20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PROCURORII SI JUDECATORII, INCURAJATI SA ELIMINE AVOCATII LUI BOTA – Baroul Ilfov dezaproba practica avocatei Laura Voicu de a colabora cu un avocat din UNBR-Bota si cere masuri disciplinare urgente. Consiliului Baroului Ilfov spera ca "de la acest moment toate organele judiciare vor proceda constant si unitar la identificarea, cercetarea si sanctionarea faptelor de exercitare fara drept a profesiei de avocat"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

24 March 2015 16:16
Vizualizari: 8737

Situatia barourilor paralele existenta de ani de zile, dar trecuta dupa perdea de toate organele de conducere din sistemul judiciar, a ajuns in atentia publica dupa ce avocata Laura Voicu din Baroul Bucuresti a fost ridicata din instanta, dusa la DNA, retinuta si plimbata in catuse, ca mai apoi sa fie propusa arestarea sa preventiva pentru favorizarea infractorului si instigare la exercitarea fara drept a profesiei de avocat. Evident, asa cum era si normal, cererea procurorilor DNA de arestare a Laurei Voicu pe motiv ca a colaborat cu un avocat dintr-o structura paralela UNBR-ului lui Florea a fost respinsa, insa avocatii au ramas cu sarcina de a clarifica problema multiplelor Uniuni din Romania si dreptul membrilor acestora de a profesa. Dupa ce conducerea UNBR si-a exprimat pozitia fata de practica Laurei Voicu si a ales sa o abandoneze, deranjata probabil de faptul ca incurajeaza avocatura "clandestina", exemplul a fost urmat si de Baroul Ilfov al carui decan este avocatul Serban Lovin (foto).


Intr-un comunicat de presa din data de 21 martie 2015, publicat la o zi dupa pozitia UNBR, Consiliul Baroului Ilfov apreciaza ca fapta avocatei Laura Voicu de a colabora cu un avocat de la UNBR-Bota este deosebit de grava si reprezinta nu doar o subminare a profesiei de avocat, ci chiar complicitate la savarsirea infractiunii de exercitare fara drept a profesiei de avocat.

In aceasta situatie, Baroul Ilfov considera ca este necesar ca organele de conducere ale profesiei, in speta sefii UNBR, sa ia masuri disciplinare urgente fata de acesti avocati.

Si nu doar atat, Consiliul Baroului Ilfov isi exprima speranta ca in viitor organele judiciare vor proceda la identificarea si sanctionarea faptelor de exercitare fara drept a profesiei de avocat.

Cu alte cuvinte, procurorii sa ancheteze avocatii din UNBR-Bota si judecatorii sa ii condamne pentru practicarea "avocaturii clandestine". Foarte tare!

Interesanta atat pozitia UNBR-ului, cat si a Baroului Ilfov, dat fiind ca un numar mare de avocatii "traditionali" au decis sa o apere si sa o incurajeze pe Laura Voicu, nu sa o puna la zid.

Altfel, trebuie precizat ca din informatiile pe care le avem, Laura Voicu nu este nici prima avocata si nici singura care colaboreaza cu avocatii din UNBR-ul lui Bota. E drept, cei despre care avem cunostinta, si sunt multi la numar, nu vor sa faca public acest lucru, insa intrebati fiind recunosc ca au colaboratori din randul avocatilor de la Bota. Atat doar ca nu ii trimit in instanta sau la parchet.

Prezentam in continuare comunicatul din 21 martie 2015 al Baroului Ilfov:

"Consiliul Baroului Ilfov exprima public dezaprobarea fata de practica unor avocati de a colabora profesional cu persoane care exercita fara drept profesia de avocat. Apreciem ca fiind deosebit de grave astfel de fapte ce reprezinta nu numai o subminare a profesiei de avocat, ci chiar complicitate la savarsirea infractiunii de exercitare fara drept a profesiei de avocat, fiind justificata luarea de masuri disciplinare urgente din partea organelor de conducere ale profesiei.

Dezaprobam atitudinea manifestata public de catre persoane ce exercita in mod legal profesia, mai ales reprezentanti legali ai profesiei care, in loc sa aiba o pozitie ferma de condamnare a acestor practici, minimizeaza importanta faptei savarsite aducand in discutie existenta unor abuzuri din partea organelor judiciare, desi acest aspect excede competentei organelor profesiei de avocat, subiectul principal fiind altul.

Ne manifestam speranta ca de la acest moment toate organele judiciare vor proceda constant si unitar la identificarea, cercetarea si sanctionarea faptelor de exercitare fara drept a profesiei de avocat.

In vederea adoptarii unei pozitii unitare si ferme consideram ca este necesar convocarea de urgenta a unei sedinte extraordinare a Consiliului U.N.B.R".

Comentarii

# Pe cand? date 24 March 2015 13:33 +11

Pe cand convocarea stimabile maestru Lovin? Am vazut la Ministerul de Finante sunteti inregistrati din 2005, dar pe site-ul dvoastra din 1832. Sa veniti si cu actele de infiintare la marea adunare, ca e denea-ul afara. Nu va este rusine!!!!

# BERCEA MONDIAL ;, e manevra lu frații miei..............,, date 24 March 2015 19:49 +4

Viitoarea sedintă extraordinară a Consiliului U.N.B.R" să aibă ca prim punct pe ordinea de zi: VERIFICAREA CONSTITUIRII UNBR ȘI A BAROURILOR COMPONENTE , având în vedere denumirile anterioare utilizate de legiuitor începând cu Decretul MAN nr. 281/1954 și până la intrarea în vigoare a ,, variantei 3 a Legii nr, 51/1995. Nici-o structură a UNBR Florea nu are acte de constituire, indiferent că ne raportăm la perioada celor 58 județe, a celor 28 de regiuni sau a celor 45 de județe, pentru că acestea puteau să fie constituite numai pe baza ORDINULUI MINISTRULUI JUSTIȚIEI (art. 5 din Decretul nr. 281/1954). Așa că ciocu mic și lăsați ,, MANEVERELE OCULTE, EXPIRATE,,. Prin urmare  barourile Bota sunt constituite și de aceea avocații au fost recunoscuți de 900 de judecători, 3000 de procurori și 4000 de polițiști.

# pol date 24 March 2015 14:03 +6

Consiliul Baroului Ilfov considera si faptul ca ar fi timpul sa puna la zid si sa fie "executati" si toti cei peste 900 de magistrati judecatori de la instantele care au validat solutiile legale de NUP si care au acceptat avocatii de la UNBR (Bota) sa pledeze in instanta condusa de ei, dar si pe cei peste 1000 de procurori care au dat solutii de NUP avocatilor cercetati la plangerea unor pseudo avocati din UNBR Florea! Sa-i chemam deci, in instanta, pe toti cei sus mentionati ca sa sustina corectitudinea si legalitatea si pentru cei nestiutori de carte si barfitori cum sunt cei din neinfiintatul Barou Ilfov....de aia sunt pline puscariile, mai floristilor ilfoveni! Ca I-ati aparat voi cei stiutori de carte si correcti pe inculpati aia!

# cat tupeu date 24 March 2015 14:09 +8

Lovine, tupeul de care dai dovada e fara limite. Cardasia voastra cu magistratii corupti nu va putea ascunde adevarul la infinit, indiferent cat v-ati stradui sa inversati realitatea juridica. Entitatea-Florea s-a nascut moarta intrucat n-a dobandit personalitatea juridica, UNBR-Bota fiind unica infiintata legal !!!

# avci avi date 24 March 2015 16:26 -1

Serghei,Serghei,te crezi pe vremea rusotimpului?Pune ma mana pe carte,citeste apoi pricepe(daca poti),studiaza profund si apoi vino cu aberatii pe net.Cu personalitate j. ori fara,noi suntem avocati recunoscuti si intram in instante.Voi frecati menta pe la usile instantelor si pe la portri,doar ,doar veti prinmde un fraier ori va prinmeste vreun judecator milos.

# avi-atorule date 24 March 2015 18:19 +3

avi-atorule bolsevic, faptul ca sunteti protejati de un urias sistem mafiot, nu inseamna ca profesati legal. Recunosc, desi am dobandit calitatea de avocat conform L. 51/1995, inca suntem persecutati de magistratii corupti.

# Hahaha date 24 March 2015 14:17 +10

Hahaha, acest articol al ”maestrului Lovin” ar trebui completat cu : ”Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare” :))

# Ultimul Charlot date 24 March 2015 14:35 +5

Declaratia acestui obiedent trebuie tratata cu toata condescendenta. Cand Bota INFIINTA cu acte Baroul Ilfov, el inca se incalca cu fesul. 

# avocat date 24 March 2015 15:08 -5

Baroul Ilfov are perfecta dreptate. Păcat ca nu s-au sesizat si restul barourilor din tara.Iar dna avocat ar trebui sa treacă in Baroul Bota daca tot procedează astfel. Păcat,nu ma așteptam ca un avocat in legalitate sa aibă astfel de practici.UNBR ul trebuie sa ia masuri urgente!!

# alt avocat date 24 March 2015 15:36 -1

Care "barouri" ?! poate ai vrut sa vorbesti despre niste simple entitati(Florea) fara personalitate juridica. Inversarea realitatii juridice, propagata de Florea in cardasie cu magistrati corupti, se apropie de sfarsit.

# avocat gigel date 24 March 2015 15:56 -4

Draci Botisti, tatuati-va hotararea CEDO din 12.10.2004 data asupra cererii nr 24057/2003 promovata de catre Pompiliu Bota si prezentati o instantei de fiecare data cand doriti sa va legitimati calitatea de avocat.  Fata de postarea reprezentantilor Baroului Ilfov nu pot spune decat ca o "epidemie" precum cea pe care ati creat o poate fi eradicata numai prin interventia ferma a organelor statului (in speta DNA) in sanctionarea oricarei forme de sustinere a organizatiei pe care o reprezentati.

# alex date 24 March 2015 16:46 +4

dar la voi, "legalilor", cum se poate intra? doar stiind carte, sau avand neaparat pile? daca nu era faza cu pilele, nici nu mai aparea avocatura Bota. acuma daca Bota v-a prins in duru gol...

# Maestrul lovin date 24 March 2015 17:04 +2

Florea o sa te distruga ai tai spagari hehehe. Tu taci de frica si astia te ingroapa.

# baroul ilfov date 24 March 2015 17:26 +2

noi am fost fondati in anul 1831  i.e.n. (inaintea erei noastre). maestre lovin, cred ca erai decan inca de pe atunci ca la cum gindesti ma tem ca nu esti cu toti boii acasa. nu ai decat sa infierezi impreuna cu florea cat vrei avocatii din ambele tabere, acusi vin alegerile si va dam un sut in dos la toti.

# crustaceu date 24 March 2015 17:35 +2

kie mimse pare ca lovin cu l mic are dreptate, e atat de mic ca nu stie sa citeasca, fiindca altfel ar fi aflat ca nu e infiintat pe niciunde, si oricum nici la practica judiciara nu are acces, fiindca altfel ar fi vazut jurisprudenta noastra! Lovine cu ce ocupi tiu? O sa vedem doar cand o sa te salte DNA?

# Justitiabilul date 24 March 2015 17:45 +2

Nu inteleg ce incurajeaza avocatii traditionali, nerespectarea legii si a Constoitutiei care sunt obligatoriu de respectat?... Conditiile autoritatii de lucru judecat in penal se impun pe cale de exceptie existand decizia nr.324/08.09.2008, definitiva, a Curtii de Apel Suceava care privesc interpretarea de legalitate a entitatii UNBR infiintat legal de Bota. Noua actiune penala s-ar indrepta impotriva entitatii UNBR Bota si nu mai e posibil asa ceva cat timp s-a statuat cu autoritate de lucru judecat ca UNBR infiinta de Bota este legal infiinta conform Legii nr.51/1995 (eadem personae) si priveste acelasi fapt material (iadem factum). Ceea ce legea interzice este chiar tragerea la raspundere, discriminatoriu, repetata a entitatii UNBR legal constitutita coform deciziei mai sus enuntata si este suficienta numai identitatea de obiect, respectiv referirea la aceeasi fapta materilala de care este acuzat Learciu din cadrul UNBR Bota.

# oarecare date 24 March 2015 18:50 0

bai lovine, baroul tau a fost fondat in 1831? zi ba si mie macar un nume de  membru fondator. nu ai avut tupeu sa folosesti verbul "infiintat"? ia -l de mina pe fenechiu , prietenul lui DDD.

# alberto kur tyan date 24 March 2015 19:50 +1

iata cum s-a ,,infiintat,, ,,baroul,, desfiintat Ilfov http://www.luju.ro/avocati/barouri/galceava-pe-baroul-ilfov-dupa-ce-unbr-gheorghe-florea-a-infiintat-in-noiembrie-2011-baroul-ilfov-ca-efect-al-legii-avocatii-din-unbr-pompiliu-bota-prezinta-acte-ca-baroul-era-infiintat-de-ei-inca-din-2004-in-timp-ce-partea-adversa-nu-i-recunoastea-existen

# voicu versus nanea date 24 March 2015 20:48 0

De ce nu este luata la intrebari si Nanea Diana Camelia din baroul Iasi?  Doar si Nanea a apelat la serviciile unui avocat din structura Bota.

# @voicu versus nanea date 24 March 2015 21:32 0

Si nu a prestart bine? Sau mori de grija altuia?
Citeza pe voicu versus nanea
De ce nu este luata la intrebari si Nanea Diana Camelia din baroul Iasi?  Doar si Nanea a apelat la serviciile unui avocat din structura Bota.

# lovin you date 24 March 2015 21:46 +1

Ba piricioasa mica iti dai pe goarna colegii care colaboreaza  cu ceilalti. Ba da ce invidios/a esti. 

# voicu versus nanea date 24 March 2015 22:02 0

sa ne zica Nanea, Striblea are la cunostinta acest aspect?  Dar madam Stupariu?

# costea date 24 March 2015 23:04 +3

Intrăm deja în fandaxie cu această ieşire abruptă din baie a reprezentantului "Baroului Ilfov": acum, când se apropie momentul adevărului în identificarea "legalilor" şi "ilegalilor" din avocatură - nervozitatea conducerii UNBR-ului cazat la Curtea de Apel fiind evidentă - în prelungirea susţinerilor acestuia precum că el este THE ONE, susţinerile fiind întotdeauna simple afirmaţii, se ataşează şi singurul barou din Univers care a fost "pus în funcţiune". Dacă cei cărora calitatea şi roba de avocat le gonflează ego-ul sau vanităţile de sufragerie în aşa măsură încât îşi uită profesia de bază, aceea de JURIST, este problema lor, regretabilă. Aceasta nu îi obligă pe ceilalţi să procedeze la fel. Bref, în loc de această aliniere de anii '50, îi propun domnului "Decan" al "Baroului Ilfov" să organizeze o dezbatere/analiză publică privind temeiurile legale care ar susţine pretenţia acestui "Barou" de a funcţiona ca organizaţie cu personalitate juridică dobândită. Decât!

# Avocat de la Bota date 25 March 2015 01:04 +1

Tot am ezitat dar gata. Sunt avocat in structura Bota si am reprezentat si in dosare penale inculpati in care unii dntre ei sunt in pucarie. O sa iau legatura cu ei sa formuleze o REVIZUIRE pentru lipsa apararii calificate. Ia sa vedem daca o sa convina Ministerului Justitiei sa iasa puscariasii afara. Sau..o sa ne recunoasca ca profesam legal. 

# @Avocat de la Bota date 25 March 2015 16:05 +1

Hai sa te vad! Este interesant ce spui tu, dar cum sunt toti manjiti.....Ai mai avut recent probleme in instanta?  
Citeza pe Avocat de la Bota
Tot am ezitat dar gata. Sunt avocat in structura Bota si am reprezentat si in dosare penale inculpati in care unii dntre ei sunt in pucarie. O sa iau legatura cu ei sa formuleze o REVIZUIRE pentru lipsa apararii calificate. Ia sa vedem daca o sa convina Ministerului Justitiei sa iasa puscariasii afara. Sau..o sa ne recunoasca ca profesam legal. 

# Jurist date 25 March 2015 21:56 -1

Mai bine ar face asta unul dintre rechinii apărați de '' tradiționali''!  Problema e că nu o să constate nici o instanță ca tradiționalii nu au acte...  Ar însemna că toate dosarele de după 1990 în care au fost ei apărători nu a existat apare calificată 

# lica date 25 March 2015 22:10 0

E tare de tot, stiu si eu asemenea cazuri.

# Dan date 25 March 2015 18:47 -1

Dragilor. Un barou se poate infiinta doar daca exista si Tribunal. Asa ca infiintarea Baroului X in 2004 este ilegala. Tribunalul Ilfov si-a inceput activitatea tot in nov. 2011.

# oarecare date 25 March 2015 20:00 -2

Bravo, se vede ca esti la Bota !!! Crezi ca avocatii stagiari nu au voie la DNA, nu-i asa ?

# pt oarecare date 28 March 2015 19:12 0

dragii mei, Bota asta este diabolic: cititi pct 9 din comunicat; ,,Dacă se va considera că domnul avocat Niculae Learciu, fiind stagiar,  nu avea dreptul să asiste clienţii avocatului îndrumător la P. d.p.l. Î. C. C. J.– D. N. A., el nu poate fi tras la răspundere penală.  Fapta lui ar putea fi sancţionată administrativ de Baroul Bucureşti din care face parte. Conform cazului Tsonev vs Bulgaria domnul avocat Niculae Learciu nu mai poate fi pedepsit după ce a fost sancţionat administrativ pentru aceeaşi faptă.,,    Bota vrea sa-l sanctioneze administrativ ca sa-l scape de o eventuala condamnare pe Ne bis in idem! 

# avocat traditional(sau numai avocat) date 28 March 2015 19:59 -1

Eroare mare (ca toate,de altfel) a lui Bota.El ,ca presedinte(vorba vine) il sanctioneaza disciplinar pe Learciu pentru ca acesta,in calitate de avocat(vorba vine) stagiar nu avea ce cauta la DNA,PICCJ.In schi,mb DNA il ,,sanctioneaza,, pentru ca a exercitat(in orice conditii) profesia de avocat in mod nelegal.Deci,nimic din Tsonev/Bulgaria.Bine am zis eu ca a pune mana pe carte  si a studia(nu a da cu ea in cap)este un lucru benefic.

# ,,avocatului,, traditional date 28 March 2015 20:44 0

,,avocatului,, traditional (sau numai jurist), e greu sa apreciezi ,,Tsonev/Bulgaria,, cand ai probleme cu srisul si cititul: ,,schi,mb,, ,,Deci,nimic,, ! Vorba ta, pune mana pe carte, adica pe ,,Ana are mere,, !

# avocat traditional date 28 March 2015 21:28 0

Poate nu stiu sa scriu,dar la citit ma mai pricep.Si am citit acea decizie CEDO.Si am inteles-o.Tu,ai citit-o dar nu ai inteles nimic din ea ,chiar daca pe juridice.ro te-ai semnat cu numele adevarat si i-ai felicitat.Nu puteai intelege ca nu ai notiuni elementare de drept.Sa stii ca gardienii aia te mai asteapta.Si au rabdare.Pe mana lor vei ajunge.

# paradoxul avocatilor date 25 March 2015 20:56 0

A ajuns bota sa apere avocatii traditionali in timp ce florea si cu iordachescu ii ameninta cu excluderea. Dupa cum vad eu, avocatii penali dar cu bani sunt acoperiti in timp ce avocatii cinstiti  sunt haituiti.  Mai observ ca florea are  si el postaci precum pdl, ma refer aici la cel zis avi alias oarecare. 

# Marcel Sforaru date 25 March 2015 23:56 0

Unde apara Bota pe vreun avocat traditional? Visezi. Bota isi apara banii scosi din uniune prin inselaciune. Si-a bagat capul in pamant si tremura....probabil simte ca DNA vine dupa el.

# lica date 25 March 2015 22:14 0

 Multe minuni vedem zilnic prin Instante-sali de judecata. Un procuror facut QN de un avocat Bota, dupa 1,6 ani de urmarire penala si 15 termene de judecata printr-o exceptie procedurala.

# @lica date 26 March 2015 06:49 +1

Nu fi zgarcit in detalii...[quote name="lica"] Multe minuni vedem zilnic prin Instante-sali de judecata. Un procuror facut QN de un avocat Bota, dupa 1,6 ani de urmarire penala si 15 termene de judecata printr-o exceptie procedurala.[/quote]

# LOVE IN date 26 March 2015 11:38 +1

Dle LOVE IN ete ca mai sunt si procurori care cunosc legea http://www.unbr.eu/sites/unbr.eu/files/documente_articole/JUD%20ARAD%20MIHAELA%20STEFAN.pdf  :P

# Av.B.C. date 27 March 2015 22:20 +1

Da, nu ma surprinde cu nimic declaratiile acelora, care au tot interesul sa puna stapanire si monopol pe nobila profesie de avocat, astfel incat cetateni sa fie influentati, prin tot felul de tertipuri, ca sa ne discrimineze pe noi.

# Curtea de Apel Cluj date 28 March 2015 16:33 +1

 La Cluj lucrurile merg mult mai bine decând s-a schimbat decanul, bravo lui stimez, achitarrrrrrrrreeeeeeeeeeee.

# bvo date 28 March 2015 19:05 +2

Bvo voua, se vede ca cei uniti au de castigat. Atata timp cat vom sta pasivi, vom avea de pierdut. Ma refer la faptul ca in multe judete sunt inca probleme..din pacate.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva