6 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SUSTINERE PENTRU LAURA VOICU – Avocatul Marius Striblea o sprijina pe Laura Voicu in lupta pentru functia de decan al Baroului Bucuresti: “Eu am aratat pozitia mea ceva mai demult. Merita toata sustinerea noastra”. Decanul Baroului Iasi a fost printre primii avocati care s-au solidarizat cu Laura Voicu in momentul retinerii acesteia de catre DNA si care au acuzat public abuzul procurorilor

Scris de: George TARATA | pdf | print

10 May 2015 10:10
Vizualizari: 5902

Cu cateva zile inainte de alegerile din Baroul Bucuresti, Laura Voicu (foto), aparatoarea Alinei Bica, primeste sprijin de la unul dintre cei mai cunoscuti avocati din Romania. Marius Striblea, decanul Baroului Iasi, a dezvaluit public faptul ca si-ar dori ca Laura Voicu sa ajunga decan la Baroul Bucuresti.

Striblea, care a reusit recent sa obtina un al doilea mandat de decan la Iasi, a explicat ca Laura Voicu merita sustinerea tuturor: “Eu am aratat pozitia mea ceva mai demult. Merita toata sustinerea noastra”. Practic, declaratia lui Marius Striblea poate fi interpretata ca un mesaj transmis avocatilor din Bucuresti, un indemn de a o vota pe Laura Voicu.


Marius Striblea a condamnat abuzurile DNA in cazul Laurei Voicu

Pozitia lui Marius Striblea nu ar trebui sa ne mire insa. Decanul Baroului Iasi a fost printre primii avocati care au iesit public si si-au exprimat solidaritatea cu Laura Voicu in momentul in care aceasta a fost saltata de DNA direct din instanta, condamnand abuzurile procurilor.

La acel moment, intr-o declaratie acordata Lumeajustitiei.ro, Marius Striblea a atras atentia asupra actiunilor de forta ale procurorilor si a avertizat ca ele sunt posibile si din cauza pasivitatii avocatilor: “Am impresia ca breasla mea doarme, se fac abuzuri si cu largul nostru concurs, pentru ca noi tacem. Retinerea e un abuz, mai ales pe suspiciunea ca rezultatele presupusei infractiuni desi nu s-au produs, s-ar fi putut produce. Procurorii vor sa dea un semnal ca ei sunt singurii pe scena juridica. Ma asteptam ca avocatii din Baroul Bucuresti sa aiba o reactie ferma”.

Anterior, decanul Baroului Iasi acuzase ca ceea ce i s-a intamplat Laurei Voicu a fost o tentativa de a i se inchide gura: “Nu este in caderea mea sa comentez ce-i in dosar, vinovatia sau nevinovatia ei, dar trag un semnal de alarma privind usurinta cu care se ia masura retinerii fata de un avocat. O fac in calitate de decan al Baroului Iasi si de membru al Consiliului UNBR. Atunci cand unul dintre membrii breslei este atacat in acest fel, sufera toata breasla. Nu reprezinta un pericol pentru opinia publica, nu a dat in cap nimanui, nu a talharit, nu a comis fapte de violenta. Retinerea cu atata usurinta a unui avocat pentru o fapta sanctionata cu maximum 5 ani si pentru care sunt cercetate atatea persoane fara sa fie retinute nici una pana acum cred ca este o exagerare. Se creeaza un precedent periculos ce ma duce cu gandul la faptul ca se incearca inchiderea unor guri”.

16 candidati pentru functia de decan

Pe langa Laura Voicu, alti 15 avocati si-au depus candidaturile pentru functia de decan al Baroului Bucuresti. Printre ei se numara si actualul decan Ion Ilie-Iordachescu, acesta sperand sa obtina un nou mandat. Alegerile urmeaza sa aiba loc in 17 mai 2015.

Iata lista cu avocatii candidati la functia de decan:

Mihail Ciobanu

Damian-Burueana Marius

Iacobescu V. Mircea

Fenechiu Catalin Daniel

Friedmann-Nicolescu Iosif

Predonu I. Ion

Dragne Ion

Ilie-Iordachescu Ion

Cudrici Eugen Sebastian

Sacasanu Cristian

Voicu A. Laura Catalina

Stiolica Florin

Barbuceanu Florin

Gadea Cristian

Coltuc Marius Vicentiu

Stoica Mihnea Octavian

Comentarii

# Avocat11 date 12 May 2015 11:35 +2

Dupa cum se vede structura bota este definiv scoasa din circuitul legalitatii(macar aparente) prin RIL-ul promovat de procurorul general. Ce pozitie are doamna av. Voicu in aceasta problema? Este de acord ca bota sa returneze milioanele de euro catre pagubiti plus daune morale si materiale pentru anii de umilinte si pierderi? Va sesiza doamna av. DNA-ul in cazul acestuia?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2023 – Umbra lui Kovesi in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva