13 aprilie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SE REFACE DUO-UL DE SENZATIE GHICA-HAINEALA – Fosta sefa CSM Alina Ghica s-a inscris in concursul pentru ocuparea unui post de inspector al Directiei de inspectie pentru judecatori din cadrul Inspectiei Judiciare. La IJ este deja procuroarea Oana Haineala, insa la Directia de inspectie pentru procurori. In acelasi timp, Ghica s-a inscris si la concursul pentru un post de judecator ICCJ. Bataia pe posturi e mare

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

16 noiembrie 2020 15:49
Vizualizari: 4632

O seama de vedete ale instantelor si parchetelor din Romania ar putea deveni inspectori judiciari, in ipoteza in care vor fi declarate admise la cel mai recent concurs pentru Inspectia Judiciara, declansat in 22 septembrie 2020.


Institutia a publicat luni, 16 noiembrie 2020, tabelele cu judecatorii si procurorii care au trecut de prima proba – respectiv indeplinirea conditiilor de participare.

Printre ei, se numara fosta presedinta a CSM, judecatoarea Alina Ghica (foto dreapta), care, in cazul in care va fi admisa la IJ, va fi colega cu alta fosta sefa a CSM, procuroarea Oana Schmidt Haineala (foto stanga), care a promovat precedentul concurs pentru Inspectia Judiciara (click aici pentru a citi).


Acuzatoarea lui Ponta a fost respinsa


Pe de alta parte, o judecatoare cunoscuta care nu indeplineste conditiile de participare la concurs este Valeria Smaranda, de la Tribunalul Olt, care deja activeaza ca inspectoare judiciara si care in 2014 a semnat raportul prin care Inspectia l-a acuzat pe premierul de atunci, Victor Ponta, de „afectare atat a independentei sistemului judiciar in ansamblul sau, cat si a magistratilor care instrumenteaza anumite cauze penale, avand ca urmare intimidarea si decredibilizarea Justitiei”. Pompoasa formulare a fost asternuta pe hartie de catre Inspectia Judiciara din cauza ca Ponta isi permisese sa acuze condamnarea politica a lui Adrian Nastase si a lui Relu Fenechiu, lipsa de independenta a judecatorilor in fata puterii politice, tergiversarea solutionarii unor dosare penale privindu-i pe membrii fostului guvern PDL, pronuntarea unor solutii diferite de judecatorii ICCJ in aceeasi cauza, precum si faptul ca DNA instrumenteaza dosare pe criterii politice, iar multe dintre acestea zaceau in nelucrare (click aici pentru a citi).

Nu doar Valeria Smaranda a avut ghinionul de a se numara printre candidatele respinse, ci si judecatoarea Diana Cristina Beldianu, de la Judecatoria Sector 6. Dintre procurori, nu a fost nimeni respins in aceasta etapa.

Alta judecatoare celebra este Lorena Tarlion, presedinta Tribunalului Iasi, cea care in martie 2019, alaturi de alti 29 de presedinti si vicepresedinti de tribunale, l-a facut franjuri pe judecatorul Vasilica-Cristi Danilet, de la Tribunalul Cluj, delimitandu-se de activismul #rezist al acestuia (click aici pentru a citi).


O procuroare a avut curaj sa se bata cu Kovesi pana la capat, dar cealalta a cedat


Printre candidatii-procurori, le gasim pe Mihaela Focica, dar si pe Adriana Pampu Romanescu. Cele doua au facut echipa in 2017, in cauza disciplinara vizandu-i pe procurorii DNA Marius Bulancea, Jean Uncheselu si Paul Dumitriu, trimisi in judecata disciplinara pentru dosarul deschis abuziv Guvernului Romaniei in legatura cu oportunitatea emiterii OUG 13/2017. Totusi, desi Romanescu a continuat pana la capat, pe Focica a podidit-o frica, sfarsind prin a lauda activitatea DNA (click aici pentru a citi). Tot Adriana Pampu Romanescu a fost cea care, in aceeasi perioada, in calitatea ei de sefa a Directiei de Inspectie pentru Procurori, a confirmat epocalul raport al Inspectiei Judiciare care a stat la baza revocarii Laurei Kovesi de la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie (click aici pentru a citi). Mentionam ca Pampu activeaza si in prezent ca inspectoare judiciara.

Alti doi procurori pe care i-am remarcat in lista de candidati sunt Marcel Sandu si Marcela Pirvu, pe care actuala inculpata Laura Kovesi i-a laudat in 2011, pe vremea cand era Procuror General (click aici pentru a citi).

Nu in ultimul rand, printre candidatii-procurori figureaza Ligia Carmen Oprea, cea care a activat la DNA pana in 2016, apoi a plecat la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov. De atunci pana in prezent, Oprea a avut numeroase incercari de a reveni la DNA si de a-si obtine transferul la Tribunalul Bucuresti, dar Consiliul Superior al Magistraturii a refuzat-o de fiecare data.


Prezentam listele cu magistratii care candideaza acum la IJ si care au trecut de prima etapa (vezi facsimile):


1. judecatori:


- Ionela Chitic (Curtea de Apel Iasi);

- Carmen Cosma (Tribunalul Bucuresti);

- Veronica Dumitrache (Curtea de Apel Bucuresti);

- Alina Nicoleta Ghica (CAB);

- Mihaela Simona Musat (Tribunalul Ialomita);

- Lorena Tarlion (Tribunalul Iasi);

- Florentin Teisanu (CA Ploiesti).


2. procurori:


- Daniela Campean (PCA Brasov);

- Silviu Vasile Ciocoiu (SIIJ);

- Mihaela Florina Focica (DIICOT, grad de PICCJ);

- Raluca Vasilica Mirica (DNA, grad de tribunal);

- Ligia Carmen Oprea (PT Ilfov);

- Adriana Claudia Pampu Romanescu (PCA Bucuresti);

- Marcel Sandu (DNA, grad de PICCJ);

- Sorin Gabriel Tomoiu (PT Gorj).

 


Comentarii

# NM date 16 noiembrie 2020 17:18 0

Domnilor ziaristi/redactori și noi justitiabili, dvs chiar nu vedeți ca aceste fete/caricaturi cum ar fi Haineala, Ghica și lista cu numele lor continua, fetele astea decand sunt eu interesat de magistrati nu am citit decât de aceste specii de,, magistrati" acestor exemplare nu li se cuvin decât funcții de conducere?, ce dosare ce cariera au ele în spate, despre Haineala nu pot sa spun decât ca este o hai ana, va amintiți cazul Caracal, tandemul Haineala și Brichel o adunătură de haimanale. Ați văzut cum tinicheaua de Haineala pentru a intimida cele doua familii, Maceseanu și familia Luizei cum cu cata ușurință ia amendat? O saracie de fataloaica fata de procuror.

# Narcis date 16 noiembrie 2020 17:55 0

Păi da, of course, se refac echipele! Peste tot! Vine ”yes” dinspre ocean. Ghica cel mai bine se descurcă cu americanii, acum revine Biden, Băsescu e pe cai mari din nou, asa ca uite nostalgicii sistemului cum actioneaza! Si le si iese! PSD nu mai are nimic de zis despre justiție, a inchis capitolu', a inchis si pliscu' asa ca nu ne mai asteptăm la nimic de bine. Restaurația!

# Edelweiss - Ivory Tower (Power) Archiver date 16 noiembrie 2020 22:02 +1

Micile spurcăciuni naziste? :-? wir durchsuchen das Archiv und ... :-? https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2018/05/die-aufseherinnen-oder-die-rumanische.html

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2021 – Tic-tac la CCR

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva