspecti erau implicati in reprezentarea firmelor fantoma infiintate in relatia cu autoritatile fiscale si in identificarea functionarilor fiscali care sa-i sprijine (ex: prin musamalizarea controalelor fiscale, prin neefectuarea controalelor fiscale);

- unii dintre suspecti au intermediat legaturile cu functionari din cadrul ANAF cu atributii in verificarea firmelor si s-au implicat in solutionarea controalelor fiscale asupra societatilor fantoma;

- alti suspecti aveau atributii de intocmire a documentatiei contabile pentru operatiunile comerciale realizate de catre firmele fantoma;

- alti suspecti au coordonat operatiunile de transport si au mentinut legatura cu soferii, cu reprezentantii firmelor beneficiare.

Din documentul mai sus mentionat a mai rezultat ca membrii gruparii desfasurau activitati avand ca scop principal reducerea substantiala a obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat, prin omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii, in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate. Concomitent, erau evidentiate cheltuieli care nu aveau la baza operatiuni reale ori erau evidentiate alte operatiuni fictive. De asemenea, sustragerea de la efectuarea verificarilor fiscale, reprezenta o alta modalitate de evaziune fiscala. In acelasi timp, persoanele suspectate au procedat la stabilirea cu rea-credinta a impozitelor, taxelor sau contributiilor, avand ca rezultat obtinerea, fara drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursari sau restituiri de la bugetul general consolidat, in special sume datorate cu titlu de TVA.

Membrii retelei au derulat operatiuni comerciale triunghiulare scriptice (in realitate marfurile fiind valorificate fara forme legale pe piata interna, cu eludarea legislatiei privind obligatiile fiscale generate de TVA, impozit pe profit s.a.), in care au fost implicate societati comerciale pe care membrii grupului le-au folosit pentru reducerea masei impozabile.

Astfel, acestia declarau scriptic fictiv raporturi comerciale intracomunitare si mentionau, tot fictiv, ca operatiunile ar fi fost sustinute si prin realizarea de tranzactii bancare in „bucla”. in realitate operatiunile comerciale erau folosite pentru tranzitarea succesiva a conturilor societatilor in circuitul comercial, dupa care se reintorceau la societatea initiatoare, scopul fiind ascunderea circuitului real al marfurilor.

De asemenea, pentru eludarea sistemului de taxe si impozite, impus de legislatia financiara a statului roman, reprezentantii societatilor mentionate recurgeau la „reglarea” balantei de TVA sub forma corelarii valorii achizitiilor cu livrarile efectuate, uzand de interpunerea unor circuite comerciale frauduloase in care au fost angrenate societati comerciale cu un comportament de tip „fantoma”, controlate prin interpusi.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat in perioada 2011-2013 fost estimata la peste 50 de milioane de euro, reprezentand impozit pe profit si TVA neachitate, precum si TVA rambursat prin declararea de operatiuni fictive”.

Procurorii DNA au descins luni, 28 octombrie 2013, la biroul procuroarei Angela Nicolae (foto), sefa Biroului Relatii Internationale si Programe din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. DNA efectueaza alte doua perchezitii si la locuintele procuroarei Nicolae. Perchezitiile au fost avizate de Consiliul Superior al Magistraturii.


Potrivit DNA, Angela Nicolae este urmarita penal pentru trafic de influenta in favoarea unor societati comerciale cercetate pentru evaziune fiscala: „In cauza, procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) autorizarea efectuarii unor perchezitii domiciliare la doua locatii si la locul de munca unde isi desfașoara activitatea un procuror cu functie de conducere din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (sef birou).

La data de 27 octombrie 2013, CSM a avizat efectuarea perchezitiilor, avand in vedere ca procurorul in cauza este suspectat in legatura cu infractiuni de trafic de influenta in forma continuata in favoarea unor reprezentanti ai societatilor comerciale cercetate pentru evaziune fiscala.

In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au facut demersurile necesare pentru identificarea bunurilor mobile si imobile, astfel incat sa fie aplicate masuri asiguratorii.

La actiune, procurorii sunt sprijiniti de angajati ai Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) și ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), precum și de ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie (DGA).

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii”.

CSM a incuviintat arestarea procuroarei Nicolae inca de duminica

De asemenea, CSM a incuviintat si retinerea si arestarea procuroarei Nicolae: „In sedinta din data de 27 octombrie 2013, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat - in temeiul art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicata, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata – perchezitia domicialiara si a biroului, precum si retinerea si arestarea preventiva a invinuitei Angela - Eugenia Nicolae – procuror sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe – altele decat Phare din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

Solicitarea de incuviintare a perchezitiei, retinerii si arestarii preventive a fost prezentata Sectiei pentru procurori a CSM de catre Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie, pentru infractiuni aflate in competenta acesteia.

Dosar de evzaiune fiscala cu prejudiciu de 50 de milioane de euro. Este vizat si senatorul PSD Niculae Badalau, dar si o serie de avocati

Perchezitiile efectuate la biroul si locuintele procuroarei Angela Nicolae fac parte dintr-o actiune mai ampla a DNA, intr-un dosar de evaziune fiscala cu prejudiciu de peste 50 de milioane de euro. DNA a anuntat ca in cursul diminetii de luni, procurorii au facut 160 de perchezitii domiciliare la sediile unor firme si locuinte din Bucuresti si alte cinci judete:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie desfașoara cercetari intr-o cauza penala complexa privind infractiuni de coruptie și evaziune fiscala care implica un mare numar de persoane constituite intr-un grup infractional organizat.

In cursul diminetii au loc 160 de perchezitii domiciliare la sediile unor firme și locuinte din București și din judetele Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi si Ialomita. Cauza vizeaza activitatea a peste 100 de firme romanești și straine, persoanele implicate avand calitatea de administratori de societati comerciale romani si straini, avocati, contabili, angajati ai Ministerului Finantelor Publice.

Dintre persoanele implicate, fata de un numar de peste 50 s-a dispus inceperea urmaririi penale.

Prejudiciul estimat in cauza este de aproximativ 50 milioane euro”.

Pe de alta parte, in acelasi dosar este vizat si senatorul Nicolae Badalau, seful PSD Giurgiu. Acesta a confirmat ca a fost citat sa se prezinte la DNA in cursul acestei zile. La orele 12.00 acesta s-a si prezentat la sediul central al DNA, pentru a fi audiat. Badalau a negat orice implicare in infractiuni.

Laura Kovesi, procurorul sef al DNA a declarat presei ca in acest dosar, pe langa administratori de societati comerciale sunt implicati si mai multi avocati.

Vom reveni cu amanunte

Comentarii

# www.unbr.eu date 28 October 2013 11:48 -4

www.unbr.eu UNBR prin avocatii sai asigura asistenta juridica de specialitate

# marius date 28 October 2013 13:48 +3

Bravo DNA sau cum te-ai numi. Evaziunea fiscala este infractiunea prioritara a vremii, bafta la recuperarea banilor la buget!

# MC date 28 October 2013 14:08 +8

Parca omul gras era bugetarul care nu platea impozite (doar lunar, ca fraierul), in schimb platea cu sfintenie dari omul slab din mediul privat. 

# BERCEA MONDIAL : ,, e manevra lu frații miei.........,, date 28 October 2013 17:12 +2

Voi vedeți ce ,, GUSĂ ,, și ce fălci are această procuroare ??????? cam ce număr de porci o fi mâncat de a început să semene cu ei ?????

# unul din lumea cea mare date 28 October 2013 18:46 +4

pentru BERCEA MONDIAL : ,, e manevra lu frații miei.........,//fara numar,fara numar!!!!!!!!!!!!

# e ca lumea date 29 October 2013 14:14 0

Dar ce privire are , parcă ,,ÎMPUNGE,, ce blănuri etalează or fi cumpărate din salariul de bugetar ?

# Alice date 28 October 2013 12:01 +11

Este operatiunea asta varianta cu vamesii?

# DOREL date 28 October 2013 13:09 +9

Da, este exact aceiasi teapa ! Cea mai buna dovada:a iesit sa o spuna chiar madame Kovesi in persoana, asta inseamna ca totul e varza ! Aveti putintica rabdare ! Parerea mea ...

# Outsider date 28 October 2013 12:01 +3

Lacomi, dom\'le, ii indoapa statu\' cu lovele si dinsii tot flaminzi! Poa\' un pumn de tarina din glia patriei va fi suficient dupa deces, de nu vor cere prin testament purificarea la crematoriul de maidanezi . . .

# ie ie ie ieeeeeeee date 28 October 2013 12:17 -3

 Vin eu să vă apăr. Nu am adversar în penal. Numa penal atât alceva nu iau, fac bani din asta altfel nu are rost. 

# Hipster date 28 October 2013 12:50 +9

Bun... Acum vreau 5 nume de magistrati, judecati si condamnati in perioada 1990-2004! Sistemul colcaia de corupti si in acea perioada, dar, mai draga, erau de neatins! Daca se adeveresc acuzatiile, pe langa puscarie, RUSINEEEE! 

# stefan date 28 October 2013 13:04 +10

Sa spuna prostituata SPP-lor basisti si fiica procuroruluii stalinist Ion Lascu ce mai face cel mai anject evazionist fiscal Blejnar Sorin.

# hai sictir date 28 October 2013 13:29 -3

Cred ca daca s-ar face un sondaj pe bune, DNA ar fi mai demna de incredere in ochii cetatenilor decat antenele atotmancatoare de cocos.

# unul din lumea cea mare date 28 October 2013 13:45 +6

pentru hai sictir//ceeeeee!!!!!!!!!!....esti ori beat ori nebun dna mai putin corupt.......sa/ti spun eu cum mi/a furat un procuror de la a 2 a de la tulus un trafic de influenta din dosarul tribunalului???!!!!!!!!!!!ESTE VORBA DE PROCURORUL NEAGU!!!!!!!!!!!!!!!!!!daca mai este,singur zicea ca fusese jurist parca la un bjatm sau coop ceva de genul asta.deci chiar hai sictir cu dna ul tau cu tot

# fantocomoras date 28 October 2013 13:43 -2

Lasati comentariile de prost gust,alea le vom face dupa ce vom avea numele avocatilor implicati.Precis sunt de la Iordachescu&Co.

# Alberto Kurtyan date 28 October 2013 15:18 +5

Evaziunea fiscala TVA este uriasa. Exista un numar urias de firme fantoma. Dar nu se vrea curatarea sistemului deoarece exista foarte putini bani pe piata politica. Multi bani in politica vin din mediul infractional sustinut de politicieni. Iar toleranta romanilor fata de evaziune fiscala este foarte mare. Ca doar nu dau in cap, nu? Doar mentin in saracie toata Romania. Nimic altceva.

# nedezlipita de Antena3 date 28 October 2013 15:31 +1

De abia astept sa se faca seara sa urmaresc toate emisiunile Antena 3 ca sa-mi bag in cap ca procuroarea Angela e virgina din cauza raului de Basescu, ca pesedistului Badalau i s-a facut dosar politic din cauza de Basescu.   

# geo date 28 October 2013 16:35 +1

nu aruncati cu piatra ca v-ar putea veni randul....

# carcotas date 28 October 2013 19:23 +4

Marturisesc ca simt o deosebita satisfactie adunand cifrele pe care le arunca procurorii pe piata: 50 mil. euro evaziune carne porc, 80 mil. euro abuz serviciu credite bancare BRD, zeci si zeci de milioane de euro...Cand le adunam, batem Germania! Ca la legea funciara: daca adunam cate hectare revendica justitiabilii in instante nu ne ajunge continentul

# competenta date 29 October 2013 14:42 +1

Donle, eu nu mai inteleg nimic...Evaziunea fiscala e de competenta parchetelor ordinare, grupurile de competenta DIICOT, ce cauta DNA si aici?Traficul ala de 5.000 de lei iar nu e de competenta lor, dupa suma...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva