22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SPALATORIA FUNCTIONEAZA CEAS – Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM a mai albit o vedeta. Procurorul PICCJ Iulian Pancescu a fost scapat de dosarul in care Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta. Pancescu este acuzat ca a dat clasare intr-un dosar vizand-o pe judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor in loc sa decline cauza la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

29 March 2022 14:18
Vizualizari: 3535

Nicio surpriza din partea Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii. Marti, 29 martie 2022, „Brigada Nufarul” a albit inca o vedeta a parchetelor. Este vorba despre procurorul Iulian Pancescu de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe care Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta (abaterea disciplinara de la art. 99 lit. t teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).Iata minuta procurorilor CSM din dosarul nr. 15/P/2021 (vezi facsimil):


Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Pancescu Iulian, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

 


Redam explicatia de la art. 99^1 alin. 2 din Legea 303/2004:


Exista grava neglijenta atunci cand judecatorul sau procurorul nesocoteste din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material ori procesual”.

Dupa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in exclusivitate, Inspectia Judiciara il acuza pe Pancescu de faptul ca ar fi emis o ordonanta de clasare intr-un dosar vizand-o pe judecatoarea Crina Muntean (foto) de la Tribunalul Bihor in loc sa decline acea cauza catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) – click aici pentru a citi.

Comentarii

# M date 29 March 2022 16:50 +101

Pentru tot ce se intampla, pentru toate relele din justitie, pentru abuzul in serviciu facut de magistrati si dosarele cu tema de la SRI sa ii multumim chiorului de Basescu, acest ticalos a adus justitia in aceasta situatie

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva