30 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RECHIZITORIUL GIRAT DE DANDY DE LA PICCJ N-A #REZISTAT LA ICCJ – Decizia Inaltei Curti de achitare definitiva a avocatului Catalin Ciubota, trimis in judecata printr-un rechizitoriu confirmat de fostul sef al Sectiei de urmarire penala din PICCJ Romulus Dan Varga: “Pentru a exista complicitatea, se presupune ca autorul sa fi savarsit o infractiune, ipoteza care nu se regaseste in cauza” (Decizia)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

14 august 2020 15:08
Vizualizari: 5497

Unul dintre procurorii #rezist ai Romaniei, Romulus Dan Varga (foto), zis "Dandy de la PICCJ", fost sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul General (functie pe care a incercat sa si-o pastreze, insa a primit flit de la ministrul Justitiei Catalin Predoiu - click aici pentru a citi) a girat un rechizitoriu care a fost spulberat de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Este vorba despre rechizitoriul intocmit de procurorul PICCJ Bogdan Beligan si confirmat de Romulus Dan Varga prin care avocatul Catalin Ciubota a fost trimis in judecata pentru o inchipuita complicitate la delapidare in forma participatiei improprii (vezi facsimil).


 

Lumea Justitiei publica in exclusivitate decizia judecatoarelor ICCJ Florentina Dragomir, Ioana Ilie si Hermina Iancu prin care, in 10 decembrie 2019, s-a dispus achitarea definitiva a avocatul Catalin Ciubotain temeiul art. 16 alin. lit. a) din Codul de procedura penala - “fapta nu exista”.

Concret, Catalin Ciubota a fost acuzat ca l-ar fi sprijinit pe ex-presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir la savarsirea unei infractiuni intr-o cauza avand legatura cu dosarul drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I. Cauza lui Ciubota a fost disjunsa din cea in care fusese trimis in judecata Dumitru Dragomir in legatura cu drepturile de televizare. Extrem de important, Dragomir a fost achitat definitiv in 13 noiembrie 2018 de catre Curtea de Apel Bucuresti (click aici pentru a citi).

Revenind la achitarea lui Ciubota, judecatoarele Florentina Dragomir, Ioana Ilie si Hermina Iancu arata in decizia 397/2019 din dosarul 3767/2/2017, referindu-se la decizia de achitare a lui Dumitru Dragimir, ca inexistenta infractiunii de delapidare se rasfrange nu numai asupra autorului (instigatorului), ci si in ceea ce il priveste pe pretinsul complice. Adica pe avocatul Catalin Ciubota: ”Pentru a exista complicitatea, se presupune ca autorul sa fi savarsit o infractiune, ipoteza care nu se regaseste in cauza”.

 

Iata pasaje din decizia Inaltei Curti, pe care o atasam integral la finalul articolului:


“Din examinarea actelor si lucrarilor dosarului se constata ca fata de autorul infractiunii de delapidare cu consecinte deosebit de grave (inculpatul B.) s-a dispus printr-o hotarare definitiva (decizia penala nr. 1515 din 13 noiembrie 2018 a Curtii de Apel Bucuresti, sectia I penala) o solutie de achitare, intrucat fapta nu exista, retinandu-se ca nu exista niciun temei legal pentru tragerea la raspundere penala a autorului.

In acest context, inexistenta infractiunii de delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, se rasfrange nu numai asupra autorului (instigatorului), ci si in ceea ce il priveste pe complice, a carui contributie accesorie depinde de existenta faptei pe care se presupune ca a sprijinit-o, intrucat actele complicelui sustin o fapta comisa de catre autor (instigator).


Asa fiind, inexistenta faptei conduce nu numai la achitarea autorului (instigatorului) in temeiul art. 16 alin. (1) lit. a) C. proc. pen. (asa cum s-a si stabilit, in mod definitiv fata de inculpatul B. prin decizia penala nr. 1515 din 13 noiembrie 2018 a Curtii de Apel Bucuresti, sectia I penala), dar si la achitarea pentru acelasi temei a complicelui (inculpatul A.), avand in vedere ca pentru a exista complicitatea se presupune ca autorul sa fi savarsit o infractiune, ipoteza care nu se regaseste in cauza”.

* Cititi aici decizia Inaltei Curti de achitare definitiva a avocatului Catalin Ciubota

Comentarii

# mitica date 14 august 2020 16:18 +5

Romulus Dan Varga, normal este un viitior puscarias. Ce bine i-ar prinde 5 sau 10 ani la JILAVA.

# Cetateanul date 14 august 2020 16:38 +4

Atunci cand termini dacultatea ca un taraie brau, cand singura preocupare sunt imaginea, costumele si freza... nu ai timp sa faci performanta. Dar las ca oricum e mau bine decat ala de se crede mare berbant si degraba umblator pe aleea cu fantani pe la diverse dame si se lauda aiurea in tramvai cu ce poate. PS Ba baieti lasati bre prostelile ca va rade lumea. Cata realitate in vorba rahat bagi, rahat iese.

# Justitiarul date 14 august 2020 19:45 +2

cand trimiti autorul in dosarul 1 si e achitat in 2018,iar complicele in doaarul 2 in 2017,iar autorul e achitat,e logic ca in doaarul 2 se da achitare...intrrbare:trebuia sa visezi procurorul din doaarul 2 ca va fi achitare in doasarul 1?

# Tipa date 15 august 2020 00:41 +1

Art 17 alin.2 di Legea 14 / 2003 a partidelir politice prevede in mod imperativ ca alegerea membrilor in conducerea partidului este uninominala / individuala nu pe echipa.Legiuitorul foloseste termenul de membrii ( "alegerea membrilor in conducerea partidului") si nu de echipa etc si aberatiile ilegale ale lui Ciolacu si securistilor lui. Nu poate fi respinsa candidatura lui Teodorovici ci a lui Ciolacu pt ca incalca legea partidelor politice si nu poate candida.Candideaza individual membrul de partid nu o echipa conform dispozitiei legale precitate.

# Tipa date 15 august 2020 00:41 0

Art 17 alin.2 di Legea 14 / 2003 a partidelir politice prevede in mod imperativ ca alegerea membrilor in conducerea partidului este uninominala / individuala nu pe echipa.Legiuitorul foloseste termenul de membrii ( "alegerea membrilor in conducerea partidului") si nu de echipa etc si aberatiile ilegale ale lui Ciolacu si securistilor lui. Nu poate fi respinsa candidatura lui Teodorovici ci a lui Ciolacu pt ca incalca legea partidelor politice si nu poate candida.Candideaza individual membrul de partid nu o echipa conform dispozitiei legale precitate.

# Tipa date 15 august 2020 14:05 0

Art.17 alin.2 di Legea 14 / 2003 a partidelor politice prevede in mod imperativ ca alegerea membrilor in conducerea partidului este uninominala / individuala nu pe echipa.Legiuitorul foloseste termenul de membrii ( "alegerea membrilor in conducerea partidului") si nu de echipa etc si aberatiile ilegale ale lui Ciolacu si securistilor lui. Nu poate fi respinsa candidatura lui Teodorovici ci a lui Ciolacu si a celor nominaluzati in echipa pt ca incalca legea partidelor politice si nu poate candida niciunu, nici ciolacu nici grindeanu nimeni din echipa.Candideaza individual membrul de partid nu o echipa conform dispozitiei legale precitate.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2020 – Explicati prietenia dintre Kovesi si Clotilde

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva