29 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REVOLTA IN SRI – Jurnalistul Cornel Nistorescu publica insemnarile primite „pe cai intortocheate”, dupa ce a dezvaluit ca Florian Coldea nu a parasit SRI, ci doar a fost relocat: „Iohannis l-a admonestat pe Hellvig... Mentinerea generalului a generat nemultumiri cvasigeneralizate... Sefi de directii refuza sa execute ordinele 'demisului' prim-adjunct... Ofiterii operativi refuza sa mai faca parte din echipele mixte cu DNA... Directorul SRI i-a replicat: 'Ai grija ca te pun astia la rotisor!'”

Scris de: L.J. | pdf | print

16 februarie 2017 18:05
Vizualizari: 16703

Jurnalistul Cornel Nistorescu, directorul general al ziarului Cotidianul, revine cu noi dezvaluiri explozive din interiorul Serviciului Roman de Informatii. Nistorescu a publicat, joi 16 februarie 2017, un text pe care l-a primit „pe cai intortocheate”, dupa dezvaluirea ca generalul Florian Coldea (foto stanga) lucreaza la greu in cadrul Serviciului, in pofida trecerii sale in rezerva dispusa de presedintele Klaus Iohannis. Una care ar fi fost doar de ochii lumii. In curpinsul insemnarilor primite de directorul publicatiei Cotidianul se relateaza ceea ce s-ar fi intamplat in SRI, dupa dezvaluirile privind mentinerea in secret a lui Coldea in SRI.

In 8 februarie 2017, Cornel Nistorescu dezvaluia in Cotidianul urmatoarele:


Din informatiile noastre, Florian Coldea lucreaza la greu. Nici vorba despre vreo plecare la pensie, despre vreo retragere sau despre vreo sanctiune. Dimpotriva. Probabil pentru meritele deosebite in identificarea portretului si sustinerea unui nou presedinte care sa-l inlocuiasca pe Traian Basescu, i-a fost infiintata Directia Generala Operatiuni Speciale Clandestine. Ce include aceasta? Fosta Directie Speciala Peris, despre care noi am mai scris in Cotidianul si pe care, la plecarea lui Traian Basescu, generalul Florian Coldea a imprastiat-o pentru a i se pierde urma. A doua este Directia Personalului Operativ Acoperit, pe la a carei comanda s-a perindat si generaleasa Elena Istode, zisa si Anaconda. Apoi, tot Coldea controleaza Centrul MONSAT, un centru de interceptari prin satelit, in care un pachet de linii din sistemul american de interceptari este alocat Romaniei. Prin acest centru sunt inregistrati la extern si politicieni sau demnitari romani aflati in situatia de a fi supravegheati. Cu sau fara aprobare de la judecator. A patra directie este Centrul pentru Securitate Cibernetica. In realitate, acest centru ii monitorizeaza nonstop pe toti utilizatorii de Internet”.

Dupa publicarea acestor informatii, Cornel Nistorescu a primit cateva insemnari in care se dezvaluie situatia extrem de tensionata din interiorul SRI. Potrivit textului publicat de Nistorescu, presedintele Klaus Iohannis l-ar fi sunat nervos pe directorul SRI Eduard Hellvig (foto dreapta) pentru a-l certa ca relocarea lui Florian Coldea nu a putut fi tinuta la secret, iar la randul sau Hellvig ar fi dat ordin sa fie aflat cel care a divulgat informatia. De asemenea, potrivit textului primit de Cornel Nistorescu, Coldea ar fi fost mutat intr-o vila din zona Baneasa, iar sotia acestuia, Dorina Coldea, ar fi fost mutata la Directia Securitatii Economice.

De asemenea, conform aceleasi surse, sefii de directii centrale si judetene din SRI ar refuza sa execute ordinele „demisului prim-adjunct”, iar ofiterii operativi ar refuza sa mai intre in echipele mixte cu DNA.

Nu in ultimul rand, in textul primit de Cornel Nistorescu se acuza ca directorul SRI Eduard Hellvig l-ar fi amenintat voalat pe seful Comisiei de control a activitatii SRI din Parlament, Adrian Tutuianu, in momentul in care acesta din urma a cerut protocoalele incheiate cu DNA: „Vezi, ai grija ce vrei, ca te pun astia la rotisor!”.

Iata textul primit de Cornel Nistorescu dupa dezvaluirile privind relocarea generalului Florian Coldea:

O revolta sta sa izbucneasca in Serviciul Roman de Informatii, cu toate consecintele directe si colaterale asupra capacitatilor acestuia de a-si mai putea asuma misiunile in noul si complicatul context regional si continental, cu un mediu politico-administrativ intern grav afectat de dictatul oligarhilor politiei politice asupra deciziilor institutiilor legitime ale puterilor statului.

Dezvaluirea de catre Cotidianul a minciunii prezidentiale privind demiterea si trecerea in rezerva a prim-adjunctului directorului SRI a provocat un tsunami la Cotroceni. Presedintele K.W. Iohannis, intr-un incontrolabil acces de furie, l-a admonestat pe directorul Eduard Hellvig pentru incapacitatea pastrarii secretului mentinerii in activitate a generalului Coldea.

Eduard Hellvig i-a convocat pe directorii securitatii interne si ai filajului pentru a-i lua la refec si a le pune in vedere sa-i identifice neintarziat pe cei care au dat din casa.

Generalului Coldea i-a fost schimbat sediul, de la Peris, la o vila de protocol din zona Baneasa. Nu deconspiram noua adresa, ca sa nu-l disloce undeva de negasit.

Situatia creata prin mentinerea generalului Coldea, cu toate prerogativele functiei de prim-adjunct al directorului SRI pastrate, desi oficial presedintele Romaniei a comunicat personal eliberarea din functie si trecerea in rezerva a acestuia, a generat nemultumiri cvasigeneralizate in unitatile centrale si teritoriale ale Serviciului. Sefi de directii centrale si judetene refuza sa execute ordinele 'demisului' prim-adjunct.

Ofiterii operativi refuza sa mai faca parte din echipele mixte cu DNA, motivand ca 'maine, poimaine, pleaca sefa DNA, iar noi putem fi cercetati, judecati si condamnati'.

Comisia parlamentara de control a solicitat protocolul de conlucrare dintre DNA si SRI. Din partea SRI s-a negat existenta protocolului invocat de Asociatia Nationala a Magistratilor din Romania si confirmat de generalul Oprisor, din partea CSAT. A fost, in schimb, prezentat un protocol din anul 2001, iesit din uz.
Una dintre secretarele Comisiei a spus ca au existat nu unul, ci mai multe asemenea protocoale, semnate in anii 2005, 2007 si 2012. Cand presedintele Comisiei, senatorul Adrian Tutuianu, le-a solicitat, directorul SRI i-a replicat sugubat: 'Vezi, ai grija ce vrei, ca te pun astia la rotisor!'. Chiar asa, domnule Hellvig, cine sunt baietii care manevreaza 'rotisorul'? Mai sunt tot in parohia SRI?!

Scoaterea protocoalelor la lumina legii ar darama esafodajul puterii oculte exercitate asupra Romaniei. Sute de cazuri judiciare instrumentate ilegal ar trebui revizuite.

Cum se poate nega existenta protocolului, in pofida declaratiilor publice, chiar ale directorului SRI, care ne spunea despre zecile de echipe mixte SRI – DNA?!

Doamna colonel Dorina Coldea a fost relocata la Directia Securitate Economica, unde a mai activat intr-o perioada anterioara.

O intentie initiala de numire a generalului George Viorel Voinescu ca prim-adjunct al directorului SRI nu mai este de actualitate. A fost doar o fumigena.

Florian Coldea nu renunta la puterea pe care i-a conferit-o forta financiara acaparata, controlata si de care dispune arbitrar.

Klaus Werner Iohannis nu poate renunta la generalul care-i stapaneste secretele si manipuleaza vulnerabilitatile, fiindu-i inspiratorul deciziilor si actiunilor problematice. Ceea ce, de fapt, explica cele ce ni se intampla.

Si totusi sunt semnale ca zilele lui Coldea, Kovesi si ale altora la butoanele puterii s-ar putea termina odata cu punerea in opera a planului de rasturnare a guvernatorului Bancii Nationale, caci pentru un conflict deschis cu oculta financiara internationala, atat Iohannis, cat si Hellvig, Coldea & Comp. sunt insignifianti”.

*Cititi aici integral articolul lui Cornel Nistorescu

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 16 februarie 2017 18:21 +5

stire pe surse// isi ascute coltii la dent america!!parca se lucreaza si cu arsenic la dintari

# vikkktor date 16 februarie 2017 18:22 +9

Daca se pensioneaza Coldea se pensioneaza cu tot cu Klaus, lucru inacceptabil pentru mult prea marginitul din Sibiu...drept urmare ce-a mai buna solutie este sa il ia consilier pe generalul pensionat, bineinteles daca si el accepta...Trebuie sa-i explici mai pe indelete si de mai multe ori de ce trebuie sa se penioneze cu adevarat si cu speranta ca va intelege...

# gogu de la strehaia date 16 februarie 2017 18:55 +1

Numai un naiv putea crede ca dl.coldea a disparut din ogranigama sri.La cate stie generalul si la cate "schelete"detine domnia sa e greu sa-l treci pe linie moarta.Nu stiu daca este vreun politician mai cunoscut sau vreo persoana publica majora care sa nu ibe un schelet in fisetul dlui.general.Exista un vers parca a lui beniuc cre spunea ca:coldea e in toate cele ce sant si-n cele cele ce vor urma. Asa ca nu este cazul a ne face iluzii.

# Un securist date 16 februarie 2017 19:10 +2

Vremea Noua REVOLTA... Mai multi ofiteri si subofiteri din cadrul Sectiei Judetene de Informatii Vaslui il acuza pe comandantul Petre Manolache de fapte grave care contravin conduitei profesiei sale. La pachet cu acesta, este acuzat si adjunctul acestuia, Nicolae Spiridon.Razboiul pornit in interiorul acestui serviciu secret poate avea repercusiuni nebanuite si din acest motiv, inainte de a da publicitatii aceste informatii, cotidianul Vremea Noua a decis sa trimita toate ............. (mai mult in vremea nou de vaslui)

# ubu date 17 februarie 2017 13:05 0

revolta ramelor

# Ypse date 16 februarie 2017 19:34 +14

Adrian Ciocarlan , cel care ii va locul lui Coldea, este bun prieten cu Busoi. Sa va mai spun ca soacra lui Busoi a fot condamnata la 3 ani cu suspendare pentru spalare de bani.? Finul lui Busoi, Marius Bogdan Militaru, a fost numit la conducerea Spitalului Județean Călărași de PNL Călărași, care conduce acest județ. Investirea în funcție a fost făcută în ciuda faptului că finul lui Bușoi este cercetat penal pentru obținerea ilegală de despăgubiri de la ANRP și pentru delapidarea bugetului Spitalului Jidețean Timiș. Sa ma imentionam ca la conducerea serviciilor Johannis a numit numai evrei-unguri? Pe cine mai mira ca Johannis are consilieri germani scoliti la BND? Presedintele este sas. Asa ca nu trebuie sa ne miram ca se doreste distrugerea tuturor celor care mai gandesc romaneste si mai vor binele romanilor.

# „TOȚI VĂ VOR BINELE. NU VI-L LĂSAȚI LUAT” date 16 februarie 2017 21:55 +3

Ce dovadă mai bună că penalu' Ciolannis vrea BINELE ROMÂNILOR decît anularea datoriei Germaniei? http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/klaus-iohannis-renunta-la-datoria-istorica-a-germaniei-fata-de-romania-de-19-miliarde-de-euro-158063

# NOTA BENE date 18 februarie 2017 14:33 +1

Maxima aparține polonezilor. Polonia a renăscut după ce a fost distrusă de HITLER&STALIN. Polonia nu e ciuca bătăilor în EUROPEAN UTOPIA. Să ne intre bine în cap că poporul nostru nu are pretini ;-) .

# unul din lumea cea mare date 16 februarie 2017 22:37 +3

ptr ypse// pentru ca vad ca ai informatii tine/o si pe asta. spalatoreasa de bani ,notareasa din severin si/a mai construit si o VILOACA ,,casa de vacanta la vreo 40 de km de severin din banii dositi!!!!!!! viloaca este la 7 bai pe valea cernei(daca ea si pocaitul busoi este de dreapta crezi ca dna/ul de ,,stinga,,-ca/i cerecteaza si aresteaza numai pe aia de stinga- O SA/I CERCETEZE PE ASTIA DE DREAPTA????????

# dunkel date 17 februarie 2017 13:07 +4

traiasca Republica Securista Romania

# Wolf Edmond date 17 februarie 2017 14:41 +4

Domnul general (r) Coldea, dacă tot îi place să conducă România, să n-o mai facă în clandestinitate. Să candideze la președenția țării. Cu SRI și STS la butoanele scrutinului, ajunge sigur președinte. Nici măcar campanie electorală nu trebuie să-și facă. Cu banii de campanie și cu niște chitanțe de la Sebastian Ghiță pentru justificare, își poate deschide o fabrică de buletine de vot, gata completate, numărate și cu rezultatul scrutinului aprobat de parlament. :P

# Un A date 19 februarie 2017 08:27 0

intelligence cu pithecanthropus (erectus si robustus)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.06.2022 – Scutea a pus ochii pe Udroiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva