21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Scrisoarea lui Garby. Cum a batut presedintele Forumului Mondial al Centrelor de Mediere obrazul gros al Consiliului de Mediere din Romania. Echipa monopolista de la CM il tine si azi pe tusa, neautorizandu-l!

Scris de: Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print

22 August 2011 17:27
Vizualizari: 12373

Zilele trecute, Lumeajustitiei.ro a abordat, intr-un interviu realizat cu presedintele Uniunii Mediatorilor Bancari problemele serioase din lumea nolua a mediatorilor si neregulile legate de activitatea Consiliului de Mediere. Totodata, am publicat, separat, zvonul conform caruia marele mediator european Thierry Barby este lasat sa astepte pe tusa de catre acest Consiliu de Mediere care a pus monopol pe cursuri si autorizare, fara a primi pana azi acceptul la solicitarea sa de a fi autorizat pentru a fi inscris si in Tabloul mediatorilor din Romania si pentru a avea calitatea de formator.


Lumeajustitiei. Ro este, azi, in posesia scrisorii trimise in 5 mai 2009 de catre presedintele Forumului Mondial al Centrelor de Mediere, Thierry Garby (foto), scrisoare adresata de catre acesta presedintele Consiliului de Mediere, Anca Ciucaa. Nici pana azi, din cate suntem informati, lui Garby nu i s-a raspuns. Inca de la vremea aceea, Garby ii batea, cu rafinament, obrazul sefei Consiliului de Mediere din Romania ca acest Consiliu din Romania nu recunoscuse diplomele eliberate de institutia pe care acesta o conduce, fapt nemaintalnit in Europa. Ulterior acestei scrisori, Consiliul de Mediere s-a vazut nevoit sa recunoasca aceste diplome internationale mai multor avocati din Romania, printre care Elena Bustea, consilier in Consiliul Baroului Bucuresti, si deputatul Alina Gorghiu. Totusi, cu tot efortul si bogata corespondenta trimisa la Consiliul de Mediere din Romania, n-o sa va vina sa credeti, dar Thierry Garby nu are nici la aceasta ora recunoasterea ca mediator si nici ok-ul echipei Ciuca-Sustak pentru a putea fi formator si in Romania.

Redam mai jos scrisoarea din 5 mai 2009 a lui Therry Garby catre Consiliul de Mediere:

Stimata dna Ciuca,

Cand am avut ultima data placerea de a va intalni la Bucuresti am discutat situatia dosarului meu de la Consiliu, care este in asteptare de multe luni, si in legatura cu care inca nu am primit nici un raspuns.

Am inteles de la prietenii mei din Bucuresti ca mai aveti nevoie de documente, dar ei nu au putut sa imi spuna de ce documente aveti nevoie.

Dvs. pe de alta parte mi-ati explicat, contrariul, ca nu lipseste nici un document, ci pur si simplu nu au avut timp sa semneze aprobarea. in plus, mi-ati mai explicat ca, candidatura mea a fost una dintre cele care nu au ridicat nici un fel de probleme.

M-ati asigurat ca dosarul meu va fi semnat de dvs. la 12 aprilie.

Astazi suntem in 5 mai si inca nu am primit aprobarea dvs.

Prietenii mei romani cred ca nu a fost semnata.

Mai mult, mi-au spus ca, desi au primit o diploma de la Resolvers, societatea sub a carei egida au fost instruiti, si Baroul Avocatilor din Bucuresti, semnata de decanul Baroului si de mine, acestia nu au fost recunoscuti de dvs./consiliul dvs. ca mediatori certificati.

Pur si simplu nu pot sa cred ca se intampla astfel!

Dvs., desigur, veti intelege ca in absenta unei confirmari din partea dvs. cu privire la acordul meu si la recunoasterea diplomei obtinute de Dna Bustea si Dna Gorghiu (mai ales datorita faptului ca, asa cum stie toata lumea, ambele sunt mediatori si persoane talentate), avem impresia ca suntem discriminati, ceea ce contravine aplicarii regulilor europene.

Stiti cu siguranta ca am dedicat o buna parte din viata si activitatii mele, pro bono, promovarii internationale a mediatorilor: nu doar cu Forumul Mondial al Centrelor de Mediere, al carui presedinte sunt, dar si cu orgnaizatii prestigioase cum ar fi Asociatia Americana de Arbitraj, Institutul Chartered de Arbitraj, Asociatia Barourilor Americane, Guvernul olandez, Camerele de Comert din Franta, Italia, Elvetia si alte tari, ca si Camera de Comert Internationala, doar pentru a numi cateva.

Desi respect dreptul autoritatilor romane de a-si stabili conditiile de acceptare, refuzarea candidaturii mele, ca si nerecunoasterea diplomelor acordate, nu va fi acceptata si ma va obliga sa prezint cazul autoritatilor europene si posibil in tribunal.

Perioada normala pentru luarea unei decizii in cazul meu a expirat de mult. Astazi am inteles, este ziua in care Dna Bustea si Dna Gorghiu ar trebui (sau nu) sa fie recunoscute drept mediatori si deci, posibili candidati pentru a fi alesi in consiliul dvs.

Daca este asa, atunci astazi este ziua in care se vor arunca zarurile.

Acesta este motivul pentru care va prezint situatia dvs., in aceasta dimineata, in speranta ca intre mediatori nu se va crea o situatie litigioasa.

Cred ca aceste probleme sunt suficient de serioase pentru a trimite o copie a acestui mesaj dlui Catalin Predoiu, Ministerul de Justitie in Romania.

Sper ca toate aceste lucruri sunt o serie de dificultati administrative si neintelegeri, care se vor rezolva astazi si ne vom intalni curand intr-o atmosfera prietenoasa, asa cum au fost toate celelalte intalniri ale noastre.

 

Un salut calduros.

Thierry GARBY

 

Dear Mrs Ciuca,

When I last had the pleasure of meeting you in Bucharest, we discussed the situation of my file before the Council which has been pending for many months and I have not yet received an answer. I had understood from my Romanian friends that you needed more documents but they were unable to tell me what kind of documents you were requesting. You very kindly explained that, on the contrary, no document was missing but that you simply had not had the time to sign the approval. Moreover you very kindly explained that my candidacy was among those which did not raise any concerns.

You assured me that my file would be signed by you on April 12.

 

Today is May 5 and I have not yet received your approval. My Romanian friends believe it has not been signed.

Furthermore, they told me that, despite the fact that they had received a diploma from Resolvers, , the company under which I trained them, and the Bucharest Bar association, signed by the Dean of the Bar and me, they were not recognized by you/your council as certified mediators. I simply cannot believe this is so!

Dear Mrs Ciuca, please confirm that they have been misinformed and that everything is in order with our files.

You, of course, will understand that in the absence of your confirmation of my agreement and of the recognition of the diploma obtained by Mrs. Bustea and Mrs. Gorghiu (and particularly because every one knows both of them as exceptionally talented persons and mediators), one would get the feeling that we are being discriminated in violation of all applicable European rules.

You certainly know that I have dedicated a substantial part of my life and activity pro bono to the international promotion of mediation: not only with the World Forum of Mediation Centres over which I preside, but also with such prestigious

organizations as the American Arbitration Association, the Chartered Institute of Arbitration, the American Bar Association, the Netherland Government, the French, Swiss, Italian and other Chambers of Commerce, as well as the International Chamber of Commerce, to name just a few.

Though I sincerely respect the right of the Romanian authorities to establish their acceptance criteria, the refusal of my application, as well as the lack of recognition of the diploma I granted,  would not be acceptable and would compel me to take the case to the European authorities and possibly courts.

The normal period for making a position on my file has elapsed for long. I

understand that today is the day when Mrs. Bustea and Mrs. Gorghiu should (or not)

be recognized as qualified mediators and therefore possible candidates for the election to your council. If so, this is the day when the dice will be cast. This is why I am bringing these questions to you this morning, in the hope that a litigious situation will not be created between mediators

I believe these issues are serious enough to send a copy of this message to Mr.Catalin Predoiu, Minister of Justice of Romania.

I very much hope that all this is only a succession of administrative difficultiesand misunderstandings, that they will be resolved today and that we shall soon meetagain in the friendly atmosphere of all our previous encounters.

With my warmest regards.

Thierry GARBY

 

Comentarii

# Ciuca date 22 August 2011 17:48 +1

Aceeasi situatie o regasim si in cazurile expertilor tehnici judiciari si expertilor criminalisti autorizati. Predoiu si Bica s-au laudat cu reforma dar, impreuna cu mafia din INEC, au promovat modificari legislative care au blocat cu desavarsire accesul expertilor straini in Romania. Se poate verifica pe site-ul MJ ca, dupa 3 legi (L37/2009, L178/2009, L156/2011) si o ordonanta de guvern (OG 13/2010) date in 2 ani de zile, in continuare pe listele de experti din Romania nu figureaza niciun expert strain iar autorizarea lor in Romania a devenit imposibila.

# corect date 22 August 2011 17:52 0

aceeasi situatioe. si cu inecul la fel! a urlat degeaba grigoras, urechile cu timpane groase, porcesti, au zgarmat in troaca mai departe!

# un oarecare date 22 August 2011 18:16 0

Daca autoritatile nu se autosesizeaza in cazul clanului mafiot din Consiliul de mediere, inseamna ca traim in tara lui Papura Voda. La vremea respectiva Sustac(cel din foto)ducea o lupta pentru autorizarea D-lui Thierry GARBYdecat de fatada, pentru ca ajuns in Consiliul de mediere a devenit mafiotul nr 2 dupa Anca Ciuca si Popoviciu Daniela.Interesul lui era sa ajunga in mafia formarii nu sa sprijine medierea cum fals face si Cristi Danilet de la CSM.Amandoi traiesc un concubinaj fericit la Universitatea din Cluj la Doctoranzi.Vor sa ajunga Dr in mediere dar nu stiu daca mai au vaselina parfumata

# alt oarecare date 22 August 2011 19:15 +1

stai linistit, justitia doarme, clanurile mafiote isi desfasoarta activitatea ilicita protejata de autoritati. asa e si in mafia avocaturii , cei fara acte isi desfasoara bine merci activitatea si nu li se aplica legea.culmea e ca din rindul lor a fost uns ministrul justitiei. curat murdar .

# un al treilea oarecare date 22 August 2011 22:24 0

Prapadituil de Sustac, ca de avocat nu e bun si nici de lichidator asa cum pretinde ca e, a fost oblicat de Tribunalul Timisoara sa plateasca 30000 de euro pentru falsurile care le-a facut ca lichidator.A gasit vaca de muls in formarea mediatorilor sub poponetu lu Cristi Danilet care il protejeaza

# Pizma date 22 August 2011 23:50 +1

Se pare ca a inceput campania electorala a ******ilor.In cine se loveste? In Zeno pentru ca e principalul favorit al alegerilor si in Anca pentru ca lumea o iubeste. Mediatorii au de ales intre prostia si caracterul infect al celor ca tatu (cu litera mica) si cei care au facut ceva pentru mediere.Oare de ce credeti ca Garbi a aparut alaturi de Zeno si i-a scris in cartea despre mediere?Campania de pe luju e anti Zeno Sustac, de el se teme concurenta.Dar mediatorii nu au toti un IQ minuscul ca si cei care sunt in spatele articolului.Eu am invatat mediere de la el si e un om minunat iar toti cei din jurul sau il apreciaza. 

# lolek date 23 August 2011 07:55 0

pizmuto, daca ai invata mediere, poate ne zici si noua ce ai mediat pana acum. pe scara de bloc? iar in foto normal ca apar impreuna ca atunci cand vine cineva de peste hotare toti se-nghesuie sa faca foto ca da bine la bobor! despre ce vorbi aici? de MONOPOL si de lipsa unui instrument de control al banilor stransi de Consiliu. ce fac cu ei??

# Piz.a date 23 August 2011 08:18 0

Se trezira mafiotii ca pizma(piz-a) din groapa lu Ouatu sa isi ia apararea intre ei.Articolul vorbeste de mafia formarii pe care ati instituito in profesie, bai golanilor, nu de campanie electorala.Si pe cine te gasisi sa lauzi pe anca ciuca, paranoica din mediere si pe fetita de sustac.Nesimtitiulor voi va credeti buricul pamantului, dar sa vedeti cum va treziti chemati in instanta de toti mediatorii aia fara IQ cum ii considerati voi mai inginerilor si chimistilor fara pic de bun simt si cu sarafan de infractor pe voi.Mamaligarilor, SOARELE voastru a apus, de acum puteti urla decat la LUNA, precum lupu Ati adus mediatorii la disperare batandu-va joc de ei prin hotararile voastre ilegale.Dati hotarari din acestea la voi in familie nu in profesie.COICOILOR

# mediator fara IQ date 23 August 2011 08:25 +1

Amenzi, presiuni si obligatii oricine poate sa impuna si nici nu trebuie sa fii foarte destept pentru asta. Se pare ca tocmai cei care se afla in fruntea CdM nu doresc in nici un fel ca mediatorii sa devina o profesie puternica si respectata si asa sa-si asigure conducerea CdM. Si asta imi arata ca nu au nici un fel de respect fata de noi ci doar ne considera probabil, o vaca buna de muls. Daca cineva trebuie sa plateasca, cu certitudine nu mediatorii sunt aceia. Ci aceia care au adus medierea in starea in care se afla acum, creand false premise si asteptari. Daca in 2010 CdM raporta ca la nivel national s-au facut vreo 200 si ceva de medieri , fiind peste 2200 de mediatori, adica nici macar una de caciula, ma intreb oare ce se intrebau ei atunci ?

# Gogu, mediator fara IQ date 23 August 2011 08:38 0

EU, GOGU mediator fara IQ aduc la cunostinta celor cu IQ din Consilul de mediere urmatoarele: „grupul infracţional organizat este acel grup structurat, format din trei sau mai multe persoane care există pentru o perioadă şi acţionează în mod coordonat în scopul comiterii uneia sau mai multor infracţiuni grave, pentru a obţine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material" ASTA SUNTETI BA< VOI IQ-istilor,, GRUP ORGANIZAT CARE SAVARSESC INFRACTIUNI IN FIECARE MOMENT

# Lole-Ka date 23 August 2011 08:53 0

Lolek, banutii stransi cu gramada circula prin buzunarele celor din Consiliul de mediere iar cand se strang mai multi ii transfera in visteria propriilor ONG-uri,inventand tot felul de prestari de servicii scriptice Par example, anca ciuca a transferat bani de la consiliu la ONG-ul ei.Popoviciu infiinteaza tot felul de asociatii pentru a accesa fonduri europene, bani care asociatiile nu i-au vazut niciodata in schimb visteria Promedierea, creste alarmant.Restu(pentru ca resturi sunt acesti din consiliu) fac la fel.Cea mai proasta dintre ei este Zainia Mariana Unde o pui acolo sta

# Zainia Mariana date 23 August 2011 11:11 0

Îți multumesc d-ule/d-na Lole-ka pt apreciere.

# HI! date 24 August 2011 11:22 -1

ASOCIATIILE PROFESIONALE ALE MEDIATORILOR AU INCEPUT REVOLTA IMPOTRIVA MEMBRILOR CONSILIULUI DE MEDIERE Printr-un comunicat dat publicitatii in dimineata zilei de 24.08.2011, Asociatia Mediatorilor Galati, prin Presedinte Asofronie Constantin, solicita membrilor ilegali ai consiliului de mediere sa prezinte public documentele ce au stat la baza emiterii hotararilor legate de organizarea alegerilor . In comunicat Asociatia Mediatorilor Galati acuza public membrii ilegali ai Consiliului de mediere, ca nu au respectat legea transparentei decizitionale si nu au tinut cont de propunerile Comisiei Consultative. Procedura de votare stabilita de catre cei noua cetateni din Cdm excede cadrului legal, care prevede cu totul o alta procedura stabilita de legiuitor si de la care nu se poate face rabat. In paralel Uniunea Mediatorilor Bancari pregateste contestarea in Contencios Administrativ a acestor hotarari si intentioneaza convocarea de urgenta a me

# un oarecare date 25 August 2011 17:39 0

O asociatie nu inseamna asociatiile, in primul rand, si in al 2-lea rand oare chiar doresc binele medierii aceste persoane sau doar locurile celor din Consiliu, pe principiul vin ai nostri pleaca ai nostri???!!!!!!Ca dupa cat scandal au iscat aceste persoane mai mult doresc raul medierii si nicidecum binele! Acum medierea e perceputa ca o adunatura de scandalagii din cauza lor! Si oare e corect? Tocmai mediatorii care ar trebui sa planeze conflictele?! Or fi ei buni de mediatori? Ma cam indoiesc! Le cam lipsesc metodele de comunicare si negociere....

# Alt oarecare catre un oarecare date 25 August 2011 22:21 0

Popovicioaico, c-am te bagi singura in seama , fato.Nu ti se pare ca scandalul pleaca de la voi infractorii din consiliu. Voi nu realizati ca locul vostru e la Gherla si nu in Cdm Sa va fie rusine .Ati facut profesia de ras.HUOOOOOOOOO!

# x date 26 August 2011 00:10 0

scuze, asta nu este o profesie ci o magarie ccreata de acesti timpiti portocalii. nu ajunge ca sunt licentiati in dre[t o gramada de bezmetici, acum intra sa profeseze tot felul de esuati in profesii care nu au tangenta cu dreptul, contra rusinoasei sume de 1000 de euro pentru un carton de asa zis mediator. in 7 zile devii un mediator desavirsit daca platesti . RUSINEEEEEE

# un oarecare date 26 August 2011 08:26 0

Si daca nu este madam Popovici ce te faci? Vezi ca nu le-ai nimerit! Ai senzatia ca le stii pe toate? In schimb, dupa greselile gramaticale noi stim cine esti......O singura persoana din randul mediatorilor este agramata. Ghici cine o fi?????

# Y date 26 August 2011 07:57 0

Daca facem o statistica a mediatorilor, peste 90% dintre acestia sunt femei.Dar nu asta e problema, ca au aceleasi drepturi cu barbati.Problema este ca, majoritatea sunt numai frustate avand la baza cate un esec in casnicie, divorturi sau sant supuse violentei si de aceia au considerat ele sa se faca mediator, nu ca au ceva in bibilica cunostinte de drept.Daca le intrebi cum le cheama, nici cu buletinul in mana nu stiu cum se numesc. Exemplele incep din Consiliul de mediere: Anca Ciuca, divortata si cuplata cu un ex politist de la IGPR, Kibedii Barbara si-a internat barbatu la balamuc sa poata fugi cu soferul de la penitenciar, Zainia Mariana sex pentru diplome si exemplele pot continua.il putem indica si pe Sustac, ca fiind hom dar e liber sa si-o traga cu toti barbatii din lume.Nu ne intereseaza inclinatiile lui sexuale Mai sunt unii strambi, inzestrati de natura asa,dar Doamne Fereste.Nu mai spun ca Popoviciu e Wodoooooo

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva