4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCUROAREA CU PLICUL GALBEN IESE DIN SISTEM – Nicio pierdere pentru DNA: se pensioneaza procuroarea Gabriela Popa, celebra dupa ce a incercat sa ii livreze judecatorului ICCJ Marius Foitos in timpul sedintei un plic galben cu documente la care apararea nu avea acces. In anii de destructurare a Binomului DNA-SRI, aceeasi procuroare Gabriela Popa protesta cot la cot cu oamenii de baza ai Laurei Kovesi

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 October 2023 17:23
Vizualizari: 3060

Directia Nationala Anticoruptie ramane fara doi procurori. Printre ei, procuroarea Gabriela Popa (foto 1), fosta sefa a Sectiei judiciare a DNA, care insa, din punctul nostru de vedere, nu reprezinta vreo pierdere pentru parchetul anticoruptie, din motivele pe care le vom prezenta mai jos.


 

Sectia pentru procurori a CSM a aprobat in sedinta de marti, 17 octombrie 2023, eliberarea din functie prin pensionare a procuroarei Gabriela Popa. Pentru cine nu isi mai aminteste, Gabriela Popa este cea care in 8 februarie 2018, a incercat sa ii livreze judecatorului Marius Foitos de la Inalta Curte (intre timp iesit la pensie) un plic galben, in care s-ar fi aflat documente destinate doar informarii instantei, nu si apararii. Totul s-ar fi intamplat in timpul sedintei in care DNA solicita redeschiderea unui dosar al liderului PSD Paul Stanescu (click aici pentru a citi), episodul nefiind infirmat de procuroarea Gabriela Popa sau de catre DNA din 2018 si pana in prezent.

Iar in timp ce intra ca procuroare de sedinta a DNA in dosarele in care erau vizati oameni de la varful PSD, Gabriela Popa protesta de zor impotriva Legilor Justitiei gandite tocmai de PSD in 2017. Procuroarea Popa a fost surprinsa in timp ce se urcase pe scarile Curtii de Apel Bucuresti impreuna cu oamenii de baza ai Laurei Kovesi, precum consiliera Dana Titian (foto 2) sau actuala procuroare DNA Alexandra Carmen Lancranjan, portestand impotriva modificarilor la Legile Justitiei. Proteste care totusi, credem noi, aveau ca scop si impiedicarea actiunilor de destructurare a Binomului DNA-SRI, autor a mii de dosare abuzive, si stoparea indepartarii Laurei Kovesi de la sefia DNA.

Altfel, pe langa Gabriela Popa, din parchetul anticoruptie mai pleaca si procurorul Robert Adrian Nicolicescu, de la DNA-Craiova.


Iata deciziile luate de Sectia pentru procurori a CSM in sedinta de marti, 17 octombrie 2023:


- Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei CERCHIZAN NATALIA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Targu Mures.

- Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei POPA GABRIELA, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

- Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului NICOLICESCU ROBERT ADRIAN, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie-Serviciul teritorial Craiova.

Comentarii

# Maria Magdalena date 17 October 2023 17:59 -2

Nu cred ca a facut ceva bun sau inteligent la viata lui.

# santinela date 18 October 2023 07:42 0

Credeti ca-i va sta in gat pensia uriasa TUTEI ? In mod sigur nicivorba !

# @Magdalena date 18 October 2023 14:18 0

DA. A turnat, turnat, turnat" paradit/ paradit/ paradit!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva