2 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RUSINEA DE LA STRASBOURG - Europarlamentarul Emilian Pavel demasca esecul suferit de propagandistii anti-romani in Parlamentul European: “Dezbaterea a fost o mascarada, sala a fost goala... Frustrarile membrilor opozitiei din Romania, incapabili sa castige alegeri... Au insiruit o serie de lozinci, nu au oferit argumente”. Deputatul Liviu Plesoianu: “Majoritatea europarlamentarilor pe care i-am informat cine e Macovei au refuzat sa participe la mascarada ei”

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

8 February 2018 14:00
Vizualizari: 9218

Lovitura grea primita de propagandisti miercuri, 7 februarie 2018, in Parlamentul European, acolo unde au avut loc dezbateri pe Legile Justitiei. Desi au urlat ca din gura de sarpe de luni bune si au incercat sa acrediteze ideea ca Parlamentul European are reale ingrijorari in legatura cu reforma Justitiei din Romania, la dezbaterea care a avut loc la Strasbourg au participat aproximativ 40 de europarlamentari, majoritatea din Romania. Practoc, sala a fost goala (foto 1).


Iar asta dovedeste cu varf si indesat ca majoritatea membrilor PE nu considera ca reforma din justitia romaneasca aduce atinge atingere statului de drept si arata ca acestia nu au motive de ingrijorare, motiv pentru care nu au participat la dezbatere. Aceasta este opinia europarlamentarului PSD Emilian Pavel (foto 2), care a acuzat faptul ca dezbaterea a fost, de fapt, o mascarada, si ca discursurile anumitor europarlamentari au fost, de fapt, “frustrarilor membrilor opozitiei din Romania, incapabili sa castige alegeri”.
Pavel arata intr-o postare pe blogul propriu ca cei care reprezinta opozitia in Parlamentul European au insiruit o serie de lozinci, nu au oferit argumente, si nu au atins problema cu adevarat importanta pentru romani: buna functionare a justitiei si impiedicarea abuzurilor: “Asa zisele ingrijorari ale Europei nu s-au regasit in plenul Parlamentului European, intr-o sala de plen goala, pentru ca ele, dincolo de jocul politic, transferat de la Bucuresti la Bruxelles sau Strasbourg, nu sunt reale”.

Iata mesajul europarlamentarului Emilian Pavel din 7 februarie 2018:

Astazi, la Strasbourg, a avut loc o dezbatere in plenul Parlamentului European cu privire la reforma legilor justitiei din Romania. Organizata la solicitarea grupului politic al verzilor europeni, al saselea grup ca marime din Parlament, dezbaterea din plen a fost de fapt, si din pacate, o mascarada. Sala a fost aproape goala, asa cum puteti vedea, si nu a reprezentat altceva decat un transfer, la Strasbourg, al frustrarilor membrilor opozitiei din Romania, incapabili sa castige alegeri!

Acestia, si cativa amici politici, au insiruit o serie de lozinci, nu au oferit argumente, si nu au atins DELOC problema cea mai spinoasa si cu adevarat importanta pentru romani: buna functionare a justitiei si impiedicarea abuzurilor. Acestea sunt valorile europene reale pe care Uniunea Europeana le apara si trebuie sa le apere.

Nimeni, indiferent de statutul sau, nu poate fi victima unui abuz si avem in tara, dincolo de cazurile mult mediatizate, prea multe exemple de cetateni absolut normali, care au fost victime ale incompetentei sau, si mai grav, ale unor intentii absolut de neiertat din partea unor procurori! Legile justitiei trebuie sa ne fereasca pe toti de abuzuri si sa sa ii traga la raspundere pe cei care injosesc roba de magistrat! Condamnarile numeroase suferite de Romania la CEDO din cauza lor sunt mai mult decat graitoare.

Sunt foarte interesat sa aflu cum s-ar manifesta parlamentarii europeni din alte tari, daca cetatenii tarilor lor ar fi supusi la abuzuri de orice fel din partea sistemului lor de justitie. Asa zisele ingrijorari ale Europei nu s-au regasit in plenul Parlamentului European, intr-o sala de plen goala, pentru ca ele, dincolo de jocul politic, transferat de la Bucuresti la Bruxelles sau Strasbourg, nu sunt reale.

Ce este real, din punctul meu de vedere, este nevoia urgenta de a avea o justitie dreapta, o justitie care functioneaza si o justitie care nu serveste interese politice si nu se implica in competitiile dintre partide.

Vreau o justitie corecta, care sa functioneze corect si care sa lupte intr-adevar impotriva coruptiei si a coruptilor care inca mai exista in tara noastra! Dar pentru asta avem nevoie de legi bune!

Si o ultima observatie: Romania si Bulgaria trebuie sa fie primite cat mai repede in Spatiul Schengen, acolo unde Comisia Europeana spune de ani de zile ca le este locul, iar Mecanismul de Cooperare si Verificare trebuie inlaturat cel tarziu la finalul acestui an”.

Liviu Plesoianu: “I-am informat cine e de fapt Macovei”

Pe de alta parte, deputatul Liviu Plesoianu, prezent si el la dezbaterile de la Strasbourg, a vorbit intr-o postare pe Facebook despre infrangerea suferita de Monica Macovei in PE:

“A vrut secta Macovei o treaba si a iesit cu totul altceva. S-a vorbit despre abuzuri, protocoale secrete, implicarea serviciilor in Justitie! Iar imensa majoritate a europarlamentarilor pe care i-am informat cine e de fapt Macovei au refuzat sa participe la mascarada ei! Pur si simplu au refuzat sa participe”. Foarte corect, credem noi.

Comentarii

# DODI date 8 February 2018 15:21 +9

Toate bune și frumoase. Dar ar fi fost mult mai frumos dacă vocile românilor adevărați ar fi fost mai multe. Cel puțin exemplul DOAMNEI NORINA NICOLAI ar trebui urmat de mulți, mulți alții. A demonstrat ce înseamnă să fii cu adevărat român, ce înseamnă să îți iubești țara și ce înseamnă să arați comisarilor europeni că și noi facem parte din UE și nu suntem cetățeni de rangul doi. Este adevărat că, spre deosebire de unguri sau de alte naționalități, noi nu știm să facem front comun și unii, au o satisfacție masochistă în a-și bălăcări țara, făcând jocul murdar al altora. A-ți sesizat că ”cei patru cavaleri ai apocalipsei” erau toți membri PDL. Putem ”mulțumi” lui hăhăilă pentru că i-a azvârlit la UE. Și din păcate, sunt multe de corectat după acest bețivan ordinar care a dat foc țării.

# Sorin date 8 February 2018 16:09 0

Uite U.E., ba nu e, uite Parlamentul U.E., ba nu e... Sa o stie toti oamenii, exista o profetie biblica din Daniel, cap. 2, chipul visat de imparatul Nebucadnetar (605 i.e.n.) care spune ca noi cei din ziua de azi traim profetia de la degetele chipului visat de Nebucadnetar, un amestec de lut cu fier, care nu se pot alipi. Fierul si lutul din chip, este Europa de azi. Mai exact, Dumnezeu i-a facut cunoscut lui Nebucadnetar ca, asa cum lutul nu se poate alipi cu fierul, asa nici Europa nu poate fi unita. Degeaba se fac progrese pt formarea UE, pt ca conform profetiei biblice, Europa nu va fi unita. Documentati-va si pe internet despre ,,Profetia din Daniel cap. 2"

# Cornel date 9 February 2018 14:10 0

Acum e doar inceputul decaderii lui Macovei, Preda si altii. Va dati seama cind va incepe stoparea de Soros, a stipendiilor catre ONG-urile incapabile ?!? de a se "misca" in parlamentul european decaderea astora ?. Acum au urlat avind in spate bani, cind n-or mai avea, vor mai face ceva ?. Scoti ciinele greu din macelarie, unde il "farmeca" osul, dar cind lipseste osul, mai calca ciinele in macelarie ?. Asta e lovitura de gratie pentru #rezistentii invinsi politic, liderii Macovei, Preda, Bot, Cartianu, si invinsii financiar de Soros din lipsa rezultatelor...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.03.2024 – Milu si Gluga au zambit pentru poza de grup, dar au stat separati

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva