22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCUROR SUSPENDAT DIN FUNCTIE – Inalta Curte a mentinut decizia CSM de sanctionare disciplinara a procurorului Ionel Buse de la Parchetul Judecatoriei Brezoi. Buse a fost suspendat din functie timp de 6 luni pe motiv ca „a adoptat o atitudine nedemna fata de o persoana perchezitionata, fata de un comisar de politie si fata de colegi” (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

22 May 2023 13:32
Vizualizari: 3775

Procurorul Ionel Buse de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi va fi suspendat din functie timp de sase luni. Se intampla dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut sanctiunea disciplinara aplicata de Sectia pentru procurori a CSM fata de acesta.


 

Instanta suprema a respins luni, 22 mai 2023, recursul formulat de procurorul Ionel Buse impotriva hotararii Sectiei pentru procurori a fostului CSM (foto), nr. 7P din 16 noiembrie 2022, prin care acesta fusese sanctionat disciplinar cu suspendarea din functie pe o perioada de sase luni pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. c) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand in „atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”.

Conform Inspectiei Judiciare, procurorul Ionel Buse de la Parchetul Judecatoriei Brezoi a fost trimis in judecata disciplinara fiind acuzat ca „a adoptat o atitudine nedemna fata de o persoana perchezitionata, fata de un comisar de politie si fata de colegi”.


Prezentam minuta Deciziei ICCJ nr. 128 din 22 mai 2023 (dosar 290/1/2023):


Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Buse Ionel impotriva Incheierilor din 23 februarie 2022 si din 2 noiembrie 2022 si a Hotararii nr. 7P din 16 noiembrie 2022 pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori in materie disciplinara, in dosarul nr. 16/P/2021. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 22 mai 2023”.


Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM nr. 7P din 16 noiembrie 2022 (dosar 16/P/2021):


„Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Buse Ionel, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea (in prezent delegat la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi).

In baza art. 100 lit. d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Buse Ionel, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea (in prezent delegat la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi), sanctiunea disciplinara constand in 'suspendarea din functie pe o perioada de 6 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. c) din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pronuntata in sedinta publica, azi 16 noiembrie 2022”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva