4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SURSA RAULUI – Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei: „Schimbarea trebuie sa inceapa de la un nivel mult mai profund. Trebuie inceputa cu Serviciile secrete, care s-au transformat in agenturi ale grupurilor de interese... Justitia este ocupata de servicii. Judecatori si procurori ei insisi agenti... Romania a devenit fan DNA. Unde era DNA acum 2 ani? Nu tot Kovesi a ingropat dosarul Revolutiei? Nu era Udrea corupta si acum 2 ani? Sau Blaga, Ponta, Sova sau Ghita?... Sa rupem capul hidrei”

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 noiembrie 2015 17:20
Vizualizari: 8413

Schimbarea trebuie inceputa de la nivelul serviciilor secrete, care au acaparat Justitia si s-au transformat in „agenturi” ale grupurilor de interese interne sau extrne. Acesta este mesajul transmis de Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei, in contextul amplelor manifestatii de strada care au loc de cateva zile.

Intr-un articol pe site-ul propriu – amjust.ro – Asociatia observa ca la demonstratii lipsesc pancartele cu „Jos SRI, Jos SIE”, desi Romania este inabusita de servicii. AMJ atrage atentia ca in momentul de fata exista judecatori si procurori ei insisi agenti ai serviciilor si constata pasivitatea DNA ani de zile fata de personaje care brusc au fost descoperite ca fiind corupte.


Iata articolul Asociatiei pentru Monitorizarea Justitiei:

Romanii protesteaza impotriva sistemului. Este evident ca societatea romaneasca vrea reinnoire, vrea sa se schimbe 'sistemul', de a carui esenta tine comunismul, nomenclaturistii, coruptii.

Demisiile recente sunt lipsite de importanta, atat timp cat impotriva lor vin altii de aceeasi factura si cu aceeasi istorie.

Schimbarea trebuie sa inceapa de la un nivel mult mai profund.

Trebuie inceputa cu Serviciile secrete, care s-au transformat, au fost transformate, in agenturi ale grupurilor de interese, fie ele externe sau interne.

Sa nu uitam in ’89, in ’90, in ’91 s-a luptat nu numai impotriva lui Ceausescu, ci impotriva comunismului, a intregului sistem construit de rusi in Romania, impotriva turnatorilor, a tortionarilor, a opresiunii si a terorii.

Nu mai vroiam sa ni se deschida scrisorile, nu mai vroiam sa fie ascultate telefoanele, nu mai vroiam sa ne fie frica sa vorbim in case, sa spunem bancuri, sa facem glume, sa ne revoltam, sa ne exprima frustrarile si nemultumirea.

Nu s-a putut. Securitatea a preluat intregul Stat, a devenit Statul, nu mai este un instrument ial Statului, chiar ea conduce Statul.

Cei care faceau parte din DIE, din SIE, din alte structuri secrete, au preluat averile nomenclaturii comuniste, economia si finantele romanesti, copiii si nepotii lor au devenit oameni politici si au ocupat scena publica romaneasca.

Iar acum se striga. Impotriva tuturor, mai putin a celor care se fac intr-adevar vinovati de coruptia din Romania.

Unde sunt pancartele cu Jos SRI, Jos SIE?

Nu Oprea este important, ci intreg sistemul care s-a creat, a crescut, s-a dezvoltat ca un parazit pana cand a omorit gazda.

Romania este inabusita de servicii.

Justitia este ocupata de servicii. Judecatori si procurori incuscriti cu agenti, ei insisi agenti, cu studii la institutii de securitate, cu doctorate plagiate si conduse de plagiatori si securisti.

Se bucura Romania cand vede ca a mai fost retinut de DNA un politician. Toata Romania a devenit fan DNA.

Unde era DNA acum 2 ani?

Nu tot Codruta Kovesi a ingropat dosarul Revolutiei?

Nu era Elena Udrea corupta si acum 2 ani? Sau Blaga, sau Ponta, sau Sova, sau Ghita?

Cine i-a lasat sa se umfle si sa ne rada in nas din masinile scumpe luate cu banii din spagi sau primite cadou?

Ati uitat cand Traian Basescu ne invita pe toti sa plecam din Tara daca nu ne place?

Sau Adrian Nastase care ne cerea sa ii numaram ouale?

Ion Iliescu, vinovat de genocid, care nici acum, dupa 25 de ani nu a fost condamnat pentru crimele comise si care isi rade in pumni pentru ca dosarul Revolutiei a fost inchis.

Toti securisti, toti politicieni, toti corupti, toti comunisti, ca sa il citam pe Traian Basescu.

Daca vrem schimbare, trebuie sa rupem capul hidrei, adica sa reformam serviciile, sa eliberam Romania de caracatita care o sufoca si o suge.

Si asta fara ca golul lasat sa fie ocupat de serviciile straine.

Nu vrem curatanie pentru ei, vrem curatenie pentru Noi.

Nu va lasati manipulati!

Hai ca se poate!

Comentarii

# flaviu date 5 noiembrie 2015 16:30 +32

Aceste institutii au metabolism propriu; sunt stat in stat. Dincolo de lozincareala lor in media, fac absolut tot ce vor si daca spui ceva despre ele, iau ciomagul legii in mana si iti dau cu el in teasta urland ca apara binele natiunii, al tarii, al sigurantei nationale, etc. Au ramas doar vorbe goale, mincinoase. In spatele lor se ascund abuzurile, lucrurile oribile, ce mai, o hidra urata, puturoasa. Cititi istoria de 150 de ani incoace, pentru Dumnezeu. Gasiti acelasi scenariu atunci cand extremele bolsevice sau cele si mai extreme de dreapta au vrut toata puterea. Intr-un fel, astazi este si mai rau, cel mai probabil puteri straine dictand copios asupra destinelor acestei tari nefericite. Zau, nu am iesit in decembrie 89, ca sa traiesc astazi, dupa mai bine de doua decenii o revenire la dementa, dictatura ordinara, miselia serviciilor secrete. Nu am incasat-o de la mineri in 90 (pe 14 iunie mi-am luat-o, nu pe 13), doar ca astazi sa ma gandesc ca o voi putea incasa de la altii. Of!

# Raneti Tudor Andrei date 30 martie 2017 22:35 0

Asa e, "iti dau cu el in teasta" nu e o exagerare - impotriva mea au instigat un interlop sa ma omoare, mi-au spart apartamentul arestandu-ma au incercat de 4 ori sa ma bage la nebuni dar n-au reusit fiindca doar gura-i de ei adica recurg la criminali pentru omucidere si vatamarea corporala. Pentru cine vrea dovezi concrete, am publicat jurnalul gravelor abuzuri impotriva mea la adresa: http://militia.freeforums.net/thread/28/procuror-mihaila-urmarit-pentru-coruptie

# drand date 5 noiembrie 2015 17:03 +28

Daca nu suntem capabili sa aparam in strada ub guvern bun pt noi cum a fost guvernul Ponta ne meritam sansa.

# CI date 5 noiembrie 2015 17:11 +3

ACeste agenturi bolnave, malefice sa nu ne aduca Rusia pe cap ! pe fond de instabilitate revin la dragostea cea dintai, marea lor sora prietena URSS, cum tovarasi de la Chisinau.

# ion ciobanu date 8 noiembrie 2015 04:27 +2

subsciu

# gelu date 5 noiembrie 2015 18:02 +18

In Romania functioneaza 7 servicii secrete in frunte cu SRI, STS, SPP, DIICOT, Serviciul de Informatii al armatei… ce au peste 25.000 de angajati platiti regeste si care produc efectiv nimic, ei toaca doar miliarde de euro anul de la bugetul statului. Menirea lor principala chipurile pe hartie a acestor servicii este aceea de a apara viata si libertatea cetatenilor Romaniei de actiunile teroriste comise de cetateni autohtoni sau straini in tara noastra. La acest numar se adauga peste 350.000-400.000 de informatori ce sunt subordonati acestor capete de organe. Si bineinteles o zona supravegheata si monitorizata de serviciile secrete sunt chiar cublurile, puburile si restaurantele din Romania dar mai ales cele din Bucuresti mediul propice pentru trafic cu stupefiante si proxenetism. Asa ca in primul rand SRI cunostea adevaratele bombe cu ceas in adormire ce sunt reprezentate de aceste locatii publice, ce pericol sunt ele pentru viata celora care le fregventeaza din punt de vedere al unor

# gelu date 5 noiembrie 2015 19:56 +12

E cusuta cu ata alba, se pune batista pe tambal cu mare graba. Parchetul a declarat ca cercetarile in cazul carnagiului de la Colectiv sunt aproape incheiate, ceeace e foarte curios. Pana acum toate cercetarile Parchetului General sunt apa de ploaie daca nu s-a facut reconstituirea incendiului chiar in clubul respectiv dupa ce clubul ar fi fost capiton cu acealasi tip de burete ca cel existent in local la momentul producerii accidentului, folosind acelasi tip de artificii ca-n seara respectiva. E batator la ochi ca tot buretele de pe tavan sa se aprind in 10 secunde, inseamna c-o mana criminala a imbibat acest burete c-o substanta foarte inflamabila anterior momentului carnagiului.

# naparca aurie date 5 noiembrie 2015 20:34 +4

Supozitii pertinente si posibile,gelule...

# flaviu date 6 noiembrie 2015 11:25 +5

Aberant, cei care sunt vinovati in mod direct, patroni , administratori, cei care au decis sa isi construiasca afacerea intr-un fel, se estompeaza din ce in ce mai mult in mintea multimii. Oameni buni, astia sunt principalii vinovati! Ce te opreste sa ai simt civic? Ce te impiedica sa fii responsabil fata de tine, fata de semenii tai? Inainte de orice, iti trebuie un organism public care sa te controleze pas cu pas; daca ai pus prize bune, daca nu ai furat mortar, daca tocatura de mici este proaspata, daca frigiderul functioneaza, daca ai spalat pe jos in local samad? Asta iti trebuie? Unde iti este bunul simt uman, urechile sa asculti ce iti zice constructorul, ce iti zice mintea ta de antrepenor despre care se presupune ca e mai inteleapta decat noi astia, angajatii?! Patronii sunt principalii vinovati! Si totusi figura lor se estompeaza incet, multimea preferand sa fie manipulata de basescu, kovesi, ambasadorul sua, al marii britanii, de personajele hade ale noii securitati (sri)...

# profesionalism-1 date 6 noiembrie 2015 08:51 +4

Sa nu uitam episodul Targu Mures! Sa nu uitam mineriadele! Pentru ca dincolo de raul imediat nimeni nu poate estima impactul economic al instabilitatii. Si aceste pacate trebuie platite! Si sa nu uitam ca asta se incearca acum! Romania a crescut economic. Instabilitatea stopeaza cresterea. Asta urmareste pdl-ul acum, crearea haosului pentru preluarea puterii. Pdl-ul nu a urmarit nicioadata cresterea economica a Romaniei, dimpotriva. Daca au vazut ca Romania e minim afectata de criza internationala au crescut tva si au redus salariile pentru a stopa consumul. Au creat parghiile prin OUG 34 pentru a se putea frauda cu legea in mana bugetul de stat si bugetul ue. Au creat aceste instrumente odioase care se cheama dna, ani, csm, curtea constitutionala pentru a avea instrumente de represiune, santaj si manipulare. 

# profesionalism 2 date 6 noiembrie 2015 08:53 +5

Si acum vor sa fure!  Sa fure durerea celor de la club Colectiv! Sa nu ajungem  doamne fereste la concluzia ca a fost o mana criminala in colectiv care a dorit crearea haosului. Se termina totusi cam repede ancheta ! S-a profitat de durerea asta pentru  a scoate oamenii in strada, pentru a putea strange masele si a le canaliza furia catre crearea instabilitatii utilizand acelasi instrument care s-a folosit pt a castiga johannis alegerile: facebook! Chiar nu vedeti similaritatile? Este absolut acelasi tipar! Si momentul e standard: premierul romaniei nu prea tine cont de ce spune fmi, incepem sa crestem, sa fim stabili, sa atragem investitii! Ce urmeaza?! Il declaram corupt  pe premier ( nu conteaza cum se cheama) si vine pdl-ul la putere! 

# Salvamar date 6 noiembrie 2015 08:56 +7

Si eu mi-am pus aceeasi intrebare, dar am un raspuns..Aceste manifestatii au pornit de pe facebook ca si campania antiPonta in campania electorala. Am un raspuns - scoaterea oamenilor in strada este oprea serviciilor...ca sa ingroase randurile au adus si doua galerii de fotbal- Steaua si Dinamo. Daca ma intrebui pe mine acolo sunt mai multi epoleti decat intr-o cazarma a SRI. Daca vedeti lista de revendicari o sa para dictate de Kovesi si Stanciu. De ce pe o delatiune Udrea este arstata, iar gashca PDL este martora? Avem denunturi ”bune” si denunturi care nu se baga in seama?

# profesionalism date 6 noiembrie 2015 11:58 +7

kovesi ar trebui sa fie prima arestat pentru coruptie. s-a facut ca nu vede miile de morti de la revolutie si acum deflieaza steagul anticoruptiei. ani de zile sri-ul si procurorii s-au facut ca nu vad cum se distruge agricultura, cum se darama fabrici si se vand la fier vechi, cum se concesioneaza resursele- aur, paduri, petrol, gaze, si acum pozeaza ca imaculati?! vorba lu' udrea, cand a mancat cu ea la masa, nu stia ca e corupta?! ati uitat asa usor episodul rarinca? ati uitat care partid e protejat de kovesi? ati uitat ca nu s-au acceptat probele apararii in dosarul lui mircea basescu! Cu o memorie asa scurta, avem batatorita calea catre succesuri!

# Pavel Roman date 6 noiembrie 2015 08:59 -4

http://www.ziarulatac.ro/editoriale/ponta-a-plecat-dar-camarila-politica-ramane-ce-am-rezolvat-46681

# gelu date 6 noiembrie 2015 12:25 +9

Democratia in Romania se va instaura cu adevarat cand: 1. Toata Arhiva Securitatii va fi afisata pe internet si nu va mai fi tinuta la secret pe o perioada de 50 de ani. 2. Toti sefii si sefutii din Securitate care mai lucreaza in cele 7 servicii secrete romanesti vor fi pusi pe liber. 3. Numarul celor 25.000 de capte de organe vor fi reduse cu 6/7, fiind aduse astfel la nivelul celor din Germania, Italia, Franta, Anglia si Spania raportat la 100.000 de locuitori. 4. SRI nu va mai avea voie sa desfasoare activitati comerciale proprii. 5. Toti ofiterii acoperiti din mass-media, justitia romanesca, Parlament, Guvern vor fi retrasi. 6. Anual, la inchiderea anului bugetar SRI sa dea explicatii in fata Parlamentului de felul in care a cheltuit sumele alocate de la bugetul statului. 7. Dosarele Revolutiei si Mineriadei din 13-15 Iunie vor ajunge in instanta si cei vinovati isi vor primi pedeapsa. 

# GOGU date 6 noiembrie 2015 12:54 +10

In Romania a inregistrat cea mai mare crestere economica din UE;3,5 la suta,cu mult peste estimarile FMI:Consumul a crescut cu peste 20 la suta in decembrie 2013,fata de aceeasi perioada din 2012:Productia industriala a crescut cu cu 9,1 la suta in primul semesru din 2014:Puterea de cumparare a salarului mediu a crescut cu 4,3 la suta[peste rata inflatiei]in primul semestru din 2014,fata de aceiasi perioada din 2013,iar rezultatele pozitive pot continua,acestea survenind gratie unui GUVERN aruncat acum la lada de gunoi.Fratilor ne meritam soarta,mergeti inainte.

# cornel date 8 noiembrie 2015 00:03 +7

Pai probabil tocmai rezultatele aratate de Dvs. reprezinta cauzele principale pentru cele petrecute in ultimile zile, ce, FMI face estimari degeaba? Cu ce-i erau de folos FMI aceste evolutii? Iar interesele economice pe care le reprezinta FMI se suprapun cu cele politice in Europa de est...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva