23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

REVOLTA POLITISTILOR DIN INCHISORI – Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor acuza Guvernul in cazul masurilor de austeritate pregatite: “Nu este permis sa tai posturile bugetarilor utili (profesori, medici, politisti, militari, politisti de penitenciare) si sa mentii sinecurile inutile, platite regeste si ocupate de beizadele, amante, fini, nasi, tovarasi de pahar ai politicienilor”

Scris de: L.J. | pdf | print

7 August 2023 12:09
Vizualizari: 3976

Revolta impotriva Guvernului. Politistii din penitenciare critica in termeni duri masurile de austeritate pregatite de Executiv, avertizand asupra riscului de distrugere a sectorului de aparare, ordine publica si securitate nationala.


 

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii luni, 7 august 2023, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, condusa de Cosmin Dorobantu (foto), anunta ca politistii din inchisori vor protesta in urmatoarele zile in fata sediilor PNL si PSD. Acestia sunt nemultumiti de masurile fiscale pe care Guvernul intentioneaza sa le adopte, precum reducerea cu 30% a posturilor vacante, desfiintarea functiilor de sef birou din institutiile publice sau acordarea voucherelor de vacanta doar salariatilor cu venituri brute de maxim 10.000 lei.

 

Prezentam comunicatul Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor:

 

“Miercuri, 16.08.2023, incepand cu ora 12:00, politistii de penitenciare reprezentati de Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) protesteaza in fata sediului Partidului National Liberal (PNL), iar joi, 17.08.2023, la aceeasi ora, in fata sediului Partidului Social Democrat (PSD).

Politistii de penitenciare sunt revoltati de masurile de austeritate anuntate de liderii coalitiei de guvernare: 'bugetarul de lux', Nicolae CIUCA si 'prim-ministrul austeritatii', Marcel CIOLACU. Masurile de austeritate constau in: reducerea cu 30% a posturilor vacante, desfiintarea functiilor de sef birou din institutiile publice, acordarea voucherelor de vacanta doar salariatilor cu venituri brute de maxim 10.000 lei.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) acuza liderii coalitiei de guvernare de lipsa de discernamant, intrucat masurile 'luate pe genunchi' de acestia pun pe butuci ordinea publica si siguranta romanilor si creeaza o noua specie de pensionari la 38 de ani: 'pensionarii austeritatii'.

Sindicatele din penitenciare considera ca proiectul ordonantei austeritatii scurs in spatiul public poate fi o ratacire involuntara a lui Marcel Ciolacu si a lui Nicolae Ciuca, intrucat materializarea unui astfel de proiect le-ar conferi celor doi lideri politici soarta si credibilitatea politica a lui Traian Basescu dupa ce a dat afara 25% din bugetari.

Masurile dezastruoase, incapacitatea si netransparenta au devenit emblematice pentru guvernarile din ultimii ani si i-au facut pe cetateni, inclusiv pe politistii de penitenciare, sa creada ca politicianul roman a devenit un deraiat care pune accent doar pe imagine, aparente si manipulare, ci nu pe rezultatul activitatii sale, pe care oricum n-o prea intelege. Nu este permis sa tai posturile bugetarilor utili (profesori, medici, politisti, militari, politisti de penitenciare) si sa mentii sinecurile inutile, platite regeste si ocupate de beizadele, amante, fini, nasi, tovarasi de pahar ai politicienilor.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) transmite partidelor PSD si PNL sa renunte la masurile de austeritate aparent benefice societatii si sa gandeasca rational ca distrugerea sectorului de aparare, ordine publica si securitate nationala nu este de folos decat infractorilor”.

Comentarii

# Un cetatean date 7 August 2023 12:30 +11

Asa va trebuie la toti ca prea ati fost anesteziati la masurile analfabetului de Ciolacu. Ce studii are acest individ sa ua masuri impotriva acestui popor. Nu vedeti cata ura au acesti indivizi fata de popor?Cine ii plateste pe ei Ciolacu etc de fac jocurile celor din afara tarii?Sa plece sa vina un patriot adevarat si oameni competenti nu analfabeti ne-am saturat de acesti neaveniti care nu iubesc acest popor

# Hiru date 7 August 2023 13:18 -8

ALOO!Domnu sindicalistu!Mai taieie din coada!Lasa sa va mai taie!Ca am mai auzit si noi ce va "chinuiti"dvs!,Mincars la pret redus la popota!Alimente (carne)la pret redus de la GAZ!Chirii decontate de MJ ,pt apartamente de lux pe toata durata serviciului!Servicii meducale gratis pentru voi in interiorul Penitenciarului si in timpul programului!Spaga de la detinuti sau familii acestora pt conditii mai bune de detentie ,pentru orice serviciu sau pt aviz favorabil la liberare anticipata!Si munca...vai de noi!Rupeti internetul!Telefoanele mobile sa traiasca si inventatorul lor!

# Niki date 7 August 2023 13:25 -20

La un moment dat se dadea in articole de presa ca 80/din tot personalul de politisti de penitenciare din tara sunt rude intre ei!O casta inchisa!Uite deci cine vorbeste de pile ,rude ,amante sau prieteni de pahar!

# Voi sunteti 13.000 de angajati la 23.000 de detinuti! date 7 August 2023 15:06 +4

Mai mult de jumatate dintre voi plimbati inutil hartii, fara legatura cu activitatea de penitenciare! Sunteti o mare familie, neputand sa te angajezi in sistem daca nu esti ruda/amanta sau pila a vreunuia aflat deja acolo. Si aveti curajul sa faceti pe lupii moralisti? Penibili!

# Un cetatea date 7 August 2023 15:07 -1

Asa este domnu Hiru se vaita Cosmin Dorobantu de pomana. MJ le deconteaza chiriile, medicamentele, au bani pt hrana , vaucere de vacanta nu e rau de tit si sotiile lor au buticu, pensiuni la munte in judetul Suceava , saloane de infrumusetare s.a nu au resttictii nu-i cim se vaita el vine toata ziua la tv si vorbeste minciuni

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva