23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SIIJ GARANTEAZA INDEPENDENTA JUDECATORILOR – Madalina Afrasinie de la TMB avertizeaza: “Cu riscul de a va supara si de a va determina sa-mi faceti alte sesizari pe la organele statului, va spun ca desfiintarea SIIJ-ului va insemna o mare greseala care va lovi in noi si in voi, justitiabilii!... Pai 'dragi tovarasi si pretini', cand la DNA exista o astfel de sectie, infiintata printr-un pix..devenit european intre timp, era bine? Si daca raspunsul este afirmativ, pentru cine era bine???”

Scris de: G.T. | pdf | print

30 September 2019 17:59
Vizualizari: 13511

Daca eu, jude de scaun, nu am independenta necesara sa pot judeca fara niciun fel de teama si garantiile legale care sa imi protejeze aceasta independenta, nici voi, cei care va adresati mie, nu o veti avea!”. Este mesajul transmis de judecatoarea Madalina Afrasinie (foto), presedinta Sectiei a VI-a civile a Tribunalului Bucuresti, in contextul atacurilor permanente la adresa Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, atacuri ce continua chiar si dupa ce infiintarea acestei structuri a fost declarata constitutionala de catre CCR.


Intr-un scurt comentariu postat pe pagina sa de Facebook, duminica seara, 29 septembrie 2019, judecatoarea Afrasinie subliniaza ca desfiintarea SIIJ nu va fi altceva decat o mare greseala care va lovi atat in magistrati, cat si in justitiabili. Si asta intrucat un judecator trebuie sa aiba garantia ca ii este protejata independenta astfel incat sa poata judeca fara niciun fel de teama. In acest sens, Madalina Afrasinie aminteste despre existenta ani la rand a unui serviciu de anchetare a magistratilor in cadrul DNA, serviciu infiintat de fosta sefa a parchetului anticoruptie Laura Kovesi, printr-o procedura total netransparenta. Un serviciu care - asa cum au acuzat asociatiile profesionale serioase ale magistratilor, UNJR si AMR - nu a reprezentat decat un instrument de santaj si presiune la adresa judecatorilor care refuzau sa pronunte solutii pe placul DNA. Caci, asa cum bine se stie, judecatorii care nu serveau interesele DNA se trezeau cercetati, pusi sub acuzare si chiar incatusati chiar de catre DNA.

Iata analiza judecatoarei Madalina Afrasinie:

“Sesizarile la CCR fac parte din mecanismul democratic. Prin aceste sesizari 'nu se rezolva' lacune legislative pt ca onor CCR nu este organ legislativ...

Ce mi se pare mie de toata jena este faptul ca o lege, 'verificata' de CCR cu ocazia celor 'n' sesizari, desi sesizarile au fost respinse, inca este contestata si se cere abrogarea ei imediata.

Pai 'dragi tovarasi si pretini', cand la DNA exista o astfel de sectie, infiintata printr-un pix..devenit european intre timp, era bine?

Si daca raspunsul este afirmativ, pentru cine era bine???

Cu riscul de a va supara si de a va determina sa-mi faceti alte sesizari pe la organele statului, va spun ca desfiintarea SIIJ ului va insemna o mare greseala care va lovi in noi si in voi, justitiabilii!

Accept faptul ca o sufragerie si 'niste amenintari' la adresa judecatorilor CCR 'garanteaza' numirea ta ca ambasador, dupa cum accept si faptul ca aceeasi sufragerie si niste protocoale 'garanteaza' alegerea ta ca mare sef, dar...

Daca eu, jude de scaun, nu am independenta necesara sa pot judeca fara niciun fel de teama si garantiile legale care sa imi protejeze aceasta independenta, nici voi, cei care va adresati mie, nu o veti avea!

Comentarii

# Pintea date 30 September 2019 20:22 +15

Uite, ea (dânsa) cum poate fi obiectivă? De ce nu o deranjează nici SIIJ, nu face scandal daca se taie mărețele pensii, nu a judecat după protocoale, nu a stat pe scările instanței indignandu-se pt legile justiției, etc.? Aah, pt ca este integră! Si pt ca este ocupată cu profesia pe care nu vrea sa o facă varză, nici ea, dar nici alti marțafoi care au impresia ca justicia sant ei si sant imuabili!

# Richard1 date 30 September 2019 20:50 +7

Off topic: La articolul "STATUL INCOMPETENT A AJUNS SĂ ATACE VICTIMELE" mă întrebam de ce a lipsit procurorul, poate pentru a se da vina pe jandarmi şi a se crea o stare emoţională, ce va duce la căderea guvernului, iote ca a ieşit soţul doamnei Carmen şi apasă pe pedală, nemulţumit fiind că jandarmii nu au căzut în capcană. Oare Ana 'Bitch4all' îl va revoca pe şeful de la piticot?! 8)

# nae din dealul feleacului date 30 September 2019 21:07 +10

Corect,D-na Afrasinie!Dar ce te faci,ca ce am vazut azi la deschiderea anului universitar de la Cluj,ma determina sa spun asa:1)O elita instruita de catre colonizatori,este principalul dusman al poporului sau 2)Pt.Rares Bogdan si KWIohannis fraza lui M.Preda:Doi handicapati mintali,aroganti ca toti prostii.Si mai departe,orice prost e ferm convins si orice om ferm convins e prost;cu cit judecata sa e mai gresita ,cu atit e mai mare indaratnicia sa.3)Din occident a pornit fascismul si socialismul.4)Invadarea si insusirea bunurilor altuia prin metoda moderna a"exportului fortat de democratie"vor continua atita vreme cit vor exista tradatori,politicieni verosi si atita vreme cit foamea va fi mai puternica decit ratiunea.

# haideti sa ne aparam institutiile fragile date 30 September 2019 21:19 +12

Scandalul Biden Trump arata ca daca judecătorii si poporul nu sunt uniți aceștia vor fi învrăjbiți de ambasadori pentru a fi înlăturați patrioții si închiși in pușcării pentru ca impostorii si slugile sistemului colonial sa-si impună dominația

# mincu constantin date 1 October 2019 09:03 +12

Exceptionala pozitie.Demna,directa,explicita si implicita.De luat aminte.Toti magistratii curati ar trebui sa i se alature de indata,ca si ceilalti profesionisti ai dreptului:avocati,consilieri juridici,notari,etc.Toata stima doamna judecator!

# marcel date 1 October 2019 09:32 +8

FELICITARI d nwi Judecator pentru excelenta luare de pozitie. D na Afrasinei a fost si ramane un model pentru magistratii romani.

# Hop si IO date 1 October 2019 09:45 -2

De cate ori are cineva curajul sa spuna lucrurilor pe nume apare cate un Pintea din asta sa-l murdareasca. Rusine Pinteo. Si mai ales nu mai folosi numele Pintea. Pintea a fost un erou curajos nu o lepra ca tine ce-si perfmite acum sa-i folosesca si sa-i murdareasca numele. Se vede de departe ca esti un jeg securist Pinteo. Felicitari doamna judecator Afrasinie. Toata stima pentru demersul Dvs. Si, poate reusiti sa ii bagati in cap si colegului Foitos ICCJ ca respingand cereri de stramutare, de exemplu , nu reuseste altceva decat sa protejeze mafiile locale , constituite, din pacate , din judecatori si procurori, sub supravgherea si indrumarea parinteasca a SRI

# Ioan Barbatei date 1 October 2019 09:59 +5

Citiva PENALI DIN magistratura, in frunte cu ALI-BABA DE LA COTROCENI, POT SA DISTRUGA ACEASTA SECTIE(DE CE NU DIRECTIE ?) CARE ASIGURA CIT DE CIT O NORMALITATE ??? <img src=ops:' />

# escu date 1 October 2019 11:09 +7

Felicitări Doamnă! Iată de ce îi este frică lui Ciolanis, de procurorii și judecătorii integri, cu coloană vertebrală, neînregimentați politic, cu știință de carte, obiectivi și dedicați actului de justiție. S-a văzut asta și când a fost respinsă propunerea D.nei Gârbovan ca ministru al justiției. El apreciază incompetenții de tip Koveși, Portocală, Onea, Livia Stanciu etc.

# Lita date 1 October 2019 12:00 +7

Respect, distinsa doamna judecator!

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus Pebis date 1 October 2019 23:41 0

Nu-i nici un bai dacă se desființează SIIJ. Și așa nu se ridică la înălțimea așteptărilor Agorei! Las că o să ne facem NOI - AGORA, un SIIJ al nostru, emanat de la Dreptul Forței. Ce atâta ko-ială și învârteală pe după cireș, că SIIJ e legală, că nu e legală, că e constituțională sau că nu-i pe placul diriginților de la El Greco și Comisia de la Florența. Facem noi un SIIJ de tip Einsatzkommando care o să îndeplinească toate funcțiile judiciare: cea a cercetării penale, a drepturilor și libertăților, a camerei preliminare, a judecății și... mai ales, va îndeplini și componenta... executivă a hotărârii. Las că ne facem noi Tribunal Po******r, ce ne mai trebuie simulacru caricatural de structuri și proceduri. :sad:

# Fals date 2 October 2019 00:11 -1

SIIJ face implozie până în decembrie 2019, maxim!

# S-au întors anteneleeeeee date 2 October 2019 00:16 +1

Ați observat că Antenele au intors-o cu susținerea politică? Au scos un serial, Mangalita, în care parodiaza PSD și pe Dragnea ( la fel ca Pro TV în Las Fierbinți)? Păi cum bre? Până în luna mai, nu aveai loc de Dragnea la Antena3!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva