18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SUBIECTE PENTRU ADMITEREA LA INM – Peste 3.200 de candidati au sustinut prima proba din concurs, cea de verificare a cunostintelor juridice la materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal. Candidatii care vor obtine minim 70 de puncte vor fi declarati admisi. Urmatoarea proba este testul de verificare a rationamentului logic (Subiectele si baremele)

Scris de: L.J. | pdf | print

31 August 2015 13:24
Vizualizari: 11610

Au fost publicate subiectele la prima proba a concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii. Peste 3.200 de candidati, care indeplinesc toate conditiile de participare la concurs, au sustinut, duminica 30 august 2015, prima proba a concursului. Este vorba despre proba eliminatorie tip grila de verificare a cunostintelor juridice la materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.


Potrivit CSM, la concursul de admitere la INM s-au inscris 3.297 de candidati, dar, in urma verificarilor, s-a stabilit ca nu toti port participa la prima proba. Mai exact, s-a constatat ca 3.267 de candidati pot sustine proba eliminatorie de tip grila.

Candidatii trebuie sa obtina minim 70 de puncte pentru a merge mai departe

Aceasta presupune un test grila cu 100 de intrebari, cate 25 pentru fiecare materie (drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal). Lucrarile se noteaza cu „admis” sau „respins”, in functie de punctajul obtinut de fiecare candidat. Pentru a sustine cea de-a doua proba a concursului, cea de verificare a rationamentului logic, candidatii trebuie sa obtina la prima proba minim 70 de puncte. A doua proba va avea loc in 13 septembrie 2015.

Amintim ca cei peste 3.200 de candidati se se lupta pentru ocuparea a 140 de locuri de auditori de justitie, 70 dintre ele fiind alocate functiei de judecator, iar celelalte 70 functiei de procuror.

*Cititi aici subiectele si baremele la prima proba a concursului de admitere la INM

Comentarii

# golanel date 31 August 2015 14:13 -1

Nu am mai ras de mult asa.Cum sa ai incredere intr-un examen organizat asa cum este organizat si mai platesti si "taxa de participare"Regret sa constat ca toate odraslele de magistrati "promoveaza" examenul.vin pe un post la Vascauti,ca sa le "mute"fac cate un compromis,ajung apoi pe la Tribunalul Bucuresti si fac ce spune"campul tactic" ca doar noi te-am "numit" acolo.Rusinos sistem avem.

# @golanel date 31 August 2015 14:56 0

Ai ras cand ai citit subiectele din grile ? Daca ti s-au parut la nivelul degetul cel mic de la mana dreapta, inseamna ca esti cel putin la nivelul unui judecator ICCJ, oricand dispus sa-si schimbe specializarea din civil in penal sau invers. As putea pune pariu ca esti avocat botist frustrat, care in viata lui n-a invatat ca sa participe la un examen dur. Doar gura gurului Bota e de tine.

# golanel adevarat date 31 August 2015 16:21 0

Am ras de mascarada numita"examen" nu de subiectele din grile.Am tot respectul pentru un judecator dispus sa-si schimbe specilaizarea din civil in penal.Dar nu pot respecta magistrati care imparat dreptatea  si care s-au vandut pentru un :miel,porc,doua oi,doi pesti,o vitica.Un magistrat nu face niciodata pariu.Si sa dormi linistit nu sunt "avocat botist frustrat".Iti doresc  sa vorbesti mai elevat pentru ca esti magistrat cel putin asa te pretinzi.Vad ca ce am scris eu in prima postare este adevarat de "ai luat foc".instant.Si inca ceva corect este sa participe la un examen nu " ca sa" asta asa cand motivezi o sentinta sau decizie sa o faci corect ca doar ai dat" examene dure".

# @golanel date 31 August 2015 17:24 +4

N-am priceput mai nimic din sexplicatia ta. Esti prea prastie si incoerent. Ce legatura are examenul de admitere la INM, respectiv grilele dure, cu "cei ce s-au vandut pentru un :miel,porc,doua oi,doi pesti,o vitica."????? Sa nu-mi spui ca matale, indeosebi fara rezolvarea corecta a grilelor alea, ai fi cel mai grozav jude al Romaniei si al Planetei. :D Pe bune, va plateste cineva ca sa postati enormitati pe site-ul asta ?

# golanel adevarat date 31 August 2015 18:16 -3

In afara de mistouri si atacuri la persoana si de folosirea sintagmei"matale" nu prea te remarci prin nimic pe acest site.

# Denigrati degeaba date 31 August 2015 18:28 +3

Nu promoveaza examenul odrasla nimanui! Aruncati cu vorbe. Este un examen pentru elite. Strugurii sunt acri pentru golanel si altii ca el, pentru ca nu ajung niciodata sa promoveze un astfel de examen!

# @denigrati degeaba date 31 August 2015 19:52 -1

vedem ca postezi la ambele articole despre admiterea la inm tovarase. ia zi ce interese ai? sa nu trezesti dna-ul?

# golanel date 31 August 2015 21:21 +2

Numai comunistii foloseau"tovarase".In plus"vedem" nu insemna ca sunteti mai multi.Nu inteleg de ce sa se "trezesca' cineva atunci cand altcineva are o  alta opinie chiar si mai contondenta si care nu este pe placul cuiva.Si un vers in incheiere"Nu mor caii cand vor cainii"

# CSM date 31 August 2015 19:06 0

Cum explicati voi ca toti si toate sunteti casatoriti sau maritate cu tipi/e de la SRI si DNA?Tot ' elite" sunt si ei?Rusine sa va fie.Noi dorim elite nu magistrati arestati pentru coruptie.Nu are cum sa promoveze golanel examenul ca nu are grad ca voi.Doar este'ordine pe unitate'

# Cucu bau, mai bine. date 31 August 2015 23:34 0

Care toti si toate?!  :-) :-) De unde le mai extrageti?!  Din puțul fantasmelor? :lol: :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva