6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PREGATITI ELICOPTERUL – Romanii nu mai suporta dictatura impusa de regimul Iohannis. Zeci de mii de oameni au iesit in strada ca sa le ceara demisia presedintelui Klaus Iohannis, premierului Florin Citu si „comandantului actiunii” Raed Arafat. Au umplut paharul ultimele restrictii impuse de guvernul Citu, prin care 75% dintre romani sunt izolati in societate doar pentru ca au refuzat sa se vaccineze (Galerie foto si video)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

2 October 2021 19:16
Vizualizari: 6814

Romanii dovedesc ca sunt demni si ca nu accepta tirania pandemica a regimului Iohannis-Citu-Arafat, care tine cu tot dinadinsul sa-i elimine din viata sociala pe cei care refuza sa se lase vaccinati cu seruri pentru ale caror efecte adverse nimeni nu raspunde si a caror valabilitate a fost extinsa pur si simplu din pix zilele trecute de catre Agentia Europeana a Medicamentului.Sambata, 2 octombrie 2021, peste 20.000 de oameni protesteaza in Piata Victoriei din Bucuresti impotriva insistentelor guvernului PNL-UDMR de a impune cu forta certificatul verde (certificatul digital) si astfel discriminandu-i pe cei 75% dintre romanii care au ales sa nu se intepe cu vaccinurile experimentale.

Inceputa la ora 16:00 in Piata Universitatii, manifestatia a pornit in mars spre Piata Victoriei la ora 18:00, acolo unde se aflau deja cateva mii de oameni. Presedintele AUR, deputatul George Simion, a anuntat ca demonstrantii vor merge si in fata Palatului Cotroceni, chiar daca presedintele Klaus Iohannis este plecat in Aachen (Germania), unde a primit Premiul Carol cel Mare din partea Societatii de Decernare a Premiului International Carol cel Mare, pe motiv ca „a prestat un serviciu semnificativ in interesul statului de drept si al independentei sistemului judiciar”. Amintim ca Werner s-a tirat din Romania la nici macar 24 de ore de la tragedia din Constanta, unde incendiul de la Spitalul de Boli Infectioase a lasat in urma sapte morti.

Revenind la manifestatia din Bucuresti, Lumea Justitiei va prezinta revendicarile protestatarilor, asa cum au fost ele publicate pe pagina de Facebook Suntem in stare de Legitima Aparare.


Deci iata comunicatul de vineri, 1 octombrie 2021 (din ziua premergatoare demonstratiei):


Noi, cetatenii romani, grupurile civice si asociatiile din societatea civila care vom organiza mitingul de protest care va avea loc in data de 2 Octombrie 2021 in Piata Victoriei, dorim sa facem o serie de precizari si sa transmitem public lista cu revendicarile principale pe care le sustinem prin acest protest.

Precizam faptul ca protestul organizat de noi in Piata Victoriei este unul apolitic, al societatii civile romanesti. Ne vom pastra non-partizanatul politic, indiferent de culoare, deoarece marea majoritate a cetatenilor, dupa cum se stie, a refuzat sa legitimeze la ultimele alegeri clasa politica actuala prin absenteismul masiv de la vot. Nu avem mandat din partea oamenilor, si nici a membrilor acestor organizatii de a da microfonul niciunui politician. Am primit cereri de la mai multi politicieni sa vorbeasca la microfon, si i-am refuzat politicos pe toti. Ramanem in sfera civica si nu amestecam lucrurile. In schimb, orice cetatean al Romaniei, indiferent de simpatiile sau apartenenta sa politica, poate veni bineinteles in Piata Victoriei ca simplu participant la protest. Nu respingem pe nimeni si nu facem diferentieri, insa nu vom permite niciunui politician sau partid sa isi faca campanie, sau sa incerce sa castige capital politic exploatand un demers pur civic, nascut din revolta cetatenilor si a societatii civile impotriva unor abuzuri si incalcari de drepturi repetate si inacceptabile.

Revendicarile principale pe care le sustinem prin acest protest sunt:

1) Solicitam autoritatilor renuntarea urgenta si definitiva la folosirea “certificatului verde” Covid pe teritoriul Romaniei.

2) Cerem ridicarea imediata a starii de alerta, care a fost prelungita in mod nejustificat si nefundamentat din luna mai 2020 pana in prezent, asigurand un cadru propice pentru numeroase abuzuri ale autoritatilor si incalcari de drepturi ale cetatenilor, care trebuie sa inceteze.

3) Solicitam autoritatilor oprirea tuturor masurilor de segregare a populatiei Romaniei pe criterii medico-sanitare.

4) Solicitam autoritatilor renuntarea la orice forma de impunere directa sau indirecta a vaccinarii obligatorii de orice tip.

5) Solicitam autoritatilor sa promoveze si sa permita utilizarea tratamentelor medicamentoase dovedite eficiente in stadiile timpurii ale infectiei cu Sars-Cov2, pentru evitarea supraaglomerarii spitalelor.

6) Solicitam autoritatilor oprirea tuturor masurilor abuzive si discriminatorii la adresa unor categorii profesionale (cadre medicale, personal MAI, personal ISU, cadre didactice, studenti, etc).

7) Solicitam mentinerea deschise, cu prezenta fizica, a tuturor unitatilor de invatamant, de la cel prescolar pana la cel universitar, fara masca obligatorie, fara constrangeri de niciun fel (testare obligatorie pentru elevi si studenti, certificat verde pentru profesori, etc).

8) Solicitam autoritatilor renuntarea imediata la masurile restrictive, dovedite inutile si ineficiente, care afecteaza activitatea unor sectoare intregi din economie, atat la nivelul angajatorilor, cat si al angajatilor.

9) Solicitam autoritatilor sa asigure accesul nediscriminatoriu la servicii de sanatate al tuturor cetatenilor, fara a transforma spitale intregi in unitati dedicate covid - masura care duce la cresterea dramatica a mortalitatii in randul pacientilor care sufera de alte afectiuni grave, acute sau cronice.

10) Solicitam autoritatilor reglementarea stricta si plafonarea urgenta a preturilor la energie si gaze, a caror crestere exploziva poate afecta serios nivelul de trai al multor cetateni Romani, pe fondul inflatiei, crizei economice, si apropierii sezonului friguros.

11) Solicitam Guvernului Romaniei si tuturor autoritatilor statului Roman sa inceteze adoptarea si aplicarea unor masuri si restrictii abuzive si nelegale, care, sub pretextul pandemiei, incalca Constitutia Romaniei si drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor Romani.

12) Solicitam cu fermitate ca cele trei puteri din stat (Executiva, Legislativa si Judecatoreasca) sa respecte Constitutia Romaniei si sa isi respecte cu strictete toate atributiile, responsabilitatile si regulamentele specifice de functionare.

In mod punctual, solicitam celor trei puteri din stat urmatoarele:

12.1) Solicitam Guvernului Romaniei:

1. Sa revina in matca constitutionala si sa isi indeplineasca atributiile pe care Constitutia le stabileste in sarcina sa, sa nu isi mai aroge puteri de legiferare pe care Constitutia nu i le permite, sa nu mai restranga exercitiul drepturilor si libertatilor fundamentale cu incalcarea legii si a Constitutiei;

2. Retragerea proiectelor de lege initiate de catre Ministere care conditioneaza drepturile si libertatile fundamentale de Certificatul verde (dovada testarii/vaccinarii/trecerii prin boala), respectiv proiectul de lege initiat de Ministerul Sanatatii cu privire la profesionistii din domeniul asistentei sociale si proiectul de lege initiat de Ministerul Sanatatii cu privire la personalul din domeniul medical, ISU si MAI, si sa nu mai initieze proiecte de lege similare;

3. Abrogarea dispozitiilor din actele normative emise de Guvern si de Ministere in privinta modalitatii de desfasurare a anului scolar 2020-2021 care prevad obligativitatea purtarii mastii de catre elevi, studenti si profesori.

4. Abrogarea tuturor masurilor anti-pandemie instituite care s-au dovedit ineficiente si fara un efect real in combaterea transmiterii virusului Sars-Cov2 si emiterea unui nou set de recomandari practice catre cetateni, care sa vizeze masuri solid fundamentate stiintific de preventie pentru infectarea cu virusul Sars-Cov2 si combaterea transmiterii acestuia;

5. Incetarea campaniilor improprii de acordare de recompense banesti sau materiale pentru vaccinare, informarea corecta si completa a cetatenilor cu privire la vaccinurile anti-Covid-19 si efectele adverse ale acestora, astfel incat cetatenii sa poata sa decida in cunostinta de cauza, daca doresc sa se vaccineze sau nu. Prezentarea in mod distinct in comunicatele zilnice a numarului persoanelor vaccinate din total persoane: testate, confirmate pozitiv la testare, spitalizate, decedate;

6. Incetarea campaniei de segregare si dezbinare a populatiei pe criteriul vaccinarii, precum si incetarea campaniei de incitare la ura intre persoanele vaccinate si nevaccinate;

7. Toate actele normative care sunt initiate de Guvern si Ministere sa fie supuse dezbaterii publice la care sa fie invitate ONG-urile, sindicatele si patronatele si emiterea acestora sa se faca cu respectarea tuturor legilor in vigoare si primordial a Constitutiei Romaniei.

12.2) Solicitam Parlamentului Romaniei:

1. Solicitam tuturor senatorilor si deputatilor sa nu voteze niciun proiect de lege care sa prevada introducerea vaccinarii obligatorii in Romania sau obligativitatii folosirii Certificatului verde.

2. Solicitam deputatilor Romaniei sa respinga Proiectul de Lege nr. PLX-393/2021, prin care CNSU si Guvernul primesc puterea de a institui pentru orice categorie de populatie obligatia prezentarii certificatului verde pentru asigurarea drepturilor si libertatilor fundamentale.

3. Respectarea de catre Parlament a suprematiei Constitutiei, si a tuturor drepturilor si libertatilor consacrate constitutional, in litera si spiritul lor.

4. Respectarea tuturor drepturilor fundamentale ale cetatenilor Romani, consacrate de Conventia Europeana a Drepturilor Omului si prin Declaratia Universala a Drepturilor Omului.

5. Parlamentarii sa respecte faptul ca legiferarea nu poate fi realizata fara parcurgerea etapei consultarii publice si a normelor de tehnica legislativa.

6. Parlamentarii sa tina cont de faptul ca legiferarea in contra majoritatii si in interesul unor minoritati, indiferent de contextul formarii acestora, de o maniera care incalca flagrant drepturi esentiale, in lipsa exercitarii carora insusi dreptul la viata este sub semnul intrebarii, delegitimeaza intreg corpul legislativ, reprezentativitatea acestuia golindu-se de continut.

12.3) Solicitam Inaltei Curti de Casatie si Justitie si tuturor Instantelor judecatoresti din Romania:

1. Sa nu se mai comporte ca o anexa a puterii executive, si sa isi indeplineasca rolul pe care il au fiecare potrivit Constitutiei;

2. Sa infaptuiasca justitia in numele legii, in mod independent si cu impartialitate, sa se supuna numai legii, iar justitia sa fie unica, impartiala si egala pentru toti;

3. Sa respecte dreptul de acces la instanta, dreptul la aparare si dreptul la un proces echitabil;

4. Sa stabileasca, ”de urgenta”, termenele de judecata pentru solutionarea recursurilor care au ca obiect actiuni in anulare impotriva actelor normative emise in pandemie, asa cum prevede art. 20 alin. (2) din Legea nr. 554/2004.

5. Sa isi respecte rolul stabilit de Constitutie conform art. 126 alin. 6 din Constitutia Romaniei si sa efectueze controlul judecatoresc efectiv al actelor administrative normative.

12.4) Solicitam Curtii Constitutionale a Romaniei:

1. Sa isi exercite rolul de garant al suprematiei Constitutiei si sa solutioneze exceptiile de neconstitutionalitate cu care este investita in mod obiectiv si impartial, fara nicio influenta;

2. Sa reduca termenele pentru depunerea rapoartelor de catre judecatorii raportori, sa dispuna reducerea termenelor si stabileasca termenele de judecata in dosarele care au ca obiect exceptiile de neconstitutionalitate privind Legea nr. 55/2020, Legea nr. 136/2020, OUG nr. 21/2004, si OUG nr. 192/2020.

In incheiere, dorim sa subliniem din nou faptul ca, in calitate de cetateni ai Romaniei si reprezentanti ai societatii civile din Romania:

- Nu vom accepta folosirea “certificatului verde” Covid si nici incercarile de a impune vaccinarea obligatorie a Romanilor

- Nu vom accepta discriminarea anumitor categorii de cetateni si segregarea pe criterii medico-sanitare a populatiei

- Nu vom accepta distrugerea statului de drept si alunecarea spre o forma de dictatura sanitara, sub pretextul pandemiei.

Semnatari:

Asociatia Calea Neamului

Asociatia NEAMUNIT

Asociatia Alianta Parintilor

Grupul Civic Starea de Libertate

Grupul Civic Legitima Aparare”.


Vedeti mai jos galeria foto a evenimentului, precum si filmarile postate de paginile de Facebook Q Magazine, Timisoara Fara Masca, George Simion, Starea de Libertate si Neamunit Romania:

 

 

-


-


-


-


-


-


-

Comentarii

# Gilu date 2 October 2021 22:13 +126

Valeaaa, esuatilor! O sa va ia tzunamii , secaturilor...A venit valul...

# VIKY date 2 October 2021 22:54 +113

Nu cedați nici un milimetru, mergeți până la capăt. Daca cedați, sunteți pierduți ca țara și națiune. Arabul are nevoie de locuri pentru frații lui din țările arabe. El nu se va opri, numai dacă îl opriți voi. Opriți genocidul poporului român, aparati-va bunicii , părinții, copiii. Naziștii din GuWernerul Meu nu va vor apăra niciodată, ei va vor distruge. Daca vați trezit, nu va culcați la loc.

# Ionelah date 3 October 2021 00:06 0

Aaaa... N. Am înțeles. Ce vrei voi sa faceți cu astfel de proteste? Sa dați jos Guvernul? Cred ca glumiți. Uite la fetele lor.... Veselie. Buna dispoziție... Glume ca la protest. Nu! În maniera asta 1000 de ani o sa tot protestanți. Pana vor reuși sa injumatateasca populația tarii. Ca despre asta e vorba

# Eu date 3 October 2021 01:06 +86

@Ionelah Ai fost acolo sau latrii din alte zări? Ori din fata tv-ului? Eu am fost și nu prea le mai ardea de glume!

# Baran Gheorghe date 3 October 2021 12:09 +29

Pana si sintagma "antivaccinist" este ireala, imorala, inventata, inoculata sa dezbine. Antivaccinist imseamna sa te impotrovesti vaccinarii, ori cel putin eu si multi pe care ii cunosc suntem de acord cu vaccinarea. Da , se vaccineze ei, cei care vor, dar nu eu. Ei aleg , ii inteleg, eu aleg , sa ma inteleaga. Care sunt argumentele ca ce aleg eu pentru mine e prost si ce aleg ei pentru ei e bine? S a ajuns in asemenea punct sa accept un "bine" pe care nu -l vreau? In plus ,m am vaccinat cu multe vaccinuri, copil fiind, mi am vaccinat copii, deci nu sunt antivaccinist, dar da e adevarat nu doresc sa ma vaccinez cu acest vaxxin. Despre ce vorbim? Despre faptul ca sunt gica contra?? In plus, manifestantii au cerut mai multe si pe buna dreptate. Iohannis , parlamentul, guvernul, uita de gaze, combustibil, energie electrica, salarii, pensii, sanatate, invatamant. Nu numai pentru vaxxin au iesit romanii in strada. Stai asta i doar incalzirea!!!!

# arhanghelofjustice date 3 October 2021 17:31 +154

LUPTA PENTRU LIBERTATE, DREPTATE SI ADEVAR TREBUIE SA FIE UN FOC NESTINS. EA NU ESTE DOAR PT UNII. UNII SA LUPTE SI ALTII SA CULEAGA ROADELE.

# imun/teanu date 3 October 2021 19:04 +19

Vaccinuri! Nu doar mincicnsi si ipcriti, ci jsnici si orcdinari la masura jegului grs adunat pe piciare. La trei doza de cap vaccinat, supra-exagerat 60 mil., s-a (au!) cumparat dublu, 120 mil.! /vadit de facut lui Bill Gattes vanzare, "esti om cu mine sunt om cu tine" (legea lui Ohm dupa Iohanis), pe evident comisioane (la 2,2 mld. euro sa fie cat?!). Pe care, ca i s-au dat voie!, evident Citu le-a impartit /cine, ghici, sa-si fi luat marele pot?! De cat (mai!) consumat/bagat vaccinuri, acoperirii formale devalizarii iarasi banilor tarii, de la "un" Cit (sub obladuirea de "sus"), RESTRICTII /cu enorme pagube materiale. Nu conteaza, cum nici mortii de bolile ne-mai-tratate. Conteaza "un" Cit, dupa, intai, "un" Iohanis, cu capriciile juisate. De "bagat", stiut ca periculoase. Oare lui Hoha-iohanis chiar sa i se fi bagat, sau, ca pozat, doar ser f(T)iziologic? De scos alti bani sunteti siguri ca si voua, sau tot "ser" vaccinurile vandute mai departe pe alte miliarde euroi. Celulele cand!

# Eu date 4 October 2021 19:04 +6

Eu zic să pregătim dricul... plantei! Spun asta deoarece planul lor este fooooarte bine pus la punct! Toata isteria și brambureala asta a avut un scop precis,scoaterea economiilor de la "ciorap" știți voi "bani albi pentru zile negre" sau invers :D dar ideea a fost sa ne induca starea de panică și "zile negre"! Ba oilor cheltuiți că e jale! Pasul 2 este crăparea injectatilor și lupta lor financiara pentru viața! Pasul 3 este introducerea monedei virtuale! Șah mat!

# Eu date 4 October 2021 19:15 +15

Eu zic să pregătim dricul... plantei! Spun asta deoarece planul lor este fooooarte bine pus la punct! Toata isteria și brambureala asta a avut un scop precis,scoaterea economiilor de la "ciorap" știți voi "bani albi pentru zile negre" sau invers :D dar ideea a fost sa ne induca starea de panică și "zile negre"! Ba oilor cheltuiți că e jale! Pasul 2 este crăparea injectatilor și lupta lor financiara pentru viața! Pasul 3 este introducerea monedei virtuale! Șah mat!

# Bravo si felicitari participantilor ! date 6 October 2021 16:53 0

Data viitoare s-o facem mai cu energie ! Nu va mai lasati tratati ca vitele in staul ; sa faca niste prapaditi ce doresc cu voi ! CEREM SA FIE LEGIFERATA ACHIZITIONAREA ARMELOR DE FOC ! FIECARE ARE DREPTUL SA SE APERE , INCLUSIV DE SERVICII SI GUVERN !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva