14 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SRI ARUNCA IN AER DECAPAREA PREMIERULUI – DIICOT a primit de la SRI informatiile cerute in dosarul deschis dupa plangerea formulata de presedintele PNL Ludovic Orban impotriva prim-ministrului Viorica Dancila, in cazul mutarii ambasadei Romaniei la Ierusalim. Raspunsul SRI: nu exista indicii ca Dancila ar fi comis vreun act de inalta tradare. Urmeaza clasarea dosarului (Plangerea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 August 2018 20:28
Vizualizari: 32127

Operatiunea de eliminare din functie a premierului Viorica Dancila prin dosarul deschis la DIICOT este pe cale sa esueze. Evident, ne referim la dosarul deschis de DIICOT in urma plangerii depuse, in primavara anului 2018, de presedintele PNL Ludovic Orban (foto dreapta) impotriva Vioricai Dancila, in care aceasta din urma era acuzata de inalta tradare in cazul intentiei de a muta ambasada Romaniei la Ierusalim. Un dosar in care liderul PNL Ludovic Orban spera sa se inceapa urmarirea penala impotriva premierului Dancila, astfel incat acesta sa fie ulterior suspendat din functie de Klaus Iohannis (foto stanga), iar puterea sa fie preluata de opozitie sau de un Guvern pe placul presedintelui.


Iata insa ca operatiunea planuita de Ludovic Orban si a sfatuitorii sai din acest caz esueaza lamentabil. Iar lovitura de gratie este data chiar de Serviciul Roman de Informatii, care confirma practic faptul ca acuzatiile presedintelui PNL in ceea ce priveste pretinsa fapta de inalta tradare comisa de Viorica Dancila este o fabulatie. Astfel, conform informatiilor date publicitatii in exclusivitate marti seara, 21 august 2018, de jurnalista Berta Popescu de la Antena 3, DIICOT ar fi primit raspunsurile pe care le-a cerut de la SRI, in luna iunie 2018, in acest dosar. Iar raspunsul SRI ar fi unul devastator pentru Ludovic Orban si pentru cei care sperau sa dea jos premierul cu un dosar penal: nu exista informatii privind comiterea vreunui act de inalta tradare de catre Viorica Dancila.

De altfel, daca ar fi existat informatii privind vreun act de inalta tradare comis de Dancila, SRI ar fi trebuit sa stie de acest lucru si el sa fie cel care sesizeaza DIICOT, iar nu sa astepte plangerea lui Orban ca sa faca verificari. In cazul in care SRI ar fi confirmat dupa plangerea lui Orban ca exista indiciii privind comiterea unui act de inalta tradare de catre Dancila, practic Serviciul s-ar fi culpabilizat singur, caci este obligatia lui prin lege sa vegheze la apararea securitatii nationale.

Dosarul se indreapta spre clasare

Dosarul de la DIICOT a fost deschis dupa ce Ludovic Orban a depus o plangere penala in care o acuza pe Viorica Dancila de uzurparea functiei, divulgarea de informatii nepublice, prezentarea cu rea-credinta de date inexacte Presedintelui Romaniei si inalta tradare. De asemenea, Liviu Dragnea a fost acuzat de catre Ludovic Orban de divulgarea de informatii nepublice. Pretinsele fapte ar fi fost comise, in viziunea lui Orban, cu ocazia demersurilor facute de Guvern pentru mutarea ambasadei Romaniei la Ierusalim.

Ulterior, DIICOT a declansat urmarirea penala in rem pentru inalta tradare si pentru divulgarea secretului care pericliteaza securitatea nationala.

Iata insa ca acum la DIICOT a ajuns raspunsul de la SRI care arunca in aer intreaga constructie a lui Orban. In conditiile in care SRI a confirmat pentru DIICOT ca nu exista informatii privind posibila comitere de catre Dancila a vreunui act de tradare, dosarul va fi cel mai probabil clasat in urmatoarele zile. Atat in ceea ce priveste acuzatia de inalta tradare, cat si in ceea ce priveste divulgarea secretului care periciliteaza securitatea nationala, ambele infractiuni fiind strans legate una de cealalta in acest caz.

* Cititi aici plangerea penala depusa de presedintele PNL Ludovic Orban impotriva premierului Viorica Dancila

Sursa foto: evz.ro

Comentarii

# Edelweiss - Sfetnik Philantriphist de Bukowina date 21 August 2018 20:36 +66

Pssst! Pssst! Tantea Veoricaaa! art. 268 Cod Penal: „(1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” :eek: Arde-l la lingurică pe menestrelul reșapat, mațe-goale, coate-fripte, scârța-scârța cu denunțul!”

# ^^ date 22 August 2018 00:28 +4

Dauna totala la PNL ar fi.

# unul din lumea cea mare date 22 August 2018 10:20 +3

ptr Edelweiss - Sfetnik Philantriphist de Bukowina//braaaavooooo!!!!!!!!! AI MARE DREPTATE!!!!!! cum ziceam,nu stiu daca mermelica mai ramine intr/o singura bucata pina in dec 2018,si uite cum semnele se inmultesc pe ce zi ce trece.DIN 2009 TOT SPUN CA S/A FACUT PLANUL PENTRU RURPEREA ROMANIEI(chireac o spuneA si el,aseara l/am auzit spunindu/o cu voce fara echivoc ,cind a comentat vizita ,,tarului,,la nunta progeniturii austriece.nu inteleg de ce idiotii care fac politica externa a mermelicei au aruncat cu atit rahat in tarul putin.ba prostilor de conducatori mermeliti,voi nu vedeti ca toit ce se intimpla in lume, VINE DIN SI CU ACORDUL MAMEI RUSIA,PROSTILOR FARA MINDRIE NATIONALA SI PATRIOTISM

# Edelweiss - Locatar în turnulețul de fildeș date 22 August 2018 12:48 +8

1-le, ne știm de atâta vreme pe acest site și doar cantitatea predicțiilor exacte, făcute de-a lungul timpului, mă îndreptățește să fiu oarecum explicit: toate trebile astea se văd CLAR și LIMPEDE de la mine, din turnulețul meu de fildeș, aseptic și diafan. Dar, turnulețul meu este situat undeva deasupra intereselor personale, meschine sau de grup oligarhico-infracțional. De la nivelul undergroundului gregar al celor ce-și stabilesc drept „modus vivendi” alergătura deșartă întru dobândirea exponențială a dolarului, aceste trebi devin greu de sesizat, fiind acoperite de perdele de fum. În fapt, explicația vine din același și același paradox al vremilor cotidiene: „MULTĂ LUME, ÎN MOD INVOLUNTAR, A AJUNS SĂ CONFUNDE CATEGORIILE EXISTENȚIALE ALE VERBELOR AUXILIARE „A FI” ȘI „ A AVEA”.” Cei ce vor SĂ AIBĂ nu pot sesiza cum ar trebui SĂ FIE. Ce care SUNT … CEI CE SUNT, din păcate, le este interzis accesul către o minimală conjugare a verbului „ A AVEA”.

# Edelweiss - Locatar în turnulețul de fildeș date 22 August 2018 12:51 +4

Dar mie nu mi-e ciudă, cel mult sunt mulțumit să primesc din presa centrală semnale de tip feed-back. Ce poate fi mai frumos să-l vezi pe Tăriceanu vorbind despre „Colonia Penitenciară” la câteva zile după ce tocmai ce am introdus pe piață sintagma „colonie penitenciară și experimentală”. Ce poate fi mai frumos să-l vezi pe Cornel Nistorescu folosind licența „oi de teracotă”. Sau, în acest caz al megasubteranelor gazeifere, să-i vezi pe prostovanii de la PSD cum încep să se trezească din beția puterii, să-și dea seama de raționamentul impecabil al analizei motivaționale ce a declanșat Puciul de la Berăria Hofbrauhaus din Piața Victoriei și să înceapă să iasă pe media – Vâlcov, Dragnea etc. și să zică răspicat, cu subiect și predicat, care-i scenariul, care-s regizorii, care-s actorii și care-s spectatorii. Asta înseamnă Cityzen Journalism, singura categorie de jurnalist etic FĂRĂ LANȚ, ZGARDĂ, BOTNIȚĂ SAU LESĂ! Din păcate, o activitate donqujotească de un crâncen caracter non-lucrativ.

# unul din lumea cea mare date 22 August 2018 23:14 +3

ptr Edelweiss - Locatar în turnulețul de fildeș// ai dreptate si multe dintre predictii s/au adeverit,si multe se vor mzai adeveri in continuare.semnele razboiului sint CHIAR ACOLO( mama rusia si/a cumparat aur!!!!!!FREO 29 DE TONE!!!!!!INCEPIND CU ANUL TRECUT- FORTUL LUI KNOX ESTE CAM FARA AUR DE CEVA VREME SI SI/A REDUS DRASTIC!!!!! BANII INVESTITI IN TITLURI DE VALOARE AMERICANE)chinezii prin triliardele pe care le au investite in bonurile de valoare americane pot provoca orichind un crash financiar pe wall.eu prezic razboi intre sua si china si chiar repede,unde maica rusia o sa fie spectator(la inceput,putin a repus maica rusia unde/i este locul,a reinviat patriotismul si maretia armatei ruse cu arme de ultra cea mai noua generatie.chinezii au furat tehnologie de oriunde.china indeplinestew cele 3 conditii pentru declansarea razboiului.batalie pentru piete de desfacere,de materii prime si expansiunea capitlului-africa cumparata 80%.mermelica exact ca pe vremuri- scandalul skod

# DODI date 21 August 2018 21:11 +12

După ”succesul” operațiunii ”diaspora” s-a trezit și SRI să arate că elucubrațiile semiungurului orBAN sunt simple aberații. Acum, firesc, ar fi ca doamna primministru să îl acționeze în instanță pe tembel pentru denunț calomnios. Și în subsidiar să fie agățat și cretinul de la Cotroceni pentru ”fals și uz de fals!”.

# DOREL date 22 August 2018 00:35 +9

Atenție, se întâmplă ceva - poate iese soarele și pe ulița noastră - dacă SRI a întors armele înseamnă că undeva, cineva (persoana importanta, nu spui cine, da becher! ) a schimbat un macaz chiar când trecea trenul vânzării de tara, aveți putintica răbdare și o sa vedeți ce cu gandu' nu gândiți! Și, b): par exemplu, asa, într-o săptămână, cineva o s-o întoarcă ca la Ploiești, pardon de cacofonie! Părerea mea..

# EROARE date 22 August 2018 09:43 +3

SRI a greșit or Hellvig suferă uneori de secretomanie. „Ce vă tot ascundeți după articole de lege, hotărâri, decizii etc.! Noi NU v-am solicitat să devoalați secrete de stat. Noi v-am cerut să spuneți adevărul: că la data la care era analizat pentru eventuala numire în funcția de procuror general, Augustin Lazăr avea dosar penal deschis la DNA pentru fapte de corupție. Doamnelor și domnilor conjurați cât timp credeți că veți putea să ascundeți sub preș imensa mizerie?” http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/sri-afacerea-lazargate-este-de-domeniul-sigurantei-nationale-52167.html/

# JELANIE date 22 August 2018 09:48 +3

Așa ciurucuri are CSM de nu fură-n stare să-l bage la apă pe premier, consiliindu-l aiurea pe hunul boss PNL Ludovic Orban, tăticul lozincii LUAȚI PARUL ȘI DAȚI ÎN ALEȘII PSD?

# Valter Cojman date 21 August 2018 21:28 +11

Organ-ul lui Iohannis bun de plata pentru denunt calomnios (fapta penala).

# barabula date 22 August 2018 10:36 +2

Ai dreptate, urgent un dosar lui sica-mandolina pentru calomnii! :P

# Geta date 21 August 2018 21:48 +2

Dece nu-i face plângere. Individului,penntru calomnie să stea un pic la răcoare,sa-si aeriseasca mintile

# Azumix date 21 August 2018 22:24 +2

Doamna Dancila ar trebui sa i faca sesizare penala domnului Ludovic Orban pt denunt calomnios...ar face ceva concerte ludovic chitaristul pe la jilava sau rahova...am ajuns tara in care plangerile penale si procurorii fac si desfac guverne...rusine Ludovic Orban

# Cu alte cuvinte FMM IOHANNIS ! date 21 August 2018 22:29 +5

adica si-au exprimat opinia ... ;-) Ce sa faci Oaie , culegi ce-ai semanat :eek: Ia si-o dedicatie de la mine https://www.youtube.com/watch?v=FyDeZF6n35A

# Un om date 22 August 2018 00:01 +6

Din pacate a fost dezincriminat din Codul Penal denuntul calomnios, dar din fericire, Codruta neprihanita a castigat mai multe procese civile impotriva celor care i-au creat un prejudiciu de imagine ... Toata lumea a vazut cum Presedintele a comandat, in laboratoarele CSM denuntul s-a formulat iar L Orban a executat comanda cu patos revolutionar :cry: Penibilii astia vor sa conduca ei tara ... ?

# ^^ date 22 August 2018 00:34 +4

A deci stati asa, informatiile de la SRI au venit cand era Horodniceanu la DIICOT? Vaaai, asa ceva.. Si s-a facut ca ploua. Of of.

# Oana date 22 August 2018 01:39 +5

DIICOT alta mafie , alte slugi ale sistemului securist care paradeste la cetateni. Totusi ne intrebam si noi ca ne-am saturat sa tot discutam aceleasi treburi in fiecare zi: Pe cand si masuri, pe cand reforma aceea mult asteptata si de altfel promisa??????????????

# Eli date 22 August 2018 07:19 0

Si acum firesc, Orban sa primeasca un dosar ptr.defaimare si marturie mincinoasa ! Sau,poate,iohanis?!

# Gilu date 22 August 2018 07:35 0

S- ar impune o plangere pentru denunt calomnios ; dar , cine isi prinde mintea cu narodu ' asta ?

# golan date 22 August 2018 09:01 +2

Apreciez deosebit dezvaluirile ''penalului'' Dragnea,fata de puterea oculta a gradatilor SRI.S\a referit in general la varfurile acesteia,dar faradelegile lor se manifesta in general in toata tara,urmand a se convinge de aceasta pana la urma si inocentii ce considera ca nu\i nicio problema ca le sant inregisytrate toate convorbirile telefonice,ca ''n\au nimic de ascuns''.

# imun/teanu date 22 August 2018 09:03 +1

Din poza nu se intelege. Cu degetul ridicat, Ludovic ii spune lui Iohanis ceva extrem de important, sau ii canta romante. Indiferent ce. dl. Hoha se preface ca-i place. Deja versat il face pe Ludovic sa se si vada, el, "prim". In realitate il trateaza cum si este de fapt, o paiata de balci.

# Statu-Palma-Barba-Cot date 22 August 2018 09:46 +3

Pana nu văd un comunicat oficial din partea SRI si/sau DIICOT din care sa rezulte ca nu exista informatii incriminatoare si ca dosarul s-a clasat,nu cred nimic.Ăstia sunt în stare de orice?Pana la venirea lui Netanyahu mai e timp sa le vina mintea la cap.Dacă nu ,atunci o sa le bage mintile-n cap Trump și Netanyahu, pe ei mă bazez,nu pe justiția unui stat paralel și mafiot așa cum l-a numit tartoru'tartorilor vaporeanul fără vapoare.Acest comunicat va însemna că mandolina și cotrocenistu'actual sunt ,oficial, terminați politic, și-n interior dar mai ales în exteriorul tarii.Niciodată, dar absolut niciodată ,israelienii și americanii lui Trump nu uita când primesc o palma!Sa vedem comunicatul (dac-o veni) și după aia mai vorbim!

# Ionut date 22 August 2018 09:47 0

Partidul delatorilor nu cred ca face vreo delatiune fara aprobare de la Cotroceni.Iar SRI daca ar fi avut un alt raspuns decat cel dat s-ar fi decredibilizat de tot.Oricum amanarea raspunsului atat de mult ii plaseaza in jocuri politice si continuarea practicilor de papusari politici.Au schimbat doar tatucul.

# livia ursu date 22 August 2018 10:49 +1

klaus Iohannis incaseaza esec dupa esec , ”rivolutia” a fost doar o adunatura de #rezist/Iohannis care doar s-au dat intr-un spectacol grotesc ,terorist international, incriminarea Vioricai Dancila ordonata de Iohannis dupa criterii ale politiei politice securist/comunist/sibiene a picat. Ce mai urmeaza ?Un nou Club Colectiv?

# fanSimona date 22 August 2018 12:54 0

Sa nu exageram rolului ficusului de la Cotroceni care este unul pur ornamental .Nenea Sica a servit plangerea penala pentru "inalta trădare ",capodopera de prostie și ticăloșie, la comanda directă a adevăratului sef,adica imediat după întâlnirea cu Merkel .Sica, Sica,Sica are.... Mintea mica :-)

# observator date 22 August 2018 13:42 +1

Suspendare,demitere,parchet,instanta, condamnare...... Vorba multa.....

# Baran Gheorghe date 22 August 2018 13:51 +5

Nici nu se putea alfel. DACA SRI ar fi avut informatii despre acte de tradare , ar fi trebui sa le furnizeze din oficiu , primul informat ar fi fost CSAT-ul . Dar..., nu au avut. Singura intrebare logica ce se poate pune in aceasta situatie , este de ce asa tirziu a raspuns catre DIICOT? Probabil perioada de vacante si/sau ca nu era urgenta si imperativa o problema care nu exista.

# un mizantrop date 22 August 2018 17:10 +1

Bine, bine, ne asteptam la asta, dar, baletistii aia dizgratiosi de la DIICOT, care cu ticalosie si grava lipsa de carte au intretinut psihoza luni de zile, aia se simt bine in functii?! Si copilul ala retinut pentru "terorism" de aceiasi, ne spune cineva ceva de el, ca tot securistii i-au alimentat cu informatii?! Si hai, naibii sa desfiintam ticaloasele parchete "independente" si neconstitutionale si sa le dam de munca cinstita, preacuratilor "magistrati"...

# escu date 22 August 2018 18:29 +2

Orban la pușcărie pentru denunț calomnios și inducerea în eroare a organelor de justiție. Poate i se pune menestrelului și cântecul ocnașilor: La Chilia în port.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2024 – Deliberari cu judecatoarea ICCJ Lavinia Lefterache: “Esti idioata?”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva