29 noiembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SENATUL A RESPINS DICTATURA BIG PHARMA – In ciuda vointei premierului demis Florin Citu, Senatul a respins introducerea obligativitatii detinerii certificatului verde COVID-19 pentru accesul la munca al personalului medical, angajatilor Statului si privatilor care lucreaza in birouri cu peste 50 de persoane. La un vot strans, senatorii au reusit sa evite calcarea in picioare a dreptului la munca. Streinu Cercel: „Generam discriminare prin vaccinare. Ne-a luat Dumnezeu mintile?”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

27 octombrie 2021 15:37
Vizualizari: 9298

Romanii au scapat ca prin urechile acului de monstruosul proiect de lege prin care regimul Iohannis-Citu-Arafat urmareste sa faca vaccinarea obligatorie, conditionand dreptul la munca de prezentarea asa-numitului „certificat verde” sau „certificat digital”. Miercuri, 27 octombrie 2021, initiativa de act normativ a picat in plenul Senatului la numai doua voturi diferenta.Chiar daca au fost exprimate 67 de optiuni in favoarea proiectului de lege si 60 impotriva lui, ar fi fost nevoie de 69 de voturi, ca majoritate pentru legile organice: jumatate plus unu din numarul total al senatorilor, iar nu jumatate plus unu din totalul celor prezenti la sedinta de vot.

Subliniem ca guvernarea PNL a fortat introducerea obligativitatii detinerii certificatului Covid-19 pentru accesul la munca, in ciuda faptului ca pana acum Comisia Europeana nu a emis nicio directiva prin care sa impuna acest certificat ca o masura de sanctionare a persoanelor care nu se supun dispozitiilor guvernamentale si nu aleg sa se vaccineze.

Gasiti la final anexate atat forma initiala a proiectului (semnat de 11 deputati si senatori de la PNL si UDMR), cat mai ales raportul de admitere emis de catre Comisia juridica si cea pentru sanatate a Senatului, raport ce contine aberantele amendamente introduse de catre premierul Florin Citu si ministresa Muncii, Raluca Turcan.


Adrian Streinu-Cercel: „Generam discriminare prin vaccinare”


In cadrul dezbaterilor din Plenul Senatului pe acest proiect legislativ, o interventie, credem noi, extrem de buna a avut senatorul PSD Adrian Streinu-Cercel, care a opinat ca o astfel de lege va avea unele consecinte, intrebandu-se retoric daca, nu cumva, un astfel de proiect este mai degraba „o fractura de logica”:

Sunt de acord ca trebuie luat anumite masuri, dar in privinta acestei legi este gresita conceptual. Persoanele vaccinate si nevaccinate se pot infecta. Noi suntem cei care generam discriminare prin vaccinare. Si asa au fost nevaccinisti care au creat probleme. Pacat ca nu ne gandim la oameni si nu ne gandim la rezolvarea acestei probleme. Toata vara nu s-a facut niciun demers ca spitalele sa fie pregatite, nu s-a facut nicio achizitie de medicamente. PSD va vota impotriva acestui proiect de lege. In contextul in care vom vota aceasta lege trebuie sa ne gandim la consecinte. Nu e fractura de logica sa venim cu un astfel de proiect, in plina pandemie? Ne-a luat Dumnezeu mintile si nu mai intelegem nimic? Eu am propus sa stam la masa si sa discutam.

Noi avem un procent de circa 60% din populatie care s-a infectat cu SARS-CoV-2, au facut o infectie asimptomatica, nu figureaza nicaieri si nici nu se pot înregistra pe platforma, prin determinarea anticorpilor din deget. Este un test extrem de simplu, care poate fi facut de medicul de familie si medicul ar fi putut sa aiba posibilitatea sa urce aceste persoane pe platforma, pentru a beneficia de certificat verde”.


* Cititi aici forma initiatorilor

* Cititi aici expunerea de motive

* Cititi aici amendamentele din comisii

Comentarii

# ?????? date 27 octombrie 2021 16:20 0

@ Au votat ăștia că ăia fără cerfificat de verde înrourat de la STS nu drepturi civile, că au zis ai lu Traian Băsescu că au politizat totul, ?

# Liță date 27 octombrie 2021 16:21 -5

Prostălăii din parlament care habar n-au cum se votează legile organice au luat-o în barbă, dar lupta nu s-a încheiat.

# Pintea date 27 octombrie 2021 16:28 +159

Streinu Cercel ramane Streinu Cercel! Adica Majestic! Intotdeauna are cea mai buna logica si propune cele mai bune solutii. Se vede specialistul din el, care este interesat cu adevarat de rezolvarea unei probleme medicale si nu de aburirea cetateanului.

# ?????? date 27 octombrie 2021 17:21 +4

& După ce l-au aprobat la comisii cu o largă majoritate, ? Ăștia au început să amintească și de traseele lui Dumbravă din justiție, când pedepsele din prima instanță erau anulate la apel, ?

# ?????? date 27 octombrie 2021 17:25 +2

& Se bagă la vot în parlament și chestii d'astea, ?

# Butnaru Adrian date 27 octombrie 2021 19:24 +106

Felicitări parlamentarilor care mai au frica Lui Dumnezeu. Cu toții veți fi întrebați ce ați făcut în mandatul vostru!? Sa țineți cu poporul, nu cu dușmanii lui.

# Jos Wuhannis si ai lui, date 27 octombrie 2021 20:48 +86

sa se duca dreakului ! NU ACCEPTAM ASA CEVA ! DISCRIMINARE SUB NICI O FORMA ! De ce nu vii tu Arafat , personal, sa ma impiedici sa intru la munca ? Te pulverizez impreuna cu toata Palestina!

# @Adi ( by Edel) date 27 octombrie 2021 20:48 +33

Adi, nu zî ”Hop!” până n-ai sărit pârleazul! Tocmai ce a menționat cineva mai sus, că e egzac ca la procesele penale mânărite „pe culoar”: degeaba iei achitare pe fond (prima instanță) dacă la apel (a doua instanță) iei închisoare cu executare. Așa-i și aici: Senatul este „prima instanță” și Camera Depupaților este instanța de apel. Stăi să vezi ce năzbâtii pot scorni golanii ăia, vaileu!

# Daniela date 27 octombrie 2021 21:19 +160

BRAVO CELOR CARE AU RESPINS DICTATURA la fel să faceți şi DATA VIITOARE. APEL LA TOATE slugile care ajută acum la PLANUL DICTATORIAL :-Gândiți-vă FOARTE BINE Că după Reset toate slugile VOR FI PRIMELE ELIMINATE ;-) deoarece voi NU ŞTIȚI CĂ ÎN "Noua Ordine"NU va mai fi nevoie SLUGI intermediare şi nici măcar de servicii secrete sau Ambasadori sau partide 8) . Toți vor avea acelaşi Valoare de indivizi=ZERO deoarece supunerea va fi DIRECTĂ fără alte mii de instituții inutile pline de şefi şi Directori sau pupincurişti. :-* băgați-vă BINE ÎN CAP CĂ Noul SIS-TEM pe care VOI îl slugăriți ACUM vă va ELIMINA pe TOȚI nu DOAR poporul de jos ci TOATE NAȚIUNILE CU TOT CU CONSTITUȚII ŞI TOATE DREPTURILE. VOR FI DOAR INDIVIZI PATENTAȚI GENETIC FĂRĂ DREPTURI. Asta se va întâmplă DACĂ prostimea nu vrea să gândească CU MINTEA PROPRIE :lol:

# jurca date 28 octombrie 2021 23:19 0

Ce poze "bagă" Savaliuc pe țeava... mare vânător de "portrete" ... ARTA

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.11.2021 – Nici Chis nu il mai suporta pe Mateescu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva