18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PRIMA OARA N-A IESIT - Alegerile pentru Baroul Bucuresti s-au amanat din lipsa de cvorum. Doar 3.150 de avocati bucuresteni s-au prezentat la Adunarea Generala de Alegere a Organelor de Conducere. Urmatoarea incercare va avea loc in 24 mai, fiind nevoie de prezenta la urne a unei treimi dintre avocatii cu drept de vot. Unii dintre candidati au acuzat organizarea deplorabila. Inainte de alegeri, avocatii au fost amenintati cu sanctiuni daca nu se vor prezenta la vot

Scris de: Cristina GHENEA | pdf | print

17 May 2015 14:44
Vizualizari: 6542

Alegerile pentru Baroul Bucuresti – probabil cele mai asteptate din tara, in domeniul avocaturii – au fost amanate. Asta intrucat duminica, 17 mai 2015, nu s-au prezentat suficienti avocati la vot. Era nevoie de prezenta a 50% plus 1 dintre avocatii cu drept de vot din cadrul Baroului, iar la urne au venit doar 3.150 dintre acestia, adica nici macar o treime. In aceste conditii, cvorumul nu a fost intrunit, astfel ca alegerile nu au putut avea loc.

Potrivit unui anunt facut de Baroul Bucuresti cu o saptamana inainte de alegeri, in conformitate cu REGULAMENTUL de organizare a Adunarii Generale de Alegere a Organelor de Conducere a Baroului Bucuresti din anul 2015 (Anexa la H.C.B.B. nr. 2/10.02.2015), art. 3, Compartimentul Dezvoltare - Resurse Umane aduce la cunostinta numarul avocatilor care au drept de participare (avocati activi), astazi 11.05.2015: 9.778 de avocati”. Tot Baroul Bucuresti mai preciza, in anuntul prin care avocatii au fost convocati la Adunarea Generala de Alegere a Organelor de Conducere, ca “prezenta este obligatorie” si ca “absenta nejustificata constituie abatere disciplinara grava, in conditiile art. 43 din Legea nr. 51/1993 si art. 232, alin. 2 din Statutul profesiei de avocat”.


Cu toate acestea, avocatii bucuresteni nu s-au inghesuit sa mearga sa-si aleaga conducerea, fapt pentru care alegerile au fost amanate pentru o data ulterioara. Practic, era nevoie doar de prezenta a 4.890 dintre avocatii activi pentru a se intruni cvorumul si pentru a se putea vota, dar in primele 2-3 ore ale Adunarii, la Sala Palatului din Bucuresti – locatia stabilita pentru alegeri – s-au prezentat doar 3.150 de avocati. Avand in vedere ca, potrivit Regulamentului, la maximum doua ore de la ora declarata prin convocare ca fiind ora tinerii Adunarii se va verifica indeplinirea conditiilor de cvorum in raport de numarul avocatilor prezenti”, iar in urma acestei verificari s-a constatat necesara o noua convocare, avocatii au putut pleca, iar urnele de vot au fost ridicate de organizatori.

Se cauta locatie pentru a doua Adunare

Baroul Bucuresti a anuntat, la scurt timp dupa incheierea Adunarii, ca urmatoarea data la care se va incerca alegerea conducerii este 24 mai 2015:

La solicitarea avocatilor prezenti si a Prezidiului ales cu ocazia convocarii din data de 17.05.2015, Consiliul Baroului Bucuresti convoaca ADUNAREA GENERALA DE ALEGERE A ORGANELOR DE CONDUCERE A BAROULUI BUCURESTI, ADUNAREA ORDINARA SI ADUNAREA FILIALEI BUCURESTI A C.A.A. , in data de 24 mai 2015 ora 08.00”.

Locatia va fi comunicata ulterior, intrucat, potrivit unora dintre avocatii prezenti duminica la Adunare, Sala Palatului va fi ocupata la data respectiva, astfel ca, la acest moment, inca nu se stie unde ar putea avea loc intrunirea. Unii avocati au vehiculat, ca locatie, Palatul de Justitie, altii chiar Palatul Parlamentului.

In plus, cea de-a doua incercare de alegere a decanului, a membrilor Consiliului, a celor care vor forma comisiile de Disciplina si de Cenzori, dar si a delegatului pentru Congres, va putea avea loc prin prezenta unei treimi din numarul avocatilor activi din Barou, adica a celor care au venit la urne si la prima Adunare, si a inca putin peste 100 de avocati in plus.

Candidatii la Decanat au acuzat organizarea deplorabila a Adunarii

Incercarea esuata de a alege o noua conducere pentru Barou a tensionat atmosfera la Sala Palatului, avocatii aratandu-se nemultumiti de Regulament, care – spun ei – ar trebui sa permita votul electronic, exprimat prin intermediul internetului, fara a mai fi necesara prezenta intr-o anumita locatie.

De asemenea, unii dintre candidati, dar si foarte multi dintre avocatii electori, si-au exprimat nemultumirea fata de organizarea deplorabila si catastrofala a Adunarii.

Comentarii

# Se vede frica :) date 17 May 2015 14:49 +12

Se vede frica de schimbare si de dat explicatii cu privire la bani. Sa va fie rusine domnilor care nu plecati odata!!!!

# Obiectivul date 17 May 2015 20:36 +4

Cam tot asa a fost si la mine la sedinta asociatiei de proprietari - cu deosebirea ca presedintele vrea sa-si dea demisia si membrii nu se aduna.

# jurist date 17 May 2015 14:53 +3

asta spune multe despre baroul personal florea si iordachescu. nimeni nu va vrea, avocatilor le este scirba de acest barou care le inghite banii si nu le ofera nimic. degeaba ati mintit poporul si ati solicitat protectia unor politicieni pusi in functii, acesti hoti doar va apara escrocheriile voastre. sa vedem acum dupa ce magistratii vor raspunde patrimonial daca o sa mai aveti tupeu sa chinuiti avocatii legali Bota. Tare as vrea sa va vad incolonati spre a da cu subsemnatul pentru tot raul care l-ati provocat cu mizeriile voastre comuniste. ati inselat si ati mintit tara, nu sunteti legali oricit de mult ati dori sa puneti ICCJ sa va sustina minciunile. Asta miroase a trafic de influenta, RIL promovat la comanda fara a tine cond de ceea ce prevede legea. Sa sustii ca legea 51 a infiintat unbr este o prostie penibila. dar ce ne minunam, nitu ca si  kovesi nu stie reguli elementare de drept.

# zmeii avocati date 17 May 2015 15:42 +3

Portarul baroului monitoriza accesul pe usa principala a Salii Palatului langa doua cucoane de la targ care cereau 10 lei avocatilor pentru acces, in caz contrar urmand sa intre si sa iasa pe usa din spate. Din pacate era imposibil de circulat  pe ambele sensuri pe acea usa din spate, fiind o gramada de rugby si nu o cale de acces. Desi aveau calculator la dispozitie si idenitificarea avocatilor se putea face de catre orice functionar s-a preferat ca avocatii sa se inghesuie asteptand la calculatorul cu litera arondata fara a avea posibilitatea sa iasa. 

# Ooops!:)) date 17 May 2015 17:52 +6

Sa intelegem ca s-a blocat butonul de Reset (Barou?)O :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:

# el dorado date 17 May 2015 19:19 +2

Ce oameni rai sunteti. Rideti de necazul lui avi avi. A candidat saracul ca sa mentina aceasta orinduire de tip feudal si acum i-ati spulberat iluziile legate de tributul obligatoriu. Omul vrea sa fie feudal sau macar sluga de feudalca sa aiba si el vreo doi bani. Nu vedeti ca omul este nevoit sa mearga la pescuit ca sa aiba ce minca? De clientela nici vorba, timpul lui este ocupat de postaceala pe luju si de injurat.

# cristea date 17 May 2015 21:03 +1

Nu am inteles de ce au fost angajati oameni de ordine, la Adunare? Din ce bani? Ai avocatilor, bine inteles? Consideram ca, aceste cheltuieli puteau fi repartizate altfel. Haosul “buna organizare” a fost si, in 11-04-2007.Daca atunci a plouat cu fraude electorale si nimeni nu le-a sesizat, au mers pe aceeasi strategie si, in anul 2011.Regulamentul de organizare din anul 2015, nu are toate elementele de informare si desfasurare in conditii legale, care sa favorizeze toti canditatii, nu doar pe cel care raspunde de desfasurare (recte, decanul inca in functie) si, care nici macar nu este respectat (culmea, de echipa decanului inca in functie). In anul 2011, la Adunare, nu s-au prezentat toti cei care aveau drept de vot, semnand altcineva in locul lor (cei care detineau controlul atunci), declarandu-i astfel prezenti, pentru a se intruni cvorumul, stiindu-se din start cate buletine de vot xeroxate/completate cu candidatul favorit se vor introduce in urne. Probabil asa s-a facu

# cristea date 17 May 2015 21:05 +2

Probabil asa s-a facut mereu, nimeni neobservand acest aspect. Nu stiu cati dintre contracandidatii din anul 2011, s-au gandit ca primele fraude electorale vor incepe inca de aici, primul pas, locul secretariatului. De ex, dl Avocat Gadea Cristian-Alin figura ca prezent in sistemul electronic cu mult timp inainte de a se prezenta. Culmea tocmai la el, au facut aceasta gafa/frauda electorala, deschizandu-ne astfel ochii catre urmatoarele fraude electorale. OHOO, slava domnului au fost destule. Nu stiu cati dintre contracandidati au reusit sa le observe in afara de staff-ul dlui Avocat Gadea Cristian-Alin (avem video din 2011). Candidatii isi pot desemna reprezentanti care sa asiste la inregistrarea participantilor la vot.

# cristea date 17 May 2015 21:08 +1

Spunem nu, deciziei de a se permite votul electronic, exprimat prin intermediul internetului, fara a mai fi necesara prezenta intr-o anumita locatie. Si, acesta poate fi fraudat. Tocmai am scris, mai sus, de ce. Baroul BUCURESTI, luati exemplu de la Baroul BACĂU, privind desfasurarea Adunarii Generale de Alegere a Organelor de Conducere a Baroului Bacau din anul 2015. Puteati sa va inspirati din Regulamentul lor (vezi art. 7- art.8, art.10 - art.13) .

# coltuc date 18 May 2015 14:09 -1

Sunt avocat in Baroul Bucuresti si doresc votul electronic

# @Coltuc date 21 May 2015 13:50 0

Ala neinfiintat?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva