4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

S-A TERMINAT – Aspirantii la titlul de avocat definitiv sau avocat stagiar au sustinut ultima proba scrisa din examenul de primire in profesie. Candidatii au avut de solutionat subiecte si spete din disciplina Drept penal, Drept procesual penal. INPPA a anuntat data limita pana la care pot fi contestate rezultatele (Subiectele si Baremele)

Scris de: E.D. | pdf | print

27 September 2013 16:38
Vizualizari: 8611

 

Candidatii inscrisi in examenul de primire in profesia de avocat – sesiunea septembrie 2013 organizat de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, condusa de avocatul Gheorghe Florea, au sustinut vineri, 27 septembrie 2013, proba scrisa – Drept penal si Drept procesual penal. Aceasta a fost ultima proba din examenul organizat in acest an de UNBR, urmand ca zilele urmatoare sa fie afisate rezultatele finale. Pana la afisarea rezultatelor finale, candidatii vor putea sa depuna contestatii la baremul de evaluare si corectare a subiectelor de la ultima proba scrisa.


In acest sens, Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor a publicat vineri, 27 septembrie 2013, un anunt privind termenul limita pana la care pot fi depuse contestatiile: “Contestatiile la baremul de evaluare si corectare al probelor de examen din data de 27 septembrie 2013 (drept penal si drept procesual penal) vor putea fi formulate pana cel tarziu sambata, 28 septembrie 2013, ora 14.00. Contestatiile se vor putea depune la INPPA (structura centrala), la adresa Bucuresti, str. Vulturilor nr. 23, etaj 2, sector 3, la data de 27.09.2013 între orele 14.00 – 20.00 si la data de 28.09.2013 între orele 08.00 – 14.00, sau prin fax la nr. 021/330.12.97”.

Absolventii facultatilor de Drept, asipranti la titlul de avocat stagiar, cat si candidatii inscrisi pentru obtinerea calitatii de avocat definitiv au avut de rezolvat cate doua subiecte si doua spete la fiecare dintre cele doua discipline.

Astfel, candidatii inscrisi pe listele pentru obtinerea calitatii de avocat stagiar au avut de rezolvat la Drept penal, doua subiecte si doua spete:

-Concursul real de infractiuni in cazul persoanei fizice. Notiune. Conditii de existenta. Feluri

-Infractiunea de marturie mincinoasa

Drept procesual penal

Pentru Drept procesual penal, absolventii facultatilor de Drept au trebuit sa rezolve doua subiecte si doua spete:

-Termenul de declarare a apelului pentru parti si procuror

-Reluarea urmaririi penale

La randul lor, candidatii inscrisi in examenul de definitivat in avocatura au avut de solutionat la Drept penal si Drept procesual penal cate doua subiecte si o speta.

Drept penal:

-Pluralitatea intermediara de infractiuni in cazul persoanei fizice. Notiune. Conditii de existenta. Sanctionare

-Infractiunea de santaj

Drept procesual penal:

-Cazurile de amanare a executarii pedepsei inchisorii sau a detentiunii pe viata si perioada pe care se poate amana executarea in fiecare din aceste cazuri

-Reluarea urmaririi penale

*Cititi aici subiectele de la disciplina Drept penal, Drept procesual penal – Stagiari

*Cititi aici baremele de la Drept penal, Drept procesual penal – Stagiari

*Cititi aici subiectele de la disciplina Drept penal, Drept procesual penal – Definitivi

*Cititi aici baremele de la Drept penal, Drept procesual penal – Definitivi

Comentarii

# jurist date 27 September 2013 17:09 -1

te pufneste risul cind vezi spetele savante create la disciplina drept penal,drept procesual penal definitivi. citind aceste spete , inca din primele secunde observi ca seamana mai mult a critica la adresa judecatorilor. practic judecatorii fac gafe de incepatori si noroc ca avocatii ii corecteaza. te crucesti ce spete au inventat oamenii lui florea. oricum e o realizare de la intrebarile despre sex. 

# spete penal definitivi date 27 September 2013 20:57 -1

Baremul este gresit la speta de penal. Primul il instiga pe al doilea la furt \"stiind ca nu este nimeni in locuinta\" deci nu s-au inteles in privinta talhariei. Incadrarea juridica e corecta la primul (este reabilitat de drept intradevar) insa gresita la al doilea. Nu sunt coautori la talharie a lipsit coeziunea psihica. In rest baremele sunt corecte si spetele extrem de simpliste pentru un avocat defintiv. Cei de la INM au subiecte de cel putin 10 ori mai grele ca sa nu mai vorbim de examenele de promovare pentru magistrati. Timpul de solutionare la spete ambele - maxim 10 minute.

# Tudor Raneti date 28 September 2013 08:38 -1

Poate ii invata ce n-au avut pana acum, niste coloana vertebrala sa reprezinte clientul nu judecatorul :D

# jurist date 28 September 2013 18:31 -1

din pacate aceste examene nu reflecta realitatea. unii, asazis oarecari, se cred avocati desi mai degraba sunt niste impostori care prin tertipuri dubioase au fost primiti pe usa din dos a avocatilor.exemple avem cu duiumul, stim toti cum se intra si mai ales cine este primit in avocatura. de asta aceasta bransa este po******ta cu analfabeti juridici care se exprima exact cum le dicteaza originea de opincari iesiti de la birt.  specia asta de impostori percepe realitatea denaturat, ei se cred avocati pentru ca li s-a dat dreptul sa poarte o roba, dar din pacate roba nu stie carte. spor la injurat oarecare, singurul golan de pe acest site.

# erata date 28 September 2013 18:32 -2

totii

# oarecare date 27 September 2013 18:13 +4

Prostule care iti spui \" jurist \", ai scris \" ris \" ? Si tu critici subiecte de drept ? Mars si invata pentru admitere, nu la pomana la escrocul de Bota ! Esti dovada desteptaciunii botistilor !

# oarecare adica neica nimeni date 27 September 2013 19:41 -3

Ia zii tu, ba baiete poponete, care e frustrarea ta in leg. cu noi, \'botistii\'? Iete, am zis botisti ca stiu ca va excita la neuron cand auziti! Ia sa te auzim, ce basini iti fata mintea? :D

# jurist pt oarecare date 27 September 2013 19:44 -2

tu esti atit de impotent intelectual ca de aia esti un oarecare. in ce priveste invatatul sa o trimiti pe mata, individa aia care a zamislit un dobitoc si care ti-a platit admiterea la unbr-ul spagarilor. se vede ca faci \"cinste \" unei adunaturi de infractori care nici macar nu au acte de infiintare. si in limbajul tau hai sictir de pe site ca nu esti demn nici sa-i lustruiesti pantofii lui bota.

# oare caca are date 28 September 2013 16:33 +2

al ce-si zice oarecare e atat de incuiat incat nu intelege ca intrebarile sunt de toata jena. e firesc avind in vedere ca multi din tagma lui oarecare au dat examen in stare de ebrietate la sala bachus de peste drum de strada cu felinarele rosii.

# Ana date 27 September 2013 19:31 +2

Pt. ,,oarecare,, : dupa cum te exprimi se vede ce examen greu ai sustinut la traditionali. Vrei sa pari dovada desteptaciunii acestora?

# oarecare date 27 September 2013 20:00 +2

Bota ? Escrocul care se duce la restaurant doar cand e sigur ca plateste altcineva ? O dadea pe Ina la produs aluia de la OTV ca sa nu plateasca el ? Pana s-a prins omul, desi Ina ii trimitea mesaje de il innebunea ( ce-i drept, se spune ca e ff dotat masculul ). Bota care ii schimba pe angajatii care stiu prea multe ? Cum a obtinut un NUP la S 4 ? Se stiu multe despre escrocul ala. Daca stia ca are Baroul in regula, de ce si-a radiat cabinetul de multi ani ( vezi site-ul ANAF ). Se stiu multe despre el, toate la timpul lor.

# SPDD date 27 September 2013 21:12 +1

[quote name=\"oarecare\"]Bota ? Escrocul care se duce la restaurant doar cand e sigur ca plateste altcineva ? O dadea pe Ina la produs aluia de la OTV ca sa nu plateasca el ? Pana s-a prins omul, desi Ina ii trimitea mesaje de il innebunea ( ce-i drept, se spune ca e ff dotat masculul ). Bota care ii schimba pe angajatii care stiu prea multe ? Cum a obtinut un NUP la S 4 ? Se stiu multe despre escrocul ala. Daca stia ca are Baroul in regula, de ce si-a radiat cabinetul de multi ani ( vezi site-ul ANAF ). Se stiu multe despre el, toate la timpul lor.[/quote]BA OARECARE INA E O TIPA DE O CUMINTENIE RAR INTALNITA ASA CA NU MAI MANCA RAHAT. NU CREDE NIMENI MINCIUNILE TALE !!INA E O SFANTA BA TARANE DE OARECARE .

# adica neica nimeni date 27 September 2013 23:28 0

Asa, ba ciobane, da-te pe fata, vierme de fecale ce esti...de unde o cunosti tu pe Ina? Ba laba trista, cand o vezi pe fata asta, sa nu-i treci prin fata, labaciocule ce esti!

# chiar nimeni date 27 September 2013 23:44 0

Daca ai fi barbat ti/ai spune numele...Te DOARE MAI MULT CA NU POTI SA SCRII. 

# Av. Radu Liviu-Florin date 29 September 2013 16:31 0

stimabile Domn cu pseudonimul oarecare,te rog frumos sa nu faci dumneata escroc pe nimeni pentru ca acest cetatean conduce un Barou si are toate actele ,incit voi scz cu mihnire............. cu mult respect Av.Radu Liviu-Florin

# xx date 27 September 2013 20:07 +5

ptr botistii lui Peste Prajit: Consiliul National al Baroului din Italia a decis ca Baroul Bota NU ESTE RECUNOSCUT si ca nu functioneaza legal; deci nu le va recunoaste avocatilor italieni dreptul de practica obtinut de la Bota. sa vezi cind or veni mafiotii sa isi recupereze banii de la Bota :))) o sa isi doreasca sa fie arestat. http://www.consiglionazionaleforense.it/site/home/naviga-per-temi/circolari/articolo8255.html

# INJUST date 28 September 2013 13:49 0

È pertanto assolutamente necessario – come indicato anche nella nota del Ministero - che gli Ordini circondariali provvedano a respingere le domande di iscrizione nella Sezione speciale Avvocati stabiliti formulate da parte di soggetti che abbiano ottenuto il titolo da parte di istituzioni diverse da quella riconosciuta competente dall’ordinamento romeno. Allo stesso modo, è necessario che, in sede di revisione degli Albi, si provveda alla cancellazione dei soggetti precedentemente iscritti sulla base del titolo concesso da istituzioni non competenti ai sensi della legge romena.

# JUST date 28 September 2013 13:58 +1

Textul se refera la faptul ca in Italia sunt respinse cererile de inscriere in tabloul avocatilor persoanelor care au dobandit titlul de avocat de la alte institutii decat cea recunoscuta competenta .In acelasi mod vor rezolva si problema celor deja trecuti pe tablouri respectiv prin stergerea persoanelor care au dobandit titlul de la institutii necompetente din Romania.

# JUST date 28 September 2013 14:57 +1

Textul se refera la faptul ca in Italia sunt respinse cererile de inscriere in tabloul avocatilor persoanelor care au dobandit titlul de avocat de la alte institutii decat cea recunoscuta competenta .In acelasi mod vor rezolva si problema celor deja trecuti pe tablouri respectiv prin stergerea persoanelor care au dobandit titlul de la institutii necompetente din Romania.

# nerecunoastere nu ilegalitate date 28 September 2013 16:20 +1

se vorbeste de nerecunoastere nu ilegalitate. Toti italienii vor ataca in Italia aceasta circulara. Se vor cere si actele lui bota si ale lui florea (care acte ?) ! Hotararile din Italia vor pune capat toleratiei barourilor inexistente de jure ale ,,traditionalilor,, !

# Rares date 28 September 2013 16:25 +1

Alo, conducerea legalei UNBR-Bota, nicio reactie, nimic ? Aceeasi pasivitate ?

# rares date 28 September 2013 18:08 -2

rares, esti coleg cu noi ? fa o adresa la UNBR.

# PT RARES date 29 September 2013 00:10 0

CONTACTEAZA-L PE D-L NIMERINCU, PRESEDINTELE UNBR-ULUI NOSTRU SI ITI EXPLICA IN CE STADIU DE CERCETARE SE AFLA DOSARUL PENAL AL LUI BOTA, LEGAT DE CHESTIUNEA CU ITALIENII.

# nimernicu nu raspunde date 29 September 2013 10:25 0

unde are sediu ,,presedintele betivilor,, Nimernicu ? La telefon nu se poate vorbi ca el ca e tot timpul beat !

# NIMERNICU si bujoreanu date 29 September 2013 17:02 -1

NIMERNICU si bujoreanu - 2 titani (?!) ai dreptului moldav !

# oarecare date 28 September 2013 20:02 +1

Rares, crezi ca i rupe lui Bota de tine ???? \" Naivule \" !!!

# oarekk date 28 September 2013 22:26 0

Bai oarecare ia zici nenitu florea cat a luat la examen?da doamna vaca de mata care a facut un bou cu rit?

# LUI BOTA NU I SE RUPE NIMIC, CA NU MAI ARE CE date 29 September 2013 00:15 +2

LUI BOTA NU I SE RUPE NIMIC, CA NU MAI ARE CE. E IPOTENT.

# polapupapoalap**ii date 29 September 2013 09:37 0

\"ipotent\" ? ... unde-nvatasi fa cuvinte d-astea? :D

# betivei analfabete date 29 September 2013 10:23 0

betivei analfabete di la Iesi: tu esti ,,ipotenta,, din p.d.v. gramatical si psihic !

# oare kk re date 28 September 2013 20:08 0

ai, oare ****** re, tu cu ce te ocupi ? E cam greu sa-ti gasesti un job fara 4 clase primare ! ,,ca i rupe,,

# Pol date 29 September 2013 09:53 -2

Nu le este recunoscuta diploma italienilor care au obtinut-o de la UNBR-ul lui Botomei si a lui Nimerincu....Pacat ca Bota nu a solicitat Ministerului Justitiei sa trimita adresa si la Barourile italiene pentru retractarea primei adrese de ******t conceputa de pdl-ista Onaca-avocat incompatibil vesnic....ca si alti magistrati corupti.

# GRESIT date 29 September 2013 10:21 0

UNBR a depus plangere penala impotriva mafiotei-,,avocat,, Onaca si a chemat in cont-adm Min. Just.

# ioan date 29 September 2013 10:55 -2

Executa pedeapsa si va profesa in continuare alaturi de maestri Nastase , Voicu. Constiniu haha ce cloaca a mai ajuns si avocatura asta.

# avocat traditional date 1 October 2013 14:29 0

Analfabeti mai puteti fi mai botistilor!Va dati mari cunoscatori ai dreptului penal si comentati aiurea subiectele.Bine ,totusi,ca incercati,unii dintre voi pentru ca bota nu face altceva decat ce stie el mai bine:sa injure.Dar scrie si aiurea.Exemple:mata in loc de ******, toleratiei in loc de tolerarii, dupa punct se scrie cu majuscula,ca el in loc de cu el, ia zici lui nenitu in loc de ia zi-i lui neni-tu, ia zii tu in loc de ia zi tu.Iar altul scrie maestri in loc de maestrii.PS.revin si arat ca mai sunt printre voi si cunoscatori de carte.dar acestia stau si mai invata si nu se aburca pe net sa scrie prostii.

# carnat traditional date 1 October 2013 22:46 0

Nu intelegem ce vrei sa spui. Esti confuz, delirezi. Culca-te. :D

# PITBUL date 1 October 2013 21:33 0

De  ce nu-i raspunzi trasditionalului,mai Bota?Te-a atins  inca o data unde te doare?

# PITBUL date 1 October 2013 21:39 0

De  ce nu-i raspunzi trasditionalului,mai Bota?Te-a atins  inca o data unde te doare?

# pt pit boule date 1 October 2013 21:42 0

Cui sa raspund, pitboule, unui analfabet ca tine ? ,,trasditionalului,, ,,in loc de tolerarii,, ,,ia zici lui nenitu,, ,,

# PITBUL date 1 October 2013 21:44 0

De  ce nu-i raspunzi trasditionalului,mai Bota?Te-a atins  inca o data unde te doare?

# PITBUL date 1 October 2013 21:56 0

De  ce nu-i raspunzi trasditionalului,mai Bota?Te-a atins  inca o data unde te doare?

# avocat traditional date 1 October 2013 22:34 0

Chiar mai feciorul lui nea Pigus,de ce nu imi raspunzi?Asa-i ca am  dreptate?Esti anal-fabet si la limba gramatica si la drept.Esti terminat mai pompilica,esti pe duca.Nu mai da nimeni doi bani pe tine.Ti-am zis eu ca cineva se va ocupa de smecheria cu italienii.Asteapta putin si o sa simti  urmarea acestei afaceri. 

# dragii mei date 1 October 2013 23:48 0

Dragii mei pitboul si avo******at trad. de ce insistati sa va faceti de ras; daca nu stiti scrie nu mai incercati!

# avocat traditional date 2 October 2013 09:10 0

Am inteles:ai ramas fara replica.Lasitate,lipsa de caracter?Sau ambele si multe altele ?Esti jalnic.

# carnatule traditional date 2 October 2013 09:40 0

Ba Bula, tu n-ai treaba?

# avocat traditional date 2 October 2013 09:57 0

Ai,a lu Pigus,am n-am treaba,nu este treba ta.Tu raspunde la intrebari si apoi fa pe viteazul.

# Av. Popa Nicolae - Tulcea date 13 October 2013 22:15 0

Acel inscris emis de Ministerul Justitiei Italiei este denumit act administrativ individual atipic privind o persoana dintr-o categorie profesionala sau/si mai multe persoane determinate individual, insa nu are caliate de act administrativ cu caracter intern, cat timp a fost emis pentru a fi folosit in afara tarii - impotriva altor cetateni starini - nesprijinindu-si existenta legitima a emiterii pe o lege in domeniu profesional, chiar emis de Ministerul Justitiei, insa gravitatea consta in publicitatea sa sub acea forma, emis in baza autonomiei institutiei reprezentative a statului astfel incalcand competentele (art.5, raportata la art.66 alin.3 din Legea nr.304/2004 si art.1 alin.5 din Regulamentul nr.159/24.09.2004). Incalcarea legala poate fi definita ca reprezentand incalcarea uneia din regulile de drept a caror respectare se impune administratiei institutiei prin art. 1 alin.5,raportat la art.126 alin.2 din Constitutie, tratate, legi,principii generale si solutii oferite altora 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva