23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PROCURORII DIN CONSTANTA ISI APARA ONOAREA – Seful Parchetului Curtii de Apel Constanta, Gigi Valentin Stefan, si procurorul Teodor Nita au facut plangere disciplinara impotriva judecatoarelor Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti. Sesizarea de la Inspectia Judiciara priveste halucinanta motivare prin care Panioglu si Gulutanu i-au acuzat pe procurorii Stefan si Nita ca au fost complici ai dr. Lucian Duta si ca au hartuit denuntatorii acestuia (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 August 2022 16:08
Vizualizari: 7818

Procurorii Gigi Valentin Stefan (foto 1), seful Parchetului Curtii de Apel Constanta, si Teodor Nita (foto 2), de la Parchetul Curtii de Apel Constanta, contraataca dupa ce imaginea lor a fost terfelita printr-o motivare halucinanta a judecatoarelor Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti. Ne referim la motivarea deciziei de condamnare a fostului sef al CNAS, dr. Lucian Duta, in care Panioglu si Gulutanu, cu de la sine putere fara a fi investite sa investigheze si sa aprecieze activitatea profesionala celor doi procurori, au redactat un adevarat rechizitoriu impotriva lui Stefan si Nita, pe care i-au declarat nici mai mult, nici mai putin drept complici ai dr. Duta, acuzandu-i ca au actionat in scopul favorizarii acestuia, prin compromiterea si hartuirea martorilor denuntatori Irina Socol si Radu Enache, prin “aberatii de drept si monstruozitati juridice” (click aici pentru a citi).


 

La circa o saptamana de la publicarea de catre Lumea Justitiei, in exclusivitate, a deciziei de condamnare a lui Lucian Duta si a pasajelor in care judecatoarele CAB Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu ii puneau la stalpul infamiei pe cei doi procurori de la Parchetul Curtii de Apel Constanta, Gigi Valentin Stefan si Teodor Nita au declansat un prim demers prin care isi apara onoarea, in mod gratuit terfelita de cele doua judecatoare. Surse avizate au declarat pentru Lumea Justitiei ca seful PCA Constanta Gigi Valentin Stefan si procurorul Teodor Nita au depus la Inspectia Judiciara o plangere disciplinara impotriva Danielei Panioglu si Alinei Nadia Gulutanu.


Trei abateri disciplinare


Aceleasi surse au precizat pentru Luju ca sesizarea procurorilor Gigi Valentin Stefan si Teodor Nita vizeaza comiterea de catre Panioglu a trei abateri disciplinare. Concret, este vorba despre:

- atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii (abatere prevazuta de art. 99 lit. c) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

- utilizarea unor expresii inadecvate in cuprinsul hotararilor judecatoresti sau al actelor judiciare ale procurorului ori motivarea in mod vadit contrara rationamentului juridic, de natura sa afecteze prestigiul justitiei sau demnitatea functiei de magistrat (abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. s din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

- exercitarea functiei cu rea-credinta (abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. t) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor)


Procurorii Gigi Valentin Stefan si Teodor Nita le acuza pe judecatoarele Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti ca au avut un comportament nedemn la adresa lor prin comentariile facute in legatura cu dosarul instrumentat de cei doi procurori, dosar total diferit fata de cauza pe care judecatoarele o aveau spre solutionare.

De asemenea, Gigi Valentin Stefan si Teodor Nita reclama ca limbajul folosit de judecatoarele Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu este unul in masura sa afecteze demnitatea functiei de magistrat.

Nu in ultimul rand, foarte important, procurorii Stefan si Nita atrag atentia ca este de datoria oricarui procuror sa solutioneze plangerile primite, iar judecatoarele Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu au avut cunostinta despre stadiul dosarului privind pe denuntatorii dr. Lucian Duta, stiind ca acesta nu a fost deschis in urma unei sesizari din oficiu astfel incat sa poata fi interpretat drept o intentie de a a-l ajuta pe fostul sef CNAS.


Iata pasajele din motivarea judecatoarelor CAB Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu cu privire la procurorii Gigi Valentin Stefan si Teodor Nita:

 


Comentarii

# DODI date 7 August 2022 16:15 +25

Un singur lucru nu se spune în acțiunea apărătorilor procurorilor constănțeni și anume că toată afacerea cu dl Duță a fost instrumentată, executată și hotărâtă de organizația antistatală română, numită pe scurt SRI.

# M date 7 August 2022 16:21 -1

Procuror = deavol pe pamant. Acesti oameni sunt necuratu printre noi semenii lor

# nae girimea date 7 August 2022 17:29 +2

@Dodi "organizația antistatală română, numită pe scurt SRI". E trist cata dreptate ai !

# Judecatoru date 7 August 2022 19:05 -1

Ce v-am scris eu acum cateva zile! Adevarata profesionista Panaioglu. Are expertiza. Educata

# Cetateanul date 7 August 2022 20:00 0

Judecătorii STABLIESC adevărul judiciar iar nu formulează acuzații. Deci...pedeapsa!?

# Marin TULUS Olt date 7 August 2022 23:51 +252

Forte bine! Daca s/a intamplat asa in acest caz, judecatorii trebuiau sa stailească sau să precizeze cel putin in motivare situatiile concrete care au relevanta juridica si stabilesc toate acele imprejurari si faptuitorii in cauza. Daca s/au saxarsit de catre procurori faptele precizate de magistratii CAB atunci ei trebuie acuzati si exclusi din magistratur[. Degeaba se adreseaza IJ!

# Y date 8 August 2022 09:36 +430

Panioglu si Gulutanu merita felicitari. Cuplul Nita + Stefan sunt exact copia fidela a cup-lului Onea+ Portocala. Voi toti ce-i cainati si le sariti in ajutor informati-va mai intai din lumea justitiabililor si ai faptuitorilor de justitie din Constanta. Dar informati-va si la fostul SIIJ , acum PG, au ceva material cu privire la cei doi ?. Va spun eu ca au cel putin cate doua volume pentru fiecare pentru fabricare si ticluire de probe, favorizarea faptuitorului, etc. Daca se simt lezati de ce nu le fac plangere penala celor doua curajoase judecatoare ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva