4 October 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REFORMELE CARE AU NENOROCIT JUSTITIA – Mesajul judecatoarei Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti dupa ce liderii politici au clamat din nou necesitatea continuarii reformelor: “Am obosit de atata 'reforma'... 'Reforma lor' a reprezentat batjocorirea actului de justitie, batjocorirea voastra, a justitiabililor, batjocorirea noastra, a judecatorilor... Luati-va 'reforma' si lasati-ne in pace!”

Scris de: G.T. | pdf | print

9 November 2021 11:31
Vizualizari: 4452

Lasati-ma sa fiu Judecator pentru cei multi! Luati-va 'reforma' si lasati-ne in pace!”. Acesta este mesajul transmis de judecatoarea Madalina Afrasinie (foto) de la Tribunalul Bucuresti dupa ce o serie de lideri politici au anuntat, in contextul discutiilor pentru formarea noului Guvern PNL-PSD, necesitatea continuarii reformelor in Justitie.


 

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de luni seara, 8 noiembrie 2021, Madalina Afrasinie atrage atentia asupra sirului nesfarsit de asa-zise reforme implementate in ultimii 20 de ani, reforme care in loc sa imbunatateasca actul de justitie nu au facut decat sa il batjocoreasca, asa cum au batjocorit atat justitiabilii, cat si magistratii.

Afrasinie prezinta si cateva efecte ale reformelor din Justitie, care in realitate au constatat in adoptarea unor legi neconstitutionale, in depopularea instantelor la pachet cu cresterea volumului de munca, precum si in introducerea SRI in actul de justitie, odata cu transformarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor intr-un lux teoretic.


Iata comentariul judecatoarei Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti:


“Ganduri amare printre randuri

De cand sunt judecator, adica de peste 20 de ani, unii 'vor sa reformeze' Justitia.

Am obosit de atata 'reforma'.

Stiti de ce?

Pentru ca 'reforma lor' a reprezentat batjocorirea actului de justitie, batjocorirea voastra, a justitiabililor, batjocorirea noastra, a judecatorilor...

'Reforma lor' a constat in Legi, scuzati-ma, Ordonante de urgenta care au bulversat tot, pe orizontala si pe verticala, de a trebuit sa vina CCR si 'sa le explice' ce inseamna Legea si ca ceea ce ei eu emis/adoptat reprezinta o sfidare a bunului simt, a democratiei!

'Reforma lor' a reprezentat depopularea instantelor judecatoresti, un volum de munca de tip Sisif, o prelungire a termenului rezonabil de solutionare a cauzelor! Altfel spus: o bataie de joc a ceea ce inseamna act de justitie!

Ce a mai reprezentat 'reforma lor'?

Introducerea unui serviciu de informatii in viata tuturor, o transformare a vietii private in viata.. pe care au dorit-o ei, o transformare a drepturilor si libertatilor noastre fundamentale intr-un 'lux teoretic'.

'Reforma lor' a mai insemnat scoaterea la mezat a Justitiei prin organizarea unui referendum doar pentru naivi...

Am obosit 'de atata reforma'.

Nu mai vreau 'sa fiu reformata' de nimeni...nu mai vreau sa fiu bataia de joc a nimanui....mai aveti un pic si ma veti 'reforma' cu pietre in piata publica!

Lasati-ma sa judec pentru oameni, nu ma crucificati pentru ca voi sa va impartiti puterea....

Lasati-ma sa fiu Judecator!

Judecator in Bucuresti, Judecator in Romania mea si nu in Romania 'voastra'...

Lasati-ma sa fiu Judecator pentru cei multi!

Luati-va 'reforma' si lasati-ne in pace!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.10.2023 – Se pregatesc niste actiuni in regres pe judecatori

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva