17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PREMIERA LUI FLORENTA – PICCJ a incheiat primul contract colectiv de munca al personalului auxiliar, conex si contractual din parchete: “Durata de aplicabilitate a contractului colectiv de munca este de 12 luni... Este primul contract colectiv de munca incheiat de catre PICCJ, prin semnarea sa urmarindu-se, in limitele cadrului normativ in materie, reglementarea drepturilor conferite categoriilor de personal indicate”

Scris de: L.J. | pdf | print

3 November 2023 12:18
Vizualizari: 4212

Procurorul General al Romaniei Alex Florenta (foto al treilea din dreapta) a produs o premiera. Ministerul Public a incheiat primul contract colectiv de munca al personalului auxiliar de specialitate, conex si contractual din cadrul PICCJ, unitatilor subordonate, DNA si DIICOT.


 

Evenimentul a avut loc joi, 2 noiembrie 2023, la sediul Parchetului General, personalul auxiliar fiind reprezentant de presedintele Sindicatului Dicasterial, Catalin Traistaru (foto al doilea din dreapta), vicepresedinte al Federatiei Publisind. Contractul colectiv de munca a fost semnat in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 367/2022 privind dialogul social, urmand sa aiba o durata de aplicabilitate de 12 luni de la momentul finalizarii formalitatilor de depunere si inregistrare la ministerul responsabil cu dialogul social.


Prezentam comunicatul Ministerului Public:


“In cursul zilei de astazi, 2 noiembrie 2023, a fost semnat contractul colectiv de munca al personalului auxiliar de specialitate, conex si contractual din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unitatilor subordonate, Directiei Nationale Anticoruptie, Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 367/2022 privind dialogul social.

La semnarea contractului colectiv de munca care a avut loc la sediul institutiei, grupul de unitati de parchet din cadrul Ministerului Public a fost reprezentat de catre domnul Alex Florenta, procurorul general al PICCJ, iar angajatii au fost reprezentati de catre Federatia Publisind, prin vicepresedinte, domnul Catalin Traistariu, presedinte al Sindicatului Dicasterial.

Durata de aplicabilitate a contractului colectiv de munca este de 12 luni de la momentul finalizarii formalitatilor de depunere si inregistrare la ministerul responsabil cu dialogul social.

Contractul prevede, totodata, constituirea unei comisii mixte de dialog, in termen de 30 zile de la inregistrare, care are ca atributie principala analizarea si solutionarea problemelor ce pot aparea in aplicarea si interpretarea clauzelor sale.

Acesta este primul contract colectiv de munca incheiat de catre PICCJ, prin semnarea sa urmarindu-se, in limitele cadrului normativ in materie, reglementarea drepturilor conferite categoriilor de personal indicate”.

Comentarii

# Lila date 3 November 2023 15:07 +3

Bravo,dar niște adeverințe corecte pt revizuirea pensiilor de serviciu când se emit?Doar intreb...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva