18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PIRLOG MAI STA O TURA – Procurorul militar Bogdan Pirlog a vrut sa puna mana pe Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie ca s-o omoare: „Sistarea imediata a activitatii Sectiei ca urmare a constituirii nelegale... Sistarea imediata a activitatii procurorilor din Sectie... Restituirea dosarelor catre parchetele de la care au fost preluate ilegal”. Pirlog a pus ochii pe adjuncta SIIJ pentru dosarul Timmermans. Ghinion! Candidatura i-a fost respinsa pe lipsa de vechime (Proiectul)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

30 May 2019 14:45
Vizualizari: 7938

Aiuritor! Procurorul Bogdan Pirlog (foto stanga), prim-procuror adjunct al Parchetului Tribunalului Militar Bucuresti - devenit cunoscut dupa ce a deschis dosarul jandarmilor care au oprit tentativa de lovitura de stat din 10 august 2018 - a vrut sa candideza la sefia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). Si o facea doar ca sa omoare sectia speciala, ce a bagat spaima in toti procurorii si judecatorii care au comis abuzuri in ultimii ani. Culmea, chiar Pirlog a recunoscut ca odata ajuns la conducerea Sectiei i-ar fi facut felul SIIJ.


Respins recent de catre CSM pentru functia de procuror general militar adjunct al Parchetului Militar de pe langa Curtea Militara de Apel pentru ca nu indeplinea conditia de vechime prevazuta de lege, Pirlog si-a depus candidatura pentru conducerea SIIJ. Ghinion: candidatura lui Pirlog a fost respinsa, tot pe lipsa de vechime. Stupefiant este insa proiectul cu care procurorul Bogdan Pirlog a vrut sa ajunga sef la SIIJ.

Astfel, procurorul militar arata in proiectul de management ca principalul obiectiv al sau vizeaza oprirea activitatii acestei structuri: “Sistarea imediata a activitatii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie ca urmare a constituirii nelegale a acesteia”. In acelasi proiect referitor la exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere pentru functia de procuror-sef al SIIJ, publicat de juridice.ro, procurorul Pirlog mai cerea, nici mai mult, nici mai putin, decat anchetarea procuroarei Adina Florea, cea care a avut in lucru dosarul constituit in urma plangerii formulate de redactia Lumea Justitiei impotriva prim-vicepresedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans si impotriva fostului procuror General al Romaniei Augustin Lazar.

Si nu doar atat. Acelasi Pirlog propunea ca toate dosarele in care vizati sunt magistrati si care fusesera preluate de la alte parchete, deci inclusiv de la DNA, sa fie returnate la respectivele unitati. Iar dosarele nou-formate la Sectia pentru invesigarea infractiunilor din justitie sa fie trimise la parchetele competente.

Frumos sau nu? Din pacate pentru Pirlog, acesta nu va avea cum sa isi puna in aplicare planul de distrugere a SIIJ, fiind trimis la plimbare de catre CSM.

Iata obiectivele operationale ale lui Bogdan Pirlog descrise in proiectul de management (vezi facsimil):„– Sistarea imediata a activitatii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie ca urmare a constituirii nelegale a acesteia.

– Sistarea imediata a activitatii procuroriilor din cadrul Sectiei ca urmare a procedurii vadit ilegale de desemnare.

– Restituirea dosarelor catre parchetele de la care au fost preluate ilegal.

– Restituirea dosarelor nou formate catre parchetele competente potrivit legii.

– Sesizarea unitatilor de parchet competente a efectua urmarirea penala fata de procurorii din cadrul sectiei, care au comis infractiuni in activitatea desfasurata in cadrul sectiei (de ex. efectuarea cercetarilor in cadrul dosarului 'Timmermans')”.

* Cititi aici proiectul procurorului Bogdan Pirlog

Comentarii

# imun/teanu date 30 May 2019 15:59 +1

Justitia?, "ce a fost si ce e". Adica tot cum au facut-o Monica Macovei si (versus C. Dacian) Raluca Pruna. Vom trai si vom vedea (doar morti vom mai fi liberi?). Acum urmand sa vina contopiste la UE (ca consi-G-liere), Macovei, Pruna, cu si, inevitabil, a treia dintre gr-E-atii, Gusev. Nurii macavalei cu trecere pe langa afrodisiatul TimerLenk. Cum ar zice cezarul Werner, "aleea iacta est". Chiar "definitivo"?

# Ioan Barbatei date 3 June 2019 08:06 0

JUSTITIA - o frază de dânşii inventată Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug, Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată, După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată, Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?

# AdiP date 30 May 2019 16:11 +1

Nici macar nu stie sa numere pana la 18 sau sa citeasca conditiile admiterii in concurs! Ofensiva magistratilor politici abia a inceput!

# Doina date 30 May 2019 16:19 +6

Vă dați seama ce procuror „profesionist” e, dacă habar n-avea nici măcar de condițiile pe care trebuia să le îndeplinească pentru a fi primit în această secție? Doamne Dumnezeule, ce vremuri trăim!

# Marian date 30 May 2019 16:21 +2

Acest procuror militar a incalcat statutul cadrelor militare (legea 80/1995) prin participarea la o manifestatie sau revolta a magistratiilor! Ministrul apararii nu a luat nici o masura pentru incalcarea legii 80/1995 a domnului procuror miltitar! Afara cu el din armata Romana.

# Adina date 30 May 2019 17:53 -1

Am vazut ca Gh Stan s-ar putea sa ramana la conducerea Sectiei de IIJ si concursul sa nu aiba sens: i-a fost atacata de USR candidatura ca magistrat la CConst chiar la Curtea Const, deci nu si-a preluat mandatul. A fost propus de PSD, nu se vazuse relatia lui intima cu Dragnea. Se pare ca a facut un master fara frecventa, dupa acte din presa locala, la o universitate din Darabani, jud. Botosani, facultatea de drept la privat, cu semnatura pe Diploma de licenta drept a lui Toader T (ziaruldeiasi.ro)?! Terminase la Fac Petre Andrei din Iasi, nu la Cuza, deci actul de licentiere nu se semna pe cartin de Cuza de catre rectir Cuza, cei de la P Andrei tr sa aiba cotorul diplomei. Ciudat traseu profesional pt cineva desemnat Procuror sef Sectie de investigare infractiuni savarsite de jud si proc.

# Gilu date 30 May 2019 23:01 0

Ce nume ciudate mai au si astia ! Ce- o fi insemnand " pirlog " ?

# Ioan Barbatei date 3 June 2019 08:00 0

PAMINT NEARAT, PLIN DE CIULINI K SI EL...

# VIKY date 1 June 2019 18:20 +3

Acest asa zis procuror, trebuia sa ajunga la o sectie a unui spital specializat in domeniul "mansarda", pe care dansul le are. Cum ar fi daca acest individ si-ar depune candidatura pentru sefia DNA, pentru a desfinta DNA-ul?. Fara cuvinte, doar...stupefactie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva