18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SFARSITUL LUI ZDREANTA – Visele procurorului Mircea Negulescu de a lucra din nou ca procuror s-au spulberat. Inalta Curte a mentinut decizia CSM de excludere din magistratura a lui Negulescu pentru nenorocirile comise la DNA Ploiesti. Dupa ce a fost dat afara din sistem, urmeaza trimiterea in judecata a lui pentru grup infractional organizat. Singura sansa pe care o mai are Negulescu este sa isi dea in primire sefii care i-au ordonat paradelile (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 April 2019 19:27
Vizualizari: 9039

S-au naruit sperantele vestitului Mircea Negulescu (foto) de a lucra din nou ca procuror. Exclus din magistratura de CSM in urma cu un an pentru nenorocirile comise la DNA Ploiesti, Mircea Negulescu, zis “Zdreanta”, zis “Portocala”, va ramane in afara sistemului. Pe vecie.

Completul de 5 judecatori in materie civila al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a pronuntat luni seara, 8 aprilie 2019, decizia definitiva in cazul recursului formulat de Mircea Negulescu impotriva hotararii Sectiei pentru procurori a CSM de la inceputul anului trecut, de excludere din magistratura. Astfel, instanta suprema, desi a facut anumite modificari in hotararea CSM, a mentinut decizia de excludere din magistratura a de acum fostului procuror Mircea Negulescu.


Situatia este una extrem de dificila pentru cel care nu cu mult timp in urma era considerat ca fiind unul dintre stapanii judetului Prahova. Afirmam asta intrucat dupa ce a fost dat afara din magistratura, Negulescu urmeaza cel mai probabil sa fie trimis in judecata si in dosarul in care este acuzat printre altele de grup infractional organizat. Iar din informatiile si datele existente in spatiul public posibilitatea ca Mircea Negulescu sa ajunga pentru ani buni la puscarie este extrem de mare. Totusi, “Zdreanta” poate avea o sansa ca sa scape mai ieftin, cu o pedeapsa mai mica. Mai exact, sa colaboreze cu procurorii de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie si sa isi dea in primire sefii care i-au dat ordinele de paradire.

Iata minuta ICCJ:

Minuta deciziei civile nr. 90. Admite recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva incheierii din 17 ianuarie 2018, pronuntata de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, in dosarul nr. 3/P/2017. Caseaza, in parte, incheierea atacata si respinge exceptia inadmisibilitatii probei cu inregistrarea si transcrierea convorbirii telefonice din data de 15 decembrie 2016, purtata de catre procurorul Negulescu Mircea cu numita Vlad Elena Simona. Admite proba respectiva. Mentine celelalte dispozitii ale incheierii atacate.

Respinge recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 2P din 30 ianuarie 2018, pronuntata de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 3/P/2017, ca nefondat. Admite recursul declarat de Negulescu Mircea impotriva aceleiasi hotarari. Caseaza, in parte, hotararea atacata, in sensul ca respinge actiunile disciplinare conexe formulate de Inspectia Judiciara impotriva procurorului Negulescu Mircea, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. b) si lit. i) teza intai din Legea nr. 303/2004.

Mentine celelalte dispozitii ale hotararii atacate privind respingerea exceptiilor; admiterea, in parte, a actiunilor disciplinare conexe si aplicarea sanctiunii disciplinare constand in 'excluderea din magistratura', pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) (2 abateri disciplinare) si lit. l) din Legea nr. 303/2004; respingerea actiunilor disciplinare conexe pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. j) si l) din aceeasi lege. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 8 aprilie 2019”.

* Cititi aici detalii despre motivele pentru care Mircea Negulescu a fost exclus din magistratura

Comentarii

# Bula date 8 April 2019 19:44 -2

Fosta lui sefa va ajunge mare si tare-n UE si-l va salva!

# DODI date 8 April 2019 20:37 +12

Acum va ajunge slujirea și hoarda ei de pupincuriști la mâna unei zdrențe. Vorba ceea. Cine se-aseamănă se-afumă! Au tunat și i-au adunat. Acum ne trebuie mulți ani să distrugem această adunătură, să aducem justiția pe calea cea dreaptă și să plivim rândurile justiției de neghina plantată de bețivii hăhăilă și macovei, dar păstorită de gunoaie umane care se numesc simplu: coliva stanciu, garcea, zegrean și, capo di tutti cappi torționarilor, tractoristul șef.

# Paraditorul era laudat date 8 April 2019 20:14 +7

Pai stapana lor, Kovesi ii lauda : echipa de procurori tineri si harnici care isi fac treaba am sa -i laud si -i voi lauda in continuare~. Erau harnici pt tine ~maestro~, ca paradeau cetatenii onesti, tintele tale/ voastre. Si tu kovesi vrei procuror european, iti vine randul peste putin timp, stapa catuselor, tu care ai cladit un alt regim represiv!!!. RUSINE!!!!!. Pleaca tu KOVESI, si LAZAR, si TARCEa si STANCIU, toti, nimeni nu are nevoie de voi, odiosilor, chiar nu vedeti barna din ochii vostri?

# nu conteaza date 8 April 2019 21:27 +5

Si care e "sfarsitul" ala, al lui zdreanta? Si daca e exclus din magistratura, ce? Pe langa faptul ca-si pastreaza intact dreptul la pensia speciala de magistrat pentru perioada cat a fost magistrat, trece fara vreun examen, imediat, in alta profesie juridica, cum ar fi evocat, de exemplu! Pozitie din care isi va folosi din plin in continuare, atat relatiile printre procurori si militieni, cat si posibilitatea presiunii asupra unor judecatori! Mare pedeapsa pentru nenorocirea cine stie cator zeci de familii, in timp!!!!!

# Pentru "nu contează" date 9 April 2019 08:25 +5

Dreptul la pensie specială l-a pierdut. Acest drept îl au doar magistraţii care sunt eliberaţi din funcţie la împlinirea vechimii corespunzătoare şi din motive neimputabile. Negulescu va mai putea obţine pensie de drept comun (ca orice simplu cetăţean) la împlinirea vârstei standard de pensionare şi în raport de contribuţia sa la bugetul Casei Naţionale de Pensii.

# nu conteaza date 9 April 2019 15:24 0

Multumesc pentru rectificare. Mi-am dat seama ca am gresit, imediat ce am trimis dar n-am mai corectat. Mea culpa! Din pacate, restul din ce am afirmat, ramane valabil...

# xxx date 9 April 2019 11:39 0

Atenţie! A deschis pârtie şi pentru alţii ca el. Aleluia!

# A_L_I_E_N date 9 April 2019 14:55 +3

Adica acum poate fi retinut si arestat fara aviz de la sectia Nufarul-Procurori? Nasol ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva