23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PIRLOG SE DA LA SCUTEA – Asociatia procurorului militar Bogdan Pirlog cere verificarea Gabrielei Scutea, propusa de ministrul Justitiei Catalin Predoiu la sefia PICCJ, pentru posibile legaturi cu OUG 13/2017 care a innebunit #rezistentii: “Sa comunice public daca a avut vreo contributie la elaborarea ordonantei mentionate mai sus, iar in caz afirmativ, care a fost contributia acesteia... Ce atributii ii reveneau domniei sale si fata de cine se subordona”

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 January 2020 11:49
Vizualizari: 5390

Nominalizarea semnatarei odiosului Protocol PICCJ-SRI din 2009 Gabriela Scutea (foto) pentru functia de Procuror General al Romaniei nu este privita cu ochi buni de catre colegii sai. Dovada sunt in acest sens suspiciunile pe care una dintre asociatiile magistratilor activisti le are in legatura cu Scutea.


 

Asociatia Initiativa pentru Justitie, condusa de procurorul militar Bogdan Pirlog, protestar de seama impotriva Legilor Justitiei si lider al magistratilor activisti, cere verficarea Gabrielei Scutea pentru posibila implicare in elaborarea ordonantei care a innebunit #rezistentii. Este vorba despre OUG 13/2017, act normativ cat se poate de legal si constitutional, dupa cum CCR a decis, dar care a fost folosit de regimul Iohannis pentru a incerca prin miscari de strada rasturnarea Guvernului PSD-ALDE, instalat legitim in functie. Astfel, intr-un comunicat de presa emis miercuri seara, 22 ianuarie 2020, asociatia lui Pirlog solicita ministrului Justitiei si CSM sa verifice daca Scutea a avut vreo contributie la elaborarea OUG 13/2017. Prin acelasi demers, Pirlog cere sa se comunice si ce functie indeplinea Gabriela Scutea la data adoptarii OUG 13/2017, ce atributii ii reveneau si fata de cine se subordona.

 

Iata comunicatul Asociatiei Initiativa pentru Justitie:


Asociatia Initiativa pentru Justitie (AIJ), asociatie profesionala a procurorilor, solicita Ministrului Justitiei si Consiliului Superior al Magistraturii, avand in vedere informatiile aparute in spatiul public referitor la participarea doamnei procuror Scutea Gabriela la elaborarea OUG 13/2017, care a generat proteste masive din partea societatii civile si reactii internationale la nivelul ambasadelor statelor partenere ori a statelor membre UE, in contextul nominalizarii domniei sale de catre Ministrul Justitiei pentru functia de Procuror General al Romaniei, sa comunice public daca doamna Scutea Gabriela a avut vreo contributie la elaborarea ordonantei mentionate mai sus, iar in caz afirmativ, care a fost contributia acesteia.

De asemenea, va rugam sa comunicati care a fost functia indeplinita de catre domnia sa in cadrul Ministerului Justitiei la data adoptarii OUG 13/2017, ce atributii ii reveneau domniei sale si fata de cine se subordona.

Mentionam ca raspunsul are o importanta sporita avand in vedere interesul societatii civile si consecintele pe care le-a generat aceasta ordonanta in societatea romaneasca”.


Scutea nu neaga implicarea in OUG 13


Cu doar doua zile in urma, intr-un interviu acordat ziarului Libertatea, Gabriela Scutea a confirmat ca a avut legatura cu elaborarea OUG 13/2017. In acest sens, Scutea a precizat ca nu ea a scris textul OUG, dar s-a falit ca a avut un cuvant de spus privind forma finala a actului normativ.


Iata declaratiile Gabrielei Scutea despre OUG 13/2017:


"In spatiul public se vehiculeaza ideea ca dvs ati fost cea care ati introdus cele 10 zile in OUG 13. Din informatiile mele, nu dvs ati fi introdus acest amendament, ci Alina Barbu, un alt angajat al Ministerului Justitiei. Haideti sa verificam aceasta informatie. Care este adevarul?


Discutia asupra necesitatii existentei unui termen de 10 zile a fost purtata si la nivel tehnic, am avut discutii si cu domnul ministru Florin Iordache si cu doamna Barbu. Nu va ascund, din partea doamnei Barbu si cu partea tehnica plecase o propunere mult mai ampla de 20 de zile si aveam argumentele tehnice necesare. Stiti cum e circuitul decizional. La un moment dat, se discuta intre decidenti. Nu pot sa comentez care a fost reactia ministrului Iordache fata de acest termen sau care erau intentiile dumnealui, eu am insistat din pozitia de secretar de stat ca acest termen este necesar ca sa se produca tot circuitul eventual de care e nevoie in justitie pentru pronuntarea unei hotarari in care constestatiei la executare. Nu va imaginati ca eu am scris propunerea de ordonanta sau anumite dispozitii. Dar am avut un cuvant de spus in ceea ce urma sa ramana in forma finala pentru transmiterea la Guvern.

Comentarii

# Mihai date 23 January 2020 12:56 +1

la timpuri noi tot oamenii vechi .

# Neanae date 23 January 2020 13:12 +1

Aceasta Scutea are alte ne-calități, se spune de exemplu ca nu are nicio performanța și ar fi o unealta a sistemului/statului paralel, practic o ineptă. Faptul ca ar fi lucrat sau nu la ordonanțe, precum funcționar care-și vede de indepliniri de sarcini de servici, sub oricare tip de guvernare sau ministru (un funcționar e un funcționar, nu decide el de soarta nimănui, place sau nu place, el asta face și nu toarnă sau tortioneaza - vezi Petrov, tractoristu’ etc) este o ABERATIE! Ce se dorește, ghetizarea tuturor celor care și-au câștigat pâinea lucrând in trecut la ceva discutabil cu sau fără guvernări PSD? Se merge pe linie extremista care nimic nu are de a face cu COMPETINTELE! Ca și madama asta este o marioneta, asta e clar. Dar ce are de a face ca a lucrat la o parte dintr-o OUG prost înțeleasă ca funcționar? Io zic ca mai toți o luam pe arătura cu câte ceva ... Afara cu Scutea, dar ce are aia cu prefectura? Adică o OUG cu MERITE PROFESIONALE?

# n.m date 23 January 2020 16:46 +1

Poate cineva sa spună care sunt dosarele soluționate de aceasta"doamna" poate sa spună cineva ce o recomanda pentru cea mai înaltă funcție din parchetele din romania?

# carcotas date 23 January 2020 17:14 0

Intre timp, poate si domnul asta, sef de factiune turbulenta, va da publicitatii contributia sa la ultimul lui rechizitoriu, daca exista vreunul, asta, asa, ca sa ne lamurim cine cat munceste pe bani multi de la buget

# mitica date 23 January 2020 19:25 0

Gabriela Scutea de ce nu se apuca de munca,sa faca ceva util societatii? Are multe bube!

# frate date 27 January 2020 06:46 0

Intarata-i drace! Sa se manance unul pe altul, pana la ultima javra, exact ca sobolanii raniti de cioburile de le puneau bunicii in vizuinile lor sa se raneasca, sa dea sangele, si apoi sa vezi cum se haleau intre ei, vazand sange!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva