21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SE PUNE LA ADAPOST? – Fostul sef DIICOT, Codrut Olaru, in prezent adjunct al Procurorului General al Romaniei, isi pregateste terenul pentru momentul in care activitatea sa in fruntea Parchetului General va inceta. Olaru a cerut CSM sa ii aprobe continuarea activitatii intr-o functie de executie din PICCJ dupa expirarea mandatului de adjunct al Procurorului General. Solicitarea lui Olaru vine cu aproape 2 ani inainte de terminarea mandatului

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

15 September 2014 12:11
Vizualizari: 9382

Am dezvaluit in ultimele zile ca la Directia Nationala Anticoruptie se intampla lucruri extrem de interesante, mai multi procurori activi in timpul regimului Basescu manifestandu-si intentia de a pleca din institutia condusa de Laura Codruta Kovesi. Lucruri foarte interesante se intampla insa si la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Unul dintre sefii PICCJ, al carui mandat este departe de a se termina, este preocupat inca de pe acum de asigurarea viitorului sau profesional dupa ce nu va mai ocupa vreo functie de conducere in PICCJ. Este vorba despre fostul sef al DIICOT, procurorul Codrut Olaru (foto). In prezent adjunct al Procurorului General al Romaniei Tiberiu Nitu, Codrut Olaru a solicitat CSM sa i se aprobe continuarea activitatii intr-o functie de executie in PICCJ, dupa terminarea mandatului in functia de conducere.


Cererea lui Olaru va fi discutata de Sectia pentru procurori a CSM in data de 16 septembrie 2014, figurand la punctul 4 pe ordinea de zi:

Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 19372/1154/2014 privind cererea formulata de domnul procuror Olaru Codrut, adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care solicita continuarea activitatii intr-o functie de executie la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la expirarea mandatului functiei de conducere”.

Codrut Olaru mai are 1 an si 8 luni de mandat. Olaru a fost evaluat personal de presedintele Basescu, dupa ce a primit aviz pozitiv cu unanimitate de voturi din partea CSM

Cererea lui Codrut Olaru este una cel putin ciudata, dat fiind momentul in care aceasta a fost formulata. Mai exact, adjunctul Procurorului General al Romaniei mai are aproape doi ani de mandat in functie de conducere la PICCJ. Asadar, ne intrebam, ce oare l-a determinat pe Codrut Olaru sa formuleze aceasta cerere inca de pe acum. Poate ca fostul sef al DIICOT vrea sa isi pregateasca terenul pentru momentul in care va pleca de la conducerea PICCJ. Poate ca Olaru intentioneaza sa paraseasca aceasta functie sau poate are informatii privind o revocare a sa. Vom vedea.

Codrut Olaru s-a numarat printre procurorii propusi de premierul Victor Ponta – in perioada in care acesta era ministru intermiar la Justitie - si numiti de Traian Basescu, anul trecut, in functii de conducere in marile parchete. La 15 mai 2013, dupa avizul favorabil dat in prealabil de Consiliul Superior al Magistraturii, presedintele a semnat decretele pentru cei sase procurori aflati astazi la sefia PICCJ, DNA si DIICOT. Este vorba despre Tiberiu Nitu, procuror general al Romaniei, Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, Codrut Olaru, adjunct al procurorului general, Laura Codruta Kovesi, procuror sef al DNA, Alina Bica, procuror sef al DIICOT, si Giorgiana Hosu, adjunct al procurorului sef al DIICOT.

Procedura de numire nu a fost urmata cu strictete de seful statului, care a tinut sa ii evalueze personal pe toti cei sase procurori. Astfel, desi legea prevede ca acestia sunt numiti in functie de presedintele Romaniei, cu avizul consultativ al CSM, la propunerea ministrului Justitiei, Traian Basescu a dorit sa ii audieze personal pe Tiberiu Nitu, Codrut Olaru, Bogdan Licu, Laura Codruta Kovesi, Alina Bica si Giorgiana Hosu, cu o zi inainte de a semna decretele de numire sau de a respinge propunerile.

Codrut Olaru si ceilalti cinci procurori fusesera audiati de CSM cu o saptamana inainte, primind aviz favorabil: "In sedintele din zilele de 8 si 9 mai 2013 ale Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au fost audiati domnii procurori TIBERIU NITU, BOGDAN LICU si CODRUT OLARU, precum si doamnele procuror LAURA CODRUTA KOVESI, ALINA-MIHAELA BICA si ELENA-GIORGIANA HOSU, candidati nominalizati de Ministrul Justitiei pentru functiile de Procuror general al Romaniei, de prim adjunct al Procurorului general al Romaniei, de adjunct al Procurorului general al Romaniei, de Procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, de Procuror sef al Directiei de Investigatie a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism si de adjunct al Procurorului sef al DIICOT.

In urma analizarii proiectelor de management prezentate, precum si audierii candidatilor, in temeiul art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, Sectia pentru procurori a decis acordarea urmatoarelor avize:

-pentru domnul procuror TIBERIU NITU aviz pozitiv cu majoritate de voturi;

-pentru domnul procuror BOGDAN LICU aviz pozitiv cu unanimitate de voturi;

-pentru domnul procuror CODRUT OLARU aviz pozitiv cu unanimitate de voturi;

-pentru doamna procuror LAURA CODRUTA KOVESI aviz pozitiv cu unanimitate de voturi;

-pentru doamna procuror ALINA-MIHAELA BICA aviz pozitiv cu majoritate de voturi;

-pentru doamna procuror ELENA-GIORGIANA HOSU aviz pozitiv cu majoritate de voturi".

Comentarii

# dinamo date 15 September 2014 12:28 +5

va scroiu de departe dar pentru insanatosirea justitiei romane domnule ponta dupa ce ve/ti ajunge presedinte va sta in putere sa schimbati legea privind modul de numire a membrilor CCR.DNA,DIICOT,ICCJ.DIN I9NTREAGA TARA !TREBUIESC SCHIMBATI LA blana!altfel se va continua cu aceiasi slugoi nenorociti ! trebuie facut absolut aceeasi manevra care a facut/o monica macovei dar in baza unei legi drepte si fara echivoc ! dupa care toti slugoii sa plateasca! 

# remember date 15 September 2014 21:41 +1


Citeza pe dinamo
va scroiu de departe dar pentru insanatosirea justitiei romane domnule ponta dupa ce ve/ti ajunge presedinte va sta in putere sa schimbati legea privind modul de numire a membrilor CCR.DNA,DIICOT,ICCJ.DIN I9NTREAGA TARA !TREBUIESC SCHIMBATI LA blana!altfel se va continua cu aceiasi slugoi nenorociti ! trebuie facut absolut aceeasi manevra care a facut/o monica macovei dar in baza unei legi drepte si fara echivoc ! dupa care toti slugoii sa plateasca! 
Toti slugoii pot sa plateasca daca executivul doreste.Toti procurorii si judecatorii ce au fost implicati in "dosirea" de dosare pot fi judecati pentru favorizarea infractorilor si acest lucru nu este greu de probat iar cei ce au bagat oameni nevinovati la puscarie pot fi anchetati si bagati la puscarie pentru abuz de putere.Avantaj:tara ar fi scutita de cheltuieli bugetare enorme,fie ca sunt activi, fie ca sunt pensionari.Asta daca se vrea, dar nu cred ca serviciile vor sa-si piarda oamenii infiltrati.?? 8)

# GINA MAGIRESCU date 15 September 2014 12:57 +7

Domnule procuror/ofiter OLARU CODRUT..va urez .."celula calda"

# remember date 15 September 2014 21:48 -1


Citeza pe GINA MAGIRESCU
Domnule procuror/ofiter OLARU CODRUT..va urez .."celula calda"
Codrule,Codrutule, ce-ai facut "dragutule"....in ultima vreme.de te vor baietii la racoare???Banuiesc ca datoria nu ti-ai prea facut-o cum trebuie.Banuiesc!!!Ai grija macar de-aici inainte sa nu te ajunga blestemele!!! :lol: :lol: :lol: :roll: :roll:

# ion date 15 September 2014 13:23 +10

Interesant.10 ani acesti magistrati au fost detasati ,fara concurs fara numire definitiva pe post dupa cum trebuiau sa resolve diverse dosare , cum vedem ca se vrea si acum.Ce disperati sunt sa traga de timp incat sa treaca valul si sa-si negocieze fiecare ce poate si mai ales sa scape cine poate . Sobolanii parasesc vasul ?O veni cutremurul cine stie.Mama ei de viata si de stat de drept ca ne iau de prosti si asta si suntem .

# Eu date 15 September 2014 23:13 0

Se agita, dar la cat rau a facut degeaba unora (oameni bagati la puscarie degeaba, victime nerezolvate, familii distruse, tinereti furate, etc.) ar trebui sa stea in vas sa si-o ia "legal", ca altfel il prinde Dumnezeu, si cu El nu te joci. E atotbun dar si atotdrept.  

# Nicu date 15 September 2014 14:14 0

Doamna Gina,sunteti cam frustrata! Pe Giani, pe fostul sef Codrut Olaru, nu stiu  ce va revolta in asemenea masura. Aveti amintiri neplacute, lipsite de calitatea actului ???? Regretele sunt tardive si nu va prea.mai.ajuta. 

# GINA MAGIRESCU date 15 September 2014 14:21 -3

va rog da-ti un search pe google ,despe trecutul meu profesional....si dupa mai discutam

# Nicu date 15 September 2014 14:29 -2

Te grabesti ca fata mare la inaintare! Nu mai pune atata pasiune ca iti fuge mintea din cap! Nu ma indoiesc de trecutul tau profesional . Problema ta este  a nu filtrezi, iar pentru profesia ta este esential sa nu pui boticu repexe ca.te.poti frige! Doare rau?

# ADEVARUL date 15 September 2014 15:43 +4

ACESTI ZOMBI BASISTI,LIPSITI DE CARACTER DAR CU BUZUNARELE PLINE...DUPA ATATIA ANI DE EXPLOATAT JUSTITIA,CHIAR SPERA SA ISI FACA PIERDUTA URMA?CE HANDICAPATI SUNTETI...ORICE JUDECATOR VA POATE SCOATE DIN GAURILE VOASTRE DE SARPE,PE UNDE CAUTATI SA VA ASCUNDETI,PĂDUCHILOR-SĂ VĂ FIE RUSINE IUZILOR.

# nae date 15 September 2014 22:51 -2

Dar la inchisoare nu vrea o detasare? Incredibil ce tupeu au coruptii astia.

# Suflet mort date 15 September 2014 23:03 -1

Musamalizare + inscenare = tapi ispasitori = CRIMA 

# Eu date 15 September 2014 23:08 +1

Poate sa se ascunda si in gaura de sarpe,ca Dumnezeu tot il vede.Si pe el si pe altii.Atunci cand detinea puterea nu credea in Dumnezeu, dar EL exista si orice ar face,El va echilibra balanta. Pai domnul in discutie are de dat multa socoteala, nu in fata legii(inca este puternic si corb la corb nu isi scoate ochii) ci in fata Divinitatii care stie cat au suferit niste oameni nevinovat pentru ambitiile acestui domn. Pai cum crede cineva pe acest Pamant ca poate sa isi bata joc de semeni fara nicio responsabilitate?Cum isi permite cineva sa trateze oamenii ca pe niste gandaci, sa ii striveasca si pe urma sa ii lase handicapati, pe premiza ca sunt prea puternici si ca lor nu li se intampla nimic.Ce fel de oameni sunt acestia care pentru a avea statut superior aleg sa nenoroceasca un om + victime colaterale?Ce fel de oameni isi pot trata semenii cu asemenea dispret si agresivitate?Pai Luju, e firesc ca acesti oameni sa dea socoteala in fata Divinitatii,fiind pusi in astfel de situatii.

# asociatia magistratilor date 16 September 2014 08:12 +2

domnilor!!!! va e frica ca o sa se intoarca mult mai puternic, dar de data aceasta o sa smulga din radacini coruptia si nelegiuirile?? cei ce scriu mai sus aceste insulte sigur au probleme cu legea si au facut avere peste noapte.. sau sunt slugoii inculpatilor.... domnul magistrat codrut olaru e super pregatit si incoruptibil...jos palaria.. dumnealui nu are nici mama nici tata si nu se supune nici unui ordin cum fac unii basisti sau pontisti sau udristi....

# Eu date 16 September 2014 09:51 +2

Dumnezeu va aprecia daca este asa. Ca tare frica va mai este de El. Stiti voi ce stiti si numai El stie.

# sorin date 18 September 2014 09:12 -1

Maxim caracter la cel ce posteaza, folosind numele unui profesionist veritabil ,MAGIRESCU GINA.Un geniu si un expert in fictiune ,care se ascunde dupa o femeie si incearca lamentabil sa genereze reactii si sa produca discutii despre adevarata Gina Magirescu.Diversiune valabila doar pentru incepatori.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva