17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TAICA LAZAR A PUTUT – Cu chiu cu vai, PICCJ a dat comunicat cu punerea sub urmarire penala a uneltelor de elita ale DNA, Lucica Onea si Mircea Negulescu, pentru participatie improprie, sub forma complicitatii, la inducerea in eroare a organelor judiciare: “Suspectii ar fi determinat o persoana, prin constrangere, sa intocmeasca in fals o sesizare... Documentele falsificate au fost expediate si folosite drept probe in doua dosare, precum si in sustinerea/motivarea unei cereri de extradare”

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 May 2018 18:53
Vizualizari: 10288

A dat Domnul! Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, condus de Procurorul General Augustin Lazar (foto), a anuntat oficial punerea sub acuzare a celor doua unelte de elita de la DNA Ploiesti, procurorii Lucian Onea, zis “Lucica”, si Mircea Negulescu, zis “Zdreanta” sau “Portocala”. Cu chiu cu vai, PICCJ a scremut, joi 24 mai 2018, un comunicat de presa in care a anuntat ca procurorii Onea si Negulescu sunt urmariti penal pentru participatie improprie, sub forma complicitatii, la inducerea in eroare a organelor judiciare.


Comunicatul PICCJ a venit insa cu o intarziere suspecta, in conditiile in care lui Onea i-au fost aduse la cunostinta acuzatiile inca de marti, iar in alte situatii PICCJ ofera informatii chiar in zilele in care masurile se dispun. Sa ne uitam doar la “Dosarul Revolutiei”, unde PICCJ da comunicat de fiecare data cand unei persoane i se aduce la cunostinta o masura procesuala. Deci, nu se poate invocat drept motiv pentru “tacerea” PICCJ faptul ca s-a asteptat ca si lui Negulescu sa i se aduca la cunostinta invinuirea.

Revenind la comunicatul de presa dat publicitatii, PICCJ precizeaza ca Lucica Onea si Mircea Negulescu ar fi determinat o persoana, prin constrangere, sa intocmeasca in fals o sesizare si documente care sa sustina cele reclamate in continutul acesteia. Ulterior, documentele falsificate au fost expediate la DNA Ploiesti si folosite ca probe in doua dosare, precum si in sustinerea/motivarea unei cereri de extradare.

Evident, este vorba despre cazul “Serghei Petrus”, denuntatorul inventat de DNA pentru a-i executa pe Victor Ponta si Sebastian Ghita in dosarul “Toni Blair”, denuntator care in realitate era fostul deputat Vlad Cosma. In ceea ce priveste folosirea documentelor false pentru cererea de extradare, aceasta se refera la Sebastian Ghita aflat in Serbia. Nu in ultimul rand, trebuie precizat ca punerea sub acuzare a celor doi procurori are loc dupa plangerea formulata de Vlad Cosma.

Iata comunicatul PICCJ:

Avand in vedere solicitarile din partea jurnalistilor si dezbaterile existente in spatiul public referitoare la unul dintre dosarele aflate in instrumentarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa comunice urmatoarele:

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza acte de urmarire penala fata de suspectii Negulescu Mircea si Onea Lucian sub aspectul participatiei improprii, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare (art. 52 rap. la art. 48 Cod penal rap. la art. 268 alin. 2 Cod penal).

In fapt, procurorii au retinut ca, in perioada aprilie - mai 2015, suspectii Negulescu Mircea (la data savarsirii faptelor procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti) si Onea Lucian (procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti) ar fi determinat o persoana, prin constrangere, sa intocmeasca in fals o sesizare si documente care sa sustina cele reclamate in continutul acesteia. Documentele falsificate au fost expediate Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti si folosite drept probe in doua dosare, precum si in sustinerea/motivarea unei cereri de extradare.

Precizam ca faza de urmarire penala este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Gilu date 24 May 2018 19:33 +15

Nedemnul Presedinte al Romaniei nu vede nimic rau in aceste atitudini ! El nu pierde nici oocazie in a - si ataca propriul guvern ( in opinia lui si a zdrentelor care au mai ramas din mortul PNL , este un guvern inamic ) si asa hartuit de valul de murdaria judiciara care s- a revarsat din 2004 peste Romania, murdarind ministri , premieri, judecatori procurori , inalti functionari , neocolind pe nimeni , in afara de oamenii sistemului si cei despre care Uniunea Sovietica Europeana spune ca sunt " pe linie " ( adica de dreapta ) ... Ceilalti sunt cu Rusii ..Flasneta presidentiala nu pierde vreo ocazie sa - i infereze..Horodniceanu risca sa devina Horror,daca nu are vorbele la el ...

# DODI date 24 May 2018 19:50 +7

Tractoristul are simțl orientării și realizează că barca slujirii condusă de penibilul ciolanis a început să ia apă. Asta cu atât mai mult cu cât vântul bate din altă direcție. Iar tractoristului îi șade bine pe câmp nu la răcoare la Jilava. Totuși această floare nu aduce primăvara dar confirmă că slujirea e pe dric.

# sanchi date 25 May 2018 00:29 +2

Așa o fi dar ce i-o cînta cucuveauamov la-ntoarcere de peste baltă, nu e de invidiat :P :P :P .

# corneliu date 24 May 2018 21:53 +1

Cred ca nu dădea nimeni un comunicat dacă nu începea să toarne Negulescu. Domnului Lazăr i se pare că îl decredibilizează. Am o întrebare: unde era Lazăr când se petreceau ororile de la Ploiești?

# Lege egala date 25 May 2018 00:56 +4

Unitatea de elita, echipa de procurori tineri si harnic....obținea rezultate prin presiuni asupra diverselor persoane care... la fel de murdar intrau in atenția Dna. Toti fac la fel. Ulterior te forțeaza polițiștii judiciari pe holuri , sub pretextul că dacă aveți nevoie de apă puteti folosi aparatul " fântâna din vale " si cu mâna la gură iti spunea exact ce trebuie să declari împotriva asa zisului instigator .....ca noi cu dumneavoastra nu avem nimic . Este vorba de polițistul Tudor Raymond, o persoană mai duplicitară si agresivă nu s - a văzut...care conducea urmărirea penală în locul procurorului Stoina Eugen care era sub influența băuturilor alcoolice asezat la un birou langă geam fumând țigara din țigara ...si care ieșea din cand in cand din birou datorită stării sale.nimic mai oribil si degradant pentru institutia condusa de SLUJIREA. Sesizati- va. Sefa lui nu vedea starea in care se prezenta la serviciu?

# mitica date 25 May 2018 08:58 +7

Oricare altul era plimbat ca ursul in catuse! Astia de ce nu primesc bratari? :roll:

# Gilu date 25 May 2018 15:28 0

Daca cei doi ciumeti care maimutareau KGB - ul lui Stalin , nu dau pe goarna despre " persoana in chestie " care le dadea directive cum sa dea la temelie , vor raspunde ca prostii ,numai ei ; daca ajung in judecata , sper ca judecatorii sa nu uite ca astia le aratau pisica , ori de cate ori nu executau ordinele sistemului , asa ca o sa le aplice legea pe bune...

# Simion date 25 May 2018 16:52 0

Sclavetele lu` ,KOvesi plagiatoare dovedita, trebuie dat afara odata cu dolofana si arse cartile de munca ! :eek:

# Lăzărică Penalu e omu noii SECU? date 25 May 2018 18:41 0

NU-i sănătos să te iei de omu' noii SECU! Hellvig Sorosistu ne-a lămurit că Afacerea LazărGate este de domeniul Siguranței Naționale! http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/sri-afacerea-lazargate-este-de-domeniul-sigurantei-nationale-52167.html/

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva