23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PROCUROR CU PROBLEME PSIHICE – CSM a dispus suspendarea din functie a unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Giurgiu. Decizia a fost luata in baza art. 62 alin. 1 lit. b) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: “Procurorul este suspendat din functie cand sufera de o boala psihica, care il impiedica sa-si exercite functia in mod corespunzator”

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 July 2022 15:02
Vizualizari: 6271

Un procuror a fost suspendat din functie pentru probleme psihice. Este vorba despre un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Giurgiu.


 

Decizia a fost luata miercuri, 13 iulie 2022, de Sectia pentru procurori a CSM condusa de vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nicolae Solomon (foto). Nu se precizeaza numele procurorului vizat, ci doar ca masura a fost dispusa in temeiul art. 62 alin. 1 lit. b) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor care prevede urmatoarele: Judecatorul sau procurorul este suspendat din functie in urmatoarele cazuri: (...) cand sufera de o boala psihica, care il impiedica sa-si exercite functia in mod corespunzator”.


Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM (vezi facsimil):


Referat privind situatia unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Giurgiu

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat suspendarea din functie a unui procuror, incepand cu data de 13.07.2022, in temeiul art. 62 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. (unanimitate)”


Conform art. 64 alin. 2 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor suspendarea din functie a procurorului de la Parchetul Judecatoriei Giurgiu va dura pana la insanatosirea acestuia: “Suspendarea din functie se dispune pana la insanatosire, constatata prin expertiza medicala de specialitate efectuata de comisia medicala. Prin raportul de expertiza comisia stabileste termenul in care magistratul urmeaza sa revina la reexaminare”.

Pe de alta parte, potrivit art. 65 alin. 2 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia pentru procurori a CSM poate decide in final chiar si eliberarea din functie a procurorului de la Parchetul Judecatoriei Giurgiu: “(5) Dupa expirarea termenului prevazut la alin. (1/2) si efectuarea de catre comisia medicala de specialitate numita prin ordin comun al ministrului justitiei si ministrului sanatatii a noii expertize, sectia corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii poate hotari incetarea suspendarii si repunerea in functie a judecatorului sau procurorului, prelungirea acesteia sau, daca boala este ireversibila, propune eliberarea din functie prin pensionare”.

 


Comentarii

# marin date 13 July 2022 15:43 +57

cand "sistemul" face asta inseamna ca este ceva "putred in danemarca"... altfelsunt pline institutiile statului de dilii abuzivi care chiar fac ce vor ei. impotriva noastra. https://www.luju.ro/dezvaluiri/cazuri-patologice/procuror-tras-pe-dreapta-pentru-probleme-psihice-csm-l-a-suspendat-pe-lucian-cornel-firanescu-de-la-parchetul-judecatoriei-giurgiu-m-au-trimis-la-evaluare-la-obregia-sa-vada-daca-mai-prezint-caca-la-cap-si-o-sa-ma-intorc-cu-acelasi-rezultat-prezint-caca-l

# Valter COJMAN date 13 July 2022 16:36 +33

Oare cati sunt ca el? Eu, ca electrician subteran, trebuia sa fac psihologicul din doi in doi ani. Apoi trebuia sa-l fac anual si, in ultimii 2-3 ani, trebuia sa-l fac de doua ori pe an... Probabil din cauza stresului majorat de lipsa personalului. Astia, care decid soarta oamenilor, ar trebui sa faca testul psihologic(pisicologicul, cum spuneam noi), o data la trei luni.

# Alex date 13 July 2022 18:33 +11

Nu doar procurori ! Și unii judecători de la aceeași instanță - nu au ce cauta în magistratură . Dau hotărâri ambiguu, contrare cererii, fără nicio motivare, ignorând toate probele pe care nici nu s-au "obosit" să le enumere, neținând seama de.... "nu poți să dai mai mult decât s-a cerut".... în acest fel favorizând părțile adverse fără ca ele să solicite ceva anume, acestea manifestând un total dezinteres, ne prezentându-se, ne depunând probe, acești judecători cerând sa fie și avansați .... Ramai uimit de soluțiile date de foarte mulți așa-ziși judecători care, tot pe tine ca victimă a cauzei te umilește, obligandu-te sa le plătești cheltuieli de judecată !!! E strigător la cer ! În ce hal a putut ajunge JUSTIȚIA. Nu generalizez, dar sunt puțini cei care fac cu adevărat dreptate !

# maxtor date 14 July 2022 01:37 0

poate se da lovit.....

# Gogu date 14 July 2022 07:01 +1

Cunosc cel putin un procuror care nu are ce cauta in sistem si in opinia mea are mari probleme psihice dar stati linistiti ca nu o sa patesca nimic si o sa mai distruga multe destine si dosare.Nu mai crede nimeni in justitia din Romania.Rade lumea de voi cu asemenea subproduse umane care se intituleaza "porcurori

# ion date 16 July 2022 10:39 0

Dar judecator ce se inchina si se roaga unei pungi(napolitane)? Altul care a judecat un caz vreo 3 ani , a dat sentinta in favoarea hotului(?) iar ulterior , in pensie fiind , spune ca el niciodata nu a inteles ce a judecat in cazul respectiv. Dar procurorul care isi bate parintii? si face misto de oamenii in varsta? Rusinos cod de conduita ! Cine le "spala" "onoarea" nu "spala" onoarea victimelor , rusinos c.. Si atunci incredere in institutie? pacat .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva