2 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PERDAF PENTRU NEOMARXISTI – Judecatorii din CSM ii sparg in bucati pe marii “aparatori” ai independentei Justitiei de la USR-PLUS, care au sarit la gatul judecatoarei TMB Daria Isabela Mihet, pe motiv ca a dispus clasarea dosarului “10 august”: “A fost depasita orice limita admisibila a libertatii de exprimare, afirmatiile avand potential de a insufla ideea ca o solutie care nu raspunde asteptarilor unui partid politic ataca democratia”. Cititi si reactia Tribunalului Bucuresti

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 March 2021 16:09
Vizualizari: 7617

Judecatorii din CSM au reactionat impotriva acuzatiilor lansate de neomarxistii de la USR-PLUS, care au sarit la gatul judecatoarei Daria Isabela Mihet de la Tribunalul Bucuresti nervosi ca aceasta a calsat dosarul “10 august” referitor la interventia jandarmilor impotriva bandelor #rezist care au incercat sa de jos Guvernul PSD-ALDE prin manifestatia organizata in 2018. Doua partide – USR si PLUS, conduse de Dan Barna (foto stanga) si Dancian Ciolos (foto dreapta) – care in ultimii ani s-au erijat in mari “aparatori” ai independentei Justitiei, dar care nu au ezitat sa atace solutia data de un magistrat doar ca aceasta nu le convine.


 

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii, miercuri, 3 martie 2021, Sectia pentru judecatori a CSM a atras atentia ca reactia USR-PLUS – care a catalogat decizia Tribunalului Bucuresti drept “o mare rusine pentru justitia din Romania” si “una trista pentru democratia romaneasca” - depaseste orice limita a libertatii de exprimare, incercandu-se inocularea ideii ca o hotarare judecatoreasca reprezinta un atac la democratie doar pentru ca nu corespunde asteptarilor unor partide politice. O reactie precum cea avuta de USR-PLUS, arata CSM, reprezinta un atac la independenta judecatorului si implicit la adresa puterii judecatoresti in ansamblul sau.


Prezentam comunicatul Sectiei pentru judecatori a CSM:


“Fata de comunicatul aliantei USR-PLUS si declaratiile publice ale mai multor oameni politici cu referire la solutia pronuntata de Tribunalul Bucuresti in cauza cunoscuta sub numele 'dosarul 10 august', Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii condamna, cu fermitate, derapajele de limbaj in transmiterea mesajului public.

Astfel, prin folosirea unor termeni si a unor constructii lingvistice de genul 'decizia de astazi a Tribunalului Bucuresti este una foarte trista pentru democratia romaneasca', 'un nou dosar inchis fara sa fi fost instrumentate toate probele', 'nu putem sa ne prefacem ca nu s-a intamplat nimic', 'o mare rusine pentru justitia din Romania', 'imaginea unei tari abandonate, unde justitia nu functioneaza, unde justitia umbla cu capul spart' a fost depasita orice limita admisibila a libertatii de exprimare, afirmatiile mentionate in cuprinsul acestor pozitii avand potential de a insufla ideea ca o solutie care nu raspunde asteptarilor unui partid politic ataca democratia.

De asemenea, se constata existenta unor excese de discurs in legatura cu un alt proces penal, nefinalizat.

Sectia pentru judecatori reitereaza ca statul democratic se fondeaza pe ordinea constitutionala care exclude ingerinta politica si afectarea directa sau indirecta a independentei judecatorilor chemati sa aplice legea.

In acest context, Sectia constata ca astfel de discursuri publice reprezinta un veritabil atac la adresa independentei judecatorului si, implicit, a puterii judecatoresti in ansamblul sau.

Fara a nega dreptul de a fi formulate critici legate de solutiile pronuntate de instantele judecatoresti, Sectia pentru judecatori atrage atentia asupra modului in care se realizeaza acest lucru, chiar inainte ca o hotarare judecatoreasca sa fie motivata, din perspectiva termenilor folositi si a caracterului de ingerinta politica manifestata in aceasta situatie.

Sectia pentru judecatori face, din nou, apel la decenta si moderatie in exprimarea discursului public si reaminteste factorului politic ca trebuie sa dea dovada de buna credinta in dezbaterea publica, aliniindu-se standardelor europene in aceasta materie”.

 

De asemenea, o reactie in urma atacului USR-PLUS a venit, tot miercuri, 3 martie 2021, si din partea Tribunalului Bucuresti:

 

“Pentru corecta informare a cetatenilor, fata de reactiile exprimate in spatiul public cu referire la hotararea judecatoreasca pronuntata de Tribunalul Bucuresti in dosarul nr.26704/3/2020, Biroul de Informare si Relatii Publice al Tribunalului Bucuresti formuleaza urmatoarele precizari:

In pronuntarea solutiilor judecatorii sunt independenti si se supun numai legii, in conformitate cu art. 124 alin. 3 din Constitutia Romaniei.

Hotararea judecatoreasca este adoptata pe baza dispozitiilor legale incidente cauzei si pe baza probatoriului administrat pe parcursul fazelor procesuale specifice, nu pe baza de emotii si sentimente.

Constatand ca reactiile manifestate provin preponderent din partea reprezentantilor puterilor legislativa si executiva, Tribunalul Bucuresti reaminteste dispozitiile constitutionale conform carora in statul de drept si in democratie cele 3 puteri ale statului: legislativa, executiva si judecatoreasca sunt separate si in echilibru, colaboreaza si se respecta reciproc, independent daca solutiile adoptate de fiecare dintre acestea sunt sau nu in acord cu asteptarile exponentilor lor.

In consecinta, discursul public la adresa hotararilor judecatoresti pronuntate trebuie sa fie caracterizat de echidistanta, pentru ca numai respectand ordinea de drept si hotararile judecatoresti se va restabili echilibrul social incalcat".

 

Iata alegatiile USR-PLUS dupa hotarararea judecatoarei TMB Daria Isabela Mihet privind clasarea dosarului “10 august”:

 

“Decizia de astazi a Tribunalului Bucuresti de a respinge definitiv redeschiderea Dosarului 10 august este una foarte trista.

Trista pentru democratia romaneasca, trista pentru zecile de mii de oameni care au protestat pasnic pe 10 august 2018 si care au fost loviti, fugariti si gazati de fortele de ordine.

Intelegem si respectam faptul ca decizia apartine in exclusivitate magistratilor si sistemului de Justitie, dar nu putem sa ne prefacem ca nu s-a intamplat nimic, sa ignoram suferinta victimelor, excesul de putere si alte numeroase intrebari legate de toate acele lucruri intamplate in Piata Victoriei pe 10 august 2018.

La fel ca in cazurile Mineriadei si Revolutiei, trebuie sa se faca lumina si in cazul 10 august.

Altfel, avem doar un nou dosar inchis fara sa fi fost instrumentate toate probele si fara sa fi fost audiati toti suspectii, martorii si victimele. Si mai avem inca o situatie in care Romania ar putea fi condamnata la CEDO pentru ca nu reuseste sa respecte drepturile cetatenilor ei”.

Comentarii

# Lorenzo de Medici date 3 March 2021 16:53 +20

Cine nu e cu noi, e împotriva noastră ! Un slogan și mod de viață drag marxiștilor și comuniștilor de pretutindeni și de oricând. Dar, să nu ne amăgim, pentru spălații pe creier din zona #rezistenților, a ”progresiștilor” și a așa-zisei ”societăți civile” de inspirație șorosist-ineternaționalistă (deh, stafia Cominternului îi bântuie), lucrurile nu se văd așa. Înveninați de ură și orgasmând la zgomot de cătușe, vor considera, în mod natural, că hotărârea instanței de judecată cu pricina nu este un exemplu de independență și imparțialitate a judecătorului, ci este dovada vie cum, în pușcărie fiind de 2 ani, Liviu Dragnea, Diavolul Suprem al Ciumei Roșii, manevrează tot ce mișcă în biata noastră țărișoară, și-i împiedică pe ei, cavalerii statului de drep(ț)i, să facă bine, chiar cu forța, poporului român ingrat.

# Omul de pe strada date 3 March 2021 17:11 +14

"...au protestat pasnic"!!!! Haida de!; o spun chiar cei care au pus la cale acte violente si intrarea in sediul guvernului. Actiunea fortelor de ordine a fost corecta, legala si necesara. Cei care au facut fel de fel de plangeri penale, la indemnul presedintelui, au facut-o pentru a obtine daune, adica bani de la stat. Jenant pentru ei, cei care au fost agresivi cu adevarat. Sa-si aminteasca toti acestia cum a fost trantita la pamant o femeie in Franta, care iesind de la metrou, probabil, a adresat jandarmilor cuvinte jignitoare. Hotararea Tribunalului Bucuresti ne da sperante ca justitia poate fi creditatata cu bune intentii!

# ?????? date 3 March 2021 18:11 0

@ După telepatie judecătorii fac trimiteri, în hotărârile judecătoreşti, şi la emoţii şi sentimente, ?

# MN date 3 March 2021 18:13 +11

Barna infractorul spune foarte corect ca justitia umbla legata la ochi, este foarte adevarat pentru faptul ca la lasat liber iar dosarul lui de infractor umbla liber cand la Bucuresti cand la Alba sau Sibiu. acesti infractori nu numai ca nu sunt arestati in urma faptelor lor, ei vor sa si conduca aceasta tarisoara amarata care tot ei au distrus o. magistrati sunt de vina ca nu dau solutii in dosare si nu le instrumenteaza dosare acestor golani. probabil ca dosarul din 10 august nu a fost facut bine de procuror sau chiar nu sunt motive, probe impotriva jandarmilor. judecatoarea a dat solutia asa cum a fost facut dosarul

# santinela date 4 March 2021 08:11 +3

Doi papagali tinindu-se de mina si in spatele lor, rinjiind, altii ! Astia-s din aia cu ADN-ul schimbat de gazele lacrimogene. Daca este modificat ADN-ul astora nu ar fi asa o mare paguba,dar li s-au sters toti neuronii si acum umbla de zabauci !

# IO date 4 March 2021 14:43 -6

Nici Stalin, nici Hitler, nici Mussolini nu si-au dovedit atat de evident, de repede si cu atata disperare "calitatea" de CRIMINALI. Si-au aratat-o deja (n-au mai pierdut timp) infectiile astea pe care multi romani ... le-au ales! #M..e #usr! #M..e #pnl! #M..e #plus! #M..E #REZIST!! #M..e #tefeleilor! #M..e #tuturorcelorceauparticipatalaturide#rezist! #M..e #iohannis #M..esclavilorcareauvotatiohannis! #M..E!!

# maxtor date 5 March 2021 01:44 0

doar 1 judecatoare la tribunal?! camera pre-liminaLa?!

# Român date 5 March 2021 14:56 -1

FOARTE BINE VĂ FACE.A TI DISTRUS JUSTIȚIȚIA,NU MA SĂ INTRATI ÎN GRAȚIILE LU PETROV SI ACUMA SĂSĂLĂULUI.MULTI A TI DAT DOVADĂ DE ,NEPROFESIONALISM,CRED CĂ A TI COPIAT LA SCOALA DE DREPT NU A TI ÎNVĂȚAT,DAR DE LOC.A TI AJUNS MULTI DINTRE VOI PROCURORI ECXACT CA SI PFOGENITURILE SECURISTE.PE.,PILE.ALFEL NU VĂD CUM SI DE UNDE ATÎTA OBEDIENȚA ACESTOR ,JAVRE ORDINARE.NU TOȚI ÎI DREPT.DAR SÎNTEȚI F.PUȚINI CARE CUNOAȘTETI S AU AVEȚI CUNOȘTINȚE DELEGI.

# cineva date 6 March 2021 15:09 0

Pt. acest fake ”IO” din 4martie, ora 14:43: ori esti prost ori...faci pe prostu'

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.02.2023 – CSM schimba regulamentul pentru numirea sefilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva