21 ianuarie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PREDOIU PE TELEVIZOARE, JUSTITIA PRIN SPITALE – Grefierii nu-l mai suporta pe ministrul Justitiei Catalin Predoiu: „E-n campanie electorala, pe la usile ambasadelor, sa obtina confirmari, sau prin studiourile TV, in loc sa mearga prin instante si parchete, sa vada cum functioneaza justitia in pandemie... Sistemul e subfinantat, subdimensionat. Ne mor grefierii, ne mor judecatorii... Va fi haos... Toate asociatiile profesionale ii solicita demisia”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

27 noiembrie 2020 12:10
Vizualizari: 3918

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu (foto), trebuie sa-si dea demisia imediat, din cauza ca pur si simplu ingroapa sistemul judiciar, inchizand ochii la situatia mai mult decat disperata a judecatorilor, procurorilor si grefierilor, cauzata de pandemie.Strigatul disperat a fost lansat joi, 26 noiembrie 2020, de catre Sindicatul National al Grefei Judiciare (SNGJ) Dicasterial – condus de grefierul Catalin Traistaru.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, in loc sa se preocupe de rezolvarea problemelor din sistem, Predoiu incalzeste scaunele prin studiourile TV si se ploconeste pe la usile ambasadelor, in cautare de confirmari. Si – ceea ce este mai grav – isi loveste adversarii politici folosind informatiile obtinute din Ministerul Justitiei, adauga sindicatul.

Cu nemarginit tupeu, Catalin Predoiu isi lauda proiectele legislative elaborate recent, inclusiv cele de modificare a legilor justitiei. Cu toate acestea, acuza SNGJ, unul dintre proiecte – cel privind activitatea instantelor si a parchetelor in pandemie – reprezinta un adevarat cal troian pentru instante si parchete, care lasa conducerea fiecarei institutii sa ia singura masurile pe care le crede de cuviinta pentru combaterea pandemiei. Or, asa ceva nu va aduce decat haos in instante si parchete si continuarea seriei de infectari, precum si noi decese, subliniaza sindicatul grefierilor.

Toate acestea se suprapun peste problemele deja cronice ale sistemului – si anume: subfinantarea si lipsa de personal. In acest context, Sindicatul Dicasterial ii solicita demisia lui Catalin Predoiu, care nu face altceva decat sa urmareasca agenda de partid si interesul campaniei electorale.


Redam comunicatul Sindicatului National al Grefei Judiciare Dicasterial:


Predoiu pe televizoare, Justitia prin spitale

Catalin Predoiu, aflat in campanie electorala, daca nu se afla pe la usile vreunei ambasade sa obtina confirmari, isi petrece timpul prin studiourile TV. In loc sa mearga prin instante si parchete, pentru a vedea cum functioneaza justitia, in general si, in pandemie, in special. Trecand peste acest aspect, mai rau este ca foloseste sistemul judiciar ca arma politica, lovind adversarii politici cu ajutorul informatiilor si activitatii desfasurate la Ministerul Justitiei.

Situatia infectarilor la locul de munca a salariatilor din sistemul judiciar a atins cote alarmante, dar ministrul evita acest subiect. Din informatiile pe care le detinem, numarul infectarilor in sistemul judiciar a depasit pragul de 1000 de persoane contaminate, plus contactii directi aflati in autoizolare.

Asa cum am precizat, atat organizatia noastra sindicala, cat si asociatiile profesionale din sistem, proiectul de lege pentru justitie in pandemie elaborat de Predoiu s-a dovedit a fi, de fapt, un cal troian aruncat sistemului judiciar. Prin aceasta lege, ministrul nu face altceva decat sa plaseze responsabilitatea adoptarii masurilor catre colegiile de conducere ale instantelor, ceea ce nu va conduce decat la o practica neunitara si un haos institutional, iar singurul afectat va fi justitiabilul de rand, care isi va arunca nemultumirea… pe Justitie!

Ca doar este campanie electorala, iar Justitia va fi intotdeanua un subiect fierbinte si care va atrage voturi.

Prezent in aceasta seara la un post de televiziune, pe langa laudele privind finantarea sistemului in anul de mandat, care speram sa se incheie cat mai curand, ministrul justitiei declara ca cea mai mare realizare din acest mandat o reprezinta elaborarea legilor justitiei.

Predoiu pretinde ca aceste legi sunt atat de necesare pentru o justitie sanatoasa si ca, practic, a pus bazele unei reforme a sistemului judiciar ce va avea loc incepand cu anul 2021, legi la care au lucrat specialisti de cel mai inalt grad… atat de inalt incat a reusit sa se faca de ras prin parlament cu proiecte elaborate cu grave erori gramaticale si de ortografie, ce nu respecta norme de tehnica legislativa care sa excluda orice echivoc, asa cum prevede art. 36 alin. (1) Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative.

In instante si parchete realitatea este insa cu totul alta, sistemul este subfinantat, subdimensionat si, din pacate, ne mor grefierii, ne mor judecatorii, ne mor…

Desi toate asociatiile profesionale care participa la infaptuirea actului de justitie solicita demisia acestui ministru inert, Catalin Predoiu e total imun si isi continua, fara niciun disconfort agenda trasata de partid.

In viziunea ingusta a ministrului justitiei, nicio critica nu este intemeiata, singura explicatie pe care o gaseste este lipsa de comunicare… in rest, mii de magistrati, grefieri, avocati s.a. gresesc.

Pe scurt, Predoiu compara justitia cu un… santier”.

Comentarii

# Ultimul Charlot date 27 noiembrie 2020 12:27 +9

Ginerică de presedinte UNBR. Singura lui calitate. Ăsta se semna "viitor prim mininstru" Un alt creieier prajit marca penele

# DODI date 27 noiembrie 2020 15:37 +4

Perdoiu a învățat lecția: nu realizarea sarcinilor de serviciu îl promovează sau menține în postura de veșnic ministru ci slugărnicia și lingerea feselor potențial hotărâtoare ale noului guWERNER. Așa s-a cățărat la fesele lui băse, ciolaniSS și sică mandolină. NU l-au recomandat nici inteligența (dubioasă!) nici profesionalismul (aflat sub semnul întrebătrii după avalanșa de articole de neconstituționalitate din codurile moșite de acest slugoi grețos) ci PCR (traducere pentru useriștii născuți ieri: pilele, cunoștințele și relațiile).

# IDIOTII !!. date 28 noiembrie 2020 21:51 +1

FRATILOR este PRAPAD in Bucuresti cu infectarea de Covid.19 si marele IDIOT de "presedinte" dorest ALEGERI pe 6.12.2020. STOPATI masacrul !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.01.2021 – DJ Stelica si metoda calendarului

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva