gandul.ro
31 mai 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROSTEALA LUI WERNER – Complice la mentinerea procurorului Marius Iacob ca adjunct al DNA cu incalcarea legii, Klaus Iohannis incearca sa se spele pe maini cu explicatii jenante: “Propunerea de eliberare, prin demisie, a domnului Iacob a fost transmisa presedintelui la 19 iulie 2019... Intre data transmiterii propunerii si momentul la care a intervenit de drept incetarea mandatului, ca urmare a implinirii termenului au trecut trei zile, dintre care doar una lucratoare”

Scris de: George TARATA - Bogdan GALCA | pdf | print

19 august 2019 13:46
Vizualizari: 6291

De-a dreptul jenant felul prin care presedintele Romaniei Klaus Iohannis incearca sa explice de ce nu a semnat decretul de eliberare din functia de adjunct al DNA a lui Marius Iacob, ca urmare a demisiei acestuia, devenind astfel complice la mentinerea procurorului la conducerea parchetului anticoruptie cu incalcarea legii si cu sfidarea unei decizii definitive a ICCJ. Practic, Iohannis incearca sa se spele pe maini, sustinand ca de la momentul primirii demisiei lui Marius Iacob a avut la dispozitie doar o zi lucratoare, si ca nu a semnat decretul de eliberare din functie intrucat aceasta operatiune presupune verificari pentru indeplinirea conditiilor de legalitate.

Asta desi, repetam, vorbim in acest caz despre demisia lui Marius Iacob, un act unilateral, de care presedintele Iohannis trebuia doar sa ia act si sa semneze decretul de eliberare din functie. Intre timp, Klaus Iohannis si Marius Iacob au asistat impreuna la festivitatile de la Constanta dedicate Zilei Marinei, fostul adjunct DNA, imbracat cu uniforma de general MAI (grad pe care i l-a acordat in 2014 Traian Basescu – click aici pentru a citi), stand la cateva randuri de scaune in spatele presedintelui (foto).


Inainte de a va oferi explicatiile lui Klaus Iohannis, iata o scurta recapitulare a cazului Marius Iacob:

-In 18 martie 2019, Marius Iacob a fost sanctionat disciplinar de catre ICCJ cu “avertisment”;

-A doua zi, 19 martie 2019, procurorul si-a inaintat demisia, care a fost trimisa la Ministerul Justitiei;

-Demisia a fost aprobata in 20 martie 2019 de ex-ministrul Tudorel Toader, care a semnat si cererea de revocare a lui Iacob din functie;

-Cu toate acestea, demisia lui Iacob nu a fost trimisa de Ministerul Justitiei presedintelui Klaus Iohannis in vederea semnarii decretului de eliberare din functie;

-Demisia a fost inaintata lui Iohannis de catre ministresa Justitiei Ana Birchall abia in 19 iulie 2019, dupa dezvaluirile facute de Lumea Justitiei;

-Chiar si asa, Marius Iacob si-a incheiat mandatul de adjunct al DNA la termen, in 22 iulie 2019, orele 24, in conditiile in care presedintele Iohannis nu s-a deranjat sa semneze decretul de eliberare din functie, desi demisia lui Iacob fusese trimisa la Cotroceni cu trei zile in urma.

Iohannis se misca mai greu

Lumea Justitiei a adresat Administratiei Prezidentiale o solicitare prin care am cerut sa ni se spuna motivul pentru care Klaus Iohannis nu a semnat decretul de eliberare din functie a lui Marius Iacob, in conditiile in care primise demisia acestuia, devenind complice, in opinia noastra, la mentinerea adjunctului DNA in functie cu incalcarea legii. Raspunsul a venit in 2 august 2018 si este cat se poate de simplu. Iohannis nu a semnat decretul de eliberare din functie a lui Marius Iacob intrucat a avut, atentie, doar o zi lucratoare la dispozitie. Celalalte doua zile care au trecut de la primirea demisiei lui Iacob au fost sambata si duminica, or este stiut ca presedintele nu se deranjeaza in weekend pentru orice.

Pe de alta parte, raspunsul Administratiei Prezidentiale mai contine o explicatie ridicola. Si anume ca emiterea decretului de eliberare din functie prin demisie presupunea realizarea unor verificaril in legatura cu indeplinirea conditiilor de legalitate, operatiune care nu se putea realiza instantaneu. Cat se poate de fals. Klaus Iohannis nu avea ce sa verifice, caci demisia lui Marius Iacob reprezenta un act unilateral de care presedintele nu trebuia decat sa ia act si sa semneze apoi decretul de eliberare.

Nu in ultimul rand, Klaus Iohannis incearca sa arunce vina pe ministresa Justitiei Ana Birchall, aratand ca a trimis tardiv propunerea de eliberare a lui Marius Iacob din functia de adjunct al DNA, ca urmare a demisiei, desi aceasta a inaintat propunerea catre Administratia Prezidentiala in momentul in care a luat la cunostinta despre existenta demisiei. Caci, asa cum se stie, extrem de grav, demisia lui Iacob a fost “pierduta” la Ministerul Justitiei, tocmai ca adjunctul DNA sa isi duca la final mandatul, cu incalcarea legii si sfidarea deciziei definitive a Inaltei Curti. Aspecte care il lasa rece pe Klaus Iohannis.

Iata raspunsul Administratiei Prezidentiale (vezi facsimil):

“Domnul Marius Constantin Iacob a fost reinvestit la data de 23 iulie 2016, prin Decretul nr. 531/2016, in functia de procuror sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, functie din care a demisionat la data de 19 martie 2019.

Propunerea de eliberare, prin demisie, a domnului Marius Constantin Iacob din functia mentionata a fost transmisa Presedintelui Romaniei la data de 19 iulie 2019, la 4 luni de la inregistrarea demisiei la Ministerul Justitiei.

Mentionam ca domnul Marius Constantin Iacob fusese reinvestit in functia de procuror sef adjunct DNA, pentru o perioada de 3 ani, termen ce se implinea de drept la data de 22 iulie 2019, ora 24:00.

Intre data transmiterii propunerii, dupa-amiaza zilei de vineri, 19 iulie 2019, si momentul la care a intervenit de drept incetarea mandatului domnului procuror Iacob, ca urmare a implinirii termenului, respectiv 22 iulie 2019, ora 24:00, au trecut trei zile, dintre care doar una lucratoare.

Emiterea decretului de eliberare din functie presupune verificarea indeplinirii conditiilor de legalitate a propunerii, operatiune care nu se realizeaza instantaneu, iar transmiterea decretului si publicarea acestuia in Monitorul Oficial sunt, de asemenea, operatiuni care implica la randul lor un interval de timp.

Aceasta realitate era cunoscuta si de ministrul justitiei, care public a declarat ca a transmis aceasta propunere tardiv.

Precizam ca incetarea de drept a mandatului nu se materializeaza prin emiterea unui decret de eliberare din functie”.


Comentarii

# Cetateanul date 19 august 2019 14:13 +32

Și ne mai mirăm de Caracal ori de procuroarea târâtoare de copii pe asfalt. Vorba filmului: toți ăștia sunt oamenii președintelui. PS Întreb pentru un prieten, în ce țară sănătoasă la cap se fac generali direct din caporali?

# cetatean date 19 august 2019 18:09 +13

in tara in care analfabetii/betele sunt absolvente ale facultatilor de drept avand IQ sub medie?intreb

# Călin Iaru date 19 august 2019 14:22 +21

Da, de fiecare dată când vine vorba de procurori, Werner crede că nu sunt consecințe dacă ne sfidează.

# Nim Ikcyudat date 19 august 2019 16:44 -20

Atata timp cat posta militara a predat corespondenta IN DUPA-AMIAZA ZILEI de vineri, raspunsul Administratiei Prezidentiale este corect, fiind cu neputinta ca decretul sa se emita in aceeasi zi. Decretele au in spate niste vize de legalitate. Decretul nu e la fel cu vanzarea unei legaturi de marar in piata.

# acu date 19 august 2019 17:49 +17

LA DEMISIE SE IA ACT SI SE EMITE DECRETUL ,NU MAI TREBUIE NICIO VERIFICARE DE LEGALITATE SAU ALTELE DE ACEST GEN!!!

# Chevron02 date 19 august 2019 18:42 +14

"R'aţi-ai draq-ului cu melcii vostrii!" - o replica celebra... 8)

# Cetateanul date 19 august 2019 20:50 +5

Măi nea ”micu cu nimicu” (Nim Ikcyudat scriitor dupe orele de program 8) ), ai ceva față de sistem da tot tăntălău ai rămas. Deci: niciunde nu zice nimeni că a fost vorba de poșta militară; cel mai probabil a fost trimis de la MJ direct cu mașina de la cabinetul ministrului (max 15 minute); chestia cu mărarul e doar în căpuțul tău: la demisie iei act și atât. Cât despre MOf și timp ...dacă vine din Deal se execută băieții în max 40 minute cu tot cu tipar. Concluzia: fraier ai fost... prost ai rămas. :lol:

# gica70 date 19 august 2019 17:17 +17

Si chestia aia cu mararul este complicata..daca apare poltistul local si-i face proces verbal, trebuie martori, legitimari etc..Mai, dar chiar tie nu ti-e rusine sa nu recunosti ca sasalau este aparatorul si cel care incurajeaza pe toti mafiotii din conducerea justitiei? Unde se ascunde acum nemernicu', a plecat si nu zice nici pas! Asemenea sustinatori ca tine sunt aia cu stele multe date de basau si sasalau. Ce cauta generalii aici, la civili? Macar la asta ai putea raspunde. De altfel base a recunoscut ca este seful unui stat mafiot!

# N-as mai întreba, da nu pot! date 19 august 2019 21:50 +8

După părerea mea, prezența lui Iacob în tribuna oficialilor la Ziua Marinei, în uniformă, este un semnal, sau semn, transmis înadins de "sistem". Cu toată pivestea demisiei ciudate, cu tot istoricul lui Iacob, e invitat la eveniment, ( mă întreb ce treabă are cu evenimentul ?) ...atenție, și în uniformă! "Alooo, NOI, SISTEMUL, sunt aici, încă, suntem peste tot, suntem "generali", deci atenție!" ....e pisica arătată tuturor cum că ei sunt tot acolo indiferent de aparențe, și că sunt mai puternici, că revin, și să bage la cap poporu că " drepturile omului", " justiția independenta" sau ale drepturi democratice visate de popor, sunt iluzii. E un semnal intenționat, de forță, e un semn că suntem duși, că suntem pierduți! '......vorba lui Eminescu, vremuri au sosit în care....."Zeiii mor"!

# nicu date 20 august 2019 06:30 +8

nu ni-l mai aratati caci imi vine sa vomit...

# #metoo date 20 august 2019 16:08 0

:lol:

# PATRIOT date 20 august 2019 08:12 +3

DE AIA TREBUIE INCA. 5. ANI ,CA. NEAMTU SÃ MAI STEA LA. COTROCENI,,,SÃ ÎNVETE SI ÎNCULTI CA IEL CUM SE SFIDEAZA SI ÎNCALCA CONSTITUTIA,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,DOAMNE ,VINO DOAMNE SI AJUTÃ POPORUL ÃSTA,SCAPANE DE. ,,,,,ROMANI,,,,ÃSTIA CARE. NE INTOARCE. ÎN TRECUT,,,,,CU ASEMENEA. ZOAIE DE OAMENI LA CONDUCERE,,COPII ,NOSTRI NU MAI AU NICIO SANSA. ,,,,,AJUTÃNE. DOAMNE,,,NUMAI TU NE. MAI POTI AJUTA.

# Procurorul date 20 august 2019 09:37 +4

Muaaa ! Nu știam că Marius Iacob e militar. Eu credeam că e doar un procuror de-a dreptul prost, dar se pare că m-am înșelat. Este și un militar prost. Ce tare ! Se cunoaște că suntem în NATO de 15 ani. Se înnoiesc și primenesc cadrele armatei. În concluzie, vai de noi !

# gelu date 20 august 2019 10:56 +9

A. Cele 15 mii de capete de organe sriste mananca anual 550 de milioane de euro pentru a-i apara pe cetatenii platitori de taxe in schimb aceste organe scelerate au pus in practica operatiunea de rapire a minorelor si adolescentilor pentru a alimenta piata de sclavie sexuala si cererea de organe umane pentru transplant din Europa de Vest sub steagul fals al clanurilor interlope ce actioneaza pe tot cuprinsul Romaniei.

# gelu date 20 august 2019 10:57 +6

B. Asa se explica de ce aceast comert a inflorit in ultimii 15 ani in Romania sub mandatele lui Basescu si Johannis timp in care SRI si DNA au tras ata prin gura cetatenilor cu lupta anti-coruptie iar in spate acesti lupte, SRI a transformat Romania intr-o pepiniera de sclave sexuale si donatori pentru organe umane. Vreti sa-i vedeti pe adevaratii vinovati si beneficiari ai acestui comert cu carne vie??? Uitati-va cu atentie la poza in care Johannis apare inconjurat de generalii si sefutii SRI, STS si SPP la parada de 1 Dec. 2018. Ei sunt adevarii asasini ai ALexandrei.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 140
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.05.2020 – Birchall face pe profesoara. Negulescu se bate cu caramida in piept

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva