28 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLICUL GALBEN DE LA AMBASADA – Judecatorii romani au fost indrumati de oficialii americani in solutionarea dosarelor. Declaratie extrem de grava a rezidentului regional al SUA pentru combaterea coruptiei in Romania, Jessica Kim: “Am oferit asistenta in mai multe moduri, dar mai ales prin consolidarea capacitatii de combatere a coruptiei – prin instruirea procurorilor, anchetatorilor si judecatorilor... Am oferit indrumare in functie de nevoile din dosare, la cererea partenerilor”

Scris de: George TARATA | pdf | print

1 martie 2021 13:21
Vizualizari: 16327

Declaratie bomba facuta de unul dintre cei mai importanti oficiali americani detasati in Romania. Este vorba despre Jessica Kim, rezidentul regional al SUA pentru combaterea coruptiei in Romania si Bulgaria, care a dezvaluit ca judecatorii si procurorii romani sunt indrumati de Ambasada SUA in solutionarea dosarelor.


 

Intr-un interviu acordat site-ului spotmedia.ro, Jessica Kim s-a laudat ca Ambasada SUA a oferit asistenta pentru combaterea coruptiei prin instruirea procurorilor si judecatorilor in diverse domenii. Iar asistenta s-a concretizat inclusiv prin indrumarea procurorilor si judecatorilor in functie de dosarele aflate in instrumentare sau solutionare.

Este o declaratie extrem de grava, din punctul nostru de vedere, care poate duce cu gandul inclusiv la faptul ca oficialii americani s-au implicat in consilierea judecatorilor si procurorilor in dosare concrete. Mai ales ca insasi Jessica Kim vorbeste despre “indrumare in functie de nevoile de dosare”. Este o afirmatie ce ne aminteste de practicile plicurilor galbene trimise in instante cu indicatii pentru judecatori, cu diferenta ca acum nu mai vorbim despre plicuri galbene venite de la SRI, ci despre sugestii venite de la ambasade.

Desigur, in apararea sa, functionara de la Ambasada SUA ar putea sustine ca “indrumarea” a privit doar oferirea unor sfaturi privind tehnicile de solutionare a dosarelor. Chiar si asa este foarte grav, credem noi, intrucat nu intelegem de cand pana cand magistrati romani trebuie sa ia lectii de la ambasade privind modul de solutionare a dosarelor, in conditiile in care singurul lucru de care acestia trebuie sa tina cont sunt legile Romaniei si Codul penal si Codul de procedura penala.

Pe de alta parte, trebuie amintit ca Jessica Kim este aceeasi care in ultima perioada a facut, impreuna cu colegi de-ai sai, un tur de forta pe la Ministerul Justitiei, DNA si CSM unde a discutat, printre altele, despre modificarile la Legile Justitiei si desfiintarea SIIJ (click aici pentru a citi). De altfel, chiar in acelasi interviu Jessica Kim recunoaste ca Ambasada SUA a oferit si consiliere pentru reforme procedurale, in vederea promovarii reformelor pentru asigurarea independentei Justitiei. Or, reformele procedurale, logic, nu se pot realiza decat prin modificari legislative, in care imixtiunea ambasadelor, oricare ar fi ele, este interzisa.

 

Iata declaratia rezidentului regional al SUA pentru combaterea coruptiei in Romania, Jessica Kim:


Am oferit asistenta in mai multe moduri, dar mai ales prin consolidarea capacitatii de combatere a coruptiei – prin instruirea procurorilor, anchetatorilor si judecatorilor in diferite domenii, inclusiv pentru analiza datelor financiare, investigatii privind spalarea de bani si activelor offshore, tehnici speciale de ancheta in cazuri de crima organizata si gestionarea cazurilor complexe, impartasind experienta si cele mai bune metode pe care le-am acumulat timp de zeci de ani in acest domeniu.

Ascultam ce au nevoie partenerii nostri si incercam sa structuram instruirea pe masura. Aceste pregatiri adesea includ experti americani, inclusiv judecatori, procurori si anchetatori americani. In ultimul an, am oferit peste zece programe de instruire in Romania, special modelate pe nevoile partenerilor nostri.

De asemenea, am oferit indrumare in functie de nevoile din dosare, la cererea partenerilor. Am oferit consiliere pentru reforme procedurale si legislative, spre exemplu, prin promovarea reformelor tintite catre asigurarea independentei Justitiei”.

Comentarii

# Un exemplu de „consultanță” eficientă... date 1 martie 2021 13:36 +10

... poate fi considerat recentul dosar „Ferma regală - Băneasa”. Apăi, nici chiar în lumea „amicilor” din domeniul serviciilor secrete nu se permite blasfemia ca să te priponești în threshold-ul (pragul) aeroportului Băneasa, la nici o azvârlitură de... microfon de o exponențială facilitate americană de pe Dr. Librescu. Haidi, bre, or fi israelienii prieteni la catarama cheutorii cu văcarii, dar așa aroganță nu putea fi tolerată! Pe cale de consecință (ptiu! sintagma draaqului!) că dosarul a fost soluționat funcție de „cerințele” partenerului văcar. :eek: Cui nu-i vine a crede să o întrebe pe Jessica! (Better call Jessica!) :P

# MN date 1 martie 2021 13:44 +27

Romania = colonie. Ce spune premierul si seful statului cand afla aceste lucruri, cat de mult am fost injoditi de aceste javre, adica eu care am depus o plngere la ambasada americana inseamna ca in locsa o solutioneze ei m au tradat. Fratiaidracu de cotropitorinenorociti cu slugile boastre cu tof

# raul date 1 martie 2021 15:42 +27

CARE-I DIFERENTA DINTRE RUSII DIN 1948 SI AMERICANII DIN 2020? EU NU AM INTELES.... SUNT MAI STILATI, DAR REZULTATUL ESTE ACELASI... PUSCARIE PENTRU ALTE CONVINGERI POLITICE

# Gica contra sistemului date 1 martie 2021 15:44 +9

Justiția romana a ajuns sa fie îndrumata de o funcționara de ambasada a cărei sediu se afla pe un teren pe care au pus mana printr-o mare manarie a unuia condamnat și fugit din tara. Bine ai mai ajuns Românie! Dar fata e plecata și cu sorcova, ori ne vinde gogoși. Pai de informații duc lipsa ai noștrii? Ba dimpotrivă, ei nu acționează pentru ca știu și cine este în spatele fiecărui tun și se feresc și ei, deh, ca oamenii! Degeaba i-am așteptat pe americani, care au ajuns un imperiu în descompunere, de nu sunt în stare sa se organizeze la ei acasa. Culmea ne dau lecții anticorupție unii al căror fost președinte tipa ca din gura de șarpe ca s-au furat alegerile prezidențiale! Alții mai buni în gura cărora sa va uitați, n-ați găsit? ca ăștia sunt praf, vai mama lor.

# Gyuse Bogdan date 1 martie 2021 16:35 +11

Ce panarame de judecatori avem :)))))))) Judecatorii din Romania slugile komisarilor din sovietele americane :))))))) Si cu independenta, impartialitatea, inamovibilitatea narozilor astora de se numesc judecatori cum ramane??? S-au a fost delegata catre extraterestrii :)) Acum, in secunda asta, toti judecatorii ar trebui dati afara si judecati pentru faptul ca au viciat actul de justitie. Si pentru procurori la fel, cu mentiunea ca astia ar trebui condamnati la ocna! Vasilica asta din korea poate are si o lista cu slugile ce au cerut sau acceptat parerea komisarilor. Or poate komisarii au organizat si cursuri de formare profesionala, impreuna cu serviciile, cursuri la care juzii capra au dat navala!? Tufisurile din justitia Romana :))))))))

# Raul date 1 martie 2021 16:58 +15

Ca sa controlezi o tara trbuie sa controlezi clasa politica. Clasa politica o controlezi daca controlezi justitia.

# Iulian date 1 martie 2021 17:05 +6

Mai, fa****** fessica, ai lasat papusile si te-ai apucat de asistenta si indrumari prin lumea larga!?!?!?!? Mergi si termina-ti laptele din biberon mai craca.mata dragului! Ai dracu, toti prapaditii s-au apucat de indrumari si instruiri, dar ei nu sunt in stare sa-si traga chilodii pe gur din cauza ragatului ramas nespalat tocmai la ei si mai fac si pe deontologii!

# Lorenzo de Medici date 1 martie 2021 18:04 +12

Rău am ajuns. Nici nu se mai sfiesc aștia să recunoască cum ne birjăresc și slugăresc. Dar, au și cu cine. N-am vrut noi cu America ? Am vrut. Nu suntem noi cei mai proamericani din Europa ? Suntem. Nu luam noi ”lumină” de la ei ca de la Sfintele Moaște ? Luăm. Nu-i numim noi ”parteneri strategici” și-n culcare și-n sculare, care, nu-i așa, ne apără de rusul cel ”rău” și ”hain”, care abia așteaptă să ne invadeze țara ? Îi numim. Nu-l gratulăm noi, la modul infantil și tembel, pe președintele SUA, oricare ar fi el, cu apelativul ”liderul lumii libere”, când, în realitate, numai libertate nu e în țara tuturor inegalităților, homelesilor, ghetourilor de negri, rezervațiilor pentru nativi americani și a pedepsei cu moartea ? Îl gratulăm. Și atunci, de ce ne plângem ? Merităm să luăm lecții de la o coreeană livrată pe post de ”american”, că atât valorăm, de ”second hand” nu de ”first class”.

# Narcis date 1 martie 2021 18:10 +15

Putem sa facem ceva pe amestecul lor in treburile noastre interne? Duduia Kim, cu nume chinese, nu vrea sa ofere consultanta respectiva judecatorilor si procurorilor din tara ei adoptiva? Am vazut ce probleme are ”marea democratie”, care de fapt, este o tiranie mondiala, si vedem ce fel de presedinte are. Astea nu sant traficări de influențe? Sa spună numele judecatorilor si procurorilor care au plecat capul servil si au acceptat sa isi bage nasul in justiția română acesti americani nesimtiti care au pus laba pe țara noastră! Rusia de ce nu ne trimite directive din astea?

# Narcis date 1 martie 2021 18:20 +13

In functie de ”nevoile din dosare” si ale americanilor corupti, Dragnea stă la pușcarie! Si tot in functie de nevoile altora, hai sa facem justiția română praf!

# florian date 1 martie 2021 20:56 +6

Nu, fata nu e plecata cu sorcova, ca oricare imigrant trebuie sa plateasca cumva statului cu democratie avansata rezidenta ei.in rest aceeasi ....cu palarie inalta. tancurili sovietice au fost inlocuite cu misile yankeesti si o droaie de pupincuristi locali, de democrati. ce urmeaza va fi si mai rau.

# VV date 1 martie 2021 21:05 +6

@Loenzo, din inima felicitari! Aceasta-i realitatea pe care am fost manipulati si indoctrinati sa o percepem. Ne deosebim de triburile amerindiene din rezervatii doar pentru ca nu ni se acorda si privilegiile lor. Mai ramane sa ne scoata la defilari sa scandam "JOS PUTIN".

# Raul date 1 martie 2021 22:40 +5

Da de ce vor ei sa controleze clasa politica?.... Strategie militara nu poate fi, ca doar suntem in parteneriat, si asta inseamna ca oricine ar fi la putere joaca pe melodia cantata de ei. Pai pe ageda lor se gaseste ceva legat de aurul din Apuseni si gazul din Marea Neagra, dar sunt la concurenta cu preainalti si preanecorupti de la UE. Din acest motiv fetita pare ca nu stie ce vorbeste, dar in realitate transmite un mesaj la gugustuci.

# Ioana M date 1 martie 2021 22:41 +8

Sper ca " nevoile " alea sa i ajunga din urma ! Ca un bumerang!

# rangul Koloniei se măsoară în cinul procurorului stagiar date 2 martie 2021 02:39 +9

Mey, Io* nu sunt intrigat de amestecul brutal al văcarilor în așa-zisul „act de justiție” din Kolonie. Ai dont chet abot feic justis! :P Dar mă simt oleacă deranjat de rangul Capucheăiei juridice a Înaltei Porți Yankee: haidi, bre, chiar așa de jos suntem încât să merităm doar un procuror stagiar? :-? Parcă era altceva dacă ne căpătuiam cu un iues general atornei sau cu vreun states atornei. Dar să trimiți pe post de ciomag vreo fufă pruoastă, o chinezărie ieftină aflată în perioada de stagiatură a INM-ului american, chiar că frizează cotele ridicolului și se situează tangent sferei insultei nedisimulate.

# santinela date 2 martie 2021 07:40 +10

Sint curios daca ciumpalacii astia de la ambasada americana ar avea curajul sa "indrume" vre-un judecator american si ce ar pati !

# Neanae date 2 martie 2021 11:46 +9

Bine ca aflaram ceea ce știam. Acum avem și un nume cu prenume. Așa. Și ......??? Va zic ca NIMIC! Câinii latră, ursul merge! Tâmpiti mai suntem, stam la bătaie ca prostii și nici măcar nu întrebam DE CE? Dimpotrivă, e de bine ca vine de la partenerul strategic. Dacă ni se atribuie un ambasador LGBT suntem salvați. Cel puțin avem ce bârfi, de ce sa radem și cui sa-i tragem înjurături plăcute pentru însul, din seria celor cu utilizarea părții dosnice. Hahaha

# mitica date 2 martie 2021 14:01 +6

De cand Romania are legaturi diplomatice cu Uniunea Statelor Socialiste ale Americii? Aceasta individa este bolnava?

# Matei date 3 martie 2021 18:19 +3

Americanii sunt mai perversi decat rusii , dar ocupantii isi fac treaba , eu la romanii fara demnitate , slugi ai strainilor le-asi taia capul ! Moarte tradatorilor de Neam si tara ! Blestematii astea au distrus mii de destine !

# Stefan date 4 martie 2021 11:54 +3

Dupa cum printeaza DNA ul dosare in ultima vreme,iar judecatorii dau pedepse maxime,imi intareste convingerile ca doamna Kim spune adevarul

# Stefan date 4 martie 2021 12:21 +2

Halal justiție ? Cât scandal s-a făcut cu privire la colaborarea SRI -Ministerul Justiției, iar acum nu este nici o problemă pentru imixtiunea unui stat străin în treburile interne ale României și justiție? Se pare că au "plecat" sovieticii și am devenit "sclavii" străinilor . Halal democrație.

# Liia date 4 martie 2021 23:05 +2

Aici nu se nai poate nici comenta E atat de grav , ca trebuie o minune sa descurce toate afacerile necurate DOMNUL DUMNEZEU CU NOI ROMANII PE PAMANT NU I CINE SA NE DE SCURCE

# Dinu date 6 martie 2021 21:36 0

Pe mine nu mă mai miră nimic. De fapt am clar confirmarea că am ajuns o „COLONIE ECONOMICĂ”!...totală! Dar chiar așa de înjositori coborâți nu credeam că o să fim....Mă întreb cum s-or simți toți acești procurori, judecători care până la urmă sunt totuși români ?! Cum se pot privi în oglindă când se spală dimineața ( dacă se mai spală...) , ce spun familiile lor, părinții lor ? Sau au ajuns cu toții cu sufletul vândut diavolului? Niște IUDA moderni, sau dacă aș rememora definițiile magistrale ale nea Iancu Caragiale ...: mangafale, mocofani, hahalere, gogomani...până la urmă niște LICHELE ordinare !!!! Nu încap alte comentarii....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.06.2022 – Scutea a pus ochii pe Udroiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva