19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PREDOIU SCHIMBA LEGEA EXECUTORILOR – Proiect de modificare a Legii 88/2000 privind executorii judecatoresti. Se infiinteaza Institutul National de Pregatire si Perfectionare a Executorilor Judecatoresti: „Asigura perfectionarea activitatii de executare silita, pregatirea profesionala, avand dreptul de a elibera diplome sau certificate de absolvire recunoscute de institutiile publice si private abilitate” (Proiectul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 September 2022 11:10
Vizualizari: 3924

Dupa Legile Justitiei, ministrul Catalin Predoiu (foto) pregateste modificarea legii executorilor judecatoresti. Ministerul Justitiei a lansat in dezbatere publica luni, 19 septembrie 2022, proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti.


 

Printre cele mai importante modificari aduse se numara cea privind infiintarea unui institut de pregatire si perfectionare, la fel cum au avocatii si notarii. Mai exact, proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti prevede infiintarea Institutului National de Pregatire si Perfectionare a Executorilor Judecatoresti (INPPEJ). Acesta va asigura perfectionarea activitatii de executare silita, pregatirea profesionala initiala si, dupa caz, continua a executorilor judecatoresti si a executorilor stagiari, a altor specialisti, a personalului de specialitate al birourilor executorilor judecatoresti, al Camerelor si al Uniunii. De asemenea, INPPEJ va avea dreptul de a elibera diplome sau certificate de absolvire recunoscute de institutiile publice si private abilitate.

Nu in ultimul rand, Institutul va organiza, la solicitarea Biroului executiv al Consiliului Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, concursul sau examenul de dobandire a calitatii de executor judecatoresc stagiar, examenul de definitivat, concursul sau examenul de admitere in profesia de executor judecatoresc pentru persoanele care au cel putin 6 ani vechime in functii de specialitate juridica, concursul sau examenul de schimbare a sediului executorilor judecatoresti.


Iata articolele din proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti privind infiintarean INPPEJ, intregul proiect fiind atasat la finalul articolului:


Art. 35/1 - (1) In cadrul Uniunii se infiinteaza, se organizeaza si functioneaza INPPEJ, cu personalitate juridica, in conditiile stabilite prin prezenta lege si prin regulamentul propriu, aprobat prin hotarare a Consiliului Uniunii.

(2) INPPEJ asigura perfectionarea activitatii de executare silita, pregatirea profesionala initiala si, dupa caz, continua a executorilor judecatoresti si a executorilor stagiari, a altor specialisti, a personalului de specialitate al birourilor executorilor judecatoresti, al Camerelor si al Uniunii, avand dreptul de a elibera diplome sau certificate de absolvire recunoscute de institutiile publice si private abilitate.

(3) INPPEJ are sediul in municipiul Bucuresti, are stampila care cuprinde denumirea sa si stema Romaniei si sigla proprie. INPPEJ se infiinteaza, se organizeaza si functioneaza in baza prezentei legi, fara indeplinirea altor formalitati.

(4) Statutul INPPEJ, regulamentul de organizare si functionare a acestuia, precum si modalitatile de formare profesionala initiala sau, dupa caz, continua a executorilor judecatoresti si a executorilor stagiari, a personalului de specialitate al birourilor executorilor judecatoresti, al Camerelor si al Uniunii se aproba prin hotarare a Consiliului Uniunii.

(5) INPPEJ organizeaza, la solicitarea Biroului executiv al Consiliului Uniunii, concursul sau examenul de dobandire a calitatii de executor judecatoresc stagiar, examenul de definitivat, concursul sau examenul de admitere in profesia de executor judecatoresc pentru persoanele care au cel putin 6 ani vechime in functii de specialitate juridica, concursul sau examenul de schimbare a sediului executorilor judecatoresti, in conditiile legii si ale regulamentului de organizare si desfasurare a acestora, aprobat prin ordin al ministrului justitiei, la propunerea Consiliului Uniunii”.


* Cititi aici integral proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti

Comentarii

# santinela date 20 September 2022 13:13 0

Daca-si platesc executorii din onorariul lor cheltuielile cu un astfel de institut (functii publice multe,salarii mari altfel de la buget) nu este nici o problema !

# Justitiareala.ro date 20 September 2022 15:04 +71

Legea executorilor trebuie schimbata din temelii! Vor urma milioane de executari silite pe utilitati

# liviu date 21 September 2022 10:04 -2

Pai pana acum au functionat ilegal neavand in legea 188 cuvantul infiintare acum da potrivit art 35 **se infiinteaza,organizeaza si functioneaza** deci pana in prezent au fost ilegali ca profesie

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva