21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORII CER MANDAT PENTRU BOSTINA – Avocatul Doru Bostina a fost retinut de Parchetul Curtii de Apel Bucuresti. Alaturi de Bostina, ordonante de retinere au primit alte patru persoane. Dosarul in care este vizat avocatul Doru Bostina priveste presupuse fapte de evaziune fiscala: “Prejudiciul adus bugetului de stat este estimat la peste 1.000.000 euro reprezentand TVA si impozit pe profit”. UPDATE - Bostina a fost arestat

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 May 2015 10:44
Vizualizari: 5296

UPDATE - Curtea de Apel Bucuresti a emis, vineri seara 15 mai 2015, mandat de arestare preventiva pe 30 de zile pe numele lui Doru Bostina.

Avocatul Doru Bostina (foto) a fost retinut, joi noapte 14 mai 2015, de procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Alaturi de Bostina, ordonante de retinere au primit alte patru persoane. Toti cei cinci inculpati urmeaza sa fie dusi la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.


Dosarul in care a fost retinut avocatul Doru Bostina priveste presupuse fapte de evaziune fiscala. Joi dimineata, procurorii au efectuat mai multe perchezitii in Bucuresti, precum si in judetele Ilfov si Ialomita, una dintre ele fiind si la biroul lui Doru Bostina. Potrivit PCAB, persoanele vizate in aceasta cauza s-ar fi sustras, in perioada 2012-2013, de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin evidentierea, in actele contabile sau alte documente legale, de cheltuieli care nu aveau la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive. Procurorii sustin ca prejudiciul adus statului este de peste 1 milion de euro.

Iata comunicatul Parchetului Curtii de Apel Bucuresti:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, impreuna cu ofiterii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice efectueaza un numar de 18 perchezitii domiciliare, pe raza Mun. Bucuresti si a judetelor Ilfov si Ialomita, la sediile unor societati comerciale, precum si la locuintele unor persoane suspectate de comiterea infractiunii de evaziune fiscala, prev. de art.9 alin.1 lit.c), alin. 2 din Legea nr.241/2005 cu aplic. art.35 alin.1 C.pen.

Din cercetarile efectuate pana in prezent, a rezultat faptul ca, in perioada 2012-2013 persoanele cercetate s-au sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin evidentierea, in actele contabile sau alte documente legale, de cheltuieli care nu aveau la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive.

Prejudiciul adus bugetului de stat este estimat la peste 1.000.000 euro reprezentand TVA si impozit pe profit.

In cauza au calitatea de suspect si doi avocati coordonatori in cadrul aceleiasi societati profesionale de avocatura”.

Casa de avocatura Bostina si Asociatii: „Doru Bostina nu mai este asociat, fiind suspendat din calitatea de avocat”

In urma aparitiei in presa a informatiilor privind acest dosar, Casa de avocatura Bostina si Asociatii a facut o serie de precizari:

Colaboram cu autoritatile in acest caz. Activitatea casei noastre de avocatura nu este afectata. Dl. Doru Bostina nu mai este asociat in cadrul casei noastre de avocatura, fiind suspendat din calitatea de avocat, membru al Baroului Bucuresti.

Cum ancheta este la inceput, nu putem oferi detalii suplimentare si ne exprimam speranta ca lucrurile se vor lamuri in cele din urma”.

Comentarii

# Maria date 25 May 2015 20:58 0

din cercetarile procurorilor reise un prejudiciu...bla...bla....Dar de unde si pana unde procurorii sau organelle de Ancheta au cunostiinte fiscal?????/Nici cei din DGAF nu au competente de stabilire a unui prejudiciu desi o fac....ei nu sunt capabili sa citeasca o fisa de cont!!!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva