18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SE DA STARTUL CELEI MAI PRESTIGIOASE EXPOZITII DE AVIATIE - CCIR, alaturi de Aeroclubul Romaniei la AEROEXPOFEST 2023: “CCIR ramane intens preocupata de promovarea industriilor cu valoare adaugata ridicata... Devine foarte important pentru mediul de afaceri din Romania sa acceseze pietele internationale cu produse si tehnologii de varf, una dintre acestea fiind cea a industriei aeronautice si aerospatiale, domeniu de traditie in Romania"

Scris de: L.J. | pdf | print

23 May 2023 12:36
Vizualizari: 2669

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si Aeroclubul Romaniei organizeaza in 27 mai 2023 AEROEXPOFEST, cea mai prestigioasa expozitie de aviatie generala din Romania, eveniment care reuneste producatorii si proprietarii privati de aeronave din tara si alte tari europene si producatorii de piese, componente si produse din domeniu.AeroExpoFest se va desfasura la Aerodromul Clinceni – Aeroclubul teritorial Aurel Vlaicu, incepand cu ora 09.00.
 
"CCIR ramane intens preocupata de promovarea industriilor cu valoare adaugata ridicata, mai ales daca tinem cont de deficitul balantei comerciale a Romaniei, care, de mai multi ani, este pe o panta ascendenta. Astfel, devine foarte important pentru mediul de afaceri din Romania sa acceseze pietele internationale cu produse si tehnologii de varf, una dintre acestea fiind cea a industriei aeronautice si aerospatiale, domeniu de traditie in Romania si care, in ultima perioada, a cunoscut o dezvoltare remarcabila.
CCIR a reusit sa atraga parteneri institutionali care au contribuit la conturarea cerintei de piata pentru produsele acestei industrii din ce in ce mai sofisticate. Unul dintre acestia este de multi ani, Aeroclubul Romaniei, institutie de prestigiu, cu o istorie de peste 100 de ani, care pregateste piloti civili si piloti sportivi de performanta, atragand astfel constant interesul producatorilor de aeronave. Vom continua efortul nostru comun, pasul urmator fiind atragerea, in Romania, a unor fonduri de investitii straine, in proiecte ambitioase din acest domeniu care sa constituie o solutie alternativa la importurile de produse specifice acestei industrii”,
a declarat secretarul general al CCIR, Ovidiu Ioan Silaghi, la brieffing-ul comun organizat cu organizatorii expozitiei.


Dezvoltarea unor parteneriate puternice

 
Suntem angrenati, relativ recent, in activitati cu caracter expozitional, un domeniu mai mult specific activitatilor CCIR, dar care ne ajuta mult in consolidarea comunicarii dintre actorii importanti din cadrul aviatiei generale din Romania. Am beneficiat de parteneriatul cu CCIR atat la editia din acest an a AEROEXPOFEST, cat si la cele patru editii anterioare. Apropierea Aeroclubului Romaniei de mediul de afaceri este benefica, intrucat vizam dezvoltarea unor parteneriate puternice in beneficiul activitatii aviatiei generale din Romania. Suntem incurajati, la editia din acest an a AEROEXPOFEST, de locul evenimentului, aerodromul Clinceni, pe care Aeroclubului Romaniei l-a transformat, printr-un efort notabil, intr-un obiectiv modern si multifunctional pentru aviatia generala. Va asteptam sambata, 27 mai, la acest eveniment cu intrare libera, pentru a va bucura de atmosfera de aerodrom, de aeronavele expuse si de demonstratiile aeriene care vor avea loc”, a declarat directorul general al Aeroclubului Romaniei, George Rotaru.


Comentarii

# Micul Aviator date 25 May 2023 09:58 0

Aeroclubul are ub buget anual de 13 milione de euro si nu aduce niciun benficiu. Mare parte a acestor bani se cheltuiesc pe studii de fezabilitate si pe benzina de aviatie pentru zborul privat al sefilor AR. Au o schema de personal umflat. AR este un fel de adapost pentru sotiile unor demnitari din esalonul 2 si 3, cei vesnici precum Carpatii. Curios ca inca nimeni nu a sesizat MP sau s-a autosesizat cu privire la masinatiunile financiare ale AR. Oare a cui pisculita este Aeroclubul Romaniei?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva