20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Salvarea lui Portocala si albirea Codrutei Kovesi

Scris de: Cornel NISTORESCU | pdf | print

2 November 2022 12:53
Vizualizari: 4408

Pare de necrezut, dar exact in zilele in care Olanda ridica intrebari privind statul de drept in Romania si cind este in joc o miza politica si diplomatica majora se produce una dintre cele mai jenante (golanesti, descalificante, revoltatoare, cusute cu ata alba, minarite si puse la cale de statul paralel) decizii din ultimii ani de Justitie.


 

Un complet de trei al ICCJ, format din judecatoarele Lucia Tatiana Rog, Lavinia Lefterache si Alina Ioana Ilie, l-a achitat pe procurorul Mircea Negulescu, zis Portocala.

Un fapt juridic ofensator pentru ideea de justitie si o argumentatie descalificata pentru o motivare juridica. Conform celor trei judecatoare, albirea lui Negulescu Portocala a fost decisa in baza argumentatiei ca “fapta nu exista”.

Nu exista pe dracu’! Procedurile abuzive ale lui Negulescu Portocala au fost dovedite, auzite, au lasat urme si sunt cunoscute de toata populatia Romaniei, fiind la un moment dat cel mai graitor exemplu pentru abuzul de drept, pentru functionarea statului paralel, pentru teroarea practicata in Parchetul de la Ploiesti.

Pentru aceste fapte si pentru comportamentul sau, Mircea Negulescu a fost dat afara de doua ori din magistratura. Repet, abuzurile sale au devenit atit de cunoscute incit au fost subiectul unor nenumarate pozitii publice. Tot dezmatul si toate abuzurile lui Negulescu Portocala aveau forta faptelor scoase in vazul lumii, au circulat prin urechile tuturor, probele au trecut pe sub ochii tuturor celor interesati. Numai cine murea de dragul telenovelelor si al glumelor grosolane din Las Fierbinti nu s-a oprit sa le vada si sa le cintareasca.

Si, cu toate acestea, trei judecatoare (Doamne, cum au ajuns sa judece?) il albesc pe individul dat afara de doua ori din magistratura. Astfel, cele trei au dispus achitarea lui Mircea Negulescu pentru:

-cercetare abuziva;

-participatie improprie in modalitatea instigarii la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare;

-influentarea declaratiilor martorilor;

Tot ce-am auzit si am vazut noi la Mircea Negulescu, toate golaniile si vulgaritatile, falsurile si constringerea pentru ticluire de probe “nu exista”. Am fost niste orbi, niste prosti, niste aerieni ai dreptatii. Asa se facea justitie in statul de drept condus de Kovesi si Florian Coldea in cimpul tactic conceput de generalul Dumitru Dumbrava. Si se face si acum! Achitarea lui Negulescu Portocala nu-i decit prelungirea aceluiasi sistem pentru care Romania plateste inclusiv cu ne-admiterea in Schengen.

Sa incercam sa dezlegam lucrurile. Abia acum incepe sa aiba un sens vizita neasteptata si zgomotoasa a Laurei Codruta Kovesi in Romania. Ne-am inselat cind ne-am imaginat ca Madama a venit sa-si plateasca angaralele si sa-si croiasca niste haine pe noua masura si functie. Intilnirile si cotrobaielile sale pe la Ministerul Justitiei, pe la DNA si pe la Pachetul General, in ciuda faptului ca este persoana cu dosare nelamurite, incep sa isi arate efectele. Tot mecanismul de teroare judiciara de la Ploiesti practicat de Negulescu Portocala si de echipa de acolo (Lucian Onea si Giruela Diaconu) era sprijinit, supervizat si practicat cu acordul Laurei Codruta Kovesi.

O condamnare a lui Negulescu Portocala in sentinta de fond, data si cu sprijinul Gabrielei Scutea (cea care a semnat protocolul PICCJ-SRI in 2009 a cerut achitarea lui Negulescu) ar fi dus la dezvaluiri cutremuratoare. Adica ar fi devoalat felul in care se dadeau ordinele si tehnicile de executare juridica ale Codrutei Kovesi pentru condamnarea celui luat in colimator. Dupa toate datele cazului, dosarul Portocala, intocmit de un procuror profesionist, Elena Iordache (presedinte la Asociatia Procurorilor din Romania) nu suferea nici de lacune, nici de superficialitate. Dimpotriva! Avea datele unui dosar beton in care se afla probe privind practicile abuzive de la Ploiesti. si, cu toate acestea, multimea de probe si de evidente a fost infruntata, iar Negulescu Portocala achitat in temeiul art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedura penala – “fapta nu exista”.

Numai o presiune extraordinara si o interferenta a Binomului putea produce o asemenea incheiere. Altfel, profesional, concluzia cu „fapta nu exista” nu are nici un temei, nici o acoperire. Ba are sensul unei grosolane ofense publice!

De ce ar fi Codruta Kovesi la baza unei asemenea presiuni? Pentru ca o condamnare a lui Negulescu Portocala ar fi fost o confirmare a abuzurilor comise in mandatul ei si a existentei Binomului. Si, astfel, demiterea ei de catre presedintele Klaus Iohannis n-ar mai putut suferi nici o contestare. N-ar fi avut nici un argument. si abuzurile Madamei ar fi ramas batute in cuie definitiv.

Ce decurge din asta? Codruta Kovesi poate zice ca a fost o victima in Romania, Parchetul nu mai contesta achitarea lui Portocala, iar ea se poate intoarce cu pretentia ca este curata si ca a fost victima presedintelui Iohannis.

Vorba unui cunoscut. Albirea lui Negulescu Portocala in vazul lumii seamana oarecum cu o tentativa de albire a celebrului Rimaru!

Asta intr-un stat de drept vizibil butaforic si care intimpina opozitii serioase pentru admiterea in Spatiul Schengen.


Preluare de pe Cotidianul.ro

Comentarii

# DODI date 2 November 2022 14:53 +177

Din această cretinoidă sentință a celor trei acoperite din magistratură se desprind rapid cel puțin trei concluzii: 1. SRI nu-și uită și îi salvează pe acoperiții care și-au făcut un crez în viață în a respecta la sânge ordinele primite de la cel mai toxic organism antinațional. 2. Slujirea a venit intempestiv în România pentru că Portocală era pregătit să o tragă după el pentru ordinele primire direct de la zeița dreptății lui liiceanu. 3. Este suspect de ”normală” tăcerea vuvuzelei sereiste de la Cotroceni în legătură cu această nouă dovadă a... independenței justiției române, știute fiind promovările pe bază de pupincurism aplicate de acest antiromân de când ocupă ilegal și nemernic tronul țării.

# dulapul pelticiunii, scutelnitei si pierzaniei nationale date 2 November 2022 16:15 +160

SECUREALA! PE FATA! JUSTITIE SECURISTA! aista i o opinie

# De Mos Nicolae , date 7 December 2022 23:45 +4

Dragii Mosului , luati de vedeti (in engleza) cam ce ne asteapta daca stam ca balega in ploaie : https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2022/12/05/invisible-prison-digital-id.aspx?ui=f2a1bcc2386a19b13f96c9b700ec73380c613796d4483c7df27674ca54ecf627&sd=20210209&cid_source=wnl&cid_medium=email&cid_content=art1HL&cid=20221205Z1&cid=DM1294588&bid=1661445671

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva