25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RECHIZITORIU PENTRU FOSTA SEFA DE PUSCARIE – DNA a trimis-o in judecata pe fosta directoare a Penitenciarului Rahova, Luminita Mihaela Medelet, pentru abuz in serviciu: “Cu incalcarea prevederilor legale, ar fi semnat doua decizii in baza carora inculpata Neacsu Dorina Mihaela si un alt ofiter ar fi primit drepturi salariale necuvenite in conditiile in care instanta de judecata a respins definitiv pretentiile invocate de cele doua persoane... Prejudiciu in suma totala de 343.891 lei”

Scris de: L.J. | pdf | print

27 December 2023 16:14
Vizualizari: 5767

DNA a trimis-o in judecata pe fosta directoare a Penitenciarului Rahova, Luminita Mihaela Medelet, pentru abuz in serviciu. Anuntul a fost facut miercuri, 27 decembrie 2023, de DNA, in acelasi dosar fiind vizate alte doua persoane.


 

DNA o acuza pe fosta directoare a inchisorii Rahova ca, in pofida existentei unor hotarari judecatoresti, ar fi semnat doua decizii prin care doi ofiteri ai penitenciarului ar fi primit drepturi salariale necuvenite. In acest mod, sustine parchetul anticoruptie, Luminita Mihaela Medelet ar fi produs un prejudiciu de 343.891 lei, reprezentand drepturi salariale si de pensie achitate necuvenit celor doi fosti ofiteri de penitenciar.

In aceeasi cauza au mai fost trimise in judecata doua inculpate. Este vorba despre fosta consiliera juridica a Penitenciarului Rahova, Laura Stefania Floarea, acuzata de complicitate la abuz in serviciu, si de fostul ofiter al Penitenciarului Rahova si prim-vicepresedinte de sindicat, Dorina Mihaela Neacsu, acuzata de instigare la abuz in serviciu.

Dosarul este instrumentat de Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie din cadrul DNA (Sectia I DNA), condusa de procurorul George Adrian Matei (foto).


Iata comunicatul DNA:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

MEDELET LUMINITA-MIHAELA, la data faptei director al Penitenciarului Bucuresti Rahova, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata,

FLOAREA LAURA-STEFANIA, la data faptei consilier juridic al Penitenciarului Bucuresti-Rahova, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

NEACSU DORINA MIHAELA, la data faptei ofiter in cadrul Penitenciarului Bucuresti Rahova si prim-vicepresedinte al unui sindicat, sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata,

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea stare de fapt:

in cursul lunii septembrie 2021, inculpata Medelet Luminita-Mihaela, in calitatea mentionata mai sus, beneficiind de ajutorul inculpatei Floarea Laura-Stefania si al altor persoane (martori in cauza), cu incalcarea prevederilor legale, ar fi semnat doua decizii in baza carora inculpata Neacsu Dorina Mihaela si un alt ofiter ar fi primit drepturi salariale necuvenite in conditiile in care instanta de judecata a respins definitiv pretentiile invocate de cele doua persoane.

Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu in suma totala de 343.891 lei reprezentand drepturi salariale si de pensie achitate necuvenit inculpatei Neacsu Dorina Mihaela si celeilalte persoane pana la data de 31 decembrie 2022.

In cauza a fost dispusa masura asiguratorie a sechestrului asupra unui teren ce apartine inculpatei Neacsu Dorina Mihaela.

Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne si Penitenciarul Bucuresti Rahova s-au constituit parte civila in procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

# Cetateanul date 27 December 2023 22:02 +4

Și se va urma universitatea fix une alt jupân își aproba singur pontajul cu sâmbete și duminici ca să își dubleze pensia. Nu e mișto țara cu anticorupțe pe alese? :lol:

# Raymond Reddigton date 28 December 2023 09:38 +3

Din toate abuzurile pe care le fac astia in puscarii, a gasit DNA o chestie salariala....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva