21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PRIMUL OM DE AFACERI CARE RUPE TACEREA – Manuchehr Saadati, care de 30 de ani a realizat importante investitii in industria alimentara, cosmetica si hoteliera, il denunta public pe deputatul USR Nicusor Dan, care incearca sa-i distruga visul de o viata cu haita sa de ONG-uri: “Daca un astfel de om ajunge primar general al Capitalei, eu plec din Romania!”

Scris de: L.J. | pdf | print

24 September 2020 17:22
Vizualizari: 14502

 

Manuchehr Saadati (foto) a sosit pentru prima data in Romania in 1990 pentru a face afaceri, pentru a aduce din Dubai marfuri care erau la mare cautare dupa penuria din perioada comunista. De origine iraniana si de profesie inginer hidrotehnist, Manuchehr Saadati a creat peste 3000 locuri de munca si a ridicat cinci fabrici in diferite industrii de productie: cosmetice, alimentara, mase plastice, iar dupa 20 ani a intrat si in servicii, preponderent in industria hoteliera.

 


 

In 2017 si-a cumparat un loc de casa pe malul lacului Floreasca, mai exact pe strada Moeciu, pentru care a obtinut o autorizatie de construire, si a inceput lucrarile de constructie, imobilul fiind deja ridicat la rosu.

Subit, din aprilie 2020, s-a trezit ca este atacat in instanta de haita de ONG-uri a lui Nicusor Dan, care desi este parlamentar si ar fi trebuit sa se tina departe de anumite interese private, s-a aratat deranjat de faptul ca planul urbanistic zonal (PUZ) initiat de Primaria Capitalei si aprobat in urma cu 6 ani de catre CGMB ar fi redus distanta de la malul apei la zona construita, de la 50, la 20 de metri. Nicusor a cerut pur si simplu suspendarea PUZ – Inel Median Tronson 4, in care pe zona respectiva este prevazuta crearea unei artere care sa fluidizeze traficul dinspre zona de Nord a Capitalei spre autostrada A3, dar si suspendarea autorizatiei de construire pentru imobilul omului de afaceri.

Uluitor, in actiunea depusa de Nicusor Dan si ONG-urile sale la Sectia de contencios a Tribunalului Bucuresti (vezi facsimil) acesta a cerut doar suspendarea autorizatiei de construire pentru imobilul lui Manuchehr Saadati, desi beneficiarii PUZ-ului a carui anulare se intentioneaza sunt si alti zeci de proprietari din zona respectiva, care deja au terminate proiectele imobiliare (locuinte individuale), cladirile nemaiputand fi niciodata afectate de lege.

Asa cum puteti vedea in facsimilul de mai jos, operatiunea deputatului USR a fost initiata pe ONG-urile, printre care Asociatia Salvati Bucurestiul, in numele careia Nicusor Dan a semnat in calitate de “vicepresedinte”, actiunea fiind inregistrata la instanta la data de 8 aprilie 2020. Cu asta se ocupa domnul deputat. De ce deputatului Nicusor Dan i s-a pus pata pe omul de afaceri iranian? Cititi interviul realizat in continuare de Lumea Justitiei cu omul de afaceri Manuchehr Saadati.

 

Domnule Manucer Saadati, ce interese credeti ca l-au determinat pe deputatul USR Nicusor Dan sa incerce sa stopeze construirea casei pe care v-o ridicati pe proprietatea dvs personala si pentru care ati dobandit legal autorizatie de construire in urma cu un an?

 

Azi cu toate informatiile stranse, dupa ce am vazut in presa si dezvaluirile despre cazul lui Mitrache, zis “Cainele”, din Parcul Tineretului, unde pe un teren proprietate publica s-a ridicat o constructie in mijlocul parcului, fara autorizatia primariei de sector, unde respectivul si-a facut si locuinta cu incalcarea planului urbanistic, si unde Nicusor Dan a intervenit in apararea unei astfel de situatii, nu pot intelege cum un astfel de om poate - intr-o situatie total opusa (fac precizarea ca eu construiesc pe proprietatea mea privata, si nu intr-un parc - sa incerce sa ma blocheze in justitie.

Am convingerea ca Nicusor Dan actioneaza in interesul unor vecini care se tem ca in viitorul foarte apropiat vor fi expropriati, pentru ca in zona se va efectua un proiect de utilitate publica care presupune demolarea unor cladiri deja existente. Faptul ca actioneaza in interesul unor vecini, rezulta si din faptul ca imediat dupa ce in aprilie 2020 Nicusor Dan a depus actiune pentru suspendarea PUZ-ului si a autorizatiei mele de construire, o parte din vecinii din zona s-au raliat actiunii ONG-urilor lui Nicusor Dan cu aceeasi motivare copy-paste si in care se solicita instantei aceleasi lucruri. Cauzele au fost conexate, dar repet, este simplu pentru oricine sa compare actiunea initiala a ONG-urilor lui Nicusor Dan cu cea a vecinilor si sa vada ca vecinii au copiat la indigo prima actiune. Sau invers, si nu stiu eu?

 

Cu ce ar deranja ridicarea casei dvs in zona? Ca din proiect observam ca aveti o distanta de 70m de acesti vecini si nu se poate pune problema ca ati lua vederea spre lac unora asa cum s-a pretins, desi vederea nu este un atribut protejat de lege?

 

Avand in vedere ca mare parte dintre vecini care sunt parte in dosar nu au nici macar vedere spre cladirea mea, ci spre casele deja existente, imi dau seama ca doar artera ce urmeaza sa se construiasca in urma unor exproprieri si demolari de imobile existente constituie interesul blocarii mele.

Pe motiv ca PUZ Inel Median ar fi nelegal au solicitat si anularea autorizatiei de construire tot pe acelasi motiv, ca ar fi nelegala, dar in fapt scopul real ce se urmareste este blocarea proiectului de utilitate publica Inel Median pe zona strazii Tarmului (legatura intre Calea Floreasca si bulevardul Beijing).

Ideea care este? Vecinii nu pot avea calitate procesuala pentru a anula autorizatia mea de construire, intrucat ei nu pot fi prejudiciati de proprietatea mea. In schimb, ONG-urile create de Nicusor Dan pot fi in mintea unora un mijloc de presiune pe instantele de judecata, astfel incat sa se ajunga la anularea PUZ-ului si implicit, la salvarea celor vizati de expropriere si demolare, expropiere ce s-ar efectua la un pret cu mult mai mic decat pretul zonei. Pentru cine nu stie, in zona respectiva pretul unui apartament de suprafata medie este de aproximativ 400.000 euro, dar in cazul unei exproprieri, conform grilelor notariale, primaria ar plati doar vreo 150.000 euro pe apartament, si de aici tot acest circ in care eu am devenit victima a unor interese financiare.

 

Vi se pare moral ca un deputat al Romaniei sa isi foloseasca ONG-urile in asemenea scopuri? Nu va e teama ca daca acest personaj va ajunge primar general al Capitalei ati putea avea de suferit?

 

Casa mea este un proiect de suflet (vezi foto 2). Aici vreau sa imi fac ultima resedinta, unde sa ma bucur cu familia mea de tot ceea ce am realizat in viata. Casa mea, astfel cum e proiectata, ocupa doar 11% din terenul pe care il detin. Pe restul este plantat si voi planta numai arbori, pentru ca aici va fi un parc, desi astazi e teren viran cu cativa arbori existenti pe langa lac. Eu am angajament de plantare a 106 arbori, in schimbul a 17 arbori ce au fost taiati pentru a fi posibila construirea.. Eu sunt inginer si proiectul meu este unul cum nu s-a mai vazut in Bucuresti. Va fi o splendoare. Totul va fi verde, interior si exterior, iar climatizarea va fi realizata prin energie geotermala. De ce sa vina unul ca Nicusor Dan, dupa 30 de ani de munca si sa distruga toate visele mele? Daca un astfel de om ajunge primar general al Capitalei, eu plec din Romania!

 

Comentarii

# VOX. date 24 September 2020 18:30 0

Eu , ca simplu cetatean roman , daca depasesc suprafata alocata cu un ( 1 ) metru sunt SANCTIONAT civil sau penal . IN cazul omului de afaceri mentionat , sunt de ACORD ( el a luat 30 metri !?. ) cu suspendarea PUZ-lui .

# MARIAN. date 24 September 2020 21:45 +5

Cine cunoaste zona Soseaua Pipera-Cimitirul Sovietic- Fostul strand Floreasca stie ce trafic de cosmar auto este in Strada Herastrau iar terenurile strandului au fost "acaparate" dubios de "smecheri" pentru pozitia excelenta, vis-a-vis de "resedinta prezidentiala" de pe B-dul Mircea Eliade. Fluidizarea traficului spre autostrada A-3 ( Ploiesti) este ESENTIALA pentru tot Bucurestiul !!..

# vaduva date 25 September 2020 09:01 -1

splendida constructie, se vede pretutindeni geniul IRANIAN...sa ii dea Dumnezeu- ALLAH sanatatate fiecarui iranian in lupta cu orice sionist, fie el si un p.u.t.o.i de M. ucusor *dan).....de a lui Soros...eu le sunt recunoscatoare, profund si pe viata, iranienilor caci datorita lor a cazut la CCR urmarirea penala efectuata de SRI...

# Sphinx. date 27 September 2020 13:57 +3

Orice cetatean "strain" din Romania este "bine- venit" cu CONDITIA sa respecte legile tarii de resedinta , indiferent de afacerile desfasurate aici si religia proprie. Fara aceasta este "liber" sa plece de unde a venit !!..

# Marinica Pascu date 28 September 2020 11:44 +8

Asteptam sa se tina de cuvant si sa plece din Romania !

# Marius date 12 May 2023 02:27 0

Eu îl cunosc pe acest camatar iranian, el este un camatar, da bani cu camata mare iar la schimb cere doar terenuri ca si garantie. SA VERIFICE POLITIA!!! A venit în Romania sarac si schimba valuta în regie. Pe prosteala romanilor sa îmbogatit. Toate constructiile lui sunt facute cu mari ilevalitati. L au dat pe la tv, a scris si presa dar el spune ca cu bani se rezolva tot. Desi i s au oprit constructia mai multor imobile omul îsi vede de treaba se pisa pe noi toti ROMANII. Deci trageti concluzia. Suntem toti o adunatura de prosti.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva