22 septembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORII DECLARA RAZBOI JUDECATORILOR – Procurorii din CSM acuza judecatorii din CSM de atac la independenta tuturor procurorilor din Romania. Noaptea mintii: atacul ar fi fost comis in momentul in care judecatorii din Consiliu au devoalat-o pe procuroarea DNA Melinda Diaconescu de incalcarea independentei si impartialitatii magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti implicati in solutionarea dosarului “Colectiv”

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 septembrie 2021 17:01
Vizualizari: 4370

Miroase a praf de pusca in CSM. Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii (foto) si judecatorii din acelasi Consiliu Superior al Magistraturii sunt pe picior de razboi. Procurorii din CSM acuza judecatorii din CSM de atac la adresa independentei tuturor procurorilor din Romania. De la cel mai mic, la cel mai mare.


 

Constatarea a fost facuta de Sectia pentru procurori a CSM in sedinta de marti, 14 septembrie 2021. Concret, procurorii din CSM au facut scut in jurul colegei lor de la DNA Melinda Diaconescu, demascata de judecatorii din CSM si Inspectia Judiciara ca a incalcat independenta si impartialitatea magistratilor Adina Dumitrache, Andrei Iugan, Mihaela Nita si Cristina Craiu de la Curtea de Apel Bucuresti, implicati in procesul “Colectiv” (click aici pentru a citi). In acest sens, procurorii din CSM – reuniti asa cum se stie in celebra “Brigada Nufarul”, renume capatat dupa spalarea in serie a celor mai abuzivi procurori – au decis ca judecatorii din CSM ar fi afectat reputatia profesionala si independenta procurorarei Melinda Diaconescu prin hotararea prin care au constatat ca aceasta la randul ei a adus atingere independentei si impartialitatii magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti implicati in solutionarea dosarului “Colectiv”, hotarare prin care judecatorii din CSM au cerut si revocarea Melindei Diaconescu din DNA, solicitare respinsa evident de seful parchetului anticoruptie Crin Nicu Bologa (click aici pentru a citi).

De asemenea, aceeasi “Brigada Nufarul” a acuzat si publicatia Lumea Justitiei ca ar fi afectat asa-zisa reputatie profesionala si independenta a procuroarei DNA Melinda Diaconescu, asta desi nu am facut decat sa prezentam constatarile Inspectiei Judiciare insusite de Sectia pentru judecatori a CSM.


Procurorii CSM, atac direct la adresa judecatorilor din CSM


Totusi, decizia Sectiei pentru procurori a CSM este mai mult decat o aparare a procuroarei DNA Melinda Diaconescu si un raspuns dat judecatorilor din CSM care o acuzasera pe Diaconescu de incalcarea independentei si impartialitatii magistratilor CAB implicati in solutionarea dosarului “Colectiv”. Decizia procurorilor din CSM reprezinta in realitate o declaratie de razboi la adresa judecatorilor din CSM. Asta intrucat Sectia pentru procurori a CSM acuza judecatorii din Consiliu nu doar ca ar fi afectat reputatia profesionala si independenta procuroarei DNA Melinda Diaconescu, ci ca ar incalcat independenta tuturor procurorilor din Romania.

In acest sens, inainte de a face scut in jurul procuroarei Diaconescu, Sectia pentru procurori a CSM a calificat cererea acesteia ca fiind si o cerere de aparare a independentei procurorilor din cadrul Ministerului Public. Apoi, cu 4 voturi “pentru” si 2 voturi nule, procurorii din CSM au admis cererea de aparare a independentei a tuturor procurorilor din Romania. Cu alte cuvinte, procurorii din CSM acuza judecatorii din CSM ca, vezi Doamne, prin hotararea prin care au constatat ca procuroarea DNA Melinda Diaconescu a afectat independenta si impartialitatea magistratilor CAB din dosarul “Colectiv” si au cerut revocarea ei din DNA ar fi comis de fapt un atac la adresa independentei tuturor procurorilor din Romania.


Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM:


“Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a calificat cererea formulata de doamna procuror DIACONESCU MELINDA ca fiind si de aparare a independentei procurorilor din cadrul Ministerului Public, si a hotarat admiterea acesteia. (unanimitatea voturilor valabil exprimate: 4 voturi da, 2 voturi nule)

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat admiterea cererii formulate de doamna DIACONESCU MELINDA, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – structura centrala, de aparare a reputatiei profesionale si a independentei, in raport cu aspectele prezentate in Hotararea nr.825 din 29 iunie 2021 a Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, in cadrul sedintei Sectiei pentru judecatori din data de 29 iunie 2021 si in articolele publicate de Lumea justitiei în perioada 25.04. - 30.06.2021. (unanimitate)”.

 


Comentarii

# Kiki date 14 septembrie 2021 20:32 +21

BRAVO procurorilor ca sunt uniti!Judecatorii care se cred destepti,unul mai destept ca altul,or sa piarda cu brio!Poate asa or sa vada si ei ca demult cariera judecatorilor trebuie separata de cariera procurorilor!Si cum doua sabii taioase nu pot incapea in aceiasi teaca,tot asa nu pot fi magistrati si judecatorii si procurorii!

# escu date 15 septembrie 2021 09:20 +1

Extraordinar, cum până acum procurorii nu au întocmit și dosar penal pentru abuz în funcție? Doar procurorii se pricep de minune să deschidă dosar penal pentru orice nimic, consumând și timp și bani degeaba, dosarele picând ca muștele în instanță, demonstrând habarnismul profesional al acestora și că fără SRI nu sunt capabili a întocmi un dosar mai acătării.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.09.2021 – 30 milioane euro, spaga la oamenii lui Iohannis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva