24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RECUNOASTE, DAR NU MAI TINE MINTE – Dupa 3 zile de codeala de fata mare, Augustin Lazar recunoaste ca el este procurorul demascat de Lumea Justitiei: "In 1985 – 1986 am indeplinit atributii privind Comisia din cadrul Penitenciarului Aiud... Avand in vedere perioada lunga de timp care a trecut, precum si imposibilitatea consultarii unor documente originale, nu pot confirma aspecte concrete referitoare la persoana despre care se face referire in articolele de presa"

Scris de: E.D. | pdf | print

1 April 2019 18:11
Vizualizari: 30294

Fascinant! Dupa ce trei zile s-a codit sa vorbeasca despre dezvaluirea Lumea Justitiei si sa spuna daca este procurorul "Augustin Lazar" din Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud, care a refuzat liberarea conditionata a dizidentului politic Iulius Filip, procurorul general al Romaniei Augustin Lazar si-a turnat cenusa in cap pe Facebook. Intr-o postare de luni dupa-amiaza, 1 aprilie 2019, de pe pagina Ministerului Public, procurorul general Augustin Lazar (foto) recunoaste ca a activat, in perioada 1985 – 1986, ca procuror in cadrul Procuraturii Alba Iulia, calitate in care a indeplinit periodic si atributii de membru in cadrul Comisiei de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.


Cu alte cuvinte, Procurorul General al Romaniei precizeaza ca "Augustin Lazar" din articolul "Zbirul oranduirii comuniste" (click aici pentru a citi), care a condus Comisia de liberare conditionata ce i-a refuzat liberarea conditionata a dizidentului politic Iulius Filip, este chiar el. Adica a recunoscut ceea ce Lumea Justitiei a dezvaluit inca de vineri 29 martie 2019!

Taica Lazar nu mai tine minte cum se iscalea?

Totusi, in finalul precizarii absolut fascinante de pe Facebook, Augustin Lazar se scuza, sustinand ca nu isi aduce aminte ce s-a intamplat atunci, data fiind perioada lunga de timp care a trecut de la momentul la care i-a interzis dizidentului Iulius Filip sa iasa din inchisoare.

O intrebare totusi pentru procurorul general care recunoaste, dar sustine ca nu mai tine minte: semnaturile de pe procesele verbale din dreptul procurorului Augustin Lazar le recunoaste? Daca nici semnatura...

Precizarile Ministerului Public si ale lui Lazar de pe Facebook vin dupa ce luni dimineata, 1 aprilie 2019, acelasi procuror general Augustin Lazar sustinea in fata Parchetului General, cu referire la dezvalurile Lumea Justitiei, ca "sunt manipularile unui site, dedicate campaniei".

Iata precizarile procurorului general Augustin Lazar:

"PRECIZARI ale procurorului general al PICCJ referitoare la activitatea desfasurata in calitate de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Alba Iulia

Avand in vedere relatarile din mass-media referitoare la activitatea desfasurata de domnul Augustin Lazar in calitate de procuror membru al Comisiei de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud, precum si solicitarile mass-media in sensul de a clarifica anumite aspecte, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie face urmatoarele precizari:

In perioada 1985 – 1986, am activat ca procuror criminalist in cadrul Procuraturii Alba Iulia, calitate in care am indeplinit periodic si atributii privind Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud, care examina situatia tuturor condamnatilor ce indeplineau fractia de pedeapsa pentru liberare conditionata.

Contrar afirmatiilor lansate de unele institutii de presa, rolul acestei comisii nu era de a dispune punerea in libertate a unor condamnati, acesta fiind exclusiv atributul instantei de judecata, ci de a verifica indeplinirea criteriilor tehnice prevazute de art. 59 – 60 din Codul penal din 1969:

- indeplinirea unei fractii minime obligatorii din pedeapsa ce se executa si
- inexistenta rapoartelor de sanctionare disciplinara.

Pedepsele cu inchisoarea se executau in temeiul mandatelor de executare emise in baza unor hotarari judecatoresti definitive de condamnare, iar procesele-verbale ale Comisiei pentru liberare conditionata se trimiteau instantei de judecata competente a hotari, persoanele condamnate putandu-se adresa instantei de judecata si in cazul unor constatari negative ale Comisiei.

Avand in vedere perioada lunga de timp care a trecut, precum si imposibilitatea consultarii unor documente originale (in special a hotararii judecatoresti emise in cauza respectiva) care sa probeze situatia evocata, precizez ca nu pot confirma aspecte concrete referitoare la persoana despre care se face referire in articolele de presa.

Institutia liberarii conditionate este reglementata similar si in prezent (art. 99 si urmatoarele din Codul penal si, respectiv, art. 587 din Codul de procedura penala)".

* Cititi aici varianta in limba engleza a articolului

Comentarii

# gelu date 1 April 2019 18:27 +23

Daca e amenzic si a inceput sa uite tractoristul Lazar trebuie sa se pensioneze de urgenta. Ar fi bine ca si cei care au fost tratati de acest procuror securist in anii comunismului sa iasa public si sa-i reimprospateze memoria individului asta platit cu mii de euro pe luna ca sa apere democratia si statul de drept.

# stan patitu date 1 April 2019 20:23 -4

Amnezic,dear,Amnezic...limba gramaticii romanesti este pod de poticneala pentru alogeni,nu este un secret asa mare. :-*

# gelu date 1 April 2019 23:00 +5

Extraordinar comentariul tau securistule.Tinand cont de spatiul foarte mic pus la dispozitie de luju pentru a-ti scrie comentariu si uneori din graba cu care apesi pe clape mai faci si greseli neintentionate. Si nea aia calului ce e mai grava gresala mea involuntara de ortografie sau securismul de tortionar de care se face vinovat Procurorul General al Romaniei???

# Edelweiss - scriitor cu doo dește date 2 April 2019 00:05 +1

Corect, Gelule! Este evident o eroare de tastare, specifică mai ales celor ce tastează cu 2 degete. Mie îți ies frecvent suceli dintr-astea: niciodată nu-mi iese „noapte” ci „nopate”, nu iese „doamne” ci „domane” iar spațiul blanc mereu îmi intră la mijlocul lui „de” sau „se”:

# nu conteaza date 2 April 2019 11:35 +1

Nu e vorba de amnezie ci de frica! Chiar si in Codul Penal valabil de la 21.06.1968, tortura era interzisa! lazar, NU AVEA CUM SA NU STIE ce se intampla in penitenciorul ala! Asa incat, el se facea vinovat de cel putin doua fapte grave, conform Codului Penal DE ATUNCI!!! E vorba de faptele prevazute de art. 267 si de art. 263. Chiar daca personal NU a torturat pe nimeni, STIA ca sunt torturati detinutii!!

# nu conteaza date 2 April 2019 11:37 +1

"Art. 267. - Supunerea la rele tratamente a unei persoane aflate în stare de reţinere, deţinere ori în executarea unei măsuri de siguranţă sau educative, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani." si " Art. 263. - Fapta funcţionarului public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei infracţiuni în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a procurorului sau a organului de urmărire penală, potrivit legii de procedură penală, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 5 ani. Dacă fapta este săvârşită de către un funcţionar public cu atribuţii de conducere sau de control, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 7 ani. " Si lazar era functionar public CU ATRIBUTII DE CONTROL SI CONDUCERE!!!

# Truth date 2 April 2019 11:59 0

Sa se pensioneze? Dar pt ce sa-i platim lui asta mii euro lunar? Pt CRIME IMPOTRIVA UMANITATII? Ca de asta trebuie acuzat impreuna cu toti semnatarii protocoalelor ilegale, a tuturor completelor ilegale( de 3 si 5) , etc dar cine sa faca? Guvernarea PSD ALDE nu au fost in stare sa dea legi reparatorii fata de cei condamnati in perioada2009-2016 ca toti sunt condamnati ILEGAL,nici completele de 3 nu au mers pan la capat cu ele sa le declare ilegale, nici pe klaus nu l-au suspendat cand a incalcat si incalca constitutia, acum cica KLAUS ar planui s-o numeasca pe Tarcea la CCR. Tarcea care trebuia sa fie in puscarie deja. Nu vedeti ce bataie de joc si cum se schimba intre ei infractorii de la cel mai inalt nivel? Cum ne prostesc in fata doar sa treaca timpul sa vina alte alegeri? O sa stam doar sa comentam o sa ramanem doar cu comentatul. De altfel suntem o RUSINE ca NATIE de am permis sa se intample toate aceste nenorociri in justitie ani in sir si inca permitem.

# DODI date 1 April 2019 18:31 +7

1. În stilul ciolanis de a ascunde o gafă cu una mai mare, tractoristul recunoaște mirosul dar ascunde rahatul (sub preș). Ori ne crede proști ori el e atât de prost încât nu realizează ridicolul situației. Din păcate tractoristul s-a obișnuit atât de mult cu țucatul feselor încât a înota în rahat până în gât i se pare o condiție sine qua non a promovării pe scara socială și profesională. Tipul este irecuprabil și nici o pensie nu îl poate reabilita. Singura soluție ar fi o specializare de câțiva ani cu executare în zarca de la... AIUD. 2. În locul lui dorel i-aș respinge dosarul pentru că are atașat un CV incomplet. A uitat să menționeaze ”marile succese” înregistrate ca procuror comunist în apărarea orânduirii comuniste și pe conducătorul mult iubit.

# mitica date 1 April 2019 19:04 +4

Asa procedeaza toti TORTONARII!

# ^^ date 1 April 2019 19:06 0

De la reeducare s-o trage.

# SPARTAKUS date 1 April 2019 19:24 +4

De la Visinescu si Fecioru s-a ajuns acum la Kovesi,Lazar si Iohannis,inconjurati de gasca de sereisti.Baschetbalista plagiatoare,avand girul lui Lazar si a supremului controcenist,a creat un sistem tortionar in internul justitie si l-a stapanit cu sange de calau,dar,in final s-a aruncat singura la cos.Aceasta femeie,respectiv Kovesi,impreuna cu procurorii Portocala si Lucica,personaje lipsite de scrupule s-au constituit in grup infractional organizat!Au demonstrat pe fata ca in Romania functioneaza un stat paralel mafiot,unde Iohannis avea triplu rol;complice,marioneta si protector.Eu cred ca in final acesti „lupi„vor ajunge aruncati la periferia societatii,pt.ca nu exista inceput fara sfarsit!!!!

# gelu date 1 April 2019 23:04 +5

Tractoristul Lazar a fost racolat de Securitate in ultimii ani de liceu si de aceea a ajuns ce a ajuns atat inainte de 89 dar si dupa.

# Yemenroma date 1 April 2019 20:19 +5

Sa-i spuneti si lui Lazarica - o hotarare judecatoreasca este "pronuntata" si nu "emisa" - a se vedea penultimul paragraf al "precizarilor". Daca nici in niste amarate de precizari nu foloseste o exprimare corecta din punct de vedere juridic ce naiba sa mai am pretentii sa inteleaga o decizie CC sau un raport MJ. Eu ajung la concluzia ca nu trebuie sa ai nicio pregatire sa te fatai prin conducerea PG si DNA.....S-a vazut si in PE - te aleg aia daca faci pe victima si nu ti-e sila sa lingi bocanci....

# vbvbvb date 1 April 2019 21:13 0

https://www.luju.ro/dezvaluiri/cazuri-patologice/recunoaste-dar-nu-mai-tine-minte-dupa-3-zile-de-codeala-de-fata-mare-augustin-lazar-recunoaste-ca-el-este-procurorul-demascat-de-lumea-justitiei-in-1985-1986-am-indeplinit-atributii-privind-comisia-din-cadrul-penitenciarului-aiud-avand-in-vedere-perioada-

# visinescu a fost in inger date 1 April 2019 21:45 +1

pe langa acest lazar care este diabolic

# Capul lui Motoc date 1 April 2019 22:06 +2

E plin in toata tara de astfel de specimene si mai grav, de progeniturile lor care sunt bagate bine in ,,sistem''. Nici animalele nu se comporta in asemenea hal. Trebuie curatate toate instantele de putregai, sa raspunda pt tot ce au facut.

# Edelweiss date 1 April 2019 22:16 0

Orice rău înspre bine. Din ziua de azi Tractoristul lazăr și-a căpătat un nou cognomen: TORȚIONARUL lazăr. Așa să-i rămână porecla, ÎN VECII VECILOR, AMIN!

# Lecitina date 1 April 2019 22:16 +1

Pe toate javrele astea securisto-pupincuriste le apuca amnezia atunci cand pui lanterna pe scheletele lor din dulap...Da' fiti sigur ca nu a uitat sa raporteze cu mandrie sefului securist ce mare vitejie a facut el...Si cum a imbarligat raportul ala incat sa iasa cum a vrut sefu'.

# Mara date 1 April 2019 23:29 +5

Ce mai zici, baroane Munchaussen? Pe cine alegi intre Iuliu Filip și tovarășul Augustin Lazăr, tovarășe Iohannis? Sau nu știi și nici nu te interesează? Pute rahatul tot mai tare, sasule!

# Emilia Bontas date 1 April 2019 23:43 +4

Nu-si aminteste de persoana respectiva pentru ca au fost ,cred,foarte multi pentru care a semnat distrugerea.

# Mures date 1 April 2019 23:46 +1

Decoreaza-l baroane Munchaussen pe tovarășul Lazăr Augustin! Alege intre clasările dosarelor tale și disidentul supus torturilor...

# Pintea date 2 April 2019 00:08 +2

Bine ca nu a mai fost ”fro grefiera neglijenta”, ca mai faceau si aia greva! Chiar asa? Nu poate sa verifice sa ”spuna aspecte practice”? De ce, au fost multi din acestia pe care i-a oprimat, incat au devenit o masa de oameni neidentificabila si nememorabila In institutiile din justitie ale tarii s-au cocotat numai indivizi dubiosi care nu dau 2 bani pe cetatean sau pe drepturile acestuia. Pentru ca tara nu are un presedinte! Tara are niste marionete care sprijina alte interese.

# Adrian Camil Homoroceanu date 2 April 2019 00:59 +4

Am descoperit indiciul santajului L.C.Kovesila A.Lazar ,ocupantul functiei de procuror general al republicii .Ce spunea in 28martie 2012www.evz ro despre decizia CCR privind neconstitutionalitatea Legii Lustratiei ?" Sesizarea ICCJ privind legea care includea procurorii in categoria persoanelor lustrabile.Sesizarile au fost inaintate de ICCJ ,de doua doua asociatii de magistrati si de Toate sesizarile vizau un singur articol din lege(art 1 litera g),ulterior CCR declarand in intregime neconstitutionala legea( sublinierea mea pt a nu si da seama poporul despre motivatia declararii asazisei neconstitutionslitati).Cine era procuror general al PICCJla 28 martie 2012 care avea nevoie de musamalizarea abuzurilor si crimelor viitoare in baza protocoalelor ?L.C.Kovesi!Sunt aceleasi asociatii ce ausesizat ECJ legat de SIIJ?Legea Lustratiei a fost adoptata in absenta opizitiei aflatain greva parlamentara,Actul a fost considerat de CCR ca excesiv in raport de scopul legitim urmarit .00.58 02

# Ultimul din clasa mea date 2 April 2019 06:51 0

Asta este caz clasic de politie politica. Daca vom sta ca statuile in fata acestui abominabil abuz, vom fi complici. Suntem inerti, paralizati si cel mai rau este ca suntem contemplativi la o mizerie mondiala.... Acest om este un simbol. Respect IULIUS FILIP.

# UN_OM date 2 April 2019 09:28 +1

Din comunicat reiese clar ca el este impricinatul si isi recunoaste indirect fapta, acesta, nu renunta insa la candidatura sa pentru un nou mandat la conducerea PICCJ ! Indecisul din dealul Cotrocenilor nu scoate nicio vorba despre acest subiect, desi, are de multa vreme cererea de revocare din functie a acestuia !

# romanul date 2 April 2019 09:31 +3

Infractorul dovedit care locuieste la Cotroceni va spune "l-am intrebat, a spus ca e o mani******re, si am incredere in el, ca stie sa-si faca treaba si sa-mi inchida niste dosare"! :P

# livia date 2 April 2019 11:10 0

Un om de onoare, cu o minima demnitate, cu bun simt si-ar fi dat demisia , dar de la coada de topor stalisnito/nazist Lazar Augustin nu ai la ce sa te astepti, decat l ao maxima neobrazare.

# Gardianul date 2 April 2019 11:14 +4

Dacă la 09.07.1985 nu era îndeplinită condiţia ca cel condamnat să nu fi fost sancţionat disciplinar, la următoarea evaluare, condamnatul, în anul 1985-1986, nu a mai avut sancţiuni disciplinare. Erau îndeplinite condiţiile art. 59-60 din C.pen. din 1969, iar soluţia legală era propunerea pentru liberare condiţionată. Chiar şi sub aspectul legii de atunci, refuzul de a propune liberarea condiţionată, în anul 1986, este un abuz ca urmare a nerespectării de către comisie a prevederilor legale în vigoare.

# Vasile date 2 April 2019 11:36 +1

Acest individ Augustin Lazar spune ca procurori nu fac politica, dar uita ca trebuie sa declare pe propria raspundere ca inainte de 1990 nu a facut politie politica!, conform documentelor a facut politie politica, ofiterii SRI care au activat inainte de 1989 si chiar numai 3 luni pe serviciul de informatii interne au fost dati afara in 2006, apoi nemernici de genul acestuia ce mai cauta in parchet? mai mult semneaza si protocoale cu serviciile de informatii!!!!! Oare nimeni nu ii face plingere penala?

# ConstantinV date 2 April 2019 13:26 +1

Pentru mine lucrul cel mai rusinos facut de Lazar este ca arunca vine pe bietul detinut!!! El spune ca acesta putea sa faca contestatie!? Pai inseamna ca el NU a inteles adevarata problema. Este neimportant daca detinutul a facut sau nu contestatie, este IMPORTANT ce a hotarat el, ca procuror!!! Pentru ca, practic, aceasta este discutia.

# ovidiu date 2 April 2019 18:23 +1

Augustin Lazar a fost seful comisiei intre 1985-1986, iar in inchisoarea respectiva probabil ca erau mai multi detinuti politici, nu numai Iulius Filip. Daca LUJU ar continua sapaturile, s-ar putea descoperi ca a refuzat eliberarea conditionata mai multor detinuti politici, ceea ce ar fi de asteptat, el fiind un colaborator de nadejde al Securitatii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva