24 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCES CU CONDAMNAREA DINAINTE DATA – In atentia CSM. Judecatoarea Daniela Rusu Donighevici de la Tribunalul Bacau il judeca pe seful Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene, desi recunoaste ca nu poate fi impartiala si obiectiva. Donighevici sustine ca sesizarile formulate la Inspectie de Ionel Arsene si avocatul acestuia Vladimir Ciolacu “impiedica aflarea adevarului, prin afectarea obiectivitatii si impartialitatii judecatorului”, dar nu a inteles sa se abtina (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 September 2021 15:13
Vizualizari: 6028

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii si Inspectia Judiciara trebuie sa analizeze in mod cat se poate de serios un caz incredibil care se petrece in aceste zile la Tribunalul Bacau. Acolo unde se desfasoara un proces cu verdict dinainte stiut. Mai exact, cu o condamnare dinainte data. Se intampla in dosarul presedintelui Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene (foto 1), care este judecat de o judecatoare cu care acesta si avocatul sau se afla in conflict de mai bine de un an. Dar nu doar atat, dar judecatoarea care il judeca pe Arsene a recunoscut ca obiectivitatea si impartialitatea sa in acest dosar ii sunt afectate. Ne referim la judecatoarea Daniela Rusu Donighevici de la Tribunalul Bacau.


 

Situatia pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate, in editia de astazi, arunca in aer orice urma de proces echitabil, fiind indicii clare din punctul nostru de vedere ca Ionel Arsene nu poate avea parte de o judecata corecta in dosarul in care DNA il acuza de un pretins trafic de influenta, si ca judecatoarea deja s-a antepronuntat. Asa cum precizam, intre judecatoarea Daniela Rusu Donighevici, pe de-o parte, Ionel Arsene si avocatul acestuia Vladimir Ciolacu, pe de alta parte, exista un conflict de mai bine de un an. Intreaga situatie este dezvaluita de Ionel Arsene si Vladimir Ciolacu (foto 2) in cererea de stramutare a dosarului pe care acestia au depus-o la Curtea de Apel Bacau, cerere care se va judeca joi, 30 septembrie 2021, si prin care cei doi solicita mutarea cauzei de la Tribunalul Bacau la o alta instanta existand suspiciuni rezonabile ca impartialitatea judecatoarei Daniela Rusu Donighevici este in mod evident afectata.


Intampinarea prin care judecatoarea s-a devoalat ca nu e impartiala


Totul a inceput in 2020, an in care Ionel Arsene a formulat o sesizare la Inspectia Judiciara (IJ) impotriva judecatoarei dupa ce aceasta a dispus amendarea avocatului Vladimir Ciolacu, fiind acuzata in acelasi timp ca a incercat sa influenteze un martor si a facut afirmatii privind probitatea morala si conduita sociala a unui alt martor. Plangerea a fost clasata de Inspectia Judiciara in mai 2020, solutie mentinuta ulterior de seful IJ Lucian Netejoru. Clasarea dispusa de Inspectia Judiciara a fost atacata in instanta insa de Ionel Arsene, la Curtea de Apel Bucuresti. Ei bine, aici este problema.

In cadrul dosarului de la Curtea de Apel Bucuresti, prin care se contesta solutia Inspectiei Judiciare, judecatoarea Daniela Rusu Donighevici a formulat intampinare prin care a dorit: “Sa expun punctul de vedere cu privire la plangerea formulta de d-l av. Ciolacu Vladimir, aparator ales al inculpatului Arsene Ionel”. Grav este ca intampinarea contine elemente care, credem noi, demonstreaza cat se poate de clar faptul ca judecatoarea Daniela Rusu Donighevici nu mai poate fi impartiala in dosarul in care il judeca pe Ionel Arsene. Enumaram in acest sens doar doua aspecte.

Primul este de-a dreptul halucinant si nu lasa loc la nicio interpretare, in opinia noastra. Astfel, judecatoarea Daniela Rusu Donighevici recunoaste ea insasi ca nu mai poate fi obiectiva si impartiala in dosarul in care il judeca pe Ionel Arsene, iar asta din cauza plangerii pe care acesta i-a facut-o la Inspectia Judiciara: “Este regretabil ca se formuleaza astfel de plangeri catre Inspectia Judiciara, intrucat ele sunt de natura sa afecteze actul de justitie, impiedica aflarea adevarului, prin afectarea obiectivitatii si impartialitatii judecatorului, judecator desemnat aleatoriu sa solutioneze cauza”. Practic, avand vedere ca in opinia judecatoarei Daniela Rusu Donighevici de la Tribunalul Bacau formularea unor plangeri la Inspectia Judiciara la adresa unui magistrat cauzeaza afectarea obiectivitatii si a impartialitatii respectivului magistrat, iar impotriva ei a fost formulata tocmai o asemenea plangere de catre Ionel Arsene si avocatul Vladimir Ciolacu este logic faptul ca inclusiv obiectivitatea si impartialitatea ei sunt afectate. Cu alte cuvinte, exact cum mentionam, Daniela Rusu Donighevici a recunoscut ca nu mai poate fi impartiala si obiectiva in dosarul lui Arsene. Totusi, nu s-a abtinut.

De asemenea, un pasaj frapant din intampinarea judecatoarei este cel in care aceasta vorbeste despre condamnarea lui Ionel Arsene, desi procesul este in derulare. Mai exact, Daniela Rusu Donighevici a precizat ca Arsene se bucura in continuare de prezumtia de nevinovatie, pe motiv ca – atentie – acesta va avea la dispozitie cai de atac impotriva unei eventuale sentinte de condamnare pe care ea ar putea sa o pronunte: “Prezumtia de nevinovatie a inculpatului nu a fost rasturnata. Inculpatul are in continuare posibilitatea exercitarii cailor ordinare si extraordinare de atac, in ipoteza in care va fi gasit vinovat si condamnat”. O mentiune care ne face sa ne intrebam daca nu cumva judecatoarea are deja in cap verdictul, caci altfel nu se explica de ce din punctul sau de vedere Ionel Arsene beneficiaza de prezumtie de nevinovatie prin faptul ca va putea ataca sentinta pe care o va putea primi. Iar Arsene ar ataca sentinta, logic, doar daca aceasta ar fi una de condamnare.


CSM si Inspectia nu pot sta cu mana in san


Cazul este unul de o gravitate extrema intrucat este inadmisibil ca o judecatoare sa nu se abtina de la solutionarea unui dosar desi recunoaste ca obiectivitatea si impartialitatea ei i-au fost afectata de plangerile depuse de inculpatul pe care il judeca, inclupat care mai beneficiaza de prezumtia de nevinovatie doar pentru ca are la dispozitie cai de atac. Chiar daca a dat clasare la plangerea formulata impotriva Danielei Rusu Donighevici, Inspectia Judiciara este obligata sa se sesizeze impotriva aceleasi judecatoare, de data aceasta pe baza afirmatiilor pe care aceasta le-a facut in intampinarea depusa la Curtea de Apel Bucuresti. Totodata, CSM are obligatia sa sesizeze Inspectia Judiciara fata de judecatoarea Daniela Rusu Donighevici, fiind evident ca aceasta trebuia sa se abtina de la a judeca un dosar in care ea insasi admite ca nu mai poate fi impartiala si obiectiva. In caz contrar, o eventuala sentinta de condamnare pe care o va pronunta va fi susceptibila ca este doar rezultatul unei razbunari.

 

Iata cererea de stramutare formulata de seful Consiliului Judetean Neamt Ionel Arsene, prin avocatul Vladimir Ciolacu, in care se acuza lipsa de impartialitate a judecatoarei Daniela Rusu Donighevici de la Tribunalul Bacau:

 Iata intampinarea judecatoarei Daniela Rusu Donighevici de la Tribunalul Bacau:Comentarii

# CARCOTAS date 27 September 2021 15:36 -994

Am citit tot materialul si îmi pare evident ca dl. Ciolacu vrea sa scape de o judecătoare atentă si fermă (totusi, nu pricep de ce doamna prefera în scris formula d-l. X sau d.-na Y, in loc de dl. X si dna. Y). Totodată, pot observa și ca în mod tendențios sunt exploatate câteva susțineri ale judecătoarei, de ordin principial: politicianul acuzat de corupție în acest caz este înca socotit nevinovat, aspect real, și are dreptul la cai de atac, daca va fi gasit vinovat, aspect de asemenea real. Domnu' avocat, las-o jos că măcăne! Asemenea înfruntări de orgolii sunt contraproductive.

# Bacaoanu date 27 September 2021 16:18 +63

Ce sa mai zici??? Nu e prima data când la Bacau se întâmplă asta.

# Ion Octavian date 27 September 2021 17:00 +137

CARCOTAS, te stiu bine, fost procuror, baietica calmeaza-te! Tot cu nasul in suflet?

# maxtor date 28 September 2021 01:57 +94

recunoaste ca nu poate fi impartiala si obiectiva-o fi la ciclu.

# sandi14 date 28 September 2021 08:56 +24

judecatoarea aceasta nu a fost corecta niciodata

# Carcotas date 28 September 2021 19:27 -40

Ti-am raspuns de aseara dar commentul meu nu a mai aparut. Ideea este urmatoarea: ce-ti trebuie? Ca daca zici ca ma stii, poti sa vii sa-mi ceri, baietas!

# Ion Octavian date 30 September 2021 05:47 +26

CARCOTAS, abuziv ai fost, la fel ai ramas. Asta despre caracter. Te-ai refugiat acum, in fine, de ceva vreme, intr-o noua postura dar esti la fel de procuror abuziv in sinea ta. Pozezi in om modern dar regreti si acum zilele cand puteai folosi catusele. Nu vin nici sa iti cer nimic si nici sa iti dau. Doar iti urez.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.02.2024 – Vreti sa aflati domicilii si CNP-uri? Gasiti la ICCJ (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva