23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PROCURORII DIN CSM SCAPA PARADITORII DE CATUSE – “Brigada Nufarul” a facut scut in jurul procurorului Alfred Savu, partenerul de abuzuri al procurorului Mircea Negulescu. Sectia pentru procurori a CSM a respins cererea de SIIJ de retinere si arestare a lui Alfred Savu, in dosarul in care Negulescu este deja dupa gratii. CSM tine protectia lui Savu la secret (Raspunsul)

Scris de: George TARATA - Valentin BUSUIOC | pdf | print

6 August 2020 17:16
Vizualizari: 6817

Atunci cand nu spala paraditorii in dosarele disciplinare, Sectia pentru procurori a CSM, denumita “Brigada Nufarul”, ii protejeaza pe acestia de catuse. Dupa ce la inceputul anului trecut, procurorii din CSM au facut scut pentru doi dintre cei mai abuzivi procurori care au existat vreodata in Romania – Mircea Negulescu si Lucian Onea – respingand cererea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) de incuviintare a arestarii calailor de la DNA Ploiesti, iata ca aceeasi Brigada Nufarul a recidivat. A facut-o tot cu un paraditor de la DNA Ploiesti, coleg de abuzuri cu Mircea Negulescu si Lucian Onea.


 

Astfel, in urma cu cateva zile, SIIJ a solicitat Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii incuviintarea retinerii si arestarii preventive a procurorului Alfred Savu (foto 1), fost la DNA Ploiesti, in prezent la Parchetul Tribunalului Prahova. Solicitarea a fost formulata in dosarul in care SIIJ a obtinut deja arestarea lui Mircea Negulescu pentru fabricarea dosarului “Tony Blair”, in care tinta au fost ex-premierul Romaniei Victor Ponta si ex-deputatul Sebastian Ghita (click aici pentru a citi). Avand in vedere ca SIIJ a produs probe care au convins Inalta Curte sa il aresteze pe Mircea Negulescu, credem noi ca ar fi existat toate sansele ca instanta suprema sa incuviinteze si arestarea lui Alfred Savu.

 

Procurorul Savu a scapat insa gratie colegilor sai din CSM, care, repetam, atunci cand nu spala paraditorii in dosarele disciplinare, ii protejeaza de catuse. In acest sens, Sectia pentru procurori din CSM a respins solicitarea SIIJ de incuviintare a retinerii si arestarii lui Alfred Savu.

Si pentru ca lumea sa stie, din Sectia pentru procurori a CSM care apara paraditorii fac parte urmatorii (foto 2):

-Tatiana Toader (vicepresedinte CSM);

-Nicolae Solomon;

-Florin Deac;

-Cristian Mihai Ban;

-Codrut Olaru.

 

Protectia lui Savu, bagata la secret


Pe de alta parte, protectia acordata lui Alfred Savu este tinuta la secret de CSM. Concret, la solicitarea formulata de Lumea Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii a refuzat sa ofere orice detalii despre solicitarea SIIJ de retinere si arestare a lui Alfred Savu. Asta intrucat informatiile sunt confidentiale.


Iata raspunsul CSM:

 


Comentarii

# M date 6 August 2020 18:07 +11

Nu înțeleg de ce mai plătim noi acest lichele ordinare cu funcții inCSM. Toată sleapca asta sunt niște infractori ordinari care trăiesc din munca noastra. Mai puliticienilor, dacă nu rezolvați urgent problema din justiție, dacă nu tăiați pensiile speciale, dacă nu băgați răspunderea acestor vagabonzi în roba, la poarta mea sa va votez sa nu mai veniti

# basicuta date 6 August 2020 18:35 +8

uite adevarata MAFIE unde e! cum adică informatiile sunt confidentiale! SIIJ ar trebuie sa faca dosar la toată sectia pt abuz in serviciu...HUOOOO...banditilor...

# Ana date 6 August 2020 18:51 +6

monstrul savu alfred a arestat o judecatoare, care ulterior a fost achitata definitiv. Sa fie blestemat acest tortionar, cu toti cei care il protejeaza

# Cetateanul date 6 August 2020 20:04 +3

Fred, ca multi altii, abia a terminat cu bine scoala. Un vai mama lui ce dadea acatiste sa nu ajunga in toamna. Mult prea multi au ajuns in locuri importante din ultimii chemati acolo. Dar hei... traiasca romania educata cu tot felul de corijenti si repetenti printre decidenti. PS Omul nu are prea mare vina, ci aia din cotetzul superior care isi dau pe foarte multi bani ochii peste cap.

# calin date 7 August 2020 06:47 0

Tolul, teul si galeata, si la tomberon cu jigodiile!

# santinela date 7 August 2020 07:54 +1

Pai normal sa-l apere pe nemernic fiindca si astia de la sectia Nufarul ar trebui arestati toti,nu sa incaseze un purcoi de bani pe nimic !

# escu date 7 August 2020 08:35 +1

Care ar fi motivul secretizării deciziei? Cumva să nu i se vadă epoleți de pe cămașă?

# Ioan date 7 August 2020 14:50 +3

Oare nimeni nu intelege niste adevaruri simple din justitie? 1. Procurorii nu trebuie sa fie asimilati magistratilor. Acel Minister Public de care vorbesc ei, nu exista, ei befiind decat niste avocati aibacuzarii. 2. Trebuie sa aiba si procurorii si judecatorii raspunderea actiunilor lor, atat materiala, cat si penala. 3. Pensie de serviciu nu trebuie sa aiba decat magistratii care implinesc efectiv 25 ani in magistratura. Nu functii asimilate, de tipul avocati, securisti, militieni, etc. La aceasta ora primesc pensie de serviciu toti asistentii judiciari, toti functionarii din CSM, ....... Pensia de serviciu trebuie sa o primeasca cei care judeca efectiv 25 de ani, care intra in sali cu 60 dosare pe sedinta, nu cei care freaca menta prin CSM.

# Jegurile astea de procurori CSM ai lu Solomon și Ban date 14 August 2020 03:46 0

Jegurile astea de procurori CSM ai lu Solomon și Ban au privatizat justiția? Chiar fac ce vor? Anchetă penală e greu de început ptr cîțiva prăpădiți care cheltuie bani din taxele noastre și se cred stăpăni pe banii ăia?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva