13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCUROR IN PISCINA UNUI SERVICIU SECRET – Dezvaluiri explozive ale judecatorului Constantin Udrea, de la Curtea Militara de Apel Bucuresti, despre seful Sectiei Parchetelor Militare din PICCJ, Gheorghe Cosneanu: „Actioneaza furibund, uitand ca se stie ca se duce si face baie in piscina unui anumit serviciu secret, impreuna cu altcineva, uitand ca se stie ca este implicat in anchetarea unor capi ai unui serviciu secret”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

3 October 2018 19:56
Vizualizari: 31392

Colonelul Constantin Udrea (foto 1), judecator la Curtea Militara de Apel Bucuresti, a facut miercuri, 3 octombrie 2018, dezvaluiri explozive despre procurorul militar-sef al Sectiei Parchetelor Militare din PICCJ, generalul de brigada Gheorghe Cosneanu (foto 2).


Potrivit lui Udrea, Cosneanu nu doar ca ar dori mentinerea executiilor in baza protocoalelor secrete incheiate de SRI cu PICCJ (ca pe vremea Directiei a VI-a de Cercetari Penale a Securitatii), ci si ca ar fi un om de casa al unui serviciu secret (judecatorul nu a precizat care), mergand sa se scalde intr-o piscina a respectivului serviciu.

Mai mult: colonelul Constantin Udrea l-a acuzat pe generalul Gheorghe Cosneanu ca sicaneaza diversi judecatori militari cu plangeri disciplinare la Inspectia Judiciara, prin intermediul Procurorului General Augustin Lazar. Declaratiile au fost facute in emisiunea „Interes general”, realizata de jurnalistul Sorin Burtea la TVR 1.

Redam cele mai importante afirmatii ale judecatorului militar Constantin Udrea:

Pot sa va spun un lucru vizavi de Sectia Parchetelor Militare: dand timpul in urma, inainte de '89, Securitatea avea putere prin Directia Parchetelor Militare, iar directorul Directiei Parchetelor Militare era prim-adjunct al Procurorului General al Romaniei. Cu alte cuvinte, anchetele speciale se faceau intotdeauna de Directia a VI-a de Securitate, coordonata sub aspect judiciar de procurorii militari. Imi pare foarte rau sa spun (...) ca in prezent Sectia Parchetelor Militare din Parchetul General se comporta ca si atunci: adica este cea care sustine cu toata taria protocoalele, care are tot interesul sa timoreze judecatorii si care – atentie! - a facut tot ce a putut, astfel incat sa desfiinteze instantele militare, adica judecatorii. De ce? Pentru ca un judecator militar avizat in domeniul respectiv nu va fi niciodata de acord – cum s-a intamplat pana in prezent – cu abuzurile facute de un procuror militar.

Administrarea unor probe pe baza protocoalelor presupune o raspundere deosebita. Potrivit protocoalelor existente (pe care le avem), colaborarea dintre SRI si procurori era obligatorie – era o cerinta intre cele doua parti, ca si un contract (fara temei legal). Prin urmare, ele, protocoalele, au functionat si toate probele au fost administrate de SRI impreuna cu procurorul militar.

In momentul actual, varful de lance care apara aceste protocoale este Sectia parchetelor militare, din pacate. Au toate interesele sa le apere, pentru ca ei au administrat foarte multe probe in cauza cu aceste protocoale in vigoare, indiferent ce vei spune. S-a gasit o mare ezitare sa se spuna ca SRI-ul a pus la dispozitie doar platforma informatica, urmand ca – sa zicem – Directia de Operatiuni Speciale a Politiei sa opereze ea pe acest suport. Numai ca din protocolul pe care-l am la dispozitie rezulta ca tot SRI-ul era stapanul situatiei, tot el spunea ce e de facut acolo, tot el putea intrerupe legatura (daca era cazul) samd. Deci pana la urma, indiferent ce vom face, Stapanul Inelelor era tot SRI-ul. Asta este problema.

In prezent, cea mai nociva activitate in domeniul protocoalelor o are Sectia parchetelor militare, condusa din pacate de generalul Cosneanu Gheorghe. Eu am crezut ca la varsta si la maturitatea pe care o are, intelege nocivitatea acestor protocoale. N-a inteles-o deloc – actioneaza furibund, uitand ca se stie ca se duce si face baie in piscina unui anumit serviciu secret, impreuna cu altcineva; uitand ca se stie ca este implicat, de exemplu, in anchetarea unor capi ai unui serviciu secret, iar procurorii care lucreaza efectiv in acel caz sunt promovati de la judecatorie direct la Parchetul General dupa cazul respectiv. Aceste chestiuni trebuie cunoscute. (...)

In momentul actual, se fac presiuni teribile asupra judecatorilor. Si va dau un exemplu foarte simplu: desi Legea privind organizarea si functionarea Inspectiei Judiciare nu permite procurorilor sa sesizeze Inspectia Judiciara cu privire la presupuse abateri disciplinare ale judecatorilor, domnul Cosneanu a initiat nu stiu cate proceduri impotriva judecatorilor militari – proceduri care prin Procurorul General al Romaniei au ajuns la Inspectia Judiciara. Inspectia Judiciara a tratat aceasta sesizare a Procurorului General (semnata de dumnealui, cu stampila) ca fiind o petitie a unui cetatean oarecare. Si ea a dat valenta acelei petitii si a purces la cercetarea disciplinara. Iata unde s-a ajuns! De ce? Pentru ca contrar Legii 317 din 2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii si a Inspectiei Judiciare, s-a adaugat la lege printr-o dispozitie a CSM-ului si s-a spus ca o asemenea petitie a Procurorului General poate fi primita, desi ea este inadmisibila. Prin urmare, Procurorul General, impins din spate de catre generalul Cosneanu, a semnat cateva asemenea sesizari catre Inspectia Judiciara, spre sicanarea judecatorilor militari. Vi se pare normal?

Sursa foto Udrea: TVR.ro

Sursa foto Cosneanu: Impactpress.ro

Comentarii

# Canarul date 3 October 2018 20:13 +11

Gigi merge acolo cu alt Gigi si, mai nou, si cu Iliutza. Ce dreaq...ne-am nascut la ultima ploaie? PS Balaceala e vax...altele e complicate rau...

# ?????? date 3 October 2018 21:14 0

Astfel de afirmații din partea unui judecător, care insinuează ilegalități ? Opinați că sunt afirmații mai deosebite decât cele ale doamnei Elena Udrea care zicea că domnul Cocoș le cumpăra haine de firmă unor șefi de pe la serviciile secrete, după cum se relata într-un alt articol de pe luju.ro ? Opinați că domnul judecător proabil nu are dificultăți cu respectarea și aplicarea legii, când dumnealui are suspiciuni rezonabile că legea a fos încăcată ?

# DOREL date 3 October 2018 21:54 0

Cosneanu e un baiat bun dar total incapabil pentru functia pe care o ocupa, ar face mai bine daca si-ar pune si el piciorul in ghips ! Si, b): la fel ca (pardon de cacofonie) Nicu Lupulescu. Parerea mea ..

# Dorel 3 date 3 October 2018 22:26 +5

Gigi COSNEANU e interesat doar de turism. Este omul care cheltuiește 10.000 euro pe luna pe deplasări in țara și străinătate. Suportate de bugetul țării, adică de noi. Curtea de Conturi, se aude? 10.000euro pe luna, n-am greșit .

# Floare date 4 October 2018 07:48 +2

Nu o sa ne vindecam niciodata.Pestele de la cap se-mpute! Independenta Justitiei,independenta Justitiei......Ce independenta,daca astia sunt dependenti de diverse?In veci europeni,aferim! Balcanism pur si ne mai si suparam.cand strainii ne fac observatii.

# Gica date 4 October 2018 13:51 +2

Nu se mai termina lingaii astia ? Sunt ca gandacii de bucatarie...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva