14 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

POLITISTII ACUZA GUVERNUL DE MINCIUNA – Sindicatul politistilor: “Suntem mintiti si manipulati atunci cand se invoca, in declaratiile din spatiul public, diverse Directive UE sau PNRR-ul, drept piedici pentru modificarea directionata a Legii pensiilor militare de stat sau pentru aplicarea, la timp, a Legii-cadru a salarizarii!”

Scris de: G.T. | pdf | print

28 March 2023 17:42
Vizualizari: 3609

Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania, condusa de Vasile Zelca, acuza Guvernul si coalitia aflata la putere ca mint atunci cand afirma ca reforma pensiilor este ceruta de Comisia Europeana si impusa prin PNRR. In acest sens, politistii prezinta o scrisoare chiar din partea unui inalt oficial european, care da asigurari ca problema pensiilor si a salariilor tine exclusiv de autoritatile nationale.


 

Astfel, marti, 28 martie 2023, sindicatul politistilor a publicat scrisoarea primita in numele comisarului UE pentru Migratie si Afaceri Interne, Ylva Johansson, dupa ce anterior acestuia ii fusese prezentat situatia precara a salarizarii politistilor, personalului contractual, si a tuturor celor care activeaza in domeniul Apararii, Ordinii Publice si Securitatii Nationale. Iar in respectiva scrisoare (atasata la finalul articolului) se precizeaza, printre altele, ca autoritatile nationale sunt singurele responsabile pentru politicile din ceea ce priveste salariile si pensiile politistilor. “In concluzie: suntem mintiti si manipulati atunci cand se invoca, in declaratiile din spatiul public, diverse Directive UE sau PNRR-ul, drept piedici pentru modificarea directionata a Legii pensiilor militare de stat sau pentru aplicarea, la timp, a Legii-cadru a salarizarii!”, acuza politistii.


Iata comunicatul Federatiei Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania:


28.03.2023 - Comisia Europeana, raspuns oficial pentru SNPPC, in 2022: 'pensiile militare si salariile dumneavoastra nu se stabilesc la Bruxeless'!

In cadrul demersurilor noastre din ultima perioada, privind drepturile salariatilor si ale pensionarilor militari/din MAI, la sfarsitul lunii august 2022 (!) am adresat o scrisoare oficiala Comisiei Europene/comisarului pentru Migratie si Afaceri Interne, Ylva Johansson, in care am prezentat detaliat, pe doua pagini, situatia precara a salarizarii politistilor si personalului contractual din MAI, dar si, per ansamblu, a familiei ocupationale din care facem parte: Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala.

In raspunsul oficial, primit din partea Comisiei UE/Directia Securitate Interna/Unitatea de asigurare a respectarii legii, seful acestei Unitatii ne precizeaza (citam fragmentar – pentru conformitate, atasam integral, mai jos, scrisoarea primita de la Comisia UE):

'Comisarul va multumeste ca ne-ati impartasit preocuparile dumneavoastra cu privire la conditiile de incadrare in munca si de pensionare ale politistilor si ale personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Romania. Comisia considera ca este esential sa fie ascultati politistii si membrii personalului care isi exprima opiniile si cunosc realitatile de pe teren ale activitatii pe care o desfasoara (...).

In declaratia dumneavoastra, prezentati o serie de masuri luate de guvernul roman, in ultimii ani, in special in ultimii doi ani, care, in opinia dumneavoastra, au condus la crearea unor conditii discriminatorii in ceea ce priveste remuneratiile si pensiile politistilor si ale personalului contractual din cadrul Ministerului de Interne din Romania (...).

Sustineti ca este necesar sa se asigure predictibilitatea in cariera, in salarizare si pensionare pentru politistii si personalul contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (...).

In ceea ce priveste aspectele legate de punerea in aplicare si asigurarea respectarii dispozitiilor legale aplicabile in materie de incadrare in munca si de pensionare, autoritatile nationale competente sunt principalele responsabile cu asigurarea punerii in aplicare a dispozitiilor nationale de transpunere a masurilor relevante ale UE. Aplicabilitatea lor in cazul politistilor si al personalului unui minister depinde de normele care reglementeaza aceasta categorie specifica de lucratori in fiecare stat membru. In ceea ce priveste salariile minime, Directiva privind salariile minime adecvate in UE a fost adoptata in mod oficial la 4 octombrie 2022. Aceasta va fi publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene si va intra in vigoare dupa douazeci de zile de la data publicarii. Statele Membre vor avea la dispozitie doi ani pentru a transpune directiva in dreptul national. Dupa expirarea perioadei de transpunere, Comisia va evalua conformitatea masurilor nationale cu Directiva.'

In concluzie: suntem mintiti si manipulati atunci cand se invoca, in declaratiile din spatiul public, diverse Directive UE sau PNRR-ul, drept piedici pentru modificarea directionata a Legii pensiilor militare de stat sau pentru aplicarea, la timp, a Legii-cadru a salarizarii!”.


* Cititi aici scrisoarea primita de sindicatul politistilor

Comentarii

# santinela date 29 March 2023 07:39 0

Este evident ca mint de ingheata apele guvernantii.Ce poti sa astepti de la unii ca Ciuca,Budai,BODE-ministru nulitate de interne-parlamentarii slugi si fara coloana peste care troneaza ingamfatul de von Snitel ? Normal ca nimic bun !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2024 – Deliberari cu judecatoarea ICCJ Lavinia Lefterache: “Esti idioata?”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva