18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PLANGERE LA PICCJ IMPOTRIVA MINCINOASEI – Sindicatul lucratorilor din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin o acuza de fals pe ministresa Justitiei Raluca Pruna, dupa ce traducatoarea a recunoscut ca a mintit CEDO: „Fapta ministrului Justitiei, dincolo de caracterul reprobabil si imoral, imbraca un caracter penal avand in vedere ca aceste declaratii implica dezinformarea voita in contextul unui angajament al Romaniei fata de CEDO”

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 October 2016 13:00
Vizualizari: 13002

Ministresa Justitiei Raluca Pruna (foto) este acuzata de fals in declaratii, dupa ce a recunoscut ca a mintit CEDO. Sindicatul Independent Danubius – Drobeta din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin a depus, vineri 21 octombrie 2016, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o plangere penala imptriva traducatoarei.

Sindicatul, condus de Mihai Barbulescu, arata ca in cazul afirmatiilor facute de fosta asistenta a Monicai Macovei avem de-a face nu doar cu o fapta imorala si reprobabila, ci si cu o fapta penala. Pruna este acuzata ca a dezinformat voit Curtea Europeana a Drepturilor Omului, totul pentru a evita aplicarea unor sanctiuni Romaniei pentru conditiile din inchisori.


In opinia sindicalistilor, Raluca Pruna a comis infractiunile prevazute de art. 236 din Codul penal si art. 328 din Codul penal.

Iata comunicatul Sindicatului Independent Danubius – Drobeta din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin:

Denunt impotriva ministrului justitiei pentru infractiunea de fals in declaratii in forma continuata

Astazi 21 Octombrie 2016 am transmis catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie un denunt impotriva dnei. Raluca Alexandra Pruna, ministru al justitiei, pentru infractiunea de fals in declaratii in forma continuata in legatura o organizatie internationala la care Romania este parte.

Apreciem ca fapta ministrului Justitiei, dna Raluca Alexandra Pruna, dincolo de caracterul reprobabil si imoral, imbraca un caracter penal avand in vedere ca aceste declaratii implica dezinformarea voita in contextul unui angajament al Romaniei fata de Curtea Europeana a Drepturilor Omului si ca acestea sunt de natura a produce consecinte juridice, scopul afirmatiilor mincinoase fiind evitarea unei posibile sanctiuni.

Consideram ca faptele ministrului justitiei, doamna Raluca Alexandra Pruna, intra sub incidenta:

-art. 236 Cod Penal privind falsul in declaratii si

-art. 328 Cod Penal privind infractiuni de fals comise in legatura cu o organizatie internationala.

Inregistrarea declaratiei ministrului Justitiei poate fi gasita la acest link:https://youtu.be/rvQWkCft2-Q, iar textul denuntului la acest link https://goo.gl/cAVVyR.

CODUL PENAL din 17 iulie 2009 (*actualizat*) (LEGEA nr. 286/2009) (actualizat pana la data 23 iulie 2016*)

Articolul 326 - Falsul in declaratii. Declararea necorespunzatoare a adevarului, facuta unei persoane dintre cele prevazute in art. 175 sau unei unitati in care aceasta isi desfasoara activitatea in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste la producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.


Articolul 328 - Infractiuni de fals comise in legatura cu autoritatea unui stat strain. Dispozitiile cuprinse in prezentul capitol se aplica si atunci cand fapta priveste acte emise de o autoritate competenta a unui stat strain sau de o organizatie internationala instituita printr-un tratat la care Romania este parte sau declaratii ori o identitate asumate in fata acesteia”.

Comentarii

# Adevărul date 21 October 2016 13:56 +5

Să răspundă inamovibili care dau sentințe strămbe cu știință sau din obligație cănd răspunderea penală în Romănia este individuală. Legea răspunderii magistrațiilor e inevitabil trebe introdus.

# unul din lumea cea mare date 21 October 2016 16:31 +3

ptr adevarul// parca nu este stiut ca totul se mermeleste la mermelica,nu/l auzisi pe ciontos????? excelent motto are luju si care se potriveste ca o manusa si presedintelui si guvernului si justitiei si politicienilor,,"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"

# Cetateanul date 21 October 2016 16:20 +6

Cica niste zvonuri zic ca si in cazul asta Joienel si Ciordutza isi vor da labele sa o opreasca pe Fructa din ... fermentatie... ca cica a facut traducatoarea suficienta ... tuica... pentru ei. Tot "repede" si tot "bine" se va infunda si dosarul asta... Mi-e si mila de sindicalistii astia si cate "dosarele" li se pun la cale. Da' in strada, in strada nu se mai iese pentru Adevar? Cu tinerii de pe feisbuce ce se mai aude? Mincinoasa mov (prunele, culmea, sunt tot mov), Paracioasa-Cucuvea mov nu trebuie sa raspunda? Aaa, nici ele si nici ei... Daca sunt lasati ei linistiti pe feisbuce nu e nicio problema? 

# Cucu date 22 October 2016 14:45 -1

Ce mare grozăvie. Autorul denuntului a uitat când a împrumutat bani de la familia unui deținut si nu a pățit nimic.Ba mai mult a fost si executat silit ca "uitase"să restituie împrumutul.

# gabriela date 27 October 2016 10:52 +1

Tot pentru ei sunt legile sunt numai jocuri politice.Pruna asta pune numai paie pe foc.Unde e legea mult promisa numai minciuni???Ciolos vrea la putere dar nu face nimic pentru popor

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva