22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SEMNATARA DE PROTOCOL NU A DAT RAPORTUL – Desi suntem in luna mai 2022, Procurorul General Gabriela Scutea nu a publicat raportul de activitate al PICCJ pe anul 2021. Ultimele informatii privind activitatea PICCJ privesc anul 2020. Legea este clara: “PICCJ elaboreaza anual un raport privind activitatea desfasurata, pe care il prezinta Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii si ministrului justitiei, nu mai tarziu de luna februarie a anului urmator”

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 May 2022 15:28
Vizualizari: 4365

Oare sa-i fie rusine Procurorului General al Romaniei Gabriela Scutea (foto), cunoscuta si in calitate de semnatara a nelegalului protocol PICCJ-SRI din 2009, de rezultatele pe care instututia pe care o conduce le-a obtinut in 2021? Ne intrebam acest lucru avand in vedere tacerea totala a Gabrielei Scutea in ceea ce priveste raportul de activitate al PICCJ pentru anul precedent.


 

Suntem in luna mai a anului 2022, dar nici pana in momentul de fata Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nu si-a facut public raportul de activitate pe anul 2021. Se poate observa acest lucru chiar de pe site-ul Ministerului Public.

Astfel, la rubrica “rapoarte de activitate” gasim informatii despre activitatea procurorilor din PICCJ din toti anii precedenti, mai putin 2021. Exista rapoarte de activitate pentru perioada 2011-2020, dar niciun document despre anul trecut (vezi facsimil).

 


Legea impune un termen limita: luna februarie


Omisiunea sau decizia Gabrielei Scutea de a nu da publicitatii raportul de activitate pentru anul 2021 este una ciudata avand in vedere ca peste mai putin de o luna ajungem la jumatatea acestui an, dar si faptul ca alte doua structuri importante, DNA si DIICOT, si-au prezentat bilanturile inca din luna februarie 2022 (click aici si aici). La fel cum au procedat si alte parchete din tara.

Mai mult, Legea 304/2004 privind organizarea judiciara stabileste o data limita pana la care PICCJ trebuie sa isi prezinte raportul anual de activitate: luna februarie. Cu alte cuvinte, bilantul PICCJ pentru anul 2021 trebuia sa fie prezentat pana in februarie 2022.

Este adevarat, aceeasi Legea 304/2004 prevede ca raportul de activitate se prezinta Sectiei pentru procurori a CSM si ministrului Justitiei, acesta din urma prezentand la randul sau concluziile raportului in fata Parlamentului. Este asadar posibil ca Gabriela Scutea sa fi prezentat raportul de activitate Sectiei pentru procurori a CSM si ministrului Justitiei, dar nu exista nicio informare in acest sens. Chiar si asa sa fie, sa fi prezentat raportul procurorilor din CSM si ministrului Justitiei, acest lucru nu o scuteste pe Gabriela Scutea de publicarea raportului de activitate pe site-ul PICCJ, in deplina trasparenta.

Lumea Justitiei ii solicita Procurorului General al Romaniei Gabriela Scutea sa publice de indata raportul de activitate pe anul 2021, astfel incat toata lumea, inclusiv colegii sai procurori si judecatori, sa poata vedea rezultatele obtinute de institutia pe care o conduce. Noi nu credem ca sunt atat de rele.


Iata prevederile art. 74 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciara in legatura cu prezentarea raportului anual de activitate de catre PICCJ:

“Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie elaboreaza anual un raport privind activitatea desfasurata, pe care il prezinta Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii si ministrului justitiei, nu mai tarziu de luna februarie a anului urmator. Ministrul justitiei va prezenta Parlamentului concluziile asupra raportului de activitate a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

Comentarii

# maxtor date 8 May 2022 18:25 +15

e ca la votari:nu au venit rezultatele din dadarlatzi si corlatzelele de jos.

# santinela date 9 May 2022 07:06 +64

Cine dracu mai respecta ceva in tara asta ? Legi avem girla dar curios,la final,daca nu le aplici si respecti NU se prevede nici o sanctiune.Fain de tot nu ? Uite asa orice TUTA care ajunge intr-o functie mare poate face ce vrea !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva