28 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SPRIJINIREA SISTEMULUI CAMERAL UCRAINEAN - Anuntul Camerei de Comert: "CCIR a decis sa demareze cat mai curand colaborarea cu Camera de Comert si Industrie Odessa, in scopul de a oferi sprijin umanitar si financiar, avandu-se in vedere situatia dramatica prin care trece Ucraina de mai bine de doua luni”

Scris de: L.J. | pdf | print

2 mai 2022 09:43
Vizualizari: 1262

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a participat, in data de 29 aprilie 2022, la adunarea generala extraordinara a Asociatiei Camerelor Europene de Comert si Industrie (EUROCHAMBRES), primul eveniment de acest fel, organizat in format fizic dupa inceperea pandemiei, fiind reprezentata de secretarul general al organizatiei, Ovidiu Ioan Silaghi (foto centru). 
In cadrul Adunarii Generale Eurochambers, presedintele CCIR, Mihai Daraban a fost ales, in unanimitate, pentru un nou mandat in Consiliul Director, pana la finele anului 2023.
 
Urmare a recomandarilor Consiliului Director al EUROCHAMBRES din 7 aprilie, cu privire la implicarea camerelor nationale membre in sprijinirea sistemului cameral ucrainean, CCIR a transmis decizia sa de a incepe demersurile de infratire cu Camera de Comert si Industrie din Odessa.
 
"CCIR a decis, si a instiintat, totodata, cele doua organizatii internationale din care face parte, EUROCHAMBRES si International Chamber of Commerce (ICC), sa demareze cat mai curand colaborarea cu Camera de Comert si Industrie Odessa, in scopul de a oferi sprijin umanitar si financiar, avandu-se in vedere situatia dramatica prin care trece Ucraina de mai bine de doua luni. In mod evident, invazia Rusiei a avut si continua sa aiba un impact devastator asupra economiei ucrainene si capacitatii acestei tari de a realiza schimburi comerciale cu alte state. Sustinem neconditionat propunerea Comisiei Europene de suspendare temporara a tuturor tarifelor si taxelor de import pentru produsele industriale si alimentare, precum si stabilirea unei zone de liber schimb intre Ucraina si Uniunea Europeana”, a declarat secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi.


Decizie cu privire la reprezentantii Camerei de Comert a Federatiei Ruse
 
Totodata, in cadrul celei de-a 131-a editie a Adunarii Generale EUROCHAMBRES a fost agreat ca reprezentantii Camerei de Comert si Industrie a Federatiei Ruse sa nu mai fie invitati la reuniunile si intalnirile de lucru ale asociatiei. Prin aceasta masura, camera de comert rusa nu va mai avea acces la informatiile care vor circula in cadrul organizatiei. In contextul razboiului din Ucraina, membrii EUROCHAMBRES considera ca schimburile comerciale dintre state trebuie sa se realizeze in baza regulilor ordinii internationale, care au fost grav incalcate prin interventia militara ilegala a Federatiei Ruse in Ucraina.

CCIR este membra EUROCHAMBRES incepand cu anul 1993, avand initial calitatea de membru afiliat, iar incepand cu 2007, datorita aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, a obtinut calitatea de membru cu drepturi depline.
 
EUROCHAMBRES reprezinta peste 20 de milioane de afaceri in Europa prin 45 de membri (43 de Asociatii Nationale ale Camerelor de Comert si Industrie si doua Organizatii de Camere Transnationale) si o retea europeana de 1700 de Camere Regionale si Locale. Peste 93% dintre aceste intreprinderi sunt intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri).

 

Comentarii

# Ciorditu & shmanglitu date 4 mai 2022 14:56 +2

Breaking news: fartatii ucrainieni! 8) - cu bratele deschise primiti cu drepturi de calatorie gratuita, :-* si dreptul la munca :cry: ... - doi mai de soi, s-au pus pe treaba, la spart magazine in Bucale(R0) Ciorditu :cry: + Shmanglitu <img src=ops:' /> - :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.06.2022 – Scutea a pus ochii pe Udroiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva