24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RECOMANDAREA SEFULUI CCIR – Comisia Europeana trebuie sa se implice in uniformizarea modului de functionare a camerelor de comert europene. Presedintele CCIR Mihai Daraban: “Este absolut necesara o directiva minimala a Comisiei Europene care sa reglementeze activitatea camerelor de comert”

Scris de: L.J. | pdf | print

29 March 2024 13:26
Vizualizari: 1446

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto dreapta), a avut joi, 28 martie 2024, o intalnire oficiala cu presedintele Camerei de Comert, Industrie si Servicii Geneva, Vincent Subilia (foto stanga). Intrevederea a avut loc in marja Forumului de Afaceri al Francofoniei, eveniment organizat de Guvernul Romaniei, Organizatia Internationala a Francofoniei (OIF) si CCIR.

“Intalnirea de azi a avut ca teme de discutie doua subiecte foarte importante atat pentru antreprenorii din cele doua state, cat si pentru pozitionarea Romaniei si Elvetiei la nivel international, in cadrul organizatiilor comerciale din care fac parte. Astfel, chiar daca valoarea totala a schimburilor comerciale dintre Romania si Elvetia este una apreciabila si, totodata, in crestere de la an la an, impreuna cu presedintele Vincent Subilia am reusit sa identificam noi oportunitati de afaceri pentru mediile de business pentru ca acest trend sa se pastreze si in viitor. In ceea ce priveste cooperarea internationala, am stabilit ca implicarea celor doua camere in activitatea World Chamber Federation (WCF) si Eurochambers trebuie sa fie axata pe o uniformizare a modului de functionare a camerelor europene pentru a deveni mai compatibile si, in acelasi timp, mai adaptate noilor provocari exprimate in actualul context geopolitic. Este absolut necesara o directiva minimala a Comisiei Europene care sa reglementeze activitatea camerelor de comert”,
a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.
 
“Camerele de Comert joaca un rol crucial in promovarea cresterii si dezvoltarii economice in diferite comunitati din intreaga lume, iar cooperarea este extrem de importanta pentru depasirea provocarilor majore la nivel global. Trebuie sa lucram ca o comunitate de afaceri unita pentru a putea promova incluziunea economica, colaborarea internationala si sustenabilitatea. Iata de ce, intalnirea de azi cu presedintele CCIR a reprezentat o ocazie unica pentru mine de a intelege cu claritate punctul de vedere al camerelor de comert din Estul Europei. In calitate de membru al Consiliului General al WCF si al Consiliului Director Eurochambres, ma declar, de azi, un sustinator al initiativelor CCIR”, a declarat presedintele Camerei de Comert, Industrie si Servicii Geneva, Vincent Subilia.

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva