14 iunie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Salutul unui procuror cinic

Scris de: Av. Marian NAZAT | pdf | print

7 mai 2021 10:10
Vizualizari: 5182

Zavera iscata deunazi de condamnarea avocatului Robert Rosu nu s-a ispravit, desi s-a mai potolit intru catva. Bunaoara, la initiativa Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, au fost trimise misive catre instantele si parchetele din tara, gest determinat de “unele teze desprinse din considerentele deciziei in dosarul 'Ferma Baneasa' si care, daca ar fi generalizate ca precedent judiciar, ar putea deveni sistemice, cu efecte grave asupra profesiei de avocat, asupra justitiei si a statului de drept”. In finalul epistolei se concluzioneaza ca “demersul de fata are ca obiectiv convocarea dialogului interprofesional pentru constientizarea tuturor factorilor implicati cu privire la urmarile pe care le-ar putea avea renegarea drepturilor si a rolului avocatului, prin identificarea acestuia cu clientul sau, prin impunerea avocatului unor sarcini care nu sunt specifice menirii sale, incalcarii secretului profesional precum si repercusiunile nesocotirii autoritatii de lucru judecat. Consecintele se rasfrang nu numai asupra profesiei de avocat, ci asupra sistemului de justitie si mai ales asupra cetateanului, care este privat de dreptul la aparare si de dreptul la un proces echitabil.”


 

Ei bine, ce credeti ca a raspuns un prim-procuror de judet transilvanean, amintind parca de onomastica stalinista de odinioara a urbei? Stati jos, pe scaun, sorbecaiti mintenas un pahar cu apa si respirati adanc, nu-i lucru de saga! Adrisantul incepe cacofonic – “cu referire la adresa…” – si termina aidoma – “cu respectarea legii…” inlauntrul acestor dizarmonii fonetice se rascracareaza ditamai cinismul, un spectacol indigest al frustrarii exhibate oficial. Vasazica, unitatea respectiva de procurori, iar nu doar semnatarul depesei otravite, “saluta pronuntarea deciziei in cauza cunoscuta sub denumirea de 'Ferma Baneasa' si considera ca aceasta hotarare trebuie sa reprezinte un reper moral si profesional pentru toti avocatii romani”. Da, da, ticalosii, caci “scopul existentei justitiei este aflarea adevarului, iar notiunea de dreptate atasata indisolubil ideii de justitie nu poate fi subordonata interesului avocatului de a obtine un onorariu de succes”. Pe ei, pe mama lor de latratores, cu simbrii de izbanda cu tot, fiindca, arar, ne strica noua, avocati ai statului orwellian, insailarile de bazaconii juridice si ne dau in vileag marsaviile si malversatiunile judiciare! Acolo unde, bineinteles, este cazul si cand judecatorul nu ne este partener loial si supus, desigur! Asta se subintelege din textul scris cu satisfactia luptatorului de clasa imbracat din greseala in roba de acuzator public. Sfarsitul scrisorii are ceva din sarutul calaului lasat pe fruntea decapitatului, intrucat “conducerea Parchetului de pe langa (…) saluta buna colaborare avuta cu Baroul (…) si isi exprima convingerea ca aceasta colaborare va continua, cu respectarea legii si a deontologiei profesiilor de avocat, respectiv magistrat”.

“Dialog interprofesional”, nu? Parca am fi in Ferma animalelor, zau!


Preluare de pe blogul mariannazat.ro

Comentarii

# Neanae date 7 mai 2021 11:26 +76

Care va sa zâcă, se clatină spre prăbușire dreptul la apărare și la judecată precum credeam ca ar fi! Așadar avocatul Roșu e sacrificat pentru a crea precedentul. Pt a provoca kăcarea in izmene a tuturor avocaților, pe hârtia higienica fiind scris, ATENȚIE, PÂNĂ AICI V-A FOST! Concluzia finala este că bate la ușă abrogarea dreptului la apărare, avocații fiind trozniti și puși la colț. Fac totul procurorii, probabil va fi cazul sa se desființeze și profesia de judecător. Ce au și âstia de a face cu cauzele când știu ca dacă unul nevinovat trebuie sa IASĂ vinovat e altă kăcare in izmene cu alături kur papirus cu inscripții încurajatoare ca mai sus! Pe la noi a trăit o faraoanca procuror și știm ca e mama dracilor, copiii ei autohtoni fiind mândri de asemenea destin!!!! Ce demoni. TOȚI! Ei vor sa “câștige” tout court. Drept care adio avocați și judecători. Reprofilarea vă așteaptă. CSM va fi CSP - Consiliul Superior al Procuraturii! Cum e cu CSMeul acum treaba e ca și făcută, ca SIIJ

# Gilu date 7 mai 2021 14:07 +57

Ferma Animalelor a condamnat Ferma Băneasa!

# nae din dealul feleacului date 7 mai 2021 21:05 -49

Esenta/chintesenta problemei,D-le Avocat,in cazul Fermei Baneasa:era ori nu era/este indreptatit Paul de Romania(auzi ce nume,ce print,ca deh RO este tara tuturor posibilitatilor)sa devina stapin la peste 100 Ha de teren?De unde mostenire ,ca doar Domeniile Coroanei nu erau pe persoana fizica;si mai mult Carol al II-lea prin abdicare si bunurile personale au trecut in favoarea statului ce se cheama Romania.Cu gargare avocatesti ,mai incet/cumpatat si nu deturnati in alta directie;una-i una,alta-i alta!

# Mihai date 8 mai 2021 05:23 +14

Nae, ai ratat esenta! Avocatul ce vina are? El are obligatie de diligenta iar avand de pus in executare hotarari judecatoresti definitive nu mai are optiunea de a le respecta sau nu . Nimeni nu mai are optiunea de a le respecta sau nu! Daca un executor le-ar fi pus in executare cu parcurgerea procedurilor specifice, era infractor si il condmanau ca pe avocat? Sau daca in baza unei hotarari judecatoresti (srtrambe sa spunem) functinarul de la Primarie ar inregistra in evidentele fiscale ale celui indreptatit prin hotarare, un bun imobil sau mobil, functionarul ar fi condamnat? De ce sa ne mai judecam daca stim care e adevarul. de ce sa nu ne impartim noi dreptatea? de ce avem sistem judiciar? de ce sa respectam hotararile juddecatoresti considerate (dupa interpetarea proprie a fiecaruia) gresite? Cat de gresite sa le consideram sa nu le mai respectam? Nerespectarea unei hotarari judecatoresti se mai aplica? daca DA atunci CAND, daca NU, de asemnea CAND? de ce mai avem nevoie de reguli?

# Silviu date 8 mai 2021 16:16 +5

Claudiu Sandu - prim procuror activist oengist Munteanu Monica - procuror PT Brasov, autoare a abominabilului rechizitoriu pe vremea cand era la DNA Nica Iulian - procuror PT Brasov, persoana care a deschis dosarul Printului Paul, cel care a ordonat perchezitiile la TZA Pentru cine e interesat sa verifice cati procurori activisti sunt la Brasov. Inspectia Judiciara ar trebui sa mature cu aceste persoane.

# nae din dealul feleacului date 8 mai 2021 17:09 -31

D-le Mihai,nu am ratat nimic.Anticipind ce vreti sa spuneti,va raspund asa:"nu exista lucru de bun judecat fara legalitate",pricipiu de Drept si ca in RO de astazi "caile de atac sint simple colaborari infractionale".Citez din D-vs:"Avocatul ce vina are?"Si va raspund:Avocatul isi apara clientul si atit;nu-l invata ce smecherii sa faca si nici nu trebuie sa participe la furaciunile acestuia!Si acum pe alt portativ al melodiei:"sa muncim ca in capitalism si sa redistribuim ca in socialism".Ce zici,cu asta China a cistigat intrecerea "socialista"cu America.Si gata!

# Kiki date 8 mai 2021 19:51 +1

Mi a placut aia:sarutul calaului pe fruntea decapitatului!Dar parca si autorul a fost procuror si parca procuror-sef inParchetul General intr o perioada de maxima teroare a procuraturii!Tot asa proceda?Sarutul calaului pe fruntea decapitatului?

# maxtor date 10 mai 2021 17:22 0

"convocarea dialogului interprofesional "-pa motiv ca au avut aceeasi profesori????? ce motiv e asta?????????fiecare a invatzat cat l-a dus capu,cat l-a lasat sufletul.deci:e convocare Cuppolei!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2021 – Hagi si Popescu au fost umiliti, seful DNA Crin Nicu Bologa s-a lefait la VIP (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva